Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalina z oz

oddam psa w dobre ręce, czy ktoś nie ma psa a chciałby>?

Polecane posty

Gość kalina z oz
mycha,,, miałaś kiedykolwiek jakaś operację w życiu??? zapewne w ogole nie cierpiałaś po niej... skoro tak odpowiada Ci sterylizacja... jedną sukę mam wysterylizowaną.... strasznie cierpiała po operacji... płakałam jak na nią patrzyłam... czy to jest ludzkie.,,, pozbawiac zwierzęcia narządów???

odpowiedzialnosc to odpowiedzialnosc. Ponosisz je zarowno za male dziecko jak i za zwierze, ktore sobie udomowilas. Tym bardziej, iz jedno i drugie jest tak samo ''glupie'' do pewnego wieku. nie jadam miesa z masowek, gdzie zabija sie niehumanitarnie zwierzeta. Nie zaluje wydac 3x wiecej na to co zjadam jesli mam pewnosc co sie z tym co mam na talerzu dzialo. Plusy tego takie, ze do cierpienia sie nie przykladam, mam czyste sumienie no i jem MIESO a nie tak jak wy smieci, wode, chemie i 30% miesa moze jak nie mniej w tej padlinie.

Gość kalina z oz
nie pisze ze miot porzucę nad rzeką...

Gość Meggy78785885845
Ludzie Wam już się totalnie w głowach poprzewracało? Nieważne jaki temat powstanie ostatnio na kafe, wszystkim kurwa ciągle źle i byle temat, byle powód dobry by pluć jadem, ogarnijcie się ludzie, dziewczyna chce dobrze, nie chce wyrzucić oddać byle gdzie, pyta tylko czy ktoś przygarnąłby pieska bo ma jednego na zbyciu, a tu się zaczęły wielkie dyskusje o sterylizacji i pierdolenie o bóg wie czym jeszcze, czy autorka pytala się o sterylizacje, czy moze pytala się was czy jest odpwiedzialnym czy nieodpowiedzialnym. Nie! Pytala sie kto chce pieska, a jest obrażana. To żalosne. ;/

nie jet zalosne pomaranczo, chce dobrze teraz a twoim zdaniem to nic takiego, ze jakas biedna suczka musi sie nacierpiec bo jej sie nie chce doopy ruszyc i jej pilnowac? Tak, nacierpiec bo ciaza to nie sa wakacje relaksacyjne dla psa. Jakby pisala o tym, ze jej dziecko ucieklo bo nie ma ogrodzenia to by dopiero byla afera, ale jesli o los psa chodzi to nikogo ma nie ruszac bo to ''tylko pies'' ? Jedno i drugie odczuwa bol fizyczny moi drodzy, biologia sie klania.

Gość Meggy78785885845
Autorko radzę popytać wśród znajomych tu z tymi debilami niczego nie załatwisz, szkoda nerwów a i piesek trafiłby w ręce albo histeryczek, albo damulek które widzą tylko czubek własnego nosa i sądzą ,że wszystkie rozumy pozjadały, bo akurat nie mają problemu z oddaniem szczeniaka :) Gdyby nie fakt ,że mam 5 kotów i psa chętnie bym przygarnęła, ale już za dużo tego jak dla mnie.

Gość kalina z oz
meggy otóż to...! pytałam tylko czy ktoś chciałby przygarnąć pieska, chciałam sie rozeznać czy znajdą się jacyś chętni chodzi o sam fakt... przygarnięcia psa a nie dosłownie przygarnięcie z różnych częśći Polski!!!

Gość Meggy78785885845
Mycha, chyba nie widzisz co czytasz, nie wiem jakie masz pojęcie o czymkolwiek, nie doczytałam gdzie autorka trzyma tego psa, czy w domuu, czy na podwórzu, ale Ty sądzisz ,że każdy chodzi za swoim psem cały czas i go pilnuje? Autorka coś wspomniała, że mieszka na wsi, miałam kiedyś suczkę która cały czas uciekała, nie dało jej się utrzymać w domu, była w kojcu to potrafiła przeskoczyć przez siatkę wysoką na 2 metry, miała szczeniaki i po pierwszym miocie wysterylizowaliśmy ją, nie było problemu ze szczeniakami ale nadal uciekała i biegała po wsi, jak chyba większośc psów tutaj, nie każdy pies siedzi ciągle w domu i wychodzi tylko by załatwić swoje potrzeby, może jej suszka uciekła, nawet gdyby nie przypilnowało, co się stało takiego ze ma szczeniaka i chce wydać? Jeszcze się okaże ,że to nienormalne mieć szczeniaka na wydanie, tak można wywnioskować z tych komentarzy. Najłatwiej by go wydać jest po prostu pytać i to nie jest temat do obrażania ludzi.

zadne tlumaczenie tutaj nie ma wiekszego znaczenia. Bo albo sie nadajesz na posiadacza psa i ponosisz za niego odpowiedzialnosc albo nie. To sie rowna z tym, ze jesli pies sie okaze niesforny, nadpobudliwy czy co tam jeszcze to bierzesz to na klate i pilnujesz go tak by nie mogl zwiac czy cos. Proste. Jak ktos nie chce to bedzie szukal wymowek a jak ktos chce to szuka sposobu. Sterylizacja albo nowe ogrodzenie albo pilnowanie psa. To sie rowna z odpowiedzialnoscia. W innym przypadku sie nie nadajesz i los psa masz w doopie bo nie uwierze, ze ktos kto o swojego psa dba dopuscilby do takiej sytuacji.

Gość kalina z oz
ogólnie sprawa tego szczeniaka dała mi ostatnio do myślenia, i w planie mam kupić kojec dla mojej suczki, na allegro sa fajne do wyboru do koloru także nie pieprzcie mi o odpowiedzialności może się zastanówcie lepiej nad sprawą niechcianych dzieci

Gość w dupie mamy niechciane dzieci
gadamy teraz o tobie i twojej głupocie, tępa pizdo

Gość Meggy78785885845
To może jednak ja jestem nienormalna :) Chyba tak, bo sądziłam, że ciąże u psów się zdarzają i mogą być nieplanowane :) to nie tylko przywilej ludzki, zdarzyło się, nieważne jak bardzo gorszy to te osoby które siedzą przy psie 24 na dobę, można pomóc chociaż w ten sposób, mówiąc, tak chcę tego pieska, bądź nie, nie chce..i tyle, przynajmniej byłoby uprzejmie.

Gość ladna sciema tu leci
jednoczesnie mieszkasz na wsi bez ogrodzenia i we wroclawiu? :O