Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość woooozkiiki

jakbyscie to zalatwily w mojej sytuacji?????????????????pilne

Polecane posty

Gość babka ze hej
a moze o ubezpieczenie spytaj w przychodni rodzinnej swojej. napewno maja jakies oferty.

boje sie ze np. beda mi przydzielali prace gdzies .... powaliło mnie to zdanie na łopatki... i co to znaczy że chłop nie zostanie z dzieckiem... bo nie ? nie ogarniam. a co do pytania po pierwsze możesz się dobrowolnie ubezpieczyć w nfz. kosz to średnia składka z iluś tam miesięcy. a w up przeważnie pytają o preferencje i godziny w jakich jesteś dyspozycyjna, zwłaszcza jeśli pod opieą masz małe dziecko.

Gość Kapa świata.
Dziecko tylko do pierwszych 6 miesięcy życia leczone jest za darmo. Potem już trzeba udokumentować ubezpieczenie. Jak mnie wkurwiają tacy ludzie jak autorka i jej mąż. Mój mąż ma 2600 zł brutto i jakby to miał na rękę, to by było super. Ale niestety netto ma 1800 zł z hakiem. I to jest porażka. A autorka i jej mąż mają więcej kasy i jeszcze kombinują jak się za państwowe nachapać. Porażka...

Gość woooozkiiki
tu ktos dał mi tego linka z pakietami w promedis.... hmmm i sie zastanawiam ktopry pakiet musielibysmy wybrac??? chodzi mi o to by moc wlasnie isc do internisty i innych lekarzy i zeby miec zapewnioną opieke w szpitalu w razie wypadku i zeby miec ubezpieczenie zeby móc np. wezwac pogotowie miec zalozony gipr gdyby np. cos sie komus stalo itp.... i co wtedy??? oplacam takie ubezpieczenie i w kazdym szpitalu nas przyjmą???? czy to dziala na takiej zasadzie ze tylko nas przzyjmą w ich wyznaczonych placowkach prywatnych??????????? i jak cos sie stanie to mamy wezwac ich karetke i jedziemy do ich wyznaczonego szpitala?>jak myslicie?

Gość woooozkiiki
ok i jesli bym chciala wykupic pakiet medyczny np. ten promedis lub medicover lub inne to jaka cena? jaki pakiet wybrac??? I GLOWNE PYTANIE: CZY TE UBEZPIECZENIA INNE NIZ TO NFZ OBEJMUJA NP.LECZENIE W SZPITALU I WEZWANIE PGOOTOWIA DO DOMU W RAZIE WYPADKU????? CZY TYLKO OBEJMUJĄ LECZENIE W ICH PRZYCHODNIACH WYZNACZONYCH I W ICH SZPITALU WYZNACZONYM??????

Gość Kapa świata.
Ja myślę, że najlepszym rozwiązaniem jest zacząć pracować legalnie. Wtedy nie będziesz miała takich rozkminek!!! Poza tym zawsze można znaleźć autoreczkę po IP, no nie?? :D

Gość babka ze hej
rety dziewczyno wez sie ogarnij siedziesz na necie to poczytaj o firmie o ofertach roznych. znajdz inne firmy ktore oferuja ubezpieczenia poczytaj. czekasz az ci na tacy wszystko podadza. a moze ktos z nad zle cos ci powie i bedzie nuba. troche samodzielnosci!!!!!!!

Gość jugo
ubezpiecz się w NFZ wtedy będziesz mieć takie uprawnienia jak osoba ubezpieczona w zakładzie pracy albo w UP. te pakiety to prywatna opieka zdrowotna, do państwowego szpitala nikt cię z tym nie przyjmie...

napisze jeszcze raz - jeśli chcesz być obsługiwania w publicznych instytucjach czyt: szpitalach przychodniach możesz wykupić dobrowolne ubezpieczenie nfz

Gość woooozkiiki
http://www.medicover.pl/ubezpieczenia/1185,Ty-i-rodzina.htm?prplace=box-1-sprawdz&prmedium=Ty-i-rodzina z tego linku wynika ze mozna sie leczyc w ich placowkach i tylko w ich szpitalach wyznaczonych a do zwyklego szpitala i po zwykle pogotowie juz nie mozna zadzwonic??????????? hmmmmmmmmmmmm dziwne to nie znam sie na tym... a wy co byscie wybraly to z nfz czy inne?>?? help

Gość babka ze hej
no bo takie firmy ktore oferuja ubezpieczenia sa zazwyczaj zduzy miast i oferuja leczenie wwybranych przez nich gabinetach placowkach. nawet niekiedy podaja nazwiska lekarzy ktorzy za darmo cie przyjma w ramahch pakietu. ale jesli chodzi o karetke to wydaje mi sie ze bedzie problem. proponuje udac sie do instytucji ZUS i zapytac sie u nich o ubezpieczenie .

Gość nie dość, że kombinatorka to
jeszcze leniwa i tępa. Spadaj na drzewo.

