Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werra1122

Pomysł na biznes w miałym miasteczku. Doradźcie.

Polecane posty

Gość werra1122
U nas tego jest w cholere. Rózne rzeczy podają od fast foodów po dania obiadowe. A ciągle pustki. My mamy jeszcze u nas jeziorko... Tylko tam nie ma lokalu żadnego by cos otworzyć.

Gość Nadieżda
A sklep z artykułami zagranicznymi? Moje miasteczko ma z 300 km do granicy (Niemcy) i na targu czasami jest stoisko ze słodyczami niemieckimi- pychota :) A można wiedzieć jaka to okolica, to miasto?

Gość werra1122
Nadieżda a tak nawiasem mówiąc to od tematu o zarobkach i pierogach...;-) Pisałyśmy kilka dni temu;-) hehehe

Gość znam ludzi, ktorzy
takiego dzinsowo- targowego biznesu dobrze żyją od lat

Gość werra1122
Może o tych dżinsach musielibyśmy pomyśleć...;-)

Gość Nadieżda
Aaa... Kopę lat, Wera!! :)

Gość werra1122
hehe;-) No widzisz jakie spotkanie;-)

Gość ale na targach tez kicha
bo mam znajomych i nie idzie juz nic wiec uwazaj ale kiedys zauwalylam jak na targu szły tanie ciastka pakowane po 1kg,rózne kształty i wersje i w ogole słodycze ale tanie,nie były to jakies znane firmy,sa tacy producenci albo ma gosc stoisko z makaronami włoskimi,herbatami,i przyprawami,duze opakowania i atrakcjne ceny,i tez ma kawy.przciery włoskie pomidorowe .no spory ma asortyment i ja sama duzo u niego kupuje

Gość a ja od kUBUSIA:)
no to jestem i ja:D

Gość werra1122
Tylko skąd takie zagraniczny asortyment wziąć?

Gość werra1122
Witamy Witamy;-) Hehehe no to stare towarzystwo się zebrało;-)

Gość Nadieżda
Na pewno na początku byłaby masa klientów, bo jak zagraniczne to ciekawi, a jeżeli mieszkasz dosyć blisko granicy (ale nie zupełnie blisko, tylko tak z 200-300 km od granicy) to jeszcze łatwiej. Gdyby u mnie rzucili Studentską i Lentilky to... o ho, ho!

Gość werra1122
Do Poznania mam 120 a od Poznania ile do granicy?

OJ :P nie takie stare! asortyment z ..gdzies pod Warszawą sa hurtownie idzie to mu bardzo,ma dobre ceny nawet na lavaza cafe, herbaty sa pakowane w duzych opakow i sa b dobre,przyprawy prawdziwe a nie bazylia,,,,jak kupilam ostatnio była suszonym selerem(liscie) zaraz poszukam jaka to firma ,choc te przypawy zobacze

Gość Nadieżda
No proszę! A Kubusia zrobiłam! Pychota!! Tak i rozmowy o psach na Śnieżce :) Jeszcze Mariiika tylko!

gacie i staniki tez dobrze idą,bo to w sklepach drogie a trzeba co rusz kupic nowe,szukaj na necie hurtowni wólka kosowska moze tam wpadnie ci cos do głowy

i mam nadzieje ze KUBUŚ ok kazdemu wyjdzie inaczej,ja nie słodze prawie smietany i raz ubije sie super i jest jej mnóstwo,a innym razem mniej:O moja znajoma lubi wersje Kubusia z truskawką,ale ja nie próbowalam jakos tak było o psach,zarobkach,wypiekach i o wszystkim:)

Gość werra1122
A Mariiki nie ma. Może Spi już... Bo facet jeszcze chyba z morza nie wrócił... Nie wiem dziś mój narzeczony wkręcił sobie coś swojego i teraz cały czas nad tym myśle. Ja nie mam pracy jak pisałam i ja bym tam siedziała. Mówi że byśmy tą firmę na mnie załozyli.

Gość Nadieżda
A na północ, wschód, czy południe? Bo jak na południe to masz też Czechy, a z Poznania... Oj nie wiem, te 200 będzie, ale to dobrze, bo jak granica za blisko to też źle. I możesz albo stały sklep, albo na targi... Tak szczerze mowiąc to nie za bardzo wiem jak to zdobyć- najlepiej się do jakiegoś miasta i do hurtowni.

Gość werra1122
Mówisz o zmiksowanych truskawkach zamiast soku? Ja robiłam było super...;-)

Gość Nadieżda
Może uda się jakieś dofinansowanie z Unii?

Gość werra1122
Od Poznania na wschód to jeszcze Kujawy ale prawie już Wlkp. 30 km mi brakuje;-)

Gość werra1122
No właśnie o tym dofinansowaniu pomyślałam tylko jak to się załatwia?

Gość Nadieżda
A te truskawki to muszę spróbować :) Ale zrobiłam klasyczne i bardzo mnie i mężowi smakowało- czyli ok! :)

nie,tylko z sok marchweka z truskawką,ale ja wole brzoskwinie jakos chyba by nie wyszło z truskawek ale robią z soku jabłkowego ten z antonówek z miązszem i na to smietana i biała czekolada,delikatne i wykwintne

Gość Nadieżda
Ach, Kujawy, no przecież! My (prawie) wszystkie z kujawsko-pomorskiego. Ale to nie tak źle- jest A1, chwilka i jesteś w Świecku, tam gdzieś Frankfurt, jakaś hurtownia i... jazda! A z Unią to nie mam pojęcia, najlepiej poszukaj w internecie. Może uda Ci się podpiąć swoją inwestycję jako promowanie obcej kultury...

Gość werra1122
Mój narzeczony uprał się na te RTV komputery gry itd. Tylko że ja miałabym tam siedzieć a ja się na tym nie znam...:-/

Gość werra1122
Ja to najchętniej bym za granicę do pracy wyjechała. Tylko nie am gdzie. Wszędzie lipa. Zresztą już o tym pisałyśmy.

a te przyprawy to ja juz wiem http://www.rafex.eu/ raczej w takim sklepie musi siedziec chłopak co sie zna a Ty tylko mozesz rzęsami trzepotac:P

Gość Nadieżda
Spróbuj go przekonać, bo jak się na tym nie znasz, to lepiej w to za bardzo nie wchodzić, przyjdzie klient i powie, że chce jakieś tam ramy i... Tak się traci renomę przez takie rzeczy