Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgbkjj

Dlaczego dzieci sa tak oszukiwane?

Polecane posty

Gość hgbkjj
a ten tutaj słuchaj, jeśli masz coś konkretnego na temat do napisania do zapraszam do dyskusji, a jak nie to spierdalaj bo wypisujesz nic nie wnoszące pierdoły :]

Gość ggdgdgdg
To tak samo jak z mówieniem "czemu tylko 4 przyniosłeś?? mogło być 5!" W koncu dzieciak sie załamuje, bo rodzicom ciągle mało, a on przecież próbuje! - no właśnie o to mi cały czas chodzi..

Gość a ten tutaj
podbno jestes zwolenniczka walenia prosto z mostu:P

Gość wheidfhw
a ja bym jednak rozwiązać wątek kotka który ni stąd ni zowąd pojawił się na tym temacie. mogłabym dostać linka do topic-source?

Bledem jest zachwalanie pracy dziecka gdy nie wykonalo jej starannie... O nie dokladnosciach i przylozeniu sie do pracy nalezy dziecku o tym mowic..... sadze ze to jest najwazniejsze...

Może ciebie nie chwalili a ''pchali do przodu''? A to jest różnica. Mam tu na myśli realizowanie swoich nieosiągniętych sukcesów przez dziecko. Może byłaś chwalona, ale też jak się nie udało to byli zawiedzeni i to okazywali? Nic nie dzieje się bez przyczyny. Ja byłam chwalona, ale jeśli coś poszło nie tak to pocieszali mnie, mówili trudno, nic się nie stało... :) Nie mieli nigdy pretensji, gdy coś zawaliłam.

Gość to, co jest brzydkie a co
nauka gry na skrzypcach to cos o wiele bardziej specjalistycznego, niz rysowanie u malego dziecka. Rysunek a potem pisanie to czynnosci konieczne, ktore trzeba wycwiczyc, wiec im wiecej tego w dziecinstwai, tym lepiej. Pisac bedzie kazdy - grac na skrzypcach ktos, kto ma jaki taki sluch muzycznyi. Owszem, znajomosc nut przyda sie kazdemu, dlatego kazde dziecko powinno znac podstawy muzyki - i mozna je wtedy chwalic, zeby przez te poczatki przebrnelo, bo taka orientacja w temacie jeszcze nikomu nie zaszkodzila. Niekoniecznie trzeba grac dalej, tak, jak niekoniecznie trzeba byc kiedys malarzem.

Gość hgbkjj
to, co jest brzydkie a co Przecież do rysowania, grania na instrumencie czy śpiewania trzeba mieć choć odrobinę talentu. A wmawianie dzieciom nie mającym za grosz talentu, że bardzo dobrze robi jest wg mnie bardzo poważnym błędem...

,,A wmawianie dzieciom nie mającym za grosz talentu, że bardzo dobrze robi jest wg mnie bardzo poważnym błędem...'' Tutaj się zgodzę. W takim sensie kłamstwo nie powinno mieć miejsca, ale też nie krytyka. Zachęcenie do spróbowania sprawdzenia się w czymś innym ;)

Gość a ten tutaj
i tak nie bedziesz miala dzieci, wiec nietwoj problem;)

Gość co za psychopatka
autorka matka ze zjaraną psychą

Gość a ten tutaj
matka.:P chyba stada kotow:D

Gość hgbkjj
krakowska trufelka no właśnie chodzi o to, żę moi rodzice byli tacy jak Twoi, również mnie pocieszali...Być może przez to ich chwalenie ja sama stawiałam sobie zbyt wysoko poprzeczkę, bo chciałam spełnić swoje chore, wygórowane, jak się okazuje, ambicje

Gość a ten tutaj
powinni byli cie dolowac. moze by bylo teraz jednego debila mniej;)

Gość co za psychopatka
nie wypowiadaj si e w tematach obcych ci. Weź zwal konia swemu chłopu - i niech ci od razu nie mówi, że dobrze to robisz...

Gość aldff.
u mnie było tak, że matka mnie i dużo chwaliła i dużo opieprzała, pamiętam jak przyniosłem pierwszą jedynkę ze szkoły, było to w 6 klasie podstawówki (to przez obsesyjne zainteresowania), ojciec się nie dowiedział, bo dopiero ojciec parę lat później zrozumiał, że jedynka też może się zdarzyć, nie wiem, jak rysowałem we wczesnym dzieciństwie, ale skoro w późniejszym rysunki były związane z obsesyjnym zainteresowaniem i bardzo kiepskie jakościowo, więc pewnie przedtem też chyba nie było co chwalić

Gość hgbkjj
co za psychopatka nie ze zjaraną psychą tylko myśląca realistycznie, nie bujająca w obłokach

Gość a ten tutaj
bo ona ma chlopa:P:D

Gość a ten tutaj
spoks nie do ciebie trufelko;)

Gość hgbkjj
a ten tutaj ma najwyraźniej jakieś zaburzenia psychiczne...

Gość a ten tutaj
pani psycholog sie znalazla:P

Gość hgbkjj
wujek dobra rada, zamilcz :P

Gość a ten tutaj
idz wychowywac swoje koty:O

Gość hgbkjj
a mogę wyjątkowo Tobie zwalić konia?

Gość to, co jest brzydkie a co
powtarzam - dziecko rysujac cwiczy reke, tu nie chodzi o talent i o profesjonalne rysowanie w przyszlosci. Zreszta - ilu rodzcow jest w stanie okreslic, czy dziecko ma talent do rysunkow? Dorosli sa bardzo czesto kompletnie niewyrobieni pod wzgledem plastycznym. Rysowanie, tak jak i inne czynnosci manualne sa bezcenne w wychowaniu dzieci , zreszta to tez czeste zajecia terapeutyczne takze dla dorosłych. Talent to zupenie co innego! Czy dziecko ma sie nie uczyc liczyc , bo i tak nie zostanie matematykiem? jesli maluch nauczy sie tabliczki mnozenia to oznaka talentu? czy ta umiejetnoisc jest czyms nadzwyczajnym? nie! i co - czy nie mozna go za to pochwalic?

Gość hgbkjj
To jednak coś z Toba jest nie tak, bo nikt nie wie o co Ci chodzi z tymi kotami, ale nieważne temat dotyczy zupełnie czegoś innego....

Gość hgbkjj
od nitki do kłębka - kto z Was chętny na lodzika?

Gość hgbkjj
to, co jest brzydkie a co no wiesz to równie dobrze, lepiąc z plasteliny również ćwiczy sobie ręką. A zresztą co masz na myśli ćwiczy rękę? żeby ładnie pisało? Jesteś w błędzie bo znam osoby, które piszą jak kura pazurem, a rysują naprawdę pięknie. Zatem nie widzę związku między tymi czynnościami