Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kwiatuszek00000

ILE zarabia kosmetolog prawadząc własny salon ?

Polecane posty

Gość zanim zacznie zarabiać to
musi zainwestować i to sporo w ten salon. A zarobki zależą od stu tysięcy czynników.

Gość sen czy jawaaaa
od roku prowadzę własny salon...moje zarobki? wychodzę na czysto. praktycznie nic dla siebie bo ciągle trzeba inwestować :/

Gość potidjrtdr
to dziwne ze wychodzisz na czysto przy takiej marzy, gdzie za peeling migdalowy bierzecie 200 zł podczas gdy 10 g tego produktu kosztuje 8 zł przy czym te 10 g starcza na 3 zabiegi

Gość sen czy jawaaaa
kolego drogi...nie wiem skąd masz takie informacje, ale ja nie pracuję na tandecie :)

Gość sen czy jawaaaa
i nie biorę 200 zł za peeling migdałowy :)

Gość potidjrtdr
ale ja tu nie mówie o drogim sprzecie, tylko o takich prozaicznych peelingach ktore rownie dobrze mozna wykonac w domu ;) przyklad cena kwasu migdałowego 9 zł 10 gram http://mazidla.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=109&Itemid=10&vmcchk=1&Itemid=10 cena w salonach : 200 zł http://laperle-spa.pl/?peeling-migdalowy,28 nie wmówisz mi ze Ty kupujesz kwas po drozszej cenie ;)

Gość zanim zacznie zarabiać to
ja się param inną branżą, ale mogę powiedzieć, że dobijające (na początek) są: lokal, wyposażenie (głupie krzesła, firanki itd. już dużo kosztują) i reklama. Zanim stworzysz jakąś markę i zdobędziesz grupę stałych klientów powracających do Ciebie co jakiś czas i w ten sposób zapewniających Ci "minimum socjalne" - musisz wpakować mnóstwo pieniędzy, czasu i wysiłku, nie mając żadnej gwarancji, że się opłaci.

Gość potidjrtdr
to ile ? 150 ;) kwas na mazidlach jest podbnej czystosci co ten w salonach musi byc bo inaczej nie zostalby dopuszczony do sprzedazy ;)

Gość sen czy jawaaaa
nie porównuj kwasu ze strony mazidła do peelingu Argipeel, który stosuję gdzie za 100 ml płaci się prawie 500 zł a do tego jeszcze potrzebny jest odtłuszczacz i neutralizator. Takim kwasem z mazideł to sobie można tyłeczek podetrzeć.

Gość sen czy jawaaaa
jak to podobnej czystości??? co to w ogóle za pojęcie? Skuteczność to odpowiedni skład, ph i stężenie. Pracuję na produktach medycznych, więc nie porównuj mazideł.

Gość potidjrtdr
a gdzie zrobilam porównanie ? migdalowego do argipeellU? :D haha Ty aby na pewno jestes z tej branzy ?sa oznaczenia czystosc substancji http://pl.wikipedia.org/wiki/Czysto%C5%9B%C4%87_substancji

Gość sen czy jawaaaa
zanim zacznie zarabiać to- dokładnie, czynsz, stałe miesięczne opłaty, zus, podatek, księgowa, firma utylizacyjna, firma zajmująca się sterylizacją, nowe produkty, które trzeba dokupić w każdym miesiącu, opłata pracownika. Niestety, ale własny biznes przestaje być dochodowy...

Gość sen czy jawaaaa
zajmij się tym na czym się najlepiej znasz i do kosmetologa i do dermatologa nikt cie nie zmusza, żebyś chodziła. proste. najgorsze jest to jak ktoś udaje, że się zna na każdej branży.

Gość potidjrtdr
może skonczylibyscie zdzierac z klientów?;)

nie dyskutuj z idiotką. wie wszystko a tak naprawdę gówno wie. bo jakie może mieć pojęcie o prowadzeniu salonu kosmetycznego skoro robi w innej branży??? nikt nikogo do chodzenia po kosmetyczkach nie zmusza.

