Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wypadaja,oj wypadaja

Jakie macie sposoby na wypadajace wlosy?

Polecane posty

Jestem 4 miesiace po porodzie i wlosy wypadaja mi okropnie.. Po umyciu moge garsciami wyciagac..:O Jakie,mamy,macie sposoby na powstrzymanie wypadania? Jakies odzywki?

trzeba przeczekać. ja skróciłam znacznie włosy, mniej denerwują jak takie krótsze wypadają :) niestety ani odżywki ani tabletki nic nie pomagały po 1 ciązy, więc teraz dałam spokój i czekam aż przestaną lecieć.

no własnie na wahania hormonów to tylko endokrynolog może pomóc...niestety mam ten sam problem po odstawieniu pigułek...wczesniej wystarczył Wax regularnie stosowany, teraz włączyłam jeszcze Vitapil ale nic nie pomaga :(...

Gość hgafguagfabnbcfh
tak juz jest :) w ciazy nie wypadaja,ze wzgledu na hormony a pozniej wypadanie jest wzmozone.musza wypasc te co nie wypadly w ciazy + te co wypadaja co dzien.spokojnie to minie

Gość okaoka
trzeba przeczekac:-) niestety.jedyne co to mozesz wit ciazowe zajadac albo skrzyp,ale to niewiele pomoze.

Gość Icy Moon
mi w ciazy wypadaja :( sypia sie tak strasznie ze juz chyba polowa zostala. Obcielam.

Gość No to może.....
Ja jestem już 8 miesięcy po porodzie i nadal włosy mi wypadają, a do tego dziecko resztę wyrywa :-). Ginekolog powiedział że tak może być nawet do roku. Ja też skróciłam dość mocno włosy.

Ja łykałam witaminy dla matek karmiących piersią. Po ich odstawieniu (karmiłam 6 mies) też zaczęły mi wypadać włosy garściami. Co się odwlecze to nie uciecze...czy jakoś tak.

Gość .,mnbvcx
szampon z rzepy duzo orzechow jedz

mama mi poradzila taka kuracje : zoltko wymieszac z wit A + E i nalozyc na wlosy conajmniej 2 razy w tyg-mowi,ze wyprobowala na sobie przy wszystkich dzieciach i dziala,tez sprobuje,bo obcinac wlosow na pewno nie bede..mam bardzo dlugie i chyba bym sie zaplakala

Gość olatola1
Mnie na wypadanie włosów (ale nie spowodowane ciążą) pomogła kuracja seboradinem (ampułki z serum wzmacniającym, trwa 14 dni), oprócz tego Vitapil, skrócenie włosów i rezygnacja z suszarki, prostownicy, zbędnych obciążających odżywek. Teraz jest już lepiej, cały czas łykam Vitapil, używam szamponu z Glisskura do słabych włosów (fioletowa butelka), raz w tygodniu robię maskę z biowaxa przeciw wypadaniu włosów.