Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laryska87...

Zostawiłam córkę teściowej i ?

Polecane posty

Gość jin ka
jak przebija sie dziecku uszy bez wzgledu na to czy ma rok czy 6 czy 10 lat to idzie sie do profesjonalisty...moja corka chciala miec przebity uszy ...miala 3 lata, uprzedzilismy ja, ze to moze troche bolec, ale ona chciala...i przebijaly jej 2 babki jednoczesnie, jedna jedno ucho, druga drugi...zdecydowanie mniej stresu dla dziecka...

Gość alicja1986.
O sprawach dotyczących dzieci powinni decydować wyłącznie rodzice! Jedyne co mnie martwi to ogromna ilość jadu i zawiści na tym wątku. Nie mogę uwierzyć, że to piszą generalnie matki. iza...wyszłam za mąż zaraz po studiach a po 1,5 roku urodziłam syna. Co cię aż tak dziwi? Mieszkamy sami, oboje pracujemy, pragneliśmy dziecka. Jesteś aż tak ograniczona? Czytając twoje wpisy można sądzić, że albo jesteś "singielką" która nie zna życia albo strasznie złym i złośliwym człowiekiem, który rozładowuje swoje emocje na forum. Polecam wizyty u psychologa, może on ci pomoże.

Gość iza 9090
alicja, mam 22 lata i narzeczonego, dzieci jeszcze nie mam, oboje z narzeczonym pracujemy jak bedę mieć dziecko to zapłacę za niańkę a nie będę żebrała o pomoc teściowej, jak ktoś żebra o pomoc zamiast iść do pracy i zarobić na opiekunke to tak ma, tyle leniwtych kobiet na tym forum, maja tylko wymagania, żebrają o pomoc a potem jeszcze niezadowolone

Gość przesada babci i wasza
babcia zle zrobila ze bez wiedzy i zgody uszy przebila, fakt, zle, z tymi paznkciami i sukienką to nic zlego, ale jak czytam wasze konmenatrze co byscie tej kobiecie zrobily, jakbyscie ją potraktowaly, i to WY MATKI, co wychowujecie na pseudoporządncyh ludzi wasze dzieci to az mi rece opadaja z jakimi potwporami waszymi dziecmi sie bede mijac za 10 lat Bbabcia chcoiala frajde wnusi sprawdzic, nnie skrzywdzic, lecz przegiela z kolczykami,ale nie miala zlych intencji, widac zze kocha wnusie, pomalowala jej paznokietki, sukieneczke kupila,i piszecie ze byscie dziecko od babci na zawsze odseparowlai, chore Jeden arz przesadzila i jzu takie traktowanie kobiety? przesadne

Gość ASDFGHJKOP
wszystkie mlode pindy jastescie bez rozumu, i co takiego ze przebila uszka i zalozyla kolczyki??? powinnas byc zadowolona, moze masz uraz ze cie wyprzedzila????????? moja tez dziecku dala zrobic kolczyki bez mojej wiedzy no i co???? jestem jej za to wdzieczna , do tego kupila sliczna zlota bransoletke z wygrawerowanym inieniem. az jej sie oczy swiecily z radosci ze mogla zrobic cos dla wnuczki. nie wiem dlaczego macie takie chamskie zachowanie , wynioslyscie je z domu?????

Gość oczekująca...
bo to zrobiła TESCIOWA. A one jak wiadomo są zawsze najgorsze. Stąd ta nagonka.

Gość do vbm
dziurki zarosną od 20 lat mi jakos nie zarosły, choć nie noszę już kolczyków, tępoto.

Gość do ASDFGHJKOP
stara pindo sama jestes bez rozumu jeśli nie rozumiesz, o co chodzi. Poczytaj, doedukujesz się.

Gość alicja1986.
Nie masz dzieci to nie wiesz jakie czasami zdarzaja się sytuacje. Przykłady. Jak po macieżyńskim wracałam do pracy postanowiłam poszukać opiekunki. Dowiedziała się o tym teściowa (emerytka) i była obrażona na nas, płakała, że to jej nie poprosiliśmy o opiekę. Po naradach, postanowiliśmy zawozić synka do niej. Wszyscy są szczęśliwi. Ale to nie koniec. Moi rodzice sami nas wyganiają abyśmy poszli do teatru, do kawiarni oby tylko zostać z małym. Nie jest tak jak mówisz, dziadkowie naprawdę chcą zostawać z wnukami. To nie kwestia lenistwa czy braku pieniędzy na opiekunkę. Zresztą opiekunki są różne. Często ciężko zaufać komuś obcemu powierzając mu swoje dziecko. Zrozumiesz jak sama będziesz miała dziecko.

