Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fasolka123

Z jakiej wagi startowałyście w ciąży?

Polecane posty

Gość sdfg
tytythyt - do pouczania o niedowadze i nadwadze jest dietetyk i lekiarz chyba masz jakiś kompleks wskaźnik bmi jest mocno orientacyjny - nie ma rozgraniczenia na płeć (sic!), na budowę ciała ani wiek stąd kobiety o drobnej budowie ciała mogą mieć fałdy tłuszczu i prawidłowy wskaźnik, podczas gdy te o mocnej budowie ciała będą miały nadwagę i wyglądały o ligę lepiej:p wskaźnik bmi jest łaskawszy dla kobiet - 170 cm i 72 kg to już może być gruba berta, nie ma się co oszukiwać, a facet 170 cm i 74 kg będzie szczupły i będzie miał niedowagę wg BMI najp-ierw się doucz i wylecz klompleksy

Gość sdfg
tytythyt - do pouczania o niedowadze i nadwadze jest dietetyk i lekiarz chyba masz jakiś kompleks wskaźnik bmi jest mocno orientacyjny - nie ma rozgraniczenia na płeć (sic!), na budowę ciała ani wiek stąd kobiety o drobnej budowie ciała mogą mieć fałdy tłuszczu i prawidłowy wskaźnik, podczas gdy te o mocnej budowie ciała będą miały nadwagę i wyglądały o ligę lepiej wskaźnik bmi jest łaskawszy dla kobiet - 170 cm i 72 kg to już może być gruba berta, nie ma się co oszukiwać, a facet 170 cm i 74 kg będzie szczupły i będzie miał NADWAGĘ* wg BMI najp-ierw się doucz i wylecz klompleksy

czesc kobiety ja 159 start 58 dzis 13 tydz i juz 3 kg+ czy mam sie martwic nie za szybko tyje? dodam ze nie obzeram sie jakos tam szczegolnie, jedyne co jem w nadmiarze to owoce a mnimo wszystko waga niemilosiernie rosnie. i pytanie do tych co tak szybciutko wrocily do wagi jaka recepta? karmilyscie piersia? cwiczylyscie?

Gość tytythyt
sdfg Nie mam kompleksow wazne 56 kg przy 160 wzrostu,a mam do tego spory biust ktory swoje wazy. Wskazniki bmi mozna obliczyc dla kobiety i mezczyzny, sama sie doucz. Jasne on jest mocno orientacyjny....tyle ze przy 46 kg na 160 to jest niedoqaga! Miesnie waza wiecej niz tluszcz, ale gdzie tu miesni szukac przy 46 kg. Ta wasza mania chudniecia to jakies szalenstwo.....

Gość sdfg
to normalne, możesz miec zatrzymanie wody w organiźmie to bardzo częste już od początku ciązy, w dodatku regularne wzdęcia mogą powodować, że czujesz się jak balon

Gość MammamaMiaaaaaaaaa
Jak zaszłam w ciążę ważyłam 74. W ciązy przytyłam 13 kg. Córka wazyła 2850. Po pół roku wazyłam 65-66kg.

Gość sdfg
tytythyt - jak chcesz, to sobie obliczaj oddzielnie dla kobiet i dla mężczyzn,ale wynik będzie taki sam to, że internetowe kalkulatorki z niewiadomych przyczyn potrafią róznicować płeć nie oznacza, że ją różnicują jkalkulator bmi z założenia ma być uniwersalny i bezpłciowy

Gość d.z.iunia
Ja startowałam z 49-50kg przy 161 cm wzrostu. Teraz mam na plusie 10 kg, jestem w 9 mc. Liczę, że w 12 kg się zmieszczę do końca, tym bardziej, że najwięcej przybyło w 2. trymestrze. Co do BMI - kobiety mają przecież większą procentową zawartość tkanki tłuszczowej niż mężczyźni, za to panowie mają więcej mięśni. Dlatego nie sądzę, żeby BMI było dla obu płci takie samo.

Gość mama20,,,
do kasia04021991 nie ma żadnej recepty na szybki powrot do wagi jedynie karmienie piersia to prawda ale dużo ma do siebie to że musisz opiekoac sie dzieckiem 24h i jestes niewyspana i przemeczona a to wyczerpuje organizm który wtedy spala co sie da zebys miała choc troche energii ja od 3tyg tylko 1noc przespałam ok5 całych godzin a tak to praktycznie co 2godz musze wstawac do małego i czasami prawie zasypiam z nim na rekach ale daje rade bo to tylko poczatki wiec jeszcze troszke wytrzymam najważniejsze dla mnie jest to by dzidzi było zdrowe bo ono jest bezbronne i samo sobie nie poradzi a ja jakoś dam rade ;)

Gość weroniiiii1987
przed 45 kg przy 159 cm przytyłam 13 kg teraz 47-48 kg

Przed 45 obecnie (36 tydz.) 56,400 mam nadzieję, że szybko wskoczę w moje ulubione spodnie po porodzie :)

Gość Lubie niedzielne poraneczki
160cm na początku 48kg tuż przed porodem 57. Obecnie 47.

Gość gratuluje przyszłemu tatusiowi
waga przed ciążą 53 kg przy 164 cm wzrostu, przytyłam w ciąży 9 kg, córeczka 3075 54cm

ja wazylam 77kg przy wzroscie 162cm . 3 tyg po porodzie wrocilam do swojej wagi sprzed ciazy - przytylm 14kg . maly wazyl 3340 g

Gość tertetetyi78io78io78o
Rok przed ciążą: 65. Początek ciąży: 75 kg. Obecnie (6 mc) 82. Wzrost: 153 cm. Mo niestety, nie wszyscy jesteśmy idealni ;)