Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elli30

czekam na 2 kreseczki ... :) - dla nowych

Polecane posty

Lolipopa, a powiem ci że u mnie w pracy jak jeszcze pracowałam w miejscu gdzie byłam jedyną dziewczyną na dziale, to faktycznie padła propozycja cateringu (koledzy mi zaproponowali że zapłacą) hehe, ale potem mnie przenieśli z pracy na drugi koniec miasta, więc nie wypaliło. Z kolei moja mama ma manię na punkcie warzyw surowych. Mogłaby cały dzień jeść surówki z pieczywem albo chociażby chleb z masłem i pomidorem. Ja jestem typowo obiadowa, mogę jeść obiad na śniadanie, obiad i kolację :) A pizzę bym chętnie zjadła... Bullitka - w sumie to nigdy się za specjalnie nie przyglądałam, ale po prostu mięso obsmaża i wrzuca do brytfanki, podlewa wodą i dodaje cebulę i jak to się kilka godzin dusi to ta cebula się całkowicie w zasadzie rozpada i robi się taki właśnie sos cebulowy.

Idę oglądać kuchnię tv, a potem komedię na pulsie :D No a potem poczekam na męża, wraca z pracy ok. 22:30. Niby te drugie zmiany miał mieć tylko do końca miesiąca a potem co drugi tydzień, raz pierwsza, raz druga zmiana, ale ciekawa jestem jak to będzie w praktyce... pewnie go wrobią w drugie zmiany cały czas :-/ No ok, miłego wieczoru życzę :)

sawa to masz tak jak ja - na śniadanie obiad i kolacje -obiad! dopiero wtedy wiem ze pojadłam :) żadne chleby bułki itp. Pizze zamówiłam :D za 30 min mi ją dostarczą :D juuuupi Jeśli chodzi o mięso czy to wołowinka czy wieprzyk czy cielak to ja zawsze w plasterki rozklepuje obtaczam w mace i na łyzke oleju podsmażam po 2 min z każdej strony . Czasem to mięso wyciapciam w czosnku i oliwie z przyprawami (wtedy nie daje oleju na patelnie) jak już mi sie podsmaży to daje to do patelni z przykrywką podlewam wodą tak zeby było zanurzone dodaje listek laurowy ziele angielskie i mam fajne ekologiczne przyprawy już gotowe : do gulaszu(1/2łyzki)do wieprzowego mięsa o ile akurat to mięso robie,przyprawa do miesa duszonego łyżeczkę wegety,i cebule pokrojoną w 1/2 talarka przykrywam i dusze do miękkości.:) Nie podbijam sosu maką bo nie lubie :) Ostatnio mam manie na mięso z patelni grilowej - suuuper jest :D takie paseczki ma :P

Lolipopa - teraz ty smaka mi robisz :). Moj M to uwielbia steki, takie na pol miekko w sosie pieprzowy. Ja raz probowalam upiec to wyszlo jak opona z auta! Nawet piesio nie chcial jesc

bo wiesz ja znowu robie to samo czyli daje na patelnie griluje z jednej z drugiej strony a potem w mini mini ilości wody podduszam :) miekkie i soczyste :D mam alergie na twarde mieso :P no i zęby nie te haha przez 30 lat się stępiły :P

Lolipopa to ja tez tak pieke mieso ale i tak twarde jeszcze choc 3 godziny gotowalam. Moze ten cukier pomoze. 30 lat Lolipopa. Powiedz kiedy to minelo?? Przeciez dopiero co chodzilam do podsyawowki i szalalam za Kelly Family. A ty mialas swojego idola???

bullitko to mięso musiało być albo stare albo chemią nafaszerowane. wiem tylko,że np wieprzowiny nie naciera się olejem i nie daje do zapraw zawierających olej bo wtedy za cholere nie będzie miekkie bo mu sie pory zatykają. Widzę ze Ty tak jak ja - Kelly Family to było to ! i Paddy na ścianie wiszący (w sensie że plakat) :D czasy walkmana i kaset -ach :D

oj dziewczyny to ja się wyłamię, bo byłam po tej drugiej stronie "barykady" tzn. byłam fanką Backstreet Boys :), ale z jedną piosenkę czy dwie Kelly Family lubiłam, ale ukrywałam się z tym przed innymi fankami Boysów :D hehe

