Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dori9

polacy ,przyjezdzajacy do pracy

Polecane posty

w niemczech,nieprzyjezdzajcie pracowac za najnizsza pesje lub 8-10 euro za godzine.Psujecie rynek i reputacje tym ,ktorzy sa tu kilka i kilkanascie lat,ciezko pracowalismy na nasza pozycje,a wy nam ja odbieracie.Wszyscy ktorzy maja tu rodziny na utrzymaniu i oplaty sie zemna zgodza,ze za 10 euro za godzine bysmy sie tu nieutrzymali.Pracodawcy niechca dawac podwyzek ,bo robicie za poldarmo.Ja rozumiem ,ze w polsce jest bieda ,ale nierobcie tu Drugiej Polski,pracujcie za godne wynagrodzenie.

Gość Ubawiona
Buhaha . Moge sie zapytac od jakiej pracy ty zaczynalas i ile zarabialas na poczatku?

Gość Ubawiona
Buhaha . Moge sie zapytac od jakiej pracy ty zaczynalas i ile zarabialas na poczatku?

Gość wwrrr
Polacy, ktorzy nie umiecie sie wyslowic po polsku, nie wypowiadajcie sie publicznie bo robicie wstyd tym, ktorzy szanuja jezyk i mowia poprawnie.

Gość polka z ciebie zadna juz
to wracaj do Polski Dori i utrzymaj się za 10 ZŁOTYCH na godzinę...

ja jestem tu od 13 lat .caly czas na budowie pracuje zaczynalem od 8 euro ,bywalo ze spalem w aucie albo pod mostem i niemialem co jesc.Wam sie w dupach poprzewracalo ,jak czytam niektore wpisy:Zalatw prace ,mieszkanie moze jeszcze utrzymuj dopuki pracy nieznajdzie bo chcecie do niemiec do pracy

Gość polak maly
ale 8-10 euro na godzinę to dużo sam bym chciał tyle zarabiać. a że w polsce pracodawcy się nie liczą z pracownikami to trudno. i 10 zł/h to wcale tak źle w pl nie ma bo są i po 5 zł/h oferty.

nieporuwnuj placy w niemczech a w polsce.W niemczech oplaty pochlaniaja wiekszosc zarobkow,jesli masz rodzine i w niemczech zyjesz a nie wywozisz cala wyplate do polski.ja na budowie zarobie 3 000 e,a same oplaty co miesiac 2 000 e sciagaja z konta.Nawet na wakacje w tym roku mnie niestac

jak ktos nic nie potrafi robic to niech sie nie pcha na budowe. Bo taki sie nada tylko do noszenia gruzow, obcinek itp. i takiemu faktycznie mozna dac te smieszne groszowe 8-9 euro na godzine. A fachowcy faktycznie powinni dostawac wiecej bo dycha na godzine to smieszny pieniadz. Nie przeliczajcie tego na zlotowki bo tutaj tez trzeba zyc i oplacac rachunki.

Gość pooow4444
a kim ty do cholery jesteś, że zabraniasz swoi rodakom czegokolwiek? NIKIM! Jak byś była taka super wykwalifikowana nie bałabys się, że 'plebs" z Polski zabierze ci stanowisko.

To bylo do mnie? Bo ja osobiscie sie niczego nie obawiam, aktualnie to ja sie znajduje na pozycji osoby do ktorej polacy przychodza szukac tej pracy. Mne wkurza to biadolenie, ktore slychac z kazdej strony od Polakow, ze sa niby jako obcokrajowcy gorzej traktowani tutaj, ze czlowiek innej narodowosci zarabia na tym samym stanowisku wiecej itp. to wlasnie dlatego, ze przyjezdza jeden z drugim i sami wolaja 10 euro cieszac sie, ze maja duzo no to logiczne, ze jak sami ochoczo proponuja taka stawke to kazdy ich przyjmie, bo zaoszczedzi. A potem jak sie dowiaduja, ze taki np. Niemiec to samo robi a dostaje wiecej to zaraz sie zaczyna gadanie, ze to niesprawiedliwe :D

Gość pooow4444
to było do autorki

ja sie nieboje bo mam stala prace .tylko wkurza mnie to biadolenie polakow ,jak ich tu traktuja niemcy,tak jak sobie pozwalaja ,poprostu tania sila robocza tak jak w czasie 2 wojny swiatowej.Ciesza sie aby na flaszke wodki bylo.A jeszcze to chamstwo i prostactwo przywiezione z polski :Wstydzimy sie za takich

Gość lips90
hehe pies ogrodnika i tyle.A ja bede pracowac za 5 Euro poniewaz w Polsce nie dostane 1/4 tego pa

Gość dsbhdadbs
prawda o tym jak "sympatyczni" są nasi rodacy przebywający za granicą się potwierdza... Ciekawe jak wy zaczynaliście i od jakiej stawki. A kim ty jesteś niby, żeby dyktować innym co mają robić? Ciesz się z łaskawości niemieckiego rządu i daj innym spokój, zrzędliwa stara buraczko.

Gość dsbhdadbs
no właśnie, sam zaczynałeś od takiej stawki, nie przejmując się o inne polskie rodziny... Jesteś żałosny gościu, "na wakacje mnie w tym roku nie stać". Innych nie stać na zaspokojenie podstawowych potrzeb. Spadaj na szczaw.

Gość dsbhdadbs
prawda? jaka prawda? Ty sam najwięcej biadolisz, bo sobie coś ubzdurałeś. To co piszesz w ogóle się kupy nie trzyma.

NIEWYPOWIADAJ SIE JESLI NIEMIESZKASZ W NIEMCZECH;A JESLI TAK TO WIDZE ZE GOWNO WIESZ O ZYCIU TUTAJ

Gość dsbhdadbs
A ty się nie wypowiadaj jeśli nie mieszkasz w Polsce. I tyle na temat. I nie myśl że przestraszysz mnie wciskając caps lock :p

wlasnie kurestwo ,zdrady i przekrety i pijanstwo z tego slyniemy w niemczech.

Gość olwink
ja poznalam polakow i polki pracujace za 5 ...tylko ze oni mieszkaja w 4 w malym pokoju i zamierzaja wrocic, ich nie zjadaja te oplaty...co innego jakby zaczeli tu normalnie zyc, musieliby oplacic miete, strom, GEZ, krankenkasse itd...to by im nie wiele zostalo, a nawet nic...

tez takich znam ,tylko oni juz tak wracaja 10 lat! znam polakow ktorzy jeden drugiego podpierdala policje nasyla ze na czarno robi,a wy naskakujecie namnie ze zawistny jestem ,ja chce wam tylko przedstawic sytuacje jaka jest

mnie osobiscie to gila kto za ile robi, na moje moga i za darmo tyrac, tylko niech ludzie sie nie dziwia potem, ze ''ktos'' im wyrobil opinie taniej sily roboczej za granica i niech nie psiocza, ze maja gorsze stawki od niemca czy francuza, bo rodacy sami taka opinie wypracowali - za 8 euro na godzine :D

Gość fooriaaa
Oj dori, naprawde myslisz, ze Polacy przestana przyjezdzac, zeby tobie sie lepiej wiodlo? Naprawde kazdy ma gdzies twoj dobrobyt, kazdy mysli o tym, co samemu do garnka wlozyc i naprawde smiesza mnie twoje pretensje roszczeniowe z tego wzgledu, ze ty tam mieszkasz dluzej.