Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamam 2 dzieci

Jak przezyc za 2 zl. dziennie

Polecane posty

Gość pprawnik a iq jak gimnazjum
to do tej od kręgosłupa , może to ty sama we własnej osobie to załóżłaś , faktycznie chyba porażenie od kręgów szyjnych wywołuje u ciebie niedotlenienie mózgu,,,,,

Gość jfnkdsjafjkłsfdłk
>>jhntyjhn "cha wyraz, zwykle powtarzany, oznaczający śmiech, zwłaszcza głośny i spontaniczny Poza tym juz parę razy napsiałas na prawde,a nei naprawdę. Naprawdę to nie na pewno Bye glupolu" I znowu masz problem ze związkami frazeologicznymi :D Na prawdę (a zatem powiadam to co uznaję za stosowne), kup sobie dobry słownik języka polskiego i polskiej ortografii. Naprawdę potrzebujesz doedukować się ojczystego języka przynajmniej w pisowni i jej rozumienia. Na prawdę ja uważam, że naprawdę powinnaś się doedukować jeśli chodzi o język ojczysty. Mowa często pozostawia kwestię domysłów, zaś pisownia rzadziej :D Pa pa głupolu :D

Gość jfnkdsjafjkłsfdłk
>>pprawnik a iq jak gimnazjum "to do tej od kręgosłupa , może to ty sama we własnej osobie to załóżłaś , faktycznie chyba porażenie od kręgów szyjnych wywołuje u ciebie niedotlenienie mózgu,,,,," Najgorsze jest czytanie bez zrozumienia. Prawnik? Była tu prawniczka i sobie poszła, ale nadal nie wiem, gdzie ty prawnika tu widzisz :D Wymądrzył się a IQ szympansa :D

Gość pprawnik a iq jak gimnazjum
tobie kotoś bolca dawno nie zasadził niedoruchane gówno idź pierdolnij w ściane może kręgo nastawisz i lobotomię bedziesz miala przy okazji, niedoruchane próchno z syfiastym ryjem

Gość jfnkdsjafjkłsfdłk
>>pprawnik a iq jak gimnazjum "tobie kotoś bolca dawno nie zasadził niedoruchane gówno idź pie**olnij w ściane może kręgo nastawisz i lobotomię bedziesz miala przy okazji, niedoruchane próchno z syfiastym ryjem" Próchno z syfiastym ryjem, to jeszcze nic w porównaniu z szympansem, którego morfologiczny skład płynu mózgowo-rdzeniowy zbliżony jest do składu morfologicznego moczu. Kto cię spłodził dziecko, żeś tak skrzywdzony został? Niestety ja nie wiem, ale być może, poszukaj w rodzinie i będziesz w stanie wypocić odpowiedź :D

Gość jfnkdsjafjkłsfdłk
>>pprawnik a iq jak gimnazjum "tobie kotoś bolca dawno nie zasadził" Kto wie, kto wie? Ty bolce tylko w klatce z szympansami widujesz, a bolca trzymasz zjadając banana, którego wrzuci ci do klatki zwiedzający :D

Gość jhntyjhn
jfnkdsjafjkłsfdłk głupolu,NAPRAWDĘ , a nie na prawdę. Pomyliło ci sie z "za prawdę uznaję istnienie..." Mogło by być na prawdę,gdybyś napisała coś w tym rodzaju"na prawdę nie ma rady,bo i tak wypłynie na wierzch,ta prawda"

Gość jhntyjhn
BYe,bye

Gość jfnkdsjafjkłsfdłk
>>jhntyjhn "jfnkdsjafjkłsfdłk głupolu,NAPRAWDĘ , a nie na prawdę. Pomyliło ci sie z "za prawdę uznaję istnienie..." Mogło by być na prawdę,gdybyś napisała coś w tym rodzaju"na prawdę nie ma rady,bo i tak wypłynie na wierzch,ta prawda" Na prawdę uznaję istnienie (czegoś), bo ono może naprawdę istnieć! Za prawdę powiadam, że słowa mają sens, gdy zostają naprawdę odczytane. Trudne do zrozumienia? Nie uważam :D Pa pa głupolku :D

