Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Narzeczona i zaraz mama

Moj Dom, i nie moje dzieci

Polecane posty

Gość egegbed
Ten jajo to taki debilek co się tu wypowiada w każdym temacie. Po prostu go ignoruj :D

Gość JajaJakPrawdziwe
Tłumacze ci, głupia babo, że dom jest i będzie twój. Ale z nakładów poczynionych po ślubie MUSISZ się rozliczyć (w razie jakby nie wyszło), ewentualnie po jego śmierci. Czy to takie trudne?

Gość dziewczyno, po pierwsze
i tak myśleć dalej. A jesli chcesz byc sprawiedliwa dla męża to faktury które bedziecie dostawać za mat.bud. po prostu dzielic na dwa imiona. Najlepiej kwotowo, jak już ma być po równo

no chyba trudne :P chcesz mieć pewność, że niczego z twojego majątku obcy nie uszczkną, NIE BIERZ ŚLUBU, bądź konkubiną :)

Gość ja powiem tak oto
najlepiej niech przepiszą ci dom przed ślubem a w razie nakładów zawsze bierz faktury na siebie a najlepiej to nie rób żadnej wspólnoty majątkowej tylko intercyzę i już

Gość JajaJakPrawdziwe
Jak poczynią nakłady - to i przydupasy zarządają zwrotu. Bo to jest SPRAWIEDLIWE :classic_cool:

spadek dzieli sie na meża i żonę. Chyba ze w testamencie bedzie zapis tylko na ciebie

Gość JajaJakPrawdziwe
O! A ta jeszcze o jakimś spadku tu wyczytała :classic_cool:

Gość wróżka izydora
zrobcie tez rozdzielnosc majatkowa, mowie powaznie.

Nec chce byc zona, Jego koscielna zona.. a przezorny zawsze ubezpieczony;) Mysle ze moja mama jeszcze sie dowie u notariusza jak to wyglada przy akcie darowizny przed i po slubie i bede miec czarno na bialym.

jaja - doczytaj, a pózniej głos zabieraj

darowizna przed czy po ślubie jest bez znaczenia z formalnego punktu widzenia. Ja wolalabym swoim dzieciom zapisać przed slubem niż dzielić małżonków zaraz po ślubie

Gość JajaJakPrawdziwe
Przy takim podejściu to: - albo facet jest cipa i można z nim zrobić co-sie-che - albo to małżeństwo potrwa dwa lata z hakiem. Hak - dwa tygodnie.

wiem ze to moze fajnie po slubie nie wygladac ale moja mama powiedziala mojemu przyszlemu mezowi ze chce mi dac dom.. i mysle ze on dobrze rozumie w jakiej sytuacji moge sie kiedys znalezc i wie do czego jego byla jest zdolna, chociaz w sumie masz racje.. nie serce by mi peklo bo nigdy nie chcialabym zeby mu bylo przykro, i czul sie odizolowany od mojej rodziny

jaja przy jakim podejsciu?

Gość sggesg
Ignoruj debila, dziewczyno...

ide spac;) zycze milych snow, dzieki za rady

Gość JajaJakPrawdziwe
Od paru godzin ci tłumacze - CHCESZ WYCYCKAĆ GOŚCIA W PRZYSZŁOŚCI. Jak wam nie wyjdzie - ma zostawić wszystko i udać sie w czarną dziure z gołą dupą. Jeśli on sie w tym nie połapie - to cipa. Jeśli się połapie i zgodzi - to dupa. Ale raczej sie połapie i nie pogodzi. Jego była i dzieci nie mają ZADNEJ możliwości dobrać się do TWOJEGO majątku.

Gość JajaJakPrawdziwe
Ignoruj debila, dziewczyno... Jak możesz!! Przecież ona ma z nim dziecko!!

jaja mysl sobie co chcesz.. oszukac i wykorzystac.. ? zycie bym za niego oddala..dodam za "niego" nie za jego przeszlosc

Gość ssjkpnuioqas
ja otrzymałam dom w darowiźnie po ślubie z zaznaczeniem, że tylko dla mnie i do mojego majątku osobistego Nie pisz że jego ex to chciwa i pazerna kobieta, uważasz że wychodzisz za anioła?za rozpad związku odpowiadają obie strony i twoj przyszły mąż takim ideałem nie jest dlaczego idealizujecie swoich mężów-rozwodników?????

chodzi mi o to zeby dom byl zapisany na mnie jak sie czegos dorobimy to wtedy puszcze meza z torbami a dom zachowam dla siebie, dziecko tez mu podrzuce ja musze sie wyszalec ludzie!!

marny podszyw..a juz chcialam isc spac, nie idealizuje przyszlego meza, ale jestesmy razem 3 lata i widze jaka jego byla jest wiec wole byc zabezpieczona proste

Gość cvbn
odbilas go innej a teraz jescze dom dla siebie pizdeczko co???

c.. nie odbilam zaczelismy sie spotykac rok po jego rozwodzie;) zreszta to nie temat postu;)

Gość ssjkpnuioqas
oczywiście tak dobra jak ty to nie była, co innego możesz napisać szkoda że tak wielu facetów dopiero za drugim razem trafia na cudowne kobiety, za pierwszym razem to chyba niepoczytalni są nie było kawalerów? wiele kobiet cieszy się chociaż z rozwodnika z dziećmi ważne że w domu wreszcie ktos spodnie nosi

jak sie zakochiwalam w Nim nie myslalam o tych wszystkich minusach bycia z rozwodnikiem..zakochalam sie na zaboj ze wzajemnoscia a potem zycie samo zweryfikowalo ze nie ma kolorowo..wiec staram sie chociaz na przyszlosc zabezpieczac przed szaroscia.. i nikt nie moze mnie za to winic

Gość Kama n kama
Więc zabezpieczaj to co należy do ciebie i to co dali tobie rodzice jak najbardziej. Natomiast mam wrażenie że chcesz też zabezpieczyć to co facet w ten dom włoży a to już ani twój ani twoich rodziców trud nie jest. Piszesz z dużą pogardą o przeszłości twojego faceta nie próbuj go od niej odciąć bo możesz stracić nie kasę a faceta i ojca.

Gość Kochanka Franka
Stawiam Na darowizne I to jeszcze prized slubem.Wszystko to co otrzymasz lub kupisz prized slubem jest tylko twoje.Poza tym od darowizny nie zaplacisz podatku.Nie wiem cozy bedziesz w calosci z niego zwolniona,czy tylko w czesci. Zawsze mozesz napisal testament u notariusza ze dom po twojej smierci bedzie nalezal do dziecka/dzieci a maz bedzie mial dozywotnie mieszkanie w nim