Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamacórci

Jak zareagowali wasi mężowie na wieść, że będzie córka?

Polecane posty

Gość mamacórci

Mój się dziś dowiedział i troche smętny jest, chciał miec chłopca. Ja sie bardzo cieszę bo chciałam córeczkę i jest i przykro, że mąż sie tak zachowuje. Jak było u was?

mój chciał dziewczynkę. oboje chcieliśmy. więc nawet jak się dowiedział że będą dwie to się nie zmartwił :D

Moj nie dal nigdy odczuc ze wolalby synka, chociaz wiem, ze tak w glebi jest. Tzn moze bylo bo teraz kreci malej gwiazdki na suficie w pokoju, sie wczuwa i mowi ze bedzie coreczka tatusia. Jego 5 przyjaciol ma same corki i wiem ze on chcial syna, a tu tez coreczka :D

Gość mój szalał ze szczęścia
u męża w rodzinie sami chłopcy, teść mówił, że nie mam co się łudzić, bo to pewne, że będzie chłopak. Tak mnie nakręcili, że ja poczułam się dziwnie na wieść o dziewczynce. A mąż na tą wiadomość oszalał ze szczęścia i do dziś starsza córka jest oczkiem w głowie tatusia, a że jeszcze podobna do niego to już wogóle ... Kiedy w drugiej ciąży okazało się, że będzie dziewczynka to najbardziej cieszyła się starsza córka, bardzo chciała siostrę. Mąż nigdy nie dał mi odczuć, ale powiedział "trzeci będzie syn" ;-) nie martw się, Twój mąż też zakocha się w swojej małej księżniczce i córcia będzie jego oczkiem w głowie, zobaczysz.

Gość nie mająca pojęcia
Mój mąż marzył o córce i głośno o tym mówił. Kiedy się urodziła szalał ze szczęścia. Potem urodził się syn i też się cieszył ale już to nie było to samo...Owszem, był dumny jak paw - ale tej radości i szaleństwa już nie było. Córka zawsze była i jest jego "oczkiem w głowie"...:D

Gość facet 100%
kazdy facet chce mieć syna i nie tylko chodzi o to, ze może z nim grać w piłkę, oglądać mecze itd tylko o to, że nazwisko pozostanie no i jest jakaś taka duma z syna. Ale oczywiście córkę kocha się i szaleje za nią. Przeważnie pierwszego wolą mieć syna, (wiem, bo z kumplami czasem o tym gadamy) Mam dwóch synów, ale w drugiej ciązy miała być dziewczynka i byłem zawiedziony chociaż NIGDY żonie się do tego nie przyznałem. W 7 meisiacu wyszło, że jednak chłopak to kamień z serca...

Jak ja będąc w ciąży spytałam go o preferencje dotyczące płci to stwierdził że jestem nie normalną i powiedział że bez względu na to co będzie między nogami to będzie kochał i dbał tak samo mocno.Za to mój teść i jego mama byli bardzo smutni i rozczarowani że będzie chłopiec bo on zawsze chciał córki a jego mama a babcia mojego męża -wnuczki.

Gość ulkakulla
oj - przecież wiadomo, że czy chłopak czy dziewczynka i tak będzie w dziecku zakochany!!! A ja bardzo chciałam chłopca i mam chłopca ;-) Jesli będzie drugie, to mam nadzieję że tez będzie chłopiec...

moj maz tez chce corke ale jeszcze nie wiem co bedziemy mieli jestem w 18 tyg niedlugo sie dowiem... ale co by bylo to napewno bedzie sie cieszyl zarowno z chlopca jak i z dziewczynki wazne zeby zdrowe bylo to mi powtarza:)

Gość Aann a
Normalnie, dziecko to dziecko.

Gość Supremus Dux
Tylko wychowajcie je normalnie, by nie wychodziły za Arabów czy Murzynów.

Gość Aann a
Moi tesciowie za to marzyli o wnuku. chociaz juz jednego mieli, ale od corki. chyba chodzilo tu o przedluzenie rodu i nazwiska. My wiecej dzieci nie planujemy jednak. Co do tego, co ktoras pisala, ze jej maz cieszy sie bardziej z pierwszego dziecka-corki. to moze byc tak i tak najczesciej bywa, ze pierwsze dziecko to nieznane, kazdy zabek, osiagniecie rozwojowe sie przezywa. Przy drugim dziecku jest juz inaczej-bo mniej wiecej wiadomo, kiedy czego sie spodziewac. Chociaz oboje dzieci kocha sie tak samo.

Gość marcelina :::::
U mnie do 7-go miesiąca była córka ,ale na sam koniec urósł siusiak i mąż był rozczarowany jak urodził się syn:D

Gość Mój mąż ma trójkę
braci i jego bracia też mają synów i kiedyś mąż mi opowiadał że pamięta jeszcze jak w domu pojawiło się niemowle (najmłodszy brat ) i jak się darł a potem im starszy tym gorzej było :D (do dziś jest pyskaty jak baba) więc powiedział że marzy mu się córka i koniec kropka a że mnie też marzyła się dziewczynka więc byliśmy w tym zjednoczeni :). Kiedy okazało się że faktycznie jest dziewczynka , teściowa się popłakała z radości , teść był zaskoczony bo przecież jego ród robi tylko chłopów a moi rodzice mając mnie i siostrę przyjeli to naturalnie choć z radością :). Dziś córka jest na pierwszym miejscu i chyba tatuś nie zauważa kiedy 19 miesieczna krupka sobie nim kręci jak chce :D. O synku jakoś nie myślę ani nie marzę a jestem już w 6 miesiącu ciąży:). Do facet 100% - No coś ty ! Gdybyś wiedział jak bracia mojego męża mu zazdroszczą :D. Panienki to super sprawa a na syna i tak przyjdzie pora bo rodzą się częściej a i szansa na nich zawsze większa więc nie szaleje się tak za tą płcią, inaczej z dziewczynkami które trudniej "zrobić".