hejka! bullitka-- lekarze mowia, ze jestem poor responder na menopur i ze trzeba inne zastosowac. jak na razie wszystko ok. od dzisiaj biore nowe leki przez 5 dni, za 10 dni na wizyte coby obadac jak reaguje na nie. mam nadzieje, ze tym razem bedzie reakcja dobra:) co do gotowania to ja chetnie gotuje i jak na razie nie mialam zadnych skarg, no moze poza moim tesciem ktory preferuje kuchnie staropolska czyli tlusto, a moje jest raczej dietetyczne i z duza iloscia warzyw. ja jak Sawa raczej za backstreet i spice girls bylam niz za kelly, Ci z kelly mi sie jacys tacy wiesniaccy wydawali, no a zwlaszcza Angelo, czy jak mu tam bylo, to loooo doprowadzal mnie do mdlosci... a jako mlodsza to new kids on the block, to byly momenty - uczenie sie ich tanca... ehhhh wspomnienia a teraz jestesmy na etapie zakupu xboxa z kinectem to bedziemy sie z moim m uczyc tanczyc ukladow;) jak za dzieciecych lat:D

oj pamiętam, pamiętam jak to się uczyło układów tanecznych podpatrując teledysk :D

ale dziewczyny w przeszlosc siegacie. ja tez pamietam ze miaam plakaty kelly family i new kids on the block:-). Bullitka moj M od poniedzialku w pracy ale na miejscu. jutro wyjezdza w delegacje.

Ja tez bylam zakochana w Paddy. Nawet ostatnio sobie puscilam ich piosenki na necie. Achh, a czytalam ze Paddy byl z miesiac temu w Pl. Teraz jakies religijne piosenki spiewa a Angelo ma juz chyba z 4 dzieci i mieszka w Niemczech. A moj okres sie zatrzymal. Wczoraj mialam brazowe plamienia i zalozylam podpaske bo myslalam ze sie rozkreci a to nic. Moze jutro bo jutro powinnam dostac okres.

czyli KF tez powiększa rodzinki :P w sumie starzy juz sa ;) Bulitko oby to plamienie implantacyjne było :) Dzisiaj byłam utoczyć krew i powiem wam,że jak zawsze byłam nieczuła tak dzisiaj odpłynełam tam. Ciąża zmienia ludzi .Chyba i ciśnienie i krążenie nie te :P a jak zobaczyłam pojemność strzykawki to koniec- miałam pobierane na 29 badań! zapłaciłam 398zł :( Nie wyobrażam sobie zarabiać 1000 zł mieszkać sama i być w ciąży.Badania to 1/2 pensji a gdzie dalej? W dodatku oszczędności mi się kończą :( a tatuś dziecka nie poczuwa się do obowiązku "sponsorowania" nas :( Jak daleko było do ciąży to wszystko fajnie a jak już jest to nawet nie spyta się jak się czujemy :( Agnes to kocura nie będzie i mysz zacznie harcować ;).

Lolipopa - bo faceci to już chyba tacy oschli są, może nie wszyscy ale jednak. Mój w pierwszej ciąży jakoś się specjalnie nie interesował dzidzią, nawet jak dziecko kopało to musiałam jego rękę przytrzymywać bo nie zależało mu za bardzo a potem jak był przy porodzie i zobaczył że z tego dużego brzuszka wyszło dzieciątko to teraz widać że trochę się zmienił. Teraz to daje mi buziaka w brzuszek i dotyka czasem, no i pilnuje żeby córcia mi nie skakała po tym brzuchu i nie waliła w niego :))) Słodki się zrobił tym względem, choć nie do przesady oczywiście. A odnośnie badań to współczuję tych kosztów. Ja mam wszystko w pakiecie, więc nie płacę. Tzn. teraz będę płaciła, bo w sobotę idę do innego lekarza, spoza Luxmedu i będę już do niego chodziła do końca ciąży, więc każda wizyta płatna i za badania też będę płacić, ale to tylko krew i mocz, bo inne już mam. No i nie ukrywam że liczę na to że mi da L4, nawet nie jestem przygotowana na inna sytuację bo wychowawczy kończy mi się 5 grudnia. Więc jak będzie wszystko ok to od stycznia będzie znów wypłata, jupi!!! 2 tysiaki piechotą nie chodzą, a jeszcze jakby wprowadzili ten roczny macierzyński i bym się na niego łapała to już w ogóle dodatkowe pół roku kaski więcej :))) Na razie mam czarne myśli że mi l4 nie da hehe, ale w sumie to czemu miałby mi nie dać (pytam sama siebie ciągle), bo w poprzedniej ciąży sam mi to zaproponował a czułam się lepiej niż w tej teraz. Ale wierzę, że będzie ok.