Gość jfnkdsjafjkłsfdłk
Ok... inaczej :D "Na prawdę" - gdy uznajesz osobiście coś jako bardzo prawdopodobne i nie masz innego przekonania w tej kwestii, ponieważ do końca być pewna nie możesz :) "Naprawdę" - gdy uznajesz coś za bezsprzeczne, np. fakt potwierdzony naukowo :) "Za prawdę" - gdy uznajesz według swojej wiedzy lub "udowodnionych" (np. naukowo), choć nie koniecznie, gdyż to, co uznajesz za pewnik nie musi być pewnikiem popartym w żaden sposób. Inaczej muszę wytłumaczyć? Może pismem obrazkowym? Czy wystarczy tak jak jest? :D

Gość erwerwer
Luuudzie, czytam was i te wpusy to dno i dwa metry mułłu.... Oganrijcie się... :p

Gość sezon na ogórkii
naprawdę 1. partykuła, za pomocą której mówiący, chcąc przekonać kogoś o słuszności swojego sądu, potwierdza jego prawdziwość, np. Naprawdę nie wiem. 2. partykuła wyrażająca zdziwienie lub niedowierzanie, np. Czy ty naprawdę myślisz, że ci uwierzyłam?

Gość jfnkdsjafjkłsfdłk
>>erwerwer "Luuudzie, czytam was i te wpusy to dno i dwa metry mułłu.... Oganrijcie się..." Wyluzuj :D Ja się dobrze bawię :D Po prostu mało kto zgadza się z Autorką topiku, a szczególna mniejszość ze mną :D Autorka topiku póki co rozwiązała swój problem i wcale nie jest naciągaczką, a wrręcz bardzo sympatyczną kobietą, zaś ja tylko nudę sobie zabijam :D Spokojnie :P

Gość jfnkdsjafjkłsfdłk
>>mama 2 dzieci: "jfnkdsjafjkłsfdłk wyslalam maila. dla scislosci,to choruje na szyjny i ledzwiowy" Dzięki za kolejnego maila. Będziemy w kontakcie i fajnie :)

jfnkdsjafjkłsfdłk oczywiscie,ze bedziemy.dzieki takim osobom jak Ty wiem,ze nie ma co sie przejmowac wpisami podlych i zawistnych ludzi

Gość jfnkdsjafjkłsfdłk
>>mama 2 dzieci: "jfnkdsjafjkłsfdłk oczywiscie,ze bedziemy.dzieki takim osobom jak Ty wiem,ze nie ma co sie przejmowac wpisami podlych i zawistnych ludzi" I bardzo fajnie, cieszę się że przynajmniej przestało ci być przykro :) Napisałam do Ciebie krótkiego maila na Twojego oficjalnego maila :) Pozdrówki :)

Gość jfnkdsjafjkłsfdłk
;) Jesteś świetną kobietą :) Dzięki za maila i już odpisałam :)

Gość sprobujcie w caritas
maja punkty wydawania jedzenia, podobno bez problemu daja

Gość jfnkdsjafjkłsfdłk
>>sprobujcie w caritas "maja punkty wydawania jedzenia, podobno bez problemu daja" Dzięki za radę, ale Autorka topiku już uporała się ze swoim problemem :) Jednak chylę czoła za to, żeś nie znalazł/a się w grupie tych, którzy posądzali ją o naciągactwo :D Łatwo osądzić, a trudniej niektórym wesprzeć człowieka słowem, a głównie wsparcia słownego potrzebowała Autorka topiku :)

Gość Anatenka
Po przeczytaniu tego topiku, dochodzę do wniosku, że w Polsce wszyscy zarabiają super kasę, wszyscy są zorganizowani, mają super oszczędności. I tylko Autorka jest nieodpowiedzialna, głupia i w ogóle kto jej pozwolił mieć dzieci??? Ech..polska mentalność ;/

