Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juytuy

powody dla ktorych nie wyjechaliscie i nie wyjedziecie za granice slucham?

Polecane posty

Gość ghrthbe
to ze ciezko pracuje i meczy sie caly dzien z klientami a zebys wiedziala jacy sa ludzie... to zasluguje na grosze? a ty lepsza ? bo co umiesz?

Gość nie wyjade......
moja mama pokornie w wieku 45 lat zarabia 1200 zl jako sklepowa. moj tata zarabia 1700 po 40 latach pracy jako fachowiec...

Gość asdfghjkdftuvg8ybihnojm
dlaczego nie pracowałaś?

nie mówię, że jestem lepsza. twierdzę jedynie, że w młodości bardziej przykładałam się do nauki niż Twoja matka.

Gość nie wyjade......
uuu kretynko nie poniżaj ludzi co nie mają studiow, bo tacy są czesto mądrzejsi od magistrow, z ktorych co drugi ma DYSLEKSJE i robi byki w "najprostrzych" wyrazach.. poza tym moja droga teraz kazdy debil moze miec studia :)

Gość nie wyjade......
to co robisz na kafeterii skoro niby taka mądra jestes? i skad wiesz ile jej matka sie uczyla, a moze miala w szkole lepsze oceny od ciebie? jestes przemądrzala i zadufana w sobie.

Gość ghrthbe
wiesz ilu prostych ludzi zarabia male pieniadze? bardzo male? oni zasluguja na biede i patrzenie na kazda zlotowke mimo ze ciezko pracuja a nie leza pod sklepem z wyciagnieta reka i slowami DAJ!

na kafeterii odreagowuję po ciężkim dniu. nie poniżam nikogo, tylko stwiedzam fakt. sama pracowałam w sklepie i wiem, jaka to jest harówa. mimo wszystko uważam, że do sklepu może pójść każdy i dlatego płace stoją na takim poziomie. zawody, w których potrzebne są kwalifikacje, są odpowiednio opłacane. masz mylne pojęcie o ludziach, którzy kończą studia. naprawdę, ukończenie uczelni państwowej nie jest prostą sprawą... młodość nad książkami, w bibliotekach, archiwach... rzeczywiście- banał!!!

Gość ghrthbe
nie kazdy moze i chce i potrafi byc kierownikiem, lekarzem czy inzynierem

Gość ghrthbe
ale kazdy zasluguje zeby godnie zyc nie sadzisz? a w tym kraaju sie nie da

i w związku z tym nie każdy może zarabiać kilkadziesiąt tysięcy.

Gość olabogaaaa
[zgłoś do usunięcia] nie wyjade...... to co robisz na kafeterii skoro niby taka mądra jestes? to znaczy że ty jesteś głupia? :D

jeżeli chcesz godnie żyć, to musisz się wyedukować i ukierunkować. sklepowa to nie zawód wyuczony. nie każdy musi być lekarzem i inżynierem, ale każdy może obsługiwać wózek widłowy, zrobić prawo jazdy, czy skończyć kurs fryzjerski. te zawody są już lepiej opłacane.

Gość ghrthbe
zreszta popatrz na ludzi w rzadzie zero pomyslu zero mozliwosci na poprawe kiepskie rzady nic nie wiedza, nic nie potrafia ale pchaja sie zeby sie tylko nachapac! chcesz wiecej takich ludzi?

Gość olabogaaaa
ghrthbe ale kazdy zasluguje zeby godnie zyc nie sadzisz? a w tym kraaju sie nie da to do nauki albo wypad za granice asdfghjkdftuvg8ybihnojm ma racje prostaki

Gość ghrthbe
o tym mowie:D o wypadzie za granice;)

"zreszta popatrz na ludzi w rzadzie zero pomyslu zero mozliwosci na poprawe kiepskie rzady nic nie wiedza, nic nie potrafia ale pchaja sie zeby sie tylko nachapac! chcesz wiecej takich ludzi?" ja również nie popieram polityki rządu, ale weź pod uwagę fakt, że jesteśmy jeszcze świeżą demokracją i wszystkiego uczymy się od podstaw. zachód miał o wiele więcej czasu na zorganizowanie struktur państwowych i zbudowanie kapitału socjalnego. jakby jednak nie patrzeć cały czas odnotowujemy przyrost gospodarczy, czego nie można powiedzieć o naszych sąsiadach. myślisz, że za granicą jest różowo? zagranica już nie chce Polaków- oni nie mają pracy nawet dla swoich ludzi. w Hiszpanii 50% absolwentów studiów pozostaje na bezrobociu...

Gość latka lecą niestety
jestes taka glupia, że aż żal. tak sie sklada, ze wlasnie ci najglupsi są najbogatsi, bill gates nawet studiow nie skonczyl. ja ci napisze tak: moze i zarabiasz kilkadziesiat tys meisiecznie ale i tak pewnego dnia zdechniesz jak taki żebrak pod mostem i kasa nic ci nie pomoze i to jest sprawiedliwe na tym swiecie, ze tacy bogole tez wyzdychają. wiec czy warto zarywac noce i tak zakuwac skoro i tak kazdy zdechnie? a kasy do grobu ze soba nie zabierzesz. co ci powiem jeszcze to to, ze tearz studia konczy wielu debilow, ktorym ktos pisze prace, wiec naprawde teraz studia o niczym nie swiadczą.

Gość olabogaaaa
[zgłoś do usunięcia] latka lecą niestety jestes taka glupia, że aż żal. tak sie sklada, ze wlasnie ci najglupsi są najbogatsi, bill gates nawet studiow nie skonczyl. ja ci napisze tak: moze i zarabiasz kilkadziesiat tys meisiecznie ale i tak pewnego dnia zdechniesz jak taki żebrak pod mostem i kasa nic ci nie pomoze i to jest sprawiedliwe na tym swiecie, ze tacy bogole tez wyzdychają. wiec czy warto zarywac noce i tak zakuwac skoro i tak kazdy zdechnie? a kasy do grobu ze soba nie zabierzesz. co ci powiem jeszcze to to, ze tearz studia konczy wielu debilow, ktorym ktos pisze prace, wiec naprawde teraz studia o niczym nie swiadczą. hahahaa kogos tu boli wyksztalcenie innych zall to jestes ty pustostanie to ze bill gates nie skonczyl studiow to nic on byl inteligentny!!! kapujesz to? byl nieprzecietnie bystry a ty jestes debilką! po co komu wyksztalcenie tumanico?? po to aby zylo sie lepiej!!! kapujesz?

Wyksztalcenie nie zawsze idzie w parze z inteligencja a jego brak rowniez nie swiadczy o jej braku albo sie ma leb albo nie. A pieniedzy fakt nie zabierzemy do grobu ale zostawimy naszej rodzinie, czy w postaci banknotu czy innego majatku i chociazby z tego powodu warto.