Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lepsze bo nie z chin

CZY JEST TU KTOS KTO MA WIECEJ NIZ 10 PLOMB W ZEBACH MIMO ZE DBA>??

Polecane posty

DENTYSTKA MI POWIEDZIALA ZE COS NIE TAK ZE MNA BO MAM ZA WIELE PLOMB NIESTETY W ZEBACH BO AZ 12 A MAM 30 LAT ZALAMALA SIE TY A JA TERAZ TEZ JAK WSZYSCY PISZA NA FORACH ZE MAJA ZDROWE I SLICZNE ZEBY:( JA DBAM I GOWNO Z TEGO:(

Gość l;kijijfweeioj
tez mam z 10 albo ponad :( co robic, slabe zeby i juz :)

Gość wheidf
też mam sporo plomb jeśli liczyć przez całe życie. może nawet i więcej a jestem młodsza. dopiero od jakichś 5 lat dbam tak że nie mam dziur. chyba każdy człowiek tak ma. czemu się lekarka przyczepiła? masz poważniejsze problemy z uzębieniem?

Gość l;kijijfweeioj
aha, a lat mam 21

na lotnisku ostatni przechodziłam prze bramke to wszystko piszczało :O

Gość ajgptjmdaj
Zęby myje 2 lub więcej razy dziennie, tic taki kupuje i gumy bez cukru, co 3 miesiące do dentysty. Teraz najlepsze: 21 lat, 32 zęby, 21 zaplombowanych w tym 1 leczony kanałowo, 11 zdrowych... Ehhh geny

Gość kaszkejem
ja mam pelno plomb i do tego 8 wyrwanych nie temu ze nie dbam tylko dlatego ze mam tak kruche zeby ze potrafi mi sie zlamac do korzenia jak ukryze cos twardszego,niema rady na to.

Ja mam prawie 20 lat i wszystkie zeby zaplombowane, z czego niektore kilkakrotnie. Koszmar. Ile bolu to mnie kosztowalo. Dentysty nie widzialam juz jakis czas, bo sie boje. Wychodza mi wszystkie osemki i jak widze na nich czarne plamki to ogarnia mnie strach

Dodam, ze o zeby dbam - myje 2x dziennie, czasem nawet 3 lub 4(rzadko, ale sie zdarza), plucze jame ustna plynami, uzywam nici. I roznicy zadnej

No ja mam 21 i co 2gi ząb to plomba ;) A myje je, dbam o nie, ale kij, nic to nie daje. Jedyne pocieszenie, że nie leczyli mnie jeszcze kanałowo i w zasadzie nigdy zęby mnie nie bola... Moze małe te dziury? Sama nie wiem. Fakt faktem ze co pójde do dentysty to kolejne 2 plomby :)

JA ZADNYCH PROBLEMOW NIE MAM INNYCH ANI Z DZIASLAMI ANI KRWIAWIENIA ALE TE PLOMBY KOSZMAR 12 PLOMB NA 30 LAT TO DLA MEJ DENTYSTKI COS NIE TAK \MOWIE WAM JAKIE MAM KOMPLEKSY TERAZ ZE DO NIEJ WSZYSCY CHODZA CO MAJA PIEKNE ZDROWE ZEBY I TYLKO JA JESTEM PACJENTKA CO MA TYLE PLOMB PEWNIE..

Gość zmień dentystę
j.w.

WSTYD SIE PRZYZNAC ALE JA MAM JEDYNKI I DWOJKI NAWET PLOMBOWANE TO PRZEZ ZANIEDBANIA Z DZIECINSTWA I NIEDOPILNOWANIE RODZICOW:( ZAWSZE SIE ZASTANAWIAM CZY ZDARZA SIE ZE KOMUS SIE PSUJA TE DOLNE ZEBY W DOLNYM ŁUKU A NIE GORNYM TO JEST JEDYNKI I DWOJKI ALBO TROJKI W DOLNYM LUKU PODOBNO CIEZKO JEST BY TAM SIE PSULY ZEBY :) CHOCIAZ TYLE POCIESZA MNIE ZE TE MI SIE NIE POPSUJA:)

Gość heloooooooobooooooooooooooooo
Spokojnie kochana;) Ja mam 26 lat i 12 plomn;) Takie zeby, a twoja dentyska jakas potrzaskana;)

Gość heloooooooobooooooooooooooooo
* plomb

Gość odpowiedz na pytanie
Najważniejsze żeby były wyleczone :) sama mam b. dużo plomb, licowki ją jedynkach bo wywalilam się na rowerze i ukruszyly. O żeby dbam ale taką mam kość jak moja mama że szybko się coś z nimi dzieje. Znowu mój brat ma 17lat i ani jednej plomby

Gość rooeireowir
nudzisz sie dziecko i wymyślasz bzdury... po pierwsze rzadna dentystka nie powiedziałaby "ze z tobą coś nie tak" , po drugie w wieku 30 lat to duza ilosc plomb jest normą, sporo osób juz nie ma wielu zebów, ja nie mam ok. 6 , a ile plomb to nie zliczę.... z tego tylko forum znam osoby, co pisały że ledwo skończyły 23 lat i będą miec sztuczną szczękę- tzn częsciową

Gość gość
Ja mam 18 lat i mam 11 plomb i to nie jest kwestia zaniedbania czy jedzenia dużej ilości słodyczy. Wszystkie plomby nabyłam w okresie od ok 9-14 lat