Gość jfnkdsjafjkłsfdłk
>>Anatenka "Po przeczytaniu tego topiku, dochodzę do wniosku, że w Polsce wszyscy zarabiają super kasę, wszyscy są zorganizowani, mają super oszczędności. I tylko Autorka jest nieodpowiedzialna, głupia i w ogóle kto jej pozwolił mieć dzieci??? Ech..polska mentalność ;/" Hehehe :D Bardzo trafne i prawdziwe spostrzeżenie :D Anatenka... oni tutaj swoje frustracje wypuszczają, bo w domu nie mają na kim :D

Bardzo współczuję autorce bo rzeczywiście jest w trudnej sytuacji. Miałam podobnie (kiedyś) więc wiem co człowiek wtedy czuje. Byłam tak głodna, że miałam ochotę swoim dzieciom zjeść marną zupinę którą im ugotowałam a ręce mi sie trzęsły jak nalewałam na talerze:( Nie można oczekiwać zrozumienia od osób które nie wiedzą co to głód:( Autorce życzę zdrowia i powodzenia.Będzie lepiej,do ciebie też los się uśmiechnie tak jak do mnie,trzeba w to wierzyć i się nie poddawać.A może otrzymasz wsparcie w rodzinie? Czasami trzeba podzielić się troskami,zawsze ktoś pomoże.

Gość Anatenka
Łatwo oceniać, nie znając sytuacji. Frustracje wylewać anonimowo ;)

Gość jfnkdsjafjkłsfdłk
>>Silvergold i być może, a raczej na pewno dlatego, że taka sytuacja nie jest nam obca, dlatego potrafimy też to rozumieć :) Dziś nie narzekam a wręcz jestem szczęśliwa, jednak do dziś pamiętam, że czasem było na prawdę ciężko i tu nie chodziło o niewłaściwe gospodarowanie marnymi zasobami, bo, bywało, że nie było czym gospodarować i takie bywa życie... z tym że niektórzy albo nigdy nie doświadczyli biedy, albo zapomnieli czym bieda smakuje :) A powiem, że smakuje gorzko z tym, że żebrają i naciągają leniwi, zaś uczciwi i pracowici ludzie w momencie kryzysu proszą choćby o radę i wsparcie słowem :) Jest takie przysłowie: "Przyjdzie kryska na Matyska"... Przyjdzie dzień, gdzie ci "najmądrzejsi" rozłożą ręcę, ale wtedy już nie nasz to problem będzie. Na każdego kiedyś tam czas przychodzi - lepszy czy gorszy ale przychodzi. Nic nie trwa wiecznie, bo nawet robiąc oszczędności (jeśli jest możliwość) może człowieka spotkać tak ogromne nieszczęście (choroba, własna albo kogoś z najbliższych), że poczynione oszczędności stają się tak niewielkim wsparciem, że człowiek zastanawia się czasem po co w ogóle oszczędzał, bo kwestia przeżycia miesiąc czy dwa dłużej, nie czyni polepszenia przed najgorszym :) Wszystko w swoim czasie :)

Gość A jak jest
Autorko nie słuchaj tych wyzwisk.Ludzie nie rozumieją widać co to głód a w tych czasach sytuacja się może zmienić jak w kalejdoskopie.Wystarczy że zamkną miejsce pracy tak było u mnie i wygodne życie z dwóch pensji z dzieckiem się skończyło.A też choruję na różne tam choroby[np.astma,alergia,kamica nerkowa itd} a leki drogie więc teraz jest nam ciężko.Ja Cię doskonale rozumiem i pozdrawiam.

Gość czarny_pies
A GŁODOWAĆ ! ku.rwa ! ! ! !

Gość gość
ziemniaki sa droższe niż np. platki zytnie albo kasza jaglana ta akurat to najzdrowszy produkt i syci możesz zrobić np. na słodko z czyms