Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaśka z wroclovia

Czy in vitro to nie głupota?

Polecane posty

Nie popieram in vitro ale nie obchodzi mi co robią inni. Byle nie za państwowe pieniądze ;)

Gość Masz pełną rację
ale hitler był głupi i program rozwoju ludzi powierzył oszustom tu trzeba poważnie do tego podejść by ludzkość nie zdegenerowala się na razie in vitro należy zabronić najpierw musimy doskonale opanować modyfikowanie genetyczne zwierząt bo sami sobie potworków narobimy dopiero po tym a to zejdzie min 50 lat wprowadzić in vitro z poprawianie potomstwa oczywiście rodzice będą mogli ustalać sobie jakie dzieci chcą w dozwolonym zakresie

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjj
Byle nie za państwowe pieniądze:) in vitro nie jest refundowane.....zadowolona.

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjj
Do masz pełna rację...poczytaj sobie dziecinko ,co to jest in vitro i dopiero wtedy się wypowiadaj🖐️

Gość jesli chcesz to mozesz bo
modyfikowanie genetyczne w laboratoriach jest straszna glupota ludzkosci. nie ma to jak zabawa w boga i tego nieprzewidywalne skutki, tak sie wlasnie niszczy gatunek :O🖐️

Gość A tak poza tematem
Jestem za modyfikowaniem genów, każdy ma prawo do wyboru jakie chce mieć dzieci. A i ktoś nie odpowiedział na pytanie - do czego prowadzi przetrwanie gatunku, czy to ma jakiś sens ;) raczej nie

"do czego prowadzi przetrwanie gatunku, czy to ma jakiś sens " w sumie jak maja sie rodzic takie zyeby jak ty rzeczywiscie nie ma sensu :O🖐️

Gość A tak poza tematem
No widzisz tylko obrazić potrafisz kiedy argument brak, weź wyjdź lepiej od razu 🖐️ jak się zachować nie potrafisz

Gość Masz pełną rację
no wiem co to dawniej mówiło się dzieci z "probówki" po prostu zapłodnienie pozaustrojowe no umożliwia to ingerencję w geny więcej już się to robi w stanach urodziło się już kilkadziesiąt dzieci z genami wziętymi od trzech osób według mnie to błąd za słabo umiemy manipulować genami najpierw trzeba opanować to na zwierzętach i roślinach

brak arumentow? chyba nie czytalas wczesniejszych wypowiedzi 🖐️a jak mozna pytac o to po co jest przetrwanie gatunku? :O no tak, bo jak ktos daje opinie naukowca to trzeba kasowac bo nei zgadza sie to z twoim wyobrazeniem, to trzeba kasowac. zalosne 🖐️

a ja uwazam ze akurat zabawa w genetyke to prosta droga do likwidacji gatunku ludzkiego 🖐️ zreszta nie takich jak my ziemia nosila i zniszczyla.

Gość A tak poza tematem
No odpowiedz po co przetrwanie gatunku, wiem że nie masz sensownej odpowiedzi dlatego obrazasz. A kasować będę bo jak ktoś nie potrafi nic napisać od siebie tylko spamowac na pół strony to niech lepiej nie pisze

Gość do--jak chcesz to mozesz
jesli natura jest taka madra jak ty .... tu cytat: "a ja nie rozumiem tego ale z innego powodu. jestem zdania ze bardzo czesto to natura najlepiej za nas decyduje. jesli ktos nie moze metodami naturalnymi poczac dzieci to znaczy ze ich geny w tej wlasnie konfiguracji nie powinny byc powielane. bo zauwazcie jak to jest ze czasem z jedna osoba probuje sie i probuje i nic, a z inna zachodzi sie zaraz. natura jest madrzejsza niz my. " to ja dziekuje za taka madrosc Czy Kasia Wasniewska i jej maz to geny godne powielania ?? lepiej pomysl dwa razy zanim cos chlapniesz, bo rozumek masz maly :o

dlaczego tak wielu naukowców i lekarzy przekonuje, że in vitro to jedyna szansa dla bezpłodnych par, a wszyscy, którzy temu przeczą, stają się "wrogami społecznego postępu" ? - Ponieważ pieniądze, które stoją za in vitro, są tak duże, że przekonują bardzo wielu, a ponadto powodują, że nie wszyscy mają odwagę mówić, że jest inaczej.

pytania w stylu " po co przetrwanie gatunku" naleza do retorycznych, a na takowe sie nie odpowiada 🖐️ bo rece i cyce opadaja jak slyszy cos takiego.

"do--jak chcesz to mozesz" a ty masz za to duzy rozumek, jesli miliony zdrowych urodzen negujesz przez jedna patologiczną parę 🖐️

zreszta tak jak napisalam wyzej - nie odnosze in vitro do kwestii wychowania dziecka a do kwestii reprodukcji dobrych genow a co za tym idzie przetrwania gatunku.

Gość Eutanazja30
"Masz pełną rację zakazała bym in vitro do tego wprowadziła obowiązkowe badania prenatalne i przymusowe usuwanie płodów z wadami należy oczyścić ludzkość z niedorobionych osobników" Koniecznie też eutanazję wprowadzić dla tych żyjących niedorobionych. Proponuję abyś dla przykładu zaczęła od siebie. Jak widać nie znasz nawet języka polsksiego, zatem z pewnością dorobiona nie jesteś!

Gość A tak poza tematem
No to nie odpowiadaj ale i przy okazji nie obrażaj jeśli cię matka z ojcem nie wychowali to dla dobra społeczeństwa zamknij się z domu i z niego nie wychodz

Gość autorko, przeczytałam
twoje 3 zdania i swierdzam że jesteś albo małolatą, albo kompetną idiotką wychodząc z takiego założenia

" A tak poza tematem " jak ci matka z ojcem nie zapewnili wyksztalcenia to dla dobra swojego i innych zamknij sie w domu i z niego nie wychodz 🖐️

Gość A tak poza tematem
W dalszym ciągu także nie odpowiedziałas co znaczy dla ciebie (celowo z małej) dobre geny

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjj
Dzieci poczęte naturalnie tez rodza się chore:(

Gość A tak poza tematem
Po czym wnioskujesz że nie mam wykształcenia paniusiu?

po pytaniu ktore zadalas - po co przetrwanie gatunku. nie jestem genetykiem, nie wskaze ci dobre i zle geny. generalizujac geny dobre to takie dzieki ktorym urodzi sie zdrowy osobnik zdolny do reprodukcji. jjjjjjjj oczywiscie ze rodza sie chore! ale rzadziej niz z in vitro. sama mam chorobe autoimmunologiczna, ale to tez jest znak naszych czasow.

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjj
Popatrz wokół ,ile jest chorych dzieci. A ile znasz dzieci z ,,probówki,,?

Gość A tak poza tematem
W takim razie jeśli jesteś taka obyta i wykształcona to powinnas znać odpowiedź jak i zachować odrobinę kultury

Gość A tak poza tematem
W takim razie jeśli jesteś taka obyta i wykształcona to powinnas znać odpowiedź jak i zachować odrobinę kultury