Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamam 2 dzieci

Jak przezyc za 2 zl. dziennie

Polecane posty

Gość skad jestes autorko?
szkoda, ze tak daleko. Zrobilabym ci zakupy, naprawde

Gość mamam 2 dzieci
no ale jak ja pójdę do sąsiadów ? co oni mi dadzą byle jaki serek i jeszcze będę musiała im oddać

Gość mamam 2 dzieci
Prosze osobe ktora podszywa sie pode mnie od godziny 18:13 by tego nie robila,bo zglosze,do moderatora o sprawdzenie IP,a podszywanie sie jest karalne

Gość mamam 2 dzieci
To zgłoś a ja zgłoszę ciebie do odpowiedniej instytucji i będziesz miała sprawę o zaniedbanie dzieci. Na internet masz a na jedzenie masz. Wstyd co z ciebie za matka!!! straszyć to ty możesz

Gość podaj numer konta
podaj numer konta to ci coś wyślę,zostało mi 20 zeta po zakupach , moge się podzielić więc co to głód

kup 2 kg ziemniakow, jednego dnia zrob placki ziemniaczane, drugiego dnia ziemniaki z maslanka, trzeciego dnia zupe kartoflanke ze smietana. :P

Gość Daria N26...
dokladnie na internet macie? a na jedzenie nie!

Gość weź się zajmij głodnymi
dzieciorami,a nie swoja urażoną dumą. Tak cie to zabolało,ze ktos się podszywa? ja nie wyobrazam sobie jak mozna mieć 4 osoby w domu i 6 zł w portfelu. NIE WYOBRAZAM SOBIE POPROSTU.

Gość co ty wiesz o przegrywie na
Wiesz co autorko, ludzie ci tu piszą, radzą, dają jakieś wskazówki a ty poza tym, że się rzucasz, straszysz kogoś jakimś sądem, chcesz zgłaszać jakiegoś podszywacza do moderacji. Jesteś śmieszna albo głupia, naprawdę. Poza tym specyfiką tego forum jest podszywanie się, zwłaszcza w takich tematach, kiedy ktoś robi z siebie taką ofiarę losu jak ty i uwierz, że nikt nawet palcem nie kiwnie, żaden moderator, także nie trać pary. Powiedz, skoro tak ci zależy na tym, żeby ci pomoc czemu nie napiszesz pełnym, normalnym zdaniem co masz w domu? Czy masz ryże, makarony, przyprawy, jakieś warzywa? Piszesz o maśle, chlebie i żółtym serze a reszta co? Masz puste szafki? Bo jeśli tak, to naprawdę pogratulować ci możan gospodarności skoro masz 2 dzieci i 6 zł w portfelu. I nie ma tłumaczenia, że dzisiaj miała być wypłata. ZAWSZE trzeba mieć zapas na wszelki wypadek, chpoćby to było 20zł w skarbonce. Tyle ode mnie 🖐️

Gość Panienka Róża
Ja w takich chwilach szłam w stronę makaronów, placków ziemniaczanych, naleśników i rosołków. Dobre i napychające

Gość Ja też tak żyje z dnia
Ja też tak żyje z dnia na dzień ale ja nie mma dzieci. Tyle że ja nie załamuje się, wydaje 20 złotych i żyje kilka dni, kupuje paczkę mielonego, kilo ziemniaków, pomidory bo tanie , chleb , jajka i można z tego przeżyć spokojnie.

Dokładnie co z ciebie za matka na takie fanaberie jak podszywanie masz czas a na własne dzieciaki nie? Ja bym się wstydziła jak bym nie miała pieniędzy na jedzenie i nic zaoszczędzone. Na internet masz i na pisanie bezsensowne na kafe i na donoszenie a na własne dzieci nie masz??? Zajmij się dziećmi a nie głupotami bo ciebie powinno się zgłosić o zaniedbanie dzieci w jedzenie i cenne witaminy. To że twój mąż nie dostał wypłaty nie zwalnia was z tego aby mieć oszczędności. Co by się stało gdyby twoje dziecko zachorowało ?? kto by mu lekarstwa kupił??? powinnaś się wstydzić.

Gość jak to o co ?
Jak sie nie ma pieniedzy to sie nie robi przyjec urodzinowych.Boli cie kregoslup ? operacja kiedy ?

Pewnie można jeszcze mniej wydać, bo ja robię zakupy w Piotrze i Pawle za zimno mi było zeby iść 1 przystanek na piechotę do biedry .

Gość co ty wiesz o przegrywie na
Ja też tak żyje z dnia Masz 100%, a jak się ma dzieci (i to jeszcze dwoje!) o zasranym obowiązkiem rodziców jest zapewnienie im jedzenia, obojętne z czym miałoby się to wiązać. Ja np mam skarbonkę, do której dorzucam co jakiś czas pięciozłotówki. Nie tykam tego, chociaż po roku mam tam juź 800zł. I mimo tego, że nie raz i nie dwa nie miałam jak opłacić na czas prądu, gazu czy telefonu NIGDY nie wzięłam pieniędzy z tej skarbonki, bo to są pieniądze na czarną godzinę. Wiadomo, że są różne wypadki losowe, ale od tego są rodzice, żeby zapobiegać takim sytuacjom. W głowie mi się nie mieści jak można być tak nieodpowiedzialnym. No chyba, że to prowokacja.