Gość jugo
litości!!!! te pakiety to OPIEKA PRYWATNA. jeśli chcesz iść do ginekologa/ internisty/ psychiatry / urologa itp. itd. a nie chcesz czekać na termin, stać w kolejkach i co tam jeszcze to wykupujesz pakiet i sobie chodzisz. to nie ma NIC WSPÓLNEGO z ubezpieczeniem!!!!!!!!!!!!!!

Gość babka ze hej
te firmy nie proponuja zwyklego jak w pracy ubezpieczenia tylko pakiety do specjalistow dla ludzi ktorzy maja kase sa z duzych miast gdzie ciezko dostac sie z dnia na dzien do lekarza specjalisty. wykupuja sobie takie ubezp.i ida kiedy potrzebuja porady lekarskiej. a dla nas zwyklych szaraczkow jest nfz:-)

Gość babka ze hej
te firmy nie proponuja zwyklego jak w pracy ubezpieczenia tylko pakiety do specjalistow dla ludzi ktorzy maja kase sa z duzych miast gdzie ciezko dostac sie z dnia na dzien do lekarza specjalisty. wykupuja sobie takie ubezp.i ida kiedy potrzebuja porady lekarskiej. a dla nas zwyklych szaraczkow jest nfz:-)

Gość jugo
jak nie miał jak pisałaś że był ubezpieczony w UP

Gość woooozkiiki
mąz od 5 lat paruje na czarno, nie ma przez 5 lat ubezpieczenia... a w posredniaku byl zapisany tylko raz przez 3miesiace i go wypisali,.

Gość babka ze hej
skoro pracuje juz tyle lat to moZe niech pogada z pracodawca zeby oplacal mu skladke na ubezpieczenie. ze ma dziecko i takie tam.

Gość Kapa świata.
Weź się lepiej za robotę, a nie za darmo szukasz!!! A jakby sie tak mezowi cos stalo, to tez od panstwa bedziesz prosic? Ze nie ma z kim dziecka zostawic, to tylko wymowka dla leniwych bab!!!

Gość babka ze hej
a wlasnie sptawa pracy meza pewnie na jakiejs budowie pracuje to nie boi sie ze jakis wypadek i do szpiyala trafi skad wrzmiecie kase na rachunek za leczenie. tetax jak nic nie macie to jak sie rozchorujesz to zaplacisz za wizute. ale z was nieodpowiedzialni ludzie. a ty kobieto poszukaj sobie pracy nawet w sklepie zeby tylko ubezp. miec wtedy meza wciagasz na ubezp. i juz dziecko do niani i normalnie funkcjonujecie. a nie kombinowanie cale zycie sie przeslizgnac.

Gość jugo
to niech idzie do urzędu pracy i zarejestruje się ponownie.nawet jak go wyrejestrują karnie bo nie będzie chciał podjąć pracy to zawsze będzie mógł pokazać w nfz dokument że był niedawno ubezpieczony aż sama nie wierzę że ci doradzam :O

Gość Kapa świata.
Naprawdę zero odpowiedzialności i pomyślunku. Człowiek wiecznie młody nie jest, a i straszliwe wypadki chodzą po ludziach. I co wtedy? Będzie płacz i lament. Ale kto by się przejmował, najważniejsze, że teraz jest fajnie i ma się pełną wypłatę dla siebie...

Gość eeeeeeeewkkkaaa
tak, mądrzy tacy jesctescie co niektorzy, wiec napisze wam tak: do pracy mi sie nie spieszy bo -zarobie max 1300zł -pszedszkole oplacic to 400-450zł -bilet autobusowy miesieczny 100zł wiec ile mi zosttanie? zostanie mi ok 600zł i jeszcze z tego 600zł mialabym moze nianie wynając do dziecka /???! nie zarobie wiecej w cuda nie wierze... nie mam studow, mam tylko liceum skonczone, mąz nie ma matury. nie mam doswiadczenia, a jak chcialam z posredniaka jakis kurs na kwiaciarke fryzjerke itp nie dają nic, mowia ze nie ma narazie itp.

Gość woooozkiki
zapisze sie we wrzesniu do posredniaka... ALE NURTUJA MNIE TAKIE PYTANIA: 1) CZY PRZYZNAC SIE W POSREDNIAKU ZE MAM DZIECKO? 2)CO POWIEM MOZE ZE SZUKAM PRACY TYLKO NA 4H DZIENNIE ALBO ZE MUSZE PRACE DOPASOWYWAC DO ZMIAN I ODLEGLOSCI OD DOMU BO DZIECKO ITD...........?

Gość Kapa świata.
Można mieć pracę w domu. Tylko trzeba mieć trochę pomyślunku. Wszystko się da zrobić, gdy się chce. Ale, Wy wolicie siedzieć 50 lat na dupie i zwalać winę na dziecko. A tak naprawdę to jest wygodne, no nie? Mąż tyra, Wy nie musicie. I to Wam pasi.

Gość bardzo krótko i na temat
trzeba się było uczyć - pracowałabyś na pełny etat 4 godziny.

Gość woooozkiki
mozna miec prace w domu?niby jaka? ze srednim wyksztalcdeniem praca w domu?hmm... ciekawe... nie umiem haftowa szyc jesli o to chodzi... probowalam robic tipsy ale ludzi brak duza konkurencja... rozne rzeczy probowalam