Gość Lilia pośród trawww
potidjrtdr- ciebie nie stać więc nie chodzisz :) proste jak drut :) i skończ pieprzyć farmazony :)

Gość Lilia pośród trawww
potidjrtdr- a ty żmijo w jakiej branży robisz i z kogo zdzierasz?:) jak mnie denerwują takie prymitywy jak ty na forum. nie stać dziadówy na kosmetyczkę a innych obraża :)

Gość potidjrtdr
stać mnie ale wole te pieniadze przeznaczyc na cos innego :) dziwi mnie ze jezcze ich bronicie :) nakladaja 3000 % marzy

Gość kosmetolog26
nie masz o czymś pojęcia to się nie wypowiadaj. to bez sensu.

Gość potidjrtdr
kiedy to prawda :D prosze przedstaw mi inne fakty

Gość kosmetolog26
jak idziesz do specjalisty to chyba nie po to, żeby nałożył ci kwas z mazideł, więc nie wiem o co ci dziewczyno chodzi. chyba gadasz, aby gadać. znasz się na składach? znasz się na działaniach? wiesz jaka jest równica między kwasem medycznym a kosmetycznym? nie wiesz, więc nie dyskutuj. bo jakbyś wiedziała to byś głupot nie opowiadała. a jak już inni powiedzieli, nikt nie zmusza cie do chodzenia do gabinetu. niektórzy szukają tam porady, inni odprężenia i chcą się lepiej poczuć. nie wszystko zrobisz sobie sama w domu, np.makijaż permanentny lub mezoterapię igłową. dziękuję za uwagę.

Gość kosmetolog26
a na co ci przedstawianie faktów skoro ty i tak jesteś mądrzejsza i wiesz swoje. ktoś musiał bardzo cię skrzywdzić. podejrzewam że jakaś kosmetyczka. są też i naciągaczki w tym zawodzie...zresztą jak w każdym. ale taki salon wzbogaca się do czasu.

Gość potidjrtdr
kwas migdalowy to kwas migdalowy , jesli ide do kosmetyczki na pellign migdalowy 40 % to nie naklada mi chyba jakiejs opatentowanej mieszanki , tylko kwas migdalowy o odpowiednim stezeniu robilam u dermatologa i sama w domu , dzialal tak, samo pachnial tak samo .. nie uwazam sie za najmadrzejsza ale czasami mam wrazenie ze spacjlnie tworzycie z tego jaki "swiatek" poza zasiegiem przecietnych uzytkownikow zeby z naszej niewiedzy czerpac na tym zyski gdyby taki kwas w gabinecie kosztowal 20-40 zl to bym sie nie czepiala ale 200 zł to gruba przesada

Gość tomcio paluszek :)))
chodzi o buforację kwasu i od niej wszystko zależy. ten ogólnodostępny z mazideł jest lajtowy w przeciwieństwie do zbuforowanego migdału o niskim ph dostępnego dla lekarzy. stąd różnica cenowa

Gość tomcio paluszek :)))
potidjrtdr- idź na jakieś studia medyczne to zrozumiesz o co w tym wszystkim chodzi :)

Gość gość
Jestem kosmetologiem i prowadzę własny salon. Jeśli jest się dobrym w tym co się robi nie ma problemów z klientami. Tzw. poczta pantoflowa robi swoje. Ale trzeba swoją pracę wykonywać profesjonalnie i rzetelnie na dobrym sprzęcie. Poza tym trzeba dbać o sterylność. Dlatego warto zaopatrzyć się w porządne rękawiczki, potrzebne do wykonywania zabiegów. Ja znam dobry sklep z takimi produktami http://www.essenticare.eu/. Rękawiczki kupione tam są bardzo dobrej jakości i wytrzymałe.

Gość gość
zarobki są przeróżne i ciężko nawet podać widełki. Ja już mam sporo stałych klientek i w miesiącu potrrafię wyciągnąć niezłą sumkę ale pracowałam na to latami. To co mogę ci polecić to żeby zainwestować w dobre kosmetyki jak ma np. eldan cosmetics do profesjonalnej pielęgnacji i nowoczesne urządzenia - takie rzeczy przyciągają nowych klientów