dziewczyny musze na prosbe mojego M sprostowanie napisac moj M lubi zupki rowniez szczawiowa grochowa fasolowa :-). wczoraj sie smialam jak sie troszke zbulersowal na moj post hihi. a dzisiaj mi powiedzial ze jutro nie jedzie ze wyjezdza w niedziele do niemiec i wraca na swieta. Lollipopa ja jestem grzeczna jak meza nie ma.

Dzien dobry Lolipopa - krwawienie implatacyjne to to nie jest napewno. Dzis z rana znowu mialam te brazowe cos ale do tej pory nie widac okresu. Moze pozniej albo jutro? W zeszlym miesiacu tez mialam dzien po . A co zemdlalas przy tym pobieraniu krwi?? Sawa - a co to jest ten luxmed?? Czy to tam pracuje doktor Lubicz??? :) Agnes - ja tez tak mam jak nie ma mojego M to tak strasznie tesknie a jak jest to bym go zabila Dziewczyny w poniedzialek mamy 1 rocznice slubu. Co mam kupic mojemu M ??

Bullitka - wydaje mi się że Lubicz to w Enelmedzie, ale już nie pamiętam bo nie oglądam od dłuuuuiego czasu :D

Bullitko - oj tak odpłynęło mi sie przy pobieraniu :d gwiazdki widziałam bożonarodzeniowe i dzwonki świętego mikołaja :P Ale jakbyś zobaczyła tą strzykawkę tez byś odpłynęła :D.Odebrałam wyniki i wiecie co - zapłaciłam 400 zł za to żeby sie dowiedzieć ze jestem zdrowa- co za marnotrastwo :P I znowu przekonałam sie że ciąża to lek na wszystko-takich wyników jak teraz NIGDY nie miałam więc dziewczyny do roboty !! Pytasz się co dla męża -hmm może zrób z siebie prezent :P sexi bielizna przewiąż się wstążką :P plemniki z radości ocipieją i do jajka co sił w ogonku podpłyną :D A tak poważnie to nie mam pojęcia co można kupić mężowi na rocznice ślubu- nie mam takowego :P hmm może portfel ze skóreczki?

Lolipopa - ja kiedyś poszłam ze strasznym bólem zęba do stomatologa, już miałam z sobą kasę bo byłam pewna że będzie leczenie kanałowe ze znieczuleniem, a tu się okazało że on nic nie widzi i wszystko jest ok i mam sobie kupić pastę do zębów wrażliwych :D No ale za wizytę oczywiście sobie policzył. Ale ogólnie zdziwiłam się bardzo bo tak mnie rwało że mówić nie mogłam i aż cała głowa mi pulsowała :)

Sawa - ja tez tak mialam. Myslalam ze mam duzo dziure bo dzioslo az mnie bolalo i nie moglam jesc a poszlam do dentysty i zadnej dziury tylko kamien na zebach Lolipopa - najwazniejsze ze jestes zdrowa :) ale 400 zl za pobranie krwi?? ???? A nie masz ubezpieczenia ??

