Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość traalal

Dobry sposób na naukę j. angielskiego

Polecane posty

Gość traalal

Próbuję nauczyć się j. angielskiego ale jakoś bez efektów. Może macie jakieś fajne skuteczne metody

Gość hsuehggiuy
Fiszki 100% skuteczności

Gość traalal
Może jeszcze jakiś inny :)? A co do "Fiszki" czy jest jakieś demo żeby można wysłuchać co to w ogóle jest ?

Gość policjanttt....
słuchaj słuchaj i jeszcze raz słuchaj

jeśli chodzi o słówka, to niestety trzeba uczyć się samemu, słuchać, chociażby ulubionej muzyki, czytać. Nauczyć się gramatyki najlepiej u dobrego korepetytora.

Gość lolaaallaaa
Ogladaj filmy po angielsku ale do tego wlacz napisy ( po angielsku oczywiscie). Masz w ten sposob wymowe poprawna i ddoatkowo pisownie.Jak nie znasz jakiegos slowa to latwo mozesz go znalezc w slowniku. Metode sprawidzilam na sobie. Bardzo duzo sie nauczylam w ten sposob. . Jest to metoda dla osob ktore juz troszke gramatyki angielskiej poznaly.

Gość lolaaallaaa
Zapomnialam napisac, ze na poczatku moze sie ten sposob wydawac bez sensu, mozesz nie rozumiec co aktorzy mowia, ale po jakims czasie zaczniesz odrozniac poszczegolne slowa(napisy pomagaja w tym bardzo). Kiedy poczujesz sie juz pewniej (oczywiscie troche czasu musi uplynac) to mozesz zgasic napisy i tylko sluchac. Wtedy tez na poczatku bedzie Ci ciezko, bo przyzwyczaisz sie do czytania, ale to szybko minie i zobaczysz efekty:). W ten sposob nie tylko uczysz sie jezyka z prawidlowym akcentem( nie da Ci tego polski nauczyciel, ktory sam sie tego jezyka nauczyl.) ale poznajesz, mimowolnie czasem, cale powiedzonka. Wazna rzecza jest zeby wibrac filmy, czy programy, ktore Cie interesuja, wtedy jest motywacja zeby zrozumiec. Warto sprobwoac, nic nie tracisz.

Najlepszym sposobem na szybką naukę języka angielskiego to wziąć się do nauki. Pytania nie pomogą, a pomoce naukowe same do łba nie wejdą. Na szczęście MY polacy jestesmy zbyt głupi by sie kształcić ;) Dlatego InnI mają lepiej.

Gość mateuszekkxkx
dokładnie, tak jak pisze lolaaallaaa, efekty takiego działania są bardzo dobre. Ważne, by video Cię interesowało, ja często słucham prezentacje z napisami ANG o biznesie na www.ted.com. Oprócz tego obowiązkowo jeszcze 1000 słów, zobacz sobie ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=-Y42PacZ2gk ja korzystałem z ich metody i bardzo sobie chwalę w połączeniu z filmami

A słyszałyście coś o metodzie nauki za pomocą wykorzystywania różnokolorowych zakreślaczy? Podobno to znacznie poprawia i przyśpiesza zapamiętywanie, także do nauki słówek taka metoda wydaje się „jak znalazł:)

Też mi coś Wielkie odkrycie;) To, że jak się zakreśla, podkreśla czy generalnie koloruje rzeczy, których się uczymy to chyba oczywiste, że lepiej się to coś zapamiętuje, co nie? Ale czy to jest jakaś specjalna metoda nauki? Nie sądzę...

Ale właśnie jest taka metoda, nawet podparta ponoć naukowymi dowodami! Na Facebooku Stabilo sporo ostatnio na ten temat piszą, więc wiem;) A najskuteczniejszy do nauki jest podobno kolor żółty.

Co to jest to Stabilo? Chyba nie kojarzę Ale jeśli faktycznie jest to w jakiś sposób naukowo udowodnione, to chyba faktycznie ma to sens;) Ja co prawda zawsze do nauki używałam takich różnokolorowych pisaków, ale nigdy jakoś bardziej się nad tym nie zastanawiałam, że niby ma to jakieś głębsze uzasadnienie

Nie wiesz, co to jest Stabilo? To jest marka zakreślaczy, cienkopisów itd. W sumie chyba jedna z najbardziej znanych. Mają np. te takie bardzo charakterystyczne pomarańczowe cienkopisy (Point 88), na pewno je kojarzysz Wejdź sobie na ten ich fanpage, to zobaczysz: http://www.facebook.com/stabilopl