Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jestttttt

Psycholog - dobry materiał na faceta na życie?

Polecane posty

Gość buquile
Widac że autorka nie ma prawdziwych przyjacioł w świecie skoro psychologów sobie szuka na męza.

No właśnie, potwierdz e to pisze Niyaaaaaa82 . mężczyxni się nie boją kobiet pscyhologów, ale one przyciągaja takich, którzy "są potrzebujący". I dla faceta to jest fajny układ, bo ona "go słucha i ma zrozumieć" a on ma prawo nic nie rozumieć :)

No i jeszcze jedno: pofilozofowac to jedno, a życie to drugie. Możesz lubic analizować, ale jak przyjdzie w nocy do dziecka wstać, to analiza nie wystarczy :)

Gość Niyaaaaaa82
Sama sobie odpowiedziałaś na pytanie :) Znam pary psychoterapeutów i psychologów także, ale trudno powiedzieć czy są idealne. Ludzka psychika jest na tyle skomplikowana, że nie da się jej często tak krystalicznie rozłożyć na czynniki pierwsze, zresztą psychika jest plastyczna zgadza się, ale nie na tyle, żeby idealnie się zawsze adaptować do sytuacji, są konflikty, sprzeczne dążenia, złość. Cały czas trzeba brać pod uwagę element emocjonalny i on bardzo dużo zmienia - wtedy trudno jest o obiektywizm i kontrolę emocji -jeśli źródło trudności jest bardzo blisko nas. Mogą się lepiej dogadywać, ale wcale nie muszą.

Gość jak to jestttttt
buquile - nie szukam męża, ani psychologa:P Mam chłopaka, o zupełnie innym zawodzie:D Pytam, bo zawsze mnie interesowała ta kwestia i po prostu miałam w głowie pewien wizerunek faceta uprawiającego ten zawód i byłam ciekawa co na ten temat sądzą inni, czy też tak mają;)

Gość buquile
"Możesz lubic analizować, ale jak przyjdzie w nocy do dziecka wstać, to analiza nie wystarczy " Taaa....jasne, kobieta wybiera męzczynę myśląc czy do dziecka będzie wstawał... Kobieta wybiera tego kto wzbudza w niej emocje a nie kto się nadaje na dobrego męża.

Gość jak to jestttttt
Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi:) Ja muszę już uciekać, ale miło mi, że są osoby, które zechciały wziąć udział w dyskusji:) Pozdrawiam wszystkich:)

Gość zalezy na kogo trafisz, sa 2 o
pcje: psycholog, ktory poszedl na psychologie sam majac problemy ze soba:o - od takiego 3maj sie z daaaleka, zwykle to cwaniak i manipulant:o natomiast psycholog bez kompleksow i dla ktorego to zawod, a nie samoleczenie, to jak najbardziej:)!!!

Gość asadas

wowin . pl / pomoc-psychologa-dla-kazdego-2/        - usuńcie sobie spacje

Ja niestety potrzebowałem psychologa, jak byłem na studiach i nie znalazłem żadnego na NFZ,
ale okazuje się, że jest takich wielu. Wystarczy poszukać.