Gość marcelina :::::
To prawda ,że rodzi sie więcej chłopców. U mojej córki w klasie jest 34 dzieci w tym 5 dziewczynek:D

Gość To fakt, mnie lekarz
powiedział że dużo trudniej wstrzelić się w dziewczynkę bo praktycznie większośc cyklu bardziej sprzyja płci męskiej co ma na celu wyrównanie strat jakie ponosi ta płeć przy porodach (obumierają częściej) oraz podczas ciąży . Ja z mężem polowaliśmy na córkę i niestety się nie udało i mamy 3 letniego synka. Obecnie jestem w 5 miesiącu ciąży i tez staraliśmy się celować w dziewczynkę ale lekarz już teraz powiedział że raczej na 60 % piłkarz . Mnie widać nie pisane mieć córę ale trudno się mówi bo trzeciego już nie będzie :D. Moja siostra ma pierwszego syna (jej pupil ) i młodszą od niego o dwa lata córkę (pupilka i serduszko tatusia i całje rodziny ;D ) i powiem że siostrzenica to żywe sreberko i taka kochana dziewczynka. Wczoraj podeszła do mnie (ma 3 latka ) przytuliła sie do mojego brzucha i mówi "ciociu on wie że na niego czekamy " :D - rozczuliła mnie a to było po tym jak szwagrowi powiedziałam że niestety znowu syn :D.

Gość facet 100%
ja nie piszę, że nie kochaliby córki ale że każdy facet marzy o synu, bez względu na to co wam mówią. Taka już nasza natura, tak samo jak to że oglądają sie ( faceci) za ładnymi dziewczynami nawet jak bardzo kochają swoje żony, mogą wam mówić że tak nie jest ale tego się nie zmieni

Gość facet 100%
Chłopcy rodza się cześciej? Widzę że nie macie pojecia. W Polsce na 100 mężczyzn przypada 108 kobiet

Gość o boże
do "to fakt mnie lekarz" - NIESTETY CHŁOPIEC???POWIESZ MU ŻE TAKA ZAŁAMANA BYŁAŚ ŻE NIE JEST DZIEWCZYNKĄ?współczuję mu. A może będziesz mu warkoczyki plotła

Gość oieuiwejie
facet 100% - Myślę że troszkę sobie wmawiasz i bronisz swojej płci bo czuć od ciebie bunt ale to nie szkodzi ;)....Naturalna męska reakcja :D

Gość lakdsjsdjs
Mój dziadek ma dwóch synów i zawsze mówił że marzył o córce (też kłamie na starość ? Niby po co miałby to robić? ) a obecnie nie może spuścić oczu od córki swojego pierwszego syna (brat mojego męża) i to jest jego światełko jak sam mówi więc jak ta 100 % męska teoria ma się do tego faktu? Nie każdy facet marzy o synu tak jak i nie każda kobieta marzy o córce i to jest ludzkie i normalne a gadanie że kultura, mentalość i że mężczyźni tak mają to jakaś bzdura :)

Gość lakdsjsdjs
Przepraszam , nie mój dziadek tylko zwyczajnie dziadek :D

Gość odstaw debridat, przy
u nas uk, cora- OK :)) Syn??- moze kiedys ;) Ale ostatnio znajome malzenstwo powiedzialo nam, glownie ON- ze jak widzi nasza core i syna znajmoych. To chce miec CORKE!!!! Szwagier meza ma dwoch synow, i przyznal ze przy pierwszym wsio rybka, ale przy drugim chcial juz core.

Gość do 100% facet
coś ci się miesza albo starasz się na siłę zamącić tu kobitkom. Od kiedy przepraszam ciebie jest większy odsetek kobiet w naszym kraju? Odkąd ty sobie tak wmówiłeś? Jest więcej mężczyzn i tak było zawsze , poczytaj dobrze albo się dokształć.

Gość facet 100%
No z tego co tu na forum widzę wszyscy faceci marzą o córce a to ciekawe że wśród moich kumpli jest wręcz przeciwnie, ale co tam. Ciekawe skąd się wzięło powiedzenie że ;"prawdziwy mężczyzna musi 1 wybudować dom 2 posadzić drzewo 3 spłodzić syna" Ale Wy jesteście jasnowidzami i wiecie lepiej co myślą faceci wiec co my tam mamy dogadania, za nas zdecydujecie co my wolimy

Gość odstaw debridat, przy
hahha no wlasnie jaki facet dzis spelnia te 3 kryteria? ;D

Gość facet 100%
Cytat: Struktura płci i wieku W ogólnej liczbie ok. 38 200 tys. ludności Polski kobiety stanowią prawie 52%; na 100 mężczyzn przypada ich 107 (wśród ludności miejskiej 111, na wsi 101). Ale jak zwykle głupie babsko wie lepiej, żegnam sie bo to nie mój poziom

Gość do 100% facet
wziąłeś to z wikipedii :D ale do dane z 2003 roku kochany