Gość dostrawienia
teściowej kółko do nosa i przywiązać łańcuchem do wrót obory

dostrawienia teściowej kółko do nosa i przywiązać łańcuchem do wrót obory Płaczę i sikam pod siebie ze śmiechu! :D:D:D

Gość iza 9090
dziwne, jakoś moja siostra nie jest taką sierotą, a ma juz 2 dzieci nie musiała prosic ani moich rodziców ani teściów - zresztą nie mogła nawet bo moi rodzice pracują i w weekend wola odpocząć i jakoś dała sobie bez problemu ze wszystkim radę dobrą opiekunkę mozna znaleźć tylko trzeba ją legalnie zatrudnić i dobrze zapłacić a jak ktos jest niedorajdą i nie może zarobic albo skapi na opiekę nad własnym dzieckiem, to musi żebrać o pomoc u teściowej tylko na tym forum same lenie i niedorajdy

Gość klonówka
jak można tak oszpecić dziecko!!! jak mi się nie podobają takie małe dziewczynki z kolczykami, od razu wiadomo że mamuśce się w głowie poprzewracało, robi lalę z dziecka. Dokładnie. U nas małym dzieciom przebijają uszy Cyganie i patologia.

Gość dostrawienia
wkręciara - :D

Gość ASDFGHJKOP
[zgłoś do usunięcia] do ASDFGHJKOP stara pindo sama jestes bez rozumu jeśli nie rozumiesz, o co chodzi. Poczytaj, doedukujesz się. EDUKACJI TO TY POWINNAS SIE NAUCZYC A PODSTAWA TO- SAVIOR VIVRE - Zasady dobrego wychowania

Gość najbrzydsze sa golfy
fakt kobiety które piszą że by uderzyły teściową przesadzają grubo.mam nadzieję ze to tylko ich wyobrażenia a w rzeczywistości by tego nie zrobiły.co nie zmienia faktu że kolczyki bym wyjęła i wyjaśniła teściowej dlaczego. jak widzę czasem dziecko które dopiero uczy sie chodzić z kolczykami w uszach to dla mnie taka sama patologia jak bicie teściowej, głupota i tyle

Gość alicja1986.
iza...co ty masz z tymi leniami i niedorajdami? Czytałaś wogóle ze zrozumieniem co ja napisałam? Co do opiekunek nie masz racji: mamy piekny dom, dużo w nim drogocennych rzeczy, wysokiej klasy sprzęty rtv i agd, srebrne sztućce...i bałabym się zostawić to wszystko obcej osobie, nie wspominając o najdroższym dziecku. Chciałam zatrudnić opiekunkę na umowe zlecenie ale wyszła sytuacja jaką wcześniej opisałam i nie było potrzeby. Jestem ciekawa czy ciebie będzie stać na opiekunkę, której jak to napisałaś "dobrze trzeba zapłacić"...życie bywa przewrotne

iza 9090 Nie wiem skąd w Tobie tyle jadu, ale żal tego czytać. Ręce mi opadły.Dlaczego wkładasz wszystkich do jednego wora? Twoi rodzice dali się tak wykorzystywać ,że tak wszystkich obrażasz i posądzasz o takie zachowanie? Poza tym jakim prawem masz czelność wręcz zarzucać komuś,że postanowił być rodzicem????! Co Cię to do jasnej cholery obchodzi?? Żyj i pozwól żyć innym. Nie wszyscy muszą i nie powinni skupiać się na tzw.karierze.Dla jednego najważniejsza jest praca dla innego rodzina a jeszcze innego podróże.Co w tym dziwnego? Idź schodzić się kubłem zimnej wody bo chyba Ci słoneczko zaszkodziło.

Gość alicja1986.
wkreciara, iza poprostu nie zna jeszcze życia gdy pojawia się dziecko. Zmieniają się priorytety i spojrzenie na świat. Ale faktem jest, że wypowiada się niesłusznie na tematy, które jej nie dotyczą.

