Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam wybor i nie wiem

czy po porodzie SN seks jest do bani? czy jest luźno?

Polecane posty

Gość mam wybor i nie wiem

a jak wyglada blizna po cieciu krocza? mam mozliwosc wyboru porodu, pierwsze dziecko urodzone przez cc z powodu zlego ustawienia. mysle nad sn ale boje sie rozwleczenia tkanek... cc mialam 2 lata temu

Gość zoska spod sklepu
ja majac wybor wybralabym cc

Gość Livia_85
Trzeba ćwiczyć mięśnie Kegla, im wcześniej się zacznie tym lepiej. Trzeba jeszcze przed porodem. Jednak chętnie poczytam opinie innych.

Ja też mając wybór wolałabym cc, nie z powodu bólu, bo to jest do zniesienia, ale właśnie nacinania i wszystkich konsekwencji po sn dla kobiety ;)

Gość a skąd wiesz kim była
Ja powiem tak: Gdybym wcześniej nie miała cc to wolałabym SN, bo po co sobie szpecić brzuch... No ale skoro już masz pocięty, to po co się męczyć SN Ja rodziłam SN i mimo ze mój mąż nie jest zbyt hojnie obdarzony przez naturę, nie odczuwaliśmy różnicy...

Gość jestem 3 tyg po sn
i co prawda nie wiem, jak byłoby po cc, ale gdybym miała wybór-zdecydowałabym sie na cc co do seksu, to jeszcze nie wiem i pewnie długo sie nie dwiem wyciagali mi syna mocno na siłę, jestem jeszcze teraz bardzo sina tam na dole, blizna wielka, sporo szwów, nie mam czucia w części odbytu,boli, ledwo łażę, dopiero zaczynam siadać, twarde siniaki sa tez tak wewnątrz i jeszcze dlugo będą sie rozchodzić, przez te komplikacje conajmniej raz w tyg muszę sie pokazać u lekarza, jak sciagali szwy, to było ryzyko, że sie wszystko rozejdzie i będą szyli jeszcze raz. Ale to może u mnie tak źle tylko :(

Gość onaaaaaaaaaaaxxxa
Nie martw sie czemu zakladasz z gory ,ze bedziesz cieta?moze nie ,mozesz nie wyrazic zgody to chore ,ze tna kazda kobiete jesli to jest natura nie kaza peka,,ja nie peklam mimo ze moja wazyla3.7 jak jest dobra nomalna polozna i czeka na10cm to sa male szanse na pekanie . A sex super lepszy niz,przed uwazam ogolnie ,ze kobirta ktora urodzila dziecko ma potem wiecej erotyzmu i pewnosci siebie w lozku /

Gość onaaaaaaaaaaaxxxa
do jestem 3 tyg po sn Bardzo Ci wspolczuje ze tak Ci sie przydarzylo ,,wyleczy sie wszystko zobaczysz potrzeba troche czasu nie bedzie sladu czas czas i wszystko git troche cwieczen

Gość tez przyszla
Jest dokładnie tak samo., nie widzę różnicy. Byłam nacinana , ładnie się zagoiło trudno ślad zauważyć.

Gość kasion
rodziłam sn, sex jak dla mnie jest jeszcze lepszy niz przed ciaza:)

Gość kasion
odpowiedz na drugie pytanie zawarte w temacie - jest ciasniej:) tez sie balam ze bedzie luzno ale jest naprawde super, i maz i ja to zauwazylismy:)

rodziłam sn i miałam naciete krocze blizna jest ale mi nie przeszkadza co do seksu to jest nieco luzniej niz przed porodem ale mysle ze to nie z powodu naciecia a z powodu rozciagniecia sie pochwy do takich rozmiarów kolosalnych:)

Gość jednakże w jednym
i znowu wciskanie tego słynnego kitu, że po porodzie macie ciaśniejsze pochwy :D To dlaczego ginekolog do badania kobiety, która już rodziła używa większego wziernika niż dla nieródki ? :D Aaa, bo ta pierwsza jest ciaśniejsza :D Weźcie przestańcie chrzanić bzdury, o ile samo wejście może być ciasno zszyte, o tyle dalsza część pochwy na bank jest po porodzie luźniejsza. Poza tym obniża się też łechtaczka i cały srom się zmienia - rozciągają się wargi sromowe mniejsze.

