Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość choraagnieszka

kupiłam dzisiaj leki i jestem w szoku, że tak dużo zapłaciłam!

Polecane posty

Gość choraagnieszka
wwwwwwwam --> dla mnie do przyjęcia byłoby jakbym zapłaciła połowę tego co zapłaciłam, zważając na to, że na służbę zdrowia co miesiąc odchodzi mi z pensji kilkaset złotych oczekuję, że w sytuacji takiej choroby jak zwykła grypa nie będzie ze mnie zdzierana kolejna stówa

Gość cheri cheri lejdi
Pomagają, wiec biorę. Muszę brać dwa razy dziennie, a jest 60 dawek, więc łatwo policzyć, że taki zestaw wystarcza mi na ok. miesiąc. Po prostu mnie zdziwiło, że tak podnieśli cenę leku, którego, no cóż... nie można przestać brać. To nie jest lek na grypę, który się bierze co jakis tam czas, tylko lek, który trzeba brać bez przerwy.

Gość wwwwwwwam
co innego leki brane codziennie a co innego antybiotyk brany od wielkiego dzwonu

Gość miałabyś niezłą
system jest chory ale leczenie go to zadanie na najbliższe 20 lat. i tak juz dużo zrobiono

Gość obiecanki cacanki..
i tak juz dużo zrobiono ano dużo... brak dostępu do badań ( lekarz rodzinny oszczędza), leków ( brak kasy), zabiegów ( kilkuletnie kolejki na operacje) oraz praca do 67 roku życia czyli w tym układzie - do śmierci ANO POSTARAŁY SIĘ CHŁOPAKI {cool]

Gość cheri cheri lejdi
Flixotide i Serevent - nie jest to jakaś ciężka odmiana astmy, ale leki są niezbędne do tego, żeby nie pojawiały się ataki i żeby wieść normalne życie.

Gość Madj.
co sie podniecasz?ja mam rzs dostaje 600 zl renty a leki kosztuja mnie 70 zl mc super nie?i nawet pracowac nie moge bida i nedza

Gość uyuiyiuqwq
autorko, ale ty chyba nie masz grypy??????? Bo grypa jest wirusem, i na wirusy antybiotyki są kompletnie nieskuteczne, wręcz przeciwnie, moga wszystko pogorszyc, bo rozwalą florę jeslitową

Gość do cheri
a nie wypisuja tobie na P? tez kupuje te leki i place duzo mniej drozej place za singulair dla syna,alvesco i avamys

Gość Madj.
wpisuja na p poza metotrexatem i ogolnie kupe kasy na lekarzy idzie

Gość mieszkam w UK, dokladnie
w Walii. Nic nie place za leki, jakiekolwiek. Nawet butelke Nizoralu dostaje na recepte, ibuprom i strepsils. W Polsce bylam chora i potrzebowalam leku, dostalam recepte a w aptece sie okazalo ze to koszuje prawie 400 zl! Recepte zabralam do swojego walijskiego lekarza, wypisal nowa i dostalam 3 opakowania leku za darmo. Osobiscie jednak uwazam ze to nie jest zbyt dobry system bo bardzo duzo lekow sie marnuje. Walijski rzad wydaje 56 mln funtow rocznie na same leki, nie mowie tu o kosztach utrzymania Narodowego Funduszu Zdrowia. To juz inna bajka

Gość The Devil's Tears
No właśnie się zastanawiam, bo spojrzałam na stronę z cenami leków i według tamtego cennika leki powinny być tańsze :O Nie rozumiem, dlaczego :O

Gość do cheri
widze,ze ten serevent tak zdrozal masakra moze sprobuj zamiennika?:)

Gość choraagnieszka
Madj. --> no masakra, ja nie mówię, że innym jest lepiej, zawsze są tacy, którzy żyją lepiej od Ciebie i gorzej. Tobie mógłby powiedzieć bezdomny, że co się podniecasz on nie ma domu. To nie jest żaden argument. Pracuję w banku i ostatnio przyszli do mnie taki dziadek z babcią patrzę na dowody 1944 rocznik i myślę sobie: ja pierdziele oni mają po 68 lat, czyli rok temu przeszliby na emeryturę :o

Gość do cheri
jest zamiennik za 4zl:)

Gość Madj.
Bo dla ciebie zarabiajacej 2,5 tys 90 zl to majatek jednorazowo!a co powiesz o mnie?co miesiac skazanej na takie wydatki?wczoraj bylam u reumatologa-150 zl ech renty 600

Gość choraagnieszka
mieszkam w UK, dokladnie ---> wiem w UK nawet antykoncepcja jest za darmo.. ale nasz system nie jest na to jeszcze gotowy i nie wiem czy kiedykolwiek będzie...

Gość cheri cheri lejdi
Jaki zamiennik za 4 zł?

Gość choraagnieszka
Madj ja rozumiem, że masz kiepską sytuację i to jest chore, że w naszym kraju tyle płaci się na nfz, zus itp, a socjal praktycznie nie istnieje. Osoba chora na rencie powinna miec leki umożliwiające jej funkcjonowanie za darmo!! ja nie mówię, że antybiotyki mają być za darmo, ale za co ja do cholery co miesiąc płace. Do lekarza dostać się nie mogę (mam problemy hormonalne) - trzeba iść prywatnie, leki drogie jak cholera, a jak już się dostane do tego lekarza to zazwyczaj w ogóle łaskę mi robi, że mnie bada

Gość do cheri
pulmoterol

Gość do cheri
ale ten serevent tez kosztuje cos ok 25zl sprawdz czy na P Tobie wypisuja przewlekle chory

Gość menadżer - kierownik
co byście powiedzieli za jheden zastrzyk zaplacić okolo 4 tysięcy złotych polskich

Gość cheri cheri lejdi
No tak, bo podałam niekompletne dane i sama się na to nabrałam :D Biorę Serevent Dysk (0,5 mg/daw.) za 63,28 zł - już po refundacji i Flixotide Dsyk (250 mg/daw.) - 46, 08 - też po refundacji. Ale widzę, ze sam Serevent i Flixotide są tańsze... Mógłby mi ktoś wytłumaczyć czym one się właściwie różnią od tych dysków?

Gość do cheri
tamte pewnie sa w kapsulkach bierzesz kapsulke jedna,przekuwasz inhalatorkirm i wciagasz ja zostawiam sredni w aptece 300zl miesiecznie

Gość Madj.
Ten zastrzyk za 4 tys to na co?

Gość zarządca - linia
na jedną z najrzadszych chorób

Gość choraagnieszka
menadzer nie wiem co to za zastrzyk ale wierze Ci na słowo, u nas niestety takie ceny przy leczeniu ciężkich chorób to norma :o