Bulitko mam ubezpieczenie nawet pofatygowałam się do debila z NFZ właśnie żeby dostać skierowania na badania a on mi dał tylko grupę krwi i morfologie ! a lekarz prywatny dał mi mase innych badań a tamten dureń mi ich nie przepisał więc musiałam za nie zapłacić :(

Witam :) Lolipopa - straszme to !! Wiesz jak jest w Holandi?? Placimy ubezpieczenie co miesiac 120 euro. Jest tu cos takiego jak " wlasne ryzyko " co oznacza ze w ciagu roku korzystamy z lekarza, z badan z apteki to do 350 euro musimy wszystko sami pokryc ale jak przekroczymy te 350 euro to juz ta reszta jest za darmo. Jesli chodzimy do apteki to lekarstwa dostajemy za darmo. Potem nam odciagaja za te lekarstwa ale jak juz przekroczymy ta sume to nawet wszystkie badania, lekarstwa z apteki sa za darmo. W sumie w polsce tez tak powinno byc. Ci wszyscy starsi ludzie co wydaja setki zl na lekarstwa co miesiac to powinni miec za darmo

Byłam dziś u gina i mogę liczyć na L4, tak się cieszę jak nie wiem co. Przynajmniej już się uspokoiłam :)

Bulitko w Polsce to wiele rzeczy być powinno a nie jest :( W uk jest tak,że leki na receptę- każdy jeden kosztuje 7 funtów.Jak pojechałam do uk to nie przepracował wtedy jeszcze ani godziny miałam tylko NIN czyli ten numer ubezpieczeniowy a u lekarza nikt sie o to nie pytał ani czy jestem ubezpieczona ani nikt nie kazał mi płacić za nic.Zrobili mi wtedy zabieg wymrażania (w Polsce 400 zł tam za free) pobrali mi krew na badania na choroby weneryczne i hiv i jeszcze masę wymazów i leki dostałam wtedy tez za darmo równocześnie z tabletkami antykoncepcyjnymi i gumkami. W Polsce mimo ze co tylko zarejestrowałam sie w urzędzie pracy i od dnia rejestracji przysługiwało mi ubezpieczenie to odmówiono mi pomocy u lekarza pierwszego kontaktu bo moja karta ubezpieczeniowa była nieaktywna !(na śląsku sa te karty nfz) nie podziałało to że w ciąży jestem a kobiety w ciąży ubezpiecza państwo.W dodatku usłyszałam,że "co z tego,że jest pani w ciąży nawet jak pani zacznie krwawić i poroni to i tak pani nie przysługuje skorzystanie z wizyty u lekarza bo nie ma pani aktywnej karty" czujecie ten tekst ? Bulitko a jak twoje palenie dalej się trzymasz? Ja sie wqrwiłam bo M sie nie odzywał tydzien - sie obraził a jak sie odezwał to żeby" pochwalić" się,że wrócił do palenia!!! myslałam ze ko przez laptopa za**be!500 zeta na leki i rok niepalenia poszedł sie jebać :O

Dzien dobry :) Lolipopa - ja sie trzymam tzn nie pale. Jutro jest 2 tyg. :))) to jest straszne ze twoj M znowu pali!!! Po co ??? Ja wiem jak to trudno przestac palic i zeby to wszystko przejsc aby znowu palic i wszystko poszlo na marne ??? A twoj jest w Angli??? Czy on wie ze teraz nie powinien cie denerwowac??? Agnes - juz prawie swieta wiec dlugo sama nie bedziesz A my wczoraj swietowalismy nasza 1 rocznice slubu :). Bylismy w restauracji na kolacji a potem poszlismy do kina na ostatnia czesc Zmierzchu. Dostalam tez od meza kolczyki i lancuszek :)). Piekne!! Dziewczyny aja nadal nie mam okresu. Juz 2 dzien . Mam tylko te brazowe plamienia . Czuje ze brzuch mnie boli ze zaraz napewno dostane a tu nic. Tylko brazowe plamienia. Jutro idziemy z mezem do lekarza rozpoczac leczenie dlaczego jeszcze nie zaszlam w ciaze.

masz racje Bullitka ale jakos smutno i pusto w domu sie zrobilo. ja mam @ za tydzien a juz piersi mnie bola i sutki wraxliwe na maxa.

Gość OLJEEEEE
Bullitka A JAK DLUGO SIE STARACIE?NA POCZATEK PROPONUJE BADANIE NASIENIA DO ROKU MASZ CZAS

Gość OLJEEEEE
Bullitka A JAK DLUGO SIE STARACIE?NA POCZATEK PROPONUJE BADANIE NASIENIA, A DO ROKU MASZ CZAS ZE STARANIAMI SA PARY KTORE STARAJA SIE NAWET 1 ROKU A SA ZDROWE!!!!TRZEBA WIECEJ DAC NA LUZ