Gość kochana uwazaj
ZADNE cwiczenia kegla itp nie przywroca tego co bylo kiedys :-) wszystko sie obniza to prawda, poza tym skoro masz juz szrame to niech cie tną jeszcze raz, NIE ZASZKODZI a te co tu tak reklamuja SN to pewnie ich nie bylo stac na CC i teraz dorabiaja ideologie dla dziecka tez bezpieczniej, dostanie murowane 10 apgara!

Gość kochana uwazaj
kobirta ktora urodzila dziecko ma potem wiecej erotyzmu i pewnosci siebie w lozku / HHHAAAAA! a to niby dlaczego? bo teraz sie jej nawet dwa zmieszczą? po porodzie sie juz nie robi palcówki tylko całą dłoń jedziesz

Gość niuu
No wg standardów kafe to cc tylko i wyłącznie bo inaczej mąż cię rzuci. :D I żeby tak czasem nie przyszło ci do głowy karmić piersią. :P

Gość dfsdgsdf
a te co tu tak reklamuja SN to pewnie ich nie bylo stac na CC i teraz dorabiaja ideologie dla dziecka tez bezpieczniej, dostanie murowane 10 apgara! To jest bzdura, rodziłam sn i moje dziecko dostało 10pkt

Gość jednakże w jednym
Nie, standardem na kafe jest wciskanie sobie i innym glupot jakoby po porodzie cipka była ciaśniejsza i ładniejsza niż przed, tak samo zresztą jak cała figura. Nie wiem po jaką cholerę wmawiać sobie takie bzdury ? Smieszne to by było, gdyby nie bylo tak żałosne. Dodam, że sama jestem po porodzie SN i ja różnicę widzę i czuję, a mój poród nie był masakarą, ani dziecko nie było jakieś ogromne. Kiedyś nawet zapytałam swojego gina o to jak to jest z tą pochwą i w ogóle - sromem po porodzie, czy się zmienia i jak bardzo. Powiedział, że w miażdżącej większości przypadków bardzo się zmienia, i że on już po samym zerknięciu (zanim zacznie badać) widzi czy był poród czy nie (nawet jak nie ma nacięcia). Właśnie użył tego argumentu z wziernikiem - że niby dlaczego dla kobiet po porodzie są większe. Różnicy dużej w seksie mają szansę nie odczuć kobiety, których partnerzy mają dużego penisa (pytanie, czy oni odczuwają różnicę i czy szczerze się przyznają, jeżeli tak ;)). Mój facet ma przeciętniego i róznicę oboje czujemy. Jest luźniej niż przed porodem. Także, dajcie sobie spokój, bo się tylko ośmieszacie.

