Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BYŁY UCZEŃ

GIMNAZJUM 56 IM. ALEKSEGO DAWIDOWSKIEGO W WARSZAWIE

Polecane posty

Gość BYŁY UCZEŃ

OMIJAJCIE Z DALEKA!!! ten temat zakładam żeby ostrzec wszystkich rodziców jak i przyszłych uczniów przed tym gimnazjum ! w tej placówce uczeń nie ma ŻADNYCH praw!! nie można założyć kolorowych ciuchów, gdy bluza ma rózowy kaptur, grożą obniżeniem oceny z zachowania. uważam ze normalnością jest to że większość dojrzewających dziewczyn użyje delikatnego podkładu czy lekko pomaluje rzęsy . ale nie !, w tej szkole istnieją " apele porządkowe" na których P.MACHNIK (pedagog - którego roli nie potrafi pełnić) patrzy ci w oczy czy przypadkiem nie masz pomalowanych rzęs, a gdy się czegokolwiek dopatrzy zaprowadza Cię do łazienki i każę zmywać wodą i szarym papierem (na który też nie zawsze szkoła miała fundusze) na tzn " apelach porządkowych" można też usłyszeć, cytuję " że wygląda się jak dziwka" bo ma się leginsy. szkoła prowadzi polityke terroru , zastraszania i dyskryminacji, w żaden sposób nie motywuje do nauki. gdy nauczyciel uweźmie się na uczniu, nie ma przebacz, usłyszymy wtedy równe ciekawe epitety kierowane w naszym kierunku. wszystko będzie naszą winą. uczniowie są faworyzowani. gdy spódniczkę założy uczennica z lepszymi ocenami, nikt nie zwróci jej uwagi, a gdy założy ją ta słabsza, wtedy rozpęta się piekło, gdyby tylko słabsza uczennica spytała się czemu tamtej nie została zwrócona uwaga usłyszy " bo może wyglądała lepiej" w upal, nauczycielka nie pozwoli Ci wejść w bluzce bez ramion do klasy, lepiej żebyś się grzał i pocił. P.PUCHACZ zamiast wspierać swoją klasę, gdy kończyli szkołę, sugestywnie z mięsiąca na miesiac coraz bardziej ich pogrązala, w myślach że są "idiotami i nie dadzą sobie rady z egzaminem gimnazjalnym" nie pomagała im również w poprawach ocen, wgl ją to nie interesowało. Nauczyciele nie potrafią tu nawet uczyć, jedyne na czym się skupiają to nasz osobisty wygląd... OBNIŻA TU SIĘ ZACHOWANIE ZA WSZYYSTKO! ciekawostką są pogłoski które chodziły po szkole że nauczyciel wf-u został wyrzucony z poprzedniej szkoły za pedofilię. nie wiem czy to prawda.. ale może coś w tym jest, jedynym plusem tej szkoły jest Pani ze sklepiku szkolnego, z którą zawsze można było porozmawiać i jej się zwierzyć, ale to chyba za malo jak na to by decydować się na tą szkołę.. ja zmarnowałam tu pare lat, i dzięki bogu że ją zmieniłam w ostatniej chwili , co pomogło mi dostać się do bardzo dobrego LO, tej szansy nie miałabym gdybym tam została.