Gość jkddaqmk
to nie czekaj na wypłate męża jak na zbawienie tylko zrób coś, jestes dorosła rusz dupe do roboty, problemy z kręgosłupem to masz od siedzenia całymi dniami przed kompem

Gość weź się zajmij głodnymi
JA OPRÓCZ TEGO,ZE ODKŁADAM Z PENSJI TO JESZCZE MAM TAKI SPOSÓB,ZE CODZIENNIE ODKŁADAM DO PUSZKI 5 ZŁ,W CIAGU ROKU STANOWI TO 1800 ZŁ BEZ WYSIŁKU W ZASADZIE,NA JAKIEŚ EKSTRA WYDATKI,NA URLOP ITP

Ja nie mam oszczędności, ale potrafię za 20-30 złotych przeżyć kilka dni i nie głodować , to jest kwestia tylko dobrej organizacji, czasy są jakie są trzeba kombinować. A jak ma się dzieci to tym bardziej trzeba myśleć o zabezpieczaniu ich. Ja wiem,że mam krucho z kasą więc wiem że nie moge wydawać dużo,nawet jak jest kasa to nie idę jej rozpierdolić na chuj wie co . trzeba sobie zaplanować miesiąc,tyle i ytle na tydzień, plus zapasowa kwota przy dzieciach rezerwowa odłożona i wtedy nie ma problemu. Ja kupuje tygodniami, wiem że ten tydzien to bedzie ziemniaki, mieso mielone, przeplatane jajkiem sadzonym. Z zamrazarki wygrzebie dwie paczki mroznek, chleb masło, pomidor. Limit tygodniowy wydany zaplanowany, 10 zeta ekstra w tygodniu jeszcze bedzie na picie, cyz chleb zapasowy koniec

Gość jfnkdsjafjkłsfdłk
>>mamam 2 dzieci, załóż sobie tymczasowego emaila i podaj go tu, abyśmy tylko kontakt złapały. Chciałabym ci pomóc całkiem bezinteresownie, ale musimy się przez maila zgadać. I nie bierz tych co plują jadem do głowy. Ja wiem jak czasem może brakować zwłaszcza gdy szef przekłada wypłaty z dnia na tygodnie :) Czekam na kontakt :)

Gość dssa
macie rację że są nieodpowiedzialni ale już nie dobijajcie,nie robi tego specjalnie,nie piję ,po prostu nie ułożyło im się

Gość dssa
duzo jest biednych rodzin,wkońcu nie przepijają pieniędzy ,a ona nie pracuje bo jest chora

Gość pytanie do pani technik
Nie w tym rzecz, że im się nie ułożyło. Masę rodzin zyje z jednej pensji i muszą dać sobie radę.

Gość pytanie do pani technik
a parę zł w portfelu, zero oszczędności, to ogromna niefrasobliwość moim zdaniem.

Gość jfnkdsjafjkłsfdłk
No czasem w życiu tak jest że nie starczy, ludzie! Nie chleje, nie tańcuje, a tylko na wypłatę czekają przekładaną z dnia na dzień. Autorko topiku, podaj tu jakiegoś maila, ja po prostu chcę ci pomóc zwyczajnie.

Gość RODZICE 20 WIEKU
LUDZIE PRZECIEŻ ONA WAS MAMI! MATKA JEST WYŁUDZACZKĄ I ZA WASZĄ KASĘ KUPI SOBIE CIUCHY. KTO SIEDZI NA NECIE KTO NIE MA KASY? DORADZACIE JEJ, A ONA I TAK WYBRZYDZA, KTOŚ KTO BYŁBY GŁODNY BRAŁBY CO DAJĄ, A ONA FRYKASY CHCE JEŚĆ! MA KOMÓRKĘ A NIE SPRZEDA, BO WOLI WYŁUDZIĆ KASE. ZNAM TAKIE RODZINY, KTÓRE MAJĄ PLAZME, AUTKO, I PO 5 KOMÓREK, A DŁUGI W BANKU NA ZACHCIANKI. IMPREZKI, BALE I ROZKURZONA WYPŁATA! WSTYD ZA NIEZAWODNOŚĆ!

Gość ja nie uwierze ze autorka
nie ma pożyczyć nawet 30zł od rodziny czy znajomych :o Zaraz pewnie maila bedzie podawała naiwnym którzy jej zaproponują przelew na konto :o

Gość do jfnkdsjafjkłsfdłk
nie badz naiwna. A skad wiesz, ze nie pisze jakas malolata, ktora sobie robi beke z tych co traktuja jej watek powaznie. Przeciez w kazdej miejscowosci jest ksiadz. Do niego niech zglasza faktyczne potrzeby, ksieza maja bezposredni kontakt z oddzialami Caritas. Jesli chodzi o zywnosc make, ryze, tluszcze, pewne ilosci cukru, mleko, a nawet slodycze to nie powinno byc wiekszego klopotu

Gość dssa
to z tym wybrzydzaniem to był podszyw,podobno.

Gość jfnkdsjafjkłsfdłk
>>do jfnkdsjafjkłsfdłk "nie badz naiwna. A skad wiesz, ze nie pisze jakas malolata, ktora sobie robi beke z tych co traktuja jej watek powaznie. Przeciez w kazdej miejscowosci jest ksiadz." Księży i te ich pomoce to można se o dupe rozbić i nie rozumiem dlaczego ktoś kwestionuje to, że mogę pomóc narażając się nawet na oszusta? Wy zarabiacie moje pieniądze że się tak o nie martwicie? Moja kasa, moja sprawa. Autorka napisała że wcześniejsze wypowiedzi były podszywem i zaczerniła nick. Ja ogólnie ją proszę o kontakt ze mną i moralistów i uświadamiaczy nie potrzebuję :)