Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werra1122

Pomysł na biznes w miałym miasteczku. Doradźcie.

Polecane posty

Gość werra1122
Dzięki popatrzę sobie. Wiesz sprzedawać bym mogła ale przyjmować towaru nie za bardzo. Już dzisiaj Mój powiedział że by ktoś przyszedł i bym jakieś gówno wzięła i nikt by tego nie kupił. Z tą wymianą gier nie jest tak żle bo dużo dzieciaków wymienia (w sąsiednim mieście jest coś podobnego) jak im się znudzi to za drobną opłatą mają coś nowego;-)

Gość werra1122
NO on się zna to by siedział a ja co na bezrobociu znów... Nie on ma pracować a ja bym się już tym zajęła;-)

Gość Nadieżda
Jeżeli chciałabyś robić taki zagraniczny sklep to wyjazd może być dobrym pomysłem, ale np. do Włoch, Austrii, albo coś, bo produkty z Anglii i Niemiec są zbyt popularne

Gość werra1122
No włoskie rzeczy też są dobre. Najbardziej by sie opłacalo do Chin bo tam najtańsze hehehe;-) I tak wszystko chińskie i tak...;-)

Gość Nadieżda
Ale ta wymiana gier jest dobrym pomysłem, Ty byś mogła sprzedawać, a on zajmować sie zaopatrzeniem, tymi wszystkimi księgowościami itp. Albo na odwrót

Gość werra1122
Tego też pełno. W każdym odzieżowym i obuwniczym. Myślałam o jakimś clubie bo unas nic takiego nie ma. Ale to kasy potrzeba a kasy.

Gość werra1122
No on ma wykształcenie ekonomiczne to by się nadawał. Ale w dwóch siedzieć w sklepie to tez bezsensu. lepiej gdyby on pracował. A ja bym sobie siedziała...

Gość Nadieżda
Wyobraź sobie w swoim mieście chiński sklep- na otwarciu byłyby tłumy... :)

Gość werra1122
Był już też Chiński utrzymał się dwa lata i go zamknęli...

Gość a ja od kUBUSIA:)
no kazda gastronomia,klub to sporo załatwiania i kosztów

Gość Nadieżda
No, ekonomista to o pracę tak źle nie powinno być. Może jeszcze jakieś studium zaoczne z rachunkowości, czy coś takiego...

Gość werra1122
Wiecie co jest jeszcze dobre rzeczy z stadionu te adidasa, nike itd. sprzedawać ale to juz tak tylko dla znajomych. To tez jest dobry biznes. Mój kumpel tak robił i za tą kasę kupił dobre auto.

Gość Nadieżda
Był chiński? Ale taki z chińskim jedzeniem?

Gość werra1122
Tak tylko on poszedł na ten zawód a w zawodzie mówi że nie chciał by pracować... Nie lubie po prostu swojego zawodu...

Gość werra1122
Nie z rzeczami chińskimi odzież jakaś bizuteria...;-)

Tak czytam czytam i pytasz o dotacje mogę ci odpowiedzieć na to pytanie ponieważ ostatnio sama z moim narzeczonym chcieliśmy coś otworzyć i pytaliśmy o te dofinansowanie i powiedzieli nam żeby dostać to trzeba mieć osobę a najlepiej dwie które zarabiają 2tys z czymś zapomniałam całkiem jak ona się nazywa ta osoba. Bo jak np ci się noga podwinie to żeby mieli z kogo ściągać. A druga opcja jest taka żebyś ty miała np jak bierzesz 14tys z uni to musisz mieć na koncie 18tys i przez rok masz te pieniądze na koncie zawieszone. Jak masz pytania to pytaj odpowiem to co wiem. :)

to Twój facet niech ma rtv a TY sobie spróbuj na targu czymś handlowac czy ci wyjdzie bo jak sie zapozyczysz i nie pojdzie to bedzie wtopa ja mam z tym kontakt troche to wiem i mam swiadomosc wynajem okres wypowiedzenia jest rozny najczesciej z 3 mce.wiec jak nie bedzie szło to koszty Was zjedzą,

Gość Nadieżda
Eee... Taki to i u mnie jest :)

Gość werra1122
andzia2 To nie wiedzialam że są takie warunki. Moja ciotka niedawno otworzyła lumpeks i tylko wuja pracował a dotacje jakąs dostali.Rozumię ze trzeba mieć coś na zasadzie żyranta jak przy kredycie?

Gość Nadieżda
Spróbuj z tymi targami, z rzeczami importowanymi- przede wszystkim chemia i spożywcze.

Gość werra1122
Nie wiem juz czy coś w ogóle otwierać. Wiadomo kto nie ryzykuje ten nie wygrywa ale boję się że nie wypali i bedzie totalna klęska...;-(

Kiedyś ludzie jeździli na targ do warszawy na stadion i kupowali tam orginalne ciuchy i na targach sprzedawali. I całkiem dobrze im szło. Tylko trzeba klienta zachęcić.

Gość werra1122
Te targi jeszcze dobre są. Ale to tez zeby stać trzeba coś wykupić bo mój kumpel sobie ustał i klapa. Zwinęli go;-)

na dotacje z unii trzeba kogos wziac zeby Ci napisał biznes plan i sa obostrzenia,straszne ze to ma byc np w zielonej teczce,i nagrane tez i od a do zet tak napisane jak wymagaja,ludzie za to kase biora zeby mozna sie starac i daja kase na cos innowacyjnego a nie na sklep z bezrobocia daja ok 18 tys,tam biznes plan,i musisz utrzymac działalnosc rok najkrócej

Gość werra1122
No własnie mój kumpel tak robił. Tylko że on po znajomych sprzedawał. Buty bluzy koszulki skapetki itd. I się czegoś dorobił.

Gość Nadieżda
Dobry pomysł- facet w sklepie, Ty na targu. Na pewno Wam się uda! Ja już zasypiam- dobranoc!

Gość werra1122
Chyba spróbuję z tym targiem jednak. U nas jest targ w okolicy tez giełda także było by gdzie to sprzedać.

Gość werra1122
No Dobranoc;-) Do następnego;-) heheh

na targach płaci sie miejsce placowe ale niektóre mają abonament taki,i to dosc wysoki,ze ci przydzielają miejsce,a i TY sobie ustalasz jak dzy chcesz miec ten placyk musisz sie dowiedziec sama jak jest u WAS