Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jagodowamama_

Odpieluchowanie zakończone ale pojawił się inny problem, kto doradzi

Polecane posty

Gość Jagodowamama_

Proces odpieluchowania mojej 19 miesiecznej corki został zakończony, chodzi bez pieluszki jedynie na noc do spania zakładam. O ile problem zrobienia siku np na trawce, czy na normalnym kibelku rozwiązany to pojawił sie probem zrobienia kupy. Na nocnik czy kibleku u jej nie idzie, w majki nie zrobi czego konsekwencja jest brak przez 2 dni. Widze ze chce zrobic ale nie moze. Nalozylam jej pieluche, pochodzila 15 minut, poszla w kąt i zrobiła. Kurcze czy to przejsciowy okres, nie chce jej zakladac pieluchy bo naprawde swietnie sobie radzi bez niej zarowno w domu jak i poza. Od 3 tyg. nie miala zadnej wpadki ale widze ze nie moze sobie poradzic z inna sprawą.

Gość a Ty zacznij
swietnie chyba sobie nie radzi skoro nie moze zrobic kupy.

Gość no masz racje
moze ject za mała żeby chodzic całkiem bez pieluchy

Gość Jagodowamama_
no ale czemu za mała, kiedy chce siku sama siada na nocnik a np poza domem mowi "sisi" wiec załapała o co chodzi to po co mam ją puszczac w pieluszce?

Ja też uważam, że jest za mała (tzn że nie kontroluje jeszcze w pełni wypróżnień, w tym przypadku chodzi o kupę), ale jeśli już ładnie woła, że chce sikać, to pod żadnym pozorem nie zakładaj jej pampersa! Jeśli widzisz, że chce jej się kupę, sadzaj ją na nocniku/ sedesie, po jakimś czasie powinna "załapać". Uzbrój się w duuuużo cierpliwości... :)

Gość Jagodowamama_
tez mi sie wydaje ze zakladanie jej pampersa w sytuacji kiedy woła i kontroluje sikanie, umie przetrzymac juz jest bez sensu i cofnie cala naukę.