Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość foteeliik

od kiedy fotelik samochodowy dla dzicka

Polecane posty

Gość foteeliik

jak w temacie

Gość to zart?
Chyba ze pytanie mialo byc do kiedy?

Gość foteeliik
pytam powaznie, chyba juz moge zaczac sie rozgladac??dziecko zaczyna samo siadac

Gość autorkoo
masz na myśli nie nosidełko, tylko "prawdziwy" samochodowy fotelik??

Gość foteeliik
tak, dokładnie tak.

Gość josephia
Fotelik to też ten pierwszy :O on jest od 0 do 13kg i do czasu kiedy dziecku nie wystaje z niego główka lub nie osiągnie 13 (niektóre do 11)kg,to najlepiej wozić w tym. do czego się spieszysz? Taki malec nie usiedzi długo. Jak koniecznie chcesz zmieniać to kup taki 9-25 z regulacją-dziecko może siedzieć lub leżeć. O ile oczywiście dziecko ma już ponad 9kg.

Gość to ja z innej strony
ja kupiłam jak moje dziewczyny dobrze siedziały i zaczęły wyć w nosidełku. Miały wtedy ok9-10 miesięcy, jeśli dobrze pamiętam. Zawsze możesz dziecku rozkładać fotelik do pozycji półleżącej (jeśli jest mniejsze). Chyba dużo zależy od dziecka. Widziałam takie co miały rok i spokojnie jeździły w nosidełku, no i moje, które nie mogły w nim wysiedzieć...

Gość foteeliik
moj synek waż juz 9kg. wiec w tm foteliku-nosidełku jak nazwala kolezanka sie prawie nie mieści, dlatego pytam. i jakie polecacie??chciałabym z funkcją spania, bo wiadomo w trasie na siedząco niewygodnie

a.. waga to jakiś tam wyznacznik, ale napiszę ci że moja prawie półtoraroczna córka waży niewiele więcej od twojego syna i jakbym się kierowała jej wagą, to do fotelika 2 wsadziłabym ją 3 miesiące temu:)

Gość mishokam
Te 9-36 nie wszystkie mają regulację oparcia,więc uważaj. Drugi fotelik kupuje się kiedy dziecko wyrasta z tego pierwszego. Wskazane jest aby dziecko jak najdłużej jeździło tyłem w kierunku jazdy. Autorko masz fotelik do 11 czy do 13kg? Czy główka już wystaje? Pasy są regulowane,więc być może wystarczy je poluzować. Te foteliki są na ogół do około roku,a dziecko siedzi w wieku ok 6 miesięcy,więc czy nie za wcześnie? Na pewno główka już się nie mieści?

Gość mishokam
Do poprzedniczki-waga to maksimum,nie minimum. Należy się trzymać tego,że dziecko powyżej 11/13 kg nie może jeździć już w pierwszym foteliku. Dodatkowo liczy się wzrost-czy dziecko już wyrosło z fotelika czy jeszcze się mieści.

ja po wyjsciu z nosidelkowego fotelika kupilam 0d 9-18 kg.chicco.z regulacja oparcia.ok 9 msc bo mala nie chciala juz lezec i koniecznie chciala siedziec.byly ryki w samochodzie no i nogi duuuzo wystawaly i zmienilismy

mishokam widzę, że jesteś entuzjastką by jak najdłużej korzystać z nosidełka, ale tak się składa, że kupno drugiego fotelika nie musi być podyktowane wyłącznie widzimisie rodzica, ale względami praktycznymi. Moich córek w pewnym wieku NIE DAŁO SIĘ wozic już w nosidełkach. W momencie, gdy mieliśmy jechać 3 godziny samochodem, a one przez 2 wyły, to chyba jazda w nosidełku mija się z celem, prawda? Problem znikał, gdy przesadzaliśmy je do większych fotelików (czyli tych przodem do kierunku jazdy). Nie sugeruję, żeby w takim foteliku umieścić dziecko siedzące, tylko dobrze siedzące, a to dla mnie maluch ok 9 miesięczny. Faktem jest to, że foteliki 9-36 nie wszystkie są regulowane, ale po to są sklepy i informacje w necie, by dokładnie sobie wszystko sprawdzić.

Gość foteeliik
fotelik jest do 11kg, glowa nie wystaje jeszcze. jak rosnie w takim tempie to juz musze se rozgladac za fotelikiem. siadas to juz siada,, ma prawe 7mies.

a z wagą mojego dziecka to była naprawdę luźna uwaga ;) wiem, jakie sa zakresy wagowe i jakie dzieci powinny siedzieć w danych fotelikach... Akurat takie informacje skrupulatnie czytam. Tylko że nie zawsze opis i ścisłe wytyczne pasują do rzeczywistości.

Gość mishokam
Nie test kwestią że jestem entuzjastką,ale tak jest po prostu bezpieczniej. My zmieniliśmy fotelik jak syn miał 8 miesięcy-bo mu właśnie głowa wystawała,a ważył 8 kg... tyle,że był długi. Dlatego zwracam uwagę bardziej na górną wagę niż dolną. Mój w wieku 2 lat ważył 11kg,więc hipotetycznie mógł jeździć w pierwszym foteliku bo mieliśmy taki do 13kg. Autorko rozglądaj się, sprawdź testy ADAC, możesz nawet kupić,ale z przesadzeniem bym poczekała,aż wyrośnie.

Gość wsioorka
My musieliśmy kupis fotelik, kiedy córka miała pół roku i ważyła jakieś 9 kg. Jako pierwszy fotelik mieliśmy gondole do wózka romera - z funkcją TEŻ fotelika samochodowego czy raczej gondoli samochodowej :) I w wieku pół roku córka była już za duża. Fotelik mamy dla wagi 9-18 kg (do montażu przodem albo tyłem do kierunku jazdy - zaleca sie tyłem, tak długo jak się da) i na początku niespecjalnie byłam zachwycona, bo ciagle jej opadała głowa na klatę w czasie snu, a nawet bez snu zwijała sie jak worek i jakos mi pływała w tych fotelu. Gdybym miała jako pierwszy fotelik to "nosidełko", na pewno poczekałabym tak do 9-10 miesięcy, aż dziecko zacznie porzadnie siedzieć

Gość mieszkam za granica
My kupilismy Britax 2 way Elite(mozna tylem lub przodem montowac) - 2 lata temu. Waga 9-25 kg. Syn ma 3.5 roku i wciaz jezdzi tylem do kierunku jazdy, duzo miejsca, fotelik bardzo kompaktowy, pasuje do wiekszosci modeli samochodow. Polecam jesli komus zalezy aby dziecko jezdzilo tylem do kierunku jazdy jak najdluzej. Cena tez konkurencyjna w stosunku do innych fotelikow montowanych tylem i technicznie prosty w obsludze

Gość mieszkam za granica
Z tym ze przez rok nie mielismy samochodu wiec trudno mi powiedziec kiedy syn wyrosl z nosidelka. Ten fotelik kupilismy jak mial 1.5 roku, zaraz po nowym samochodzie.

Gość inesines666
Cześć, ja też musiałam kupić nowy fotelik dla mojej córeczki, bo wyrosła ze starego (w wieku 9 miesięcy). Długo się rozglądałam za czymś dobrej jakości i udało mi się kupić nowy w fajnej cenie w Magdalence w Bochni. Mają całkiem duży wybór jeśli chodzi o takie akcesoria.