Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelina7821

Gorączka bez powodu;/

Polecane posty

Gość ewelina7821

Witam, mam problem z moja 1,5 roczna coreczka. Ma goraczke bez zadnego powodu bez zadnych innych objawow. Dostala ja wczoraj wieczorem, postanowilam poczekac 2 dni tak jak w zaleceniu na ulotce czopków ktore dostaje. A temp nie mija tzn jak konczy sie dzialanie leku to wraca ma ok 38 stopni najwiecej miala 39 ale to przez chwile. jutro jede z nia do lekarza, moze wiecie skad mogla sie wziac?

Gość ewelina7821
Odpowie mi ktos? Zaczynam sie martwic na powaznie ze sie jej cos stanie. teraz slodko spi, ale wszystko w nocy moze sie zmienic,

Gość Amelka2407
Moja corka goraczkowala 2 dni. wahala sie od 37.5 -38.5.ale zachowywala sie normalnie i na drugi dzien wyskoczyla jej pare krostek.moze trzydniowka albo jakis inny wirus

Gość ewelina7821
No wlasnie ona ma pare krostek na buzce. ale myslalam ze moze jakis komar ja pogryzl albo cos? co to moze znaczyc?

Gość hhiiiiho
moja miala tak tydzien temu i okazalo sie,ze trzydniowka.

Gość ewelina7821
A co to jest ta trzydniówka i skad sie bierze bo nie mam pojecia?

Gość ewelina7821
pomoze ktos? prosze!

Gość mój synek w zeszłą środę
na wieczór dostał gorączki powyżej 38, bez innych objawów, gorączkował całą środę, ale jadł i zachowywał się normalnie, w czwartek mu przeszło, nie ma i nie miał wysypki ani nic. Lekarka nasza jest na urlopie, a skoro przeszło to nie byłam nigdzie. Zastanawia mnie tylko czy to mogło się wziąć do bakterii w moczu?

Gość mój synek w zeszłą środę
Aha, zbijałam temperaturę skutecznie ibufenem.

trzydniowka - u malych dzieci, trzy dni goraczka, pozniej sama znika i pojawia sie na ciele wysypka

jezeli jutro twoja małą wysypie to juz wiesz co to bylo, jak nie to do lekarza

Gość Amelka2407
Ponoc nie zawsze wysypka.kazde dziecko ma inaczej.ja bym poszla do lekarza wlasnie po 3 dniach i jakby bylo powyzej 39.lekarze czSem pchaja niepotrzebnie antybiotyk.autorka jak tylko goraczkuje i po zbiciu zachowuje sie normalnie twoja corcia to sie raczej nie martw.tak naprawde my matki ufajmy swojej intuicji

Gość to taka 3 dniowka
pierwsze 2 dni mocna temp,a nastepne dni wysypka.goraczki nie zbijam,pozwlam zwalczac organizmowi wirusa.

Gość misiamarysia
wysoką temperaturę zbiajałam ostatnio z powodzeniem milifenem. wahałam się czy pójść do lekarza, ale poszłam i dobrze, że nie czekałam na wysypki itp. okazało się, że córka ma anginę, mimo, że nie zauważyłam żeby bolało ją gardło czy działo się coś niepokojącego.

Gość czytam bo lubię
Zapewne 3 dniówka, a jak nie to może być zapalenie ucha bezobjawowe, mój synek tak miał. bądź może jakieś ząbki wyzynają się?

No tak to ja chyba sie zapisze do klubu misiamarysia, bo ja w takiej sytuacji tez po nocnej gorączce biegne do pediatry sprawdzic jaki powód tej gorączki. No cóz okazuje sie ze czasem to zęby, czasem gardło rozpulchnione, a to coś w oskrzelach nigdy nie mozna byc pewnym przyczyny. Gorączke zbijam wspomnianym Milifenem, bo daje efekty jak nurofen ale jest tańszy :)

Gość ewelina7821
To chyba jest 3 dniówka, dzis ma jeszcze mala goraczke i troszeczke wysypki. Ma pare krostek na buzce i pare na nozkach ale dosłownie troszeczke;.

Gość hmm*hmm
Towarzysząca trzydniówce gorączka ustępuje zazwyczaj po trzech (stąd nazwa) dniach, a wraz z jej ustąpieniem na ciele dziecka pojawia się wysypka (rumień stąd druga nazwa tego schorzenia). Typowe dla trzydniówki są małe czerwone plamki, pojawiające się przede wszystkim na tułowiu i szyi, czasem na twarzy lub kończynach. Wysypka nie ma charakteru wysiękowego, nie jest więc zalecane smarowanie dziecka czymkolwiek. Plamki znikają bez śladu po kilkunastu godzinach od pojawienia się.

Gość hmm*hmm
moja jak miala trzydniowke to pierwsze plamki pokazaly sie na brzuchu i plecach,to nie krosty tylko takie rozowe plamki sa przy trzydniowce. Jak moja corka gorzaczkuje to zawsze jej robie badanie moczu zeby wykluczyc pecherz...