Gość ursssulka
Tesciowa niezla. moja tesciowa by chciala mojej corxe co rok obcinac wlosy na lyso,bo tak robila ze swoimi synami i uwaza,ze to wzmacnia wlosy. Zbywam to milczeniem,nie bede fundowac corce wygladu jak z poprawczaka. Ale jakby pod moja nieobecnosc tak zrobila,to nigdy wiecej by z wnuczka nie zostala sam na sam. to tylko wlosy,odrosna,ale to jest taka akcja,gdzie w ukryciu,podstepem robi sie cos wbrew woli rodzicow. i ja sie na takie cos nie godze

Gość AaliyahHaughtonnn
gdyby ktokolwiek przebił mojej córce uszy bez mojej wiedzy i zgody to bym za przeproszeniem zaje.bała tego kogoś, obojetnie czy byłaby to moja tesciowa czy moja mama. Pomalowane paznokcie to pikuś ale wykonanie takiego zabiegu na ciele mojego dziecka to przegięcie na maksa

Gość do ASDFGHJKOP
SAVIOR? A co to takiego? Nie mylisz z kawiorem??? :P

Gość do ASDFGHJKOP
Rozumiem, że "mlode pindy" to właśnie ten tajemniczy SAVIOR :D :P

Gość tor-memk
autorko wez kilka glebokich wdechow, ochlon jak sie uspokoisz odpowiedz sobie na pytanie co Cie bardziej boli,to ze dziecko ma przebite uszy w miejscach gdzie prawie kazda 2-3letnia dziewczynka ma , czy fakt ze to nie Ty przy tym bylas,a babcia dziecka? moze warto czasem dac sobie na wstrzymanie z nerwami ( z takimi nerwami) bo co poniektóre panie najchetniej by do grobu wprowadzily twoja tesciowa,taka krzywde wyrządzila dziecku, nie przepraszam- tobie.

Gość iza 9090
alicja widać jesteś biedną wiejską kobietą, skoro myslisz że sprzęty agd to taki rarytas ja pracuje w szwajcarii wiec na pewno będzie mnie stać na nianie moja siostra pracuje w polsce i też jakoś ją stać na nianie tylko na tym forum takie lenie i nieudacznice

Gość wracając do głównego punktu
Nie podobają mi się kolczyki u takich małych dzieci :S Mnie nikt uszu nie przebijał. Sama się na to zdecydowałam, gdy byłam chyba w gimnazjum. Dopiero wtedy miałam na to ochotę i zapragnęłam nosić jakieś ozdoby w uszach. Jestem wdzięczna, że nikt mnie wcześniej nie nakręcał pytaniami "czy może chcę kolczyki?" jak miałam 6 lat. Ani że nikt mi ich nie przebił jak byłam niczego nieświadoma. Dzieciom powinno się zostawić wybór.

Gość iza 9090
poza tym alicja - ty też nie możesz się wypowiadać bo nie jesteś jeszcze teściową jak będziesz teściową i będziesz mieć taką leniwą, ciągnącą kasę synową to zobaczysz jak to jest

iza - nie uderzyło ci cos do głowy dziecko, a moze w glowe ostatnio? to, że rodzice się ciebie wyparli i nie beda chcieli wnuków widziec na oczy to nie znaczy, że wszyscy tacy są - niektorzy lubia zajmowac sie swoimi wnukami

Gość iza 9090
@ex debil widzę jesteś kolejną nieudacznicą... moi rodzice nie wypierali się dzieci mojej siostry tylko po prostu nie mieli czasu się nimi zajmować twoi rodzice to pewnie jacyś rolnicy albo gornicy z polski b, ale moi nie. normalni 50-latkowie w tym kraju, tacy jak moi rodzice po prostu pracuja a normalne kobiety, takie jak np. moja siostra są w stanie zarobić na opiekunkę i nie muszą żebrac o pomoc w opiece u rodzicow i teściow tylko na tym forum takie lenie i nieudacznice, co musza teściowa o pomoc prosić Jak jesteście takie nieudolne i same sobie nie radzicie to niestety musicie stulic pysk i zgadzać się na wszystko co robi teściowa