Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaśka z wroclovia

Czy in vitro to nie głupota?

Polecane posty

Gość Eutanazja30
jesli chcesz to mozesz bo - tak dużo znasz ludzi z in vitro? Nie znam danych, po których można wnioskować, że dzieci z in vitro są chore... :O

Gość jesli chcesz to mozesz bo
nikt mi nie kaze byc kulturalna, szczegolnie jak mnie ktos obraza 🖐️

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjj
Powiem Wam tyle ,że dla ludzi którzy nie mogą mieć dzieci i in vitro jest jedyną szansą na posiadanie potomstwa Wasze...jestem przeciw.nie ma nic do rzeczy. NIech każdy decyduje o sobie sam:) DAJCIE IM SPOKÓJ.

jjjjj wiesz, tak sie sklada ze nie rozmawialam nigdy ze swoimi znajomymi o tym, jak byli poczeci. wkleil tutaj ktos cytat naukowca mow2iacego o negatywnych skutkach in vitro. dlaczego w to nie chcesz uwierzyc? a uwierzylabys mi gdybym ci napisala, ze znam 50 osob z in vitro i wszyscy sa chorzy?

Gość Eutanazja30
Dokładnie sprzeciwić to się możesz wobec swojej osoby. A nie decydować o losie innych ludzi.

jesli ktos ma pieniadze to i tak bedzie probowal, ja uwazam ze ma to negatywny skutek na cala populacje. i z tego powodu mi sie to nie podoba.

Gość A tak poza tematem
To nie odpisuj ale przy okazji następnym razem nikogo niewychowana dziolcho nie obrażaj

a ty nie zadawaj glupich pytan 🖐️

Gość Eutanazja30
" jesli chcesz to mozesz bo jjjjj wiesz, tak sie sklada ze nie rozmawialam nigdy ze swoimi znajomymi o tym, jak byli poczeci. wkleil tutaj ktos cytat naukowca mow2iacego o negatywnych skutkach in vitro. dlaczego w to nie chcesz uwierzyc? a uwierzylabys mi gdybym ci napisala, ze znam 50 osob z in vitro i wszyscy sa chorzy?" Nie uwierzę w to, bo właśnie sprawdziłam... i tylko jest to na stronach związanych z kościołem. Na wszystkich innych piszą, że to tylko mit krążący po sieci. W końcu zarodki przed implantacją są badane pod kątem chorób, a przy normalnym poczęciu nie jest to możliwe.

bo przy normalnym poczeciu takie cos jest "weryfikowane" przez organizm na poziomie komorkowym i albo do tego poczecia nie dochodzi, albo jest samoistne poronienie, jesli cos jest nie tak. a zreszta o czym ty mowisz Eutanazjo? wiedza naukowcow na temat genetyki to bardziej chodzenie we mgle niz badania.

Gość A tak poza tematem
Nie ma głupich pytań są głupie odpowiedzi a jak masz głupio odpowiadać to lepiej zamilcz, nie mówiła ci o tym mamusia?

lubisz kotki, pieski? jesli tak, to przetrwanie gatunku jest po to by i twoi potomni mogli cieszyc oczy wspanialymi gatunkami. jesli gatunek ludzki nie przetrwa to nie bedzie ludzi. proste?

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjj
Cos ta nasza natura słabo ,,weryfikuje,, skoro rodzi sie tyle chorych dzieci

Gość A tak poza tematem
:O napisałas to poważnie. Proszę napisz że to tylko żart

Gość Eutanazja30
Jeśli choć kilka dzięki in vitro jest ludzi na świecie to warto to robić. (Ostatnio w Wysokich obcasach przedstawiali ludzi z in vitro. Były zdjęcia, opisy i wywiady z nimi. I trudno im słuchać, że wg takich ludzi jak wy nie powinno ich być na świecie.

Gość A tak poza tematem
Pytałam jaki cel ma życie, nie o sens zachwytu innymi gatunkami mi chodziło, ale jak widać po twoim przypadku wykształcenie nie czyni cię inteligentniejszym

jesli gatunek ludzki nie przetrwa to nie bedzie ludzi - co w tym zartobliwego? odpowiadam na poziomie twojego pytania.

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjj
Coś tutaj się pochramoliło ,ale jeśli o mnie chodzi jestem za invitro:) Życzę wszystkim starającym się ,aby zaznali szczęścia posiadania dziecka🖐️

ateista mysl globalnie o sprawie a nie jednostkowo

Gość A tak poza tematem
Ateisto nie kieruj w jej kierunku pytań z tego względu że ta istota nie dość że nie ma nic sensownego do powiedzenia to przy braku argumentów obraża bezpodstawie innych szkoda klawiatury na debila

ja tez szczerze zycze wszystkim starajacym sie o dziecko by je posiadali - bez koniecznosci stosowania metody in vitro 🖐️

Gość A tak poza tematem
7miliardów ludzi w tym ok 10milionow z in vitro no naprawdę to może doprowadzić do kataklizmu :O

Gość Eutanazja30
[zgłoś do usunięcia] jesli chcesz to mozesz bo bo przy normalnym poczeciu takie cos jest "weryfikowane" przez organizm na poziomie komorkowym i albo do tego poczecia nie dochodzi, albo jest samoistne poronienie, jesli cos jest nie tak. a zreszta o czym ty mowisz Eutanazjo? wiedza naukowcow na temat genetyki to bardziej chodzenie we mgle niz badania." Czyli sama sobie zaprzeczasz? Piszesz, że dzieci z in vitro są chore, a przy normalnym poczęciu są weryfikowane wady w genach itd. a w tej samej wypowiedzi piszesz, że jeszcze nie ma wiarygodnych badań na ten temat????? :O

eutanazjo nie czytasz ze zrozumieniem 🖐️

Gość Eutanazja30
Nie no jasne... Twoje wypowiedzi wiążą się z badaniami. Tylko pozostałe nie.. ;P

Gość Eutanazja30
Pewnie sama badania takowe robiłaś na ogromnej próbie badawczej.. :P

nie pisalam ze nie ma wiarygodnych badan przeciez :) napisalam ze to chodzenie we mgle. dobra, zle uzylam slowa, zamiast "badania" powinno tam byc "rzetelna wiedza". moj blad, przyznaje 🖐️

Gość Eutanazja30
Skoro genetycy chodzą we mgle, to skąd ty masz te pewne sensacje w tym temacie? Bo nie rozumiem :P