Gość gość
Wtam! Trafiłam tu zupełnie przypadkowo i po przeczytaniu tego tekstu po prostu musiałam napisać parę słów! CO prawda pisałaś ten tekst kilka lat temu, ale ode mnie słów kilka na dzień dzisiejszy. Drogi były uczniu, a raczej uczennico, jak można sądzić po wpisie... Wygląda na to, że byłaś bardzo zdesperowana pisząc ten tekst, który zawiera mnóstwo bzdur i niesprawdzonych inforamcji na temat tej szkoły. Już samo to, że piszesz iż odeszłaś w ostatniej chwili i dostałaś się do dobrej szkoły jest co najmniej dziwne. Skoro zmarnowałaś tyle lat (gimnazjum trwa 3, chyba, że byłaś tu dłużej...) i w ostatniej chwili przeniosłaś się gdzie indziej, to nie wierzę, że nowe gimnazjum nauczyło Cię tak wspaniale i szybko do tego egzaminu. Nie będę polemizowała tutaj z tym, jak się uczyłaś na co dzień, ale mniemam, że nie były to super oceny. Swoją drogą chciałabym wiedzieć jakie to jest, to super liceum do którego się dostałaś? Cały tekst wygląda tak, jakbyś chciała się zemścić na szkole, za to, że chciała z Ciebie zrobić porządnego człowieka, tylko że akurat w głupim okresie dojrzewania nie byłaś w stanie tego zrozumieć. A jeśli chodzi o szkołę z mojego punktu widzenia.. Cóż, szkoła jak szkoła. Czegoż można spodziewać się po zwykłym, rejonowym gimnazjum. Nigdy nie będzie tu poziomu Domejki czy Twardej bo po prostu nie może być. Szkołą jest REJONOWA, czego być morze niektórzy nie chcą zrozumieć i trafiają tu przeróżne dzieci, a nie te najlepsze, przesortowane i "wybrane". Dzieci ze wszystkimi problemami, jakie są w wieku dorastania. Dzieci dobre, bardzo dobre, słabe i beznadziejne. I nikt mi nie powie, że w tej szkole dzieje się źle. Moja córka chodzi do tej szkoły już drugi rok i jest z niej bardzo zadowolona. Akurat to, że zwraca się uwagę na zachowanie i ubiór uczniów jest moim zdaniem bardzo dobre. TO nie jest tak, że nie ma tu żadnych praw. Właśnie dzięki temu, że jest jasny i przestrzegany! regulamin nie zdarzają się w tej szkole żadne przykre niespodzianki. Wszystko jest jasne. Dziecko wie, co może, kiedy może i jeśli złamie regulamin rodzic o tym natychmiast wie i może zareagować. A to się robi po to, żeby pomóc dziecku a nie go zniszczyć i tego niestety większość z nas rodziców nie potrafi zrozumieć. Szkoła jest mała, dzięki czemu wszyscy się znają po imieniu. W szkole jest bezpiecznie. Jeśli chcę porozmawiać z jakimś nauczycielem, to po prostu idę do szkoły i zawsze nauczyciele znajdą czas, żeby ze mną porozmawiać., nie tylko w czasie zebrań i wywiadówek. Nie będę się wypowiadała z nazwiska o żadnym nauczycielu bo uważam podawanie nazwisk na forum publicznym za co najmniej niestosowne i świadczące o niedojrzałośc***iszącego, ale pomawianie kogoś na forum publicznym na podstawie jakichś domysłów a nie faktów, jest po prostu żałosne. Az dziwię się, że nikt ze szkoły nie zareagował, być może po prostu nie czytał tego tekstu. Nauczyciele są w tej szkole naprawdę w porządku. Jeśli ktoś chce posłać dziecko do tej szkoły to na pewno nie będzie zawiedziony. Trzeba tylko znać swoje dziecko, znać jego wady i zalety, rozmawiać z nim i wtedy na pewno nie będzie żadnych rozczarowań.

Gość gość
moim zdaniem nauczyciele powinni ganiać uczniów szczególnie gimbiary z pomalowanym pyskiem przecież to są dzieci

Gość gość
Szkołą jest REJONOWA, czego być morze niektórzy nie chcą zrozumieć i trafiają tu przeróżne dzieci, a nie te najlepsze, przesortowane i "wybrane". a może jednak jezioro, a nie morze? :classic_cool: Tumany, wszędzie tumany :classic_cool:🖐️

Gość gość
Popieram nauczycieli ktorzy biorą uczennice za ryj i myją tone tapety! Kiedyś tak było zakazy zakazy i jeszcze raz zakazy i krzywda nam się nie stała. Jesteśmy kulturalnymi ludzmi a teraz gimbaza to bezmozgie osobniki. Najpierw nauka a potem wygląd. Szkoła to nie rewia mody!

Gość Stolarz Jan Tokarz
"Popieram nauczycieli ktorzy biorą uczennice za ryj i myją tone tapety! (..)" Również popieram i to w całej rozciągłości! Tym bardziej że osobiście znam nauczyciela który jako wyraz pełni poświęcenia ochoczo zmyłby tę tapetę własnym pędzlem..