Gość smiesza mnie opinie tych
wszystowiedzacych nt "rozklapioch". Sa dziewczyny, ktore w szkole zsikuja sie ze smiechu - maja slabe miesnie i pewnie ich to dotyczy. Nie mialam nigdy problemow z seksem po dzieciach- nie sadze, zebym byla jakims wyjatkiem i zeby wszytkie inne dziewczyny koniecznie chcialy wcisnac kit na anonimowym forum, skoro przyznaja sie do wielu rzeczy - tyupu jestem brzydka, nie mam pracy itp No nie wiem czy jestem szcszegolnie wysportowana, czy tez jako kobieta niskiego wzrostu mam wszystko o oczko mniejsze z zalozenia. Mysle,ze na stare lata , czy sie rodzilo, czy nie i tak miesnie puszczaja.W muysl tego, co pisza niektore , pochwa mialabniby dlaczego zmienioa sie o taka a nie o inna wielkosc - powiedzmy o centynetr a nie 5 czy 10? Skoro sie zweza i jest przygotowana biologicznie do przynajnmniej 10 porodow?, Lepeij zajrzec do fachowych portali, niz sluchac przypadkowych madralinskich: Po porodzie naturalnym okolice intymne będą prawdopodobnie spuchnięte i poranione, możesz mieć również założone szwy. Już po kilku dniach opuchlizna zacznie ustępować, a w ciągu kilku tygodni pochwa powinna powrócić do rozmiarów sprzed ciąży. Bardzo pomocne będą ćwiczenia mięśni Kegla. Czyste, suche, często wietrzone krocze goi się szybko, szwy rozpuszczają się po 2-3 tygodniach. Postaraj się wstrzymać z seksem do całkowitego zagojenia się krocza, a pierwszy stosunek niech będzie wyjątkowo delikatny. Zadbaj też o dobre nawilżenie pochwy, potrzebne mogą okazać się nawilżające lubrykanty

Gość jednakże w jednym
to, że nie masz problemów z seksem po porodzie nie oznacza, że nie jesteś luźniejsza niż przed. Mnie śmieszy pociskanie jakoby było tam po porodzie ciaśniej. To już są najzwyklejsze pod słońcem bajki.

Gość ffyvhgjhbvnjhgf
Ja rodziłam sn, byłam nacinana poza tym też popękałam i jakoś z seksem nie ma problemów. Jest może nawet lepiej. Ale to myślę, że akurat kwestia psychiki. A co do tego czy ciaśniej- ja nie twierdzę, że ciaśniej ale że tak samo- a mój lekarz próbował mi zakładać wziernik dla wieloródki to się zdziwił i założył jednak mniejszy

Gość jednakże w jednym
"czy tez jako kobieta niskiego wzrostu mam wszystko o oczko mniejsze z zalozenia" - oczywiście, że to bzdura. Wzrost ani waga nie mają wpływu na szerokość pochwy. Może na długość (wzrost tak wpływa) ale też nie przesadną. Ale mówimy o "ciasności", czyli o zmianach szerokości po porodzie. Masz rację w tym, że ktoś kto nie ćwiczy też z wiekiem dorobi się rozklapiochy nawet pomimo braku porodu na koncie. Tylko co z niećwiczącymi kobietami po porodzie SN ? :D

Gość o następna
ffyvhgjhbvnjhgf < dobre z tym wziernikiem, ładne bajki opowiadasz :D

Gość do ffyvhgjhbvnjhgf
Wziął mniejszy niż dla wieloródek ale nie taki sam jak dla nieródek, nie ? ;) No właśnie.

Gość ffyvhgjhbvnjhgf
że Ty masz dziure jak lej po bombie to nie znaczy ze inne tak mają... ja tam zawsze mam zakładany mniejszy bo przy większym czuję ból.... druga sprawa to jestem bardzo drobna więc może dlatego

Gość ffyvhgjhbvnjhgf
no właśnie taki jak przed porodem- bo sam przyznał, że nie będzie mnie katował takim dla wieloródki

Gość smiesza mnie opinie tych
sa kobiety wysokie, niskie, gube, chude, te co maja wczesnie zmarszczki, i te, ktore maja swietna cere, sa 60latki jezdzace na nartach i lamagowate 20tki. Czlowiek nie rozni sie tylko tym, co widac golym okiem. W srodku tez nie jestesmy od sztancy.Daleka bylabym od uogolnień

Gość xxsdasd
wiecie co ja rodziłam cc, ale pytałam kolegów, czy czują jakąś różnice z ich żonami ,które rodziły sn i każdy mówił ,ze nic się w środku nie zmieniło

Gość ffyvhgjhbvnjhgf
nie kuźwa mam wszystko takie same mam 155 cm wzrostu ale nogi rece i wszystko inne mam takie same jak taka co ma 210 :D