Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinnnnnneczka:*:*:*:*

temat dla ludzi z IQ powyzej 150 i wykszt. wyzszym

Polecane posty

Gość Nigeryjska
A jak masz na imie?

Gość nie ma żadnego sensu
topik la ludzi z IQ powyżej 150 :D Dobranoc 🖐️

Gość golamałpa
Nie dzielmy włosa na czworo: psychika jest częścią biologicznej natury życia, służy życiu=bez prawidłowych, ergo- również nakierowanych w części na autodestrukcję, procesów psychicznych, nasz gatunek już dawno wymarłby. Ale śmierć jako taka SŁUZY ŻYCIU. Zaś życie dąży do śmierci.

Gość Nigeryjska
No i tak to jest jak człowiek chce być miły

Gość Nigeryjska
o jak mnie wkurwia jak ktoś mówi zagadkami a później sobie idzie w pizdu

Gość Nigeryjska
A ja wiem co miałaś na myśli mówiąc odrodzenie? Chuj Cie wie głupia pipo...

Gość Nigeryjska
teraz wszyscy muszą rozkminiac co koleżanka miała na myśli bo to jest ważniejsze niz dociekanie sensu życia

Gość ooooooch
takie wymagania a aż tyle wpisów ...

Gość golamałpa
Zaimponowanie samicom, ogłupienie samców swą urodą i wdziękiem, zgoda, ale te cele są sprzeczne z zachowaniem przy życiu jednostki, stanowią marnotrawienie energii zaś w warunkach ekstremalnych(zewnętrzne zagrożenie, złe warunki naturalne, niedostatek żywności i energii) bez samounicestwiających tendencji w psychice jednostki zachowanie gatunku nie nastąpiłoby. Jeśli nawet, to potomstwo zginęloby, jako początkowo biologicznie słabsze.

Gość Nigeryjska
Bo to się sumuje....Razem z Twoim postem osiagnelismy już IQ zbiorowe równe 149,999999

Gość Nigeryjska
pisze jasno i wyraźnie: Temat dla LUDZI z IQ powyżej 150

Gość No tak goła
mechanizmy dla gatunku nie muszą być takie jak pojedynczej jednostki to inne systemy

Gość golamałpa
A tematem jest sens życia jednostki. Ale jednostka nie przeżyłaby bez zbiorowości- np. rodziny, plemienia, społeczności. I psychologia jednostki podporządkowana jest realiom, jednakże niekiedy decyzje jednostek są skrajnie irracjonalne, podobnie decyzje i działania społeczności. Pragnienie werbalne(-chciałbym żyć wiecznie) jest nieprawdziwe, niezgodne ze strukturą destrukcyjnych popędów i irracjonalnych działań. A chodzi o zwolnienie miejsca młodszym, po prostu. Po drodze jest jakiś heroizm, jakieś rekordy, ale to autodestrukcyjna CAŁOŚĆ.

destrukcyjne popędy? strach przed śmiercią wyolbrzymianie zagrożeń fakt że żyjemy coraz dłużej i dłużej śmierć może być ostatnim etapem, nieuniknioną częścią, ale dalej nie widzę w jaki sposób jest celem życia. może napisz co to jest cel według Ciebie

ja to nawet nie wiem co robic w zyciu i do czego dazyc powinien prawdziwy chrescijanin

Jak to nie wiesz? Masz przecież książkę z wszystkimi odpowiedziami! Wtedy Jezus spojrzał z miłością na niego i rzekł mu: "Jednego ci brakuje. Idź, sprzedaj wszystko, co masz, i rozdaj ubogim, a będziesz miał skarb w niebie. Potem przyjdź i chodź za Mną!" Mk 10:21

Gość anette111111
niby powyższe kryteria się zgadają, choć IQ nie potwierdzone badaniami, bo niby co to ma być? Dziś byłam na pielgrzymce w Licheniu i stwierdziłam że to wszystko to nie ma znaczenia.

Gość golamałpa
Cel- jest to: a) to, do czego się dąży; b) to, co ma czemuś służyć. Śmierć w tym rozumieniu jest a) ponieważ niezależnie od woli i świadomości do śmierci DĄŻYMY; jest również b) bowiem śmierć jednostki stwarza warunki do życia następnych pokoleń. Nawiasem mówiąc, jeszcze w XIX wieku świat nie byłby w stanie wyżywić ludności gdyby średnia długość życia była zbliżona do obecnej. Zgodnie z prawem Malthusa, obowiązującym w ówczesnej teorii ekonomii, przyrost możliwości wyżywienia ludności nie mógł zaspokoić potrzeb rosnącej w tempie geometrycznym liczby ludności.

Gość anette111111
Jako chrześcijanka odpowiem tak- musimy umrzeć żeby się odrodzić. tzn. nie dosłownie czasami, ale po to żeby choćby lepiej żyć

Gość golamałpa
Śmierć w tym kontekście służy życiu, którego z kolei celem (a) jest śmierć. Dochodzimy do dylematu: co było najpierw: jajko, czy kura???

Gość anette111111
chodziło mi o to że czasem śmierć dla kogoś to dosięgnięcie dna i odbicie to znaczy nowe życie:-)

życie ludzkie mozna porównac do wirusa, a ten jak wiadomo lubi sie rozmnażać, co nie swiadczy o tym, ze rozmnażanie jest jego celem... bezrozumny wirus rozmnaza się szybciej od rozumnego homo sapiens, co niweczy taki tok rozumowania w zwiazku z powyższym- rozmnażanie się nie moze być celem juz z samego załozenia. indywidualne cele każdej jednostki nie są celami ogółu, który żyje bezcelowo. należy sobie jasno powiedzieć, że jesteśmy wynikiem ewolucji prostych białek i niejako efektem towarzyszącym/współtworzącym to co rozumiemy pod pojeciem wszechświata nawet przeżycie za wszelką cenę nie jest naszym celem, bo w imie zasad, wzglednie róznych ideologii jesteśmy w stanie dokonać samounicestwienia... ergo jesteśmy tylko nic nieznaczącym pyłkiem zamkniętym w swoich 3 wymiarach i nawet IQ 220 tutaj nie pomoże

Gość anette111111
może wpadłam między wiersze:-) ale uważm że sens życi nadają każde miło i z uśmiechem na buźce spędzone chwile oraz te zadumy i co tam kto jeszcze lubi bo na nic innego i tak nie mamy wpływu.

Gość Lubiem to!
Bardzo ciekawa jest hipoteza punktu omega w której życie jest warunkiem koniecznym ale nie wystarczającym przetrwania wszechświata o rosnącej entropii inaczej bez niego wszechświata dochodzi do stanu który musi doprowadzić do jego śmierci energetycznej oczywiście to tylko hipoteza niczym nie poparta

Gość Nigeryjska
o! ide spać :)

Gość golamałpa
Póki co moim zasadniczym celem jest odwiedzenie niejakiego Pana Morfeusza, co również jest swego rodzaju likwidacją swojej świadomości, dowodzi więc tendencji do samounicestwienia w czystej postaci. Jeśli w ciągu 5 minut jakaś miła starsza Pani powyżej 25 roku życia zaproponuje mi odbycie z Nią stosunku płciowego, to może zmienię zdanie. CZEKAM 5 MINUT.

Gość golamałpa
Gute Nacht, good night, спокойной ночи,dobranoc.

Gość anette111111
golamalpa, to ile Ty masz lat? 16?