Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile tantum

Ile saszetek Tantum Rosa zurzylyscie po porodzie sn?

Polecane posty

Gość ile tantum

Nie zawyżajcie, tylko powiedzcie mi tak szczerze ile saszetek kupić, żeby nie leżały i nie wywalać kasy w błoto? I czy jest jakiś dobry zamiennik tego preparatu? Jak się różni cenowo?

Gość ojj takii taam
jedną :) kupa roboty, bezsensu, samo się zagoi :)

Gość ile tantum
To znaczy, że w ogóle można niczego nie używać? Czy w szpitalu czymś cię regularnie odkażają i nie musisz mieć nic swojego? Myślałam, że odkażanie we własnym zakresie.

Gość ile tantum
zużyłyście*** przepraszam za byczka w temacie!

Gość ojj takii taam
ale co Ci mają odkażać?? bo nie kumam...

Gość ja nie zuzylam
ani jednej..kupilam paczke i lezy do dzis,wystarczy normalnie sie podmywac jakims plynem do higieny intymnej i tyle

Gość ile tantum
ranę krocza w razie nacięcia, albo uszkodzenia tkanki

Gość ojj takii taam
samo się zagoi mówię Ci, więcej bólu i dyskomfortu sprawi Ci przemywanie tego...olej to...

Gość SamaJa2
Nie daj się nacinać! Oni to robią nawet kiedy nie trzeba nacinać. Od razu musisz mówić, że nie chcesz

Gość ile tantum
A jak pęknę to co w tedy? Chyba nacięcie mniejsze zło. Słyszałam że się je robi dopiero kiedy trzeba a nie od razu. No dobrze skoro wszystkie odradzacie te saszetki to dam sobie spokój.

Gość nyumk
No ale po nacięciu zostaje ci blizna, która zawsze będzie widoczna i może ciągnąć lub boleć. Można kupic globulki Cicatridina, które wspomagają leczenie ran.

Gość ile tantum
A po pęknięciu to blizny nie ma? Jest i to dużo gorsza i szycie gorsze. O globulkach nic nie słyszałam, ale skoro dziewczyny piszą, że samo się goi to może w ogóle nic nie będę kupowała (lepiej dla portfela).

Gość wiwititi
Wg mnie tantum rosa jest ok, ale duzo zamieszania z tym. Daj spokój, kup ewentualnie 1-2 szt. zobaczysz. Ja od zawsze na takie sprawy Octanisept - będziesz miała do wszytskiego. Duże opakowanie to wydatek 50 zł.

Kupiłam całe pudełko i nie zużyłam ani jednej. Może tym razem się przyda, bo ważne jeszcze jest.

Gość zycze udanego rozwiazania
Octanisept polecam! działa cuda! i jest dodatkowo w sprayu wiec o wiele lepsze stosowanie, wystarczy popsikac i git majonez, naprawde pomocny i mozesz kupic mniejsze opakowanie 50 ml za okolo 22 zł, pozdrawiam:)

Gość niuu
żadnej, od początku używałam tylko Lactacydu i zagoiło się wszystko bardzo szybko i bez żadnych problemów. Pytałam położną o Tantum Rosa i mówiła mi żeby sobie darować bo za bardzo ściąga skórę. Posłuchałam i doskonale na tym wyszłam. :)

Gość niuu
A i miałam nacięcie a mimo to sam Lactacyd wystarczył. Przy pierwszym nacięciu używałam kory dębu ale wcale szybciej się nie goiło. A za drugim razem kilka dni i siedziałam po turecku. :)

Gość nyumk
Skąd wiesz że pękniesz? Po nacięciu bliznaę masz na 100 % a pęknąć nie musisz wcale. Ja rodziłam bez nacięcia i bez pęknięcia, prosiłam położna o ochronę i się udało, dzięki czemu nie mam szramy w kroczu i moje życie seksualne jest jak przed porodem.

A mnie robiła dużą ulgę. Zużyłam z 5 saszetek , robiłam sobie roztwór i pryskałam sprayem.

Gość to jak najbardziej
Miarka, a w czym własnie rozcieńczałaś, żeby psikac można było ?? Bo ja powiem szczerze, że tępa jestem :D Kupiłam 6 saszetek, nie mam instrukcji, nie wiem czy mozna bedzie rozpuszczac w wodzie mineralnej ?? czy tylko przegotowana ?? i w jakiej ilości .... proszę, jak zajrzysz tu jeszcze, to proszę, odpowiedz... Z góry dziękuję :)

Gość to jak najbardziej
Dziękuję :) chyba się czegoś pozbędę z opakowania, żeby właśnie tak sobie też robić :) dziękuję jeszcze raz :)

w szpitalu nie zużyłam ani jednej, bo widmo chodzenie przez korytarz do kibla ze swoja miską mnie trwale zniechęcało :P a zabalowałam tam 2tygodnie i wtedy podmywałam się płynem do higieny intymnej z kory dębu- też fajnie leczy srom. Mogę polecić też płyn do szybkiego gojenia sromu (i nie tylko) i ran- jak również pooperacyjnych - Octenisept w sprayu. Miarka - medal dla ciebie za świetny pomysł z rozpuszczeniem tantum rosa w butelce ze sprayem ;) ja nie wpadłam na to! hehe

Gość Livia_85
Co do nacięcia czy pęknięcia i blizn: Poczytaj sobie o ćwiczeniach mięśni Kegla. Powinno się je ćwiczyć już przed porodem, a także po. Te ćwiczenia sprawiają, że poród może być lżejszy i jest znacznie mniejsze ryzyko pęknięcia albo konieczności cięcia. Jeżeli dobrze sobie wyćwiczysz mięśnie, możesz w ten sposób sobie bardzo pomóc. Ćwiczenia te pomagają także szybko odzyskać dobrą formę seksualną.

Gość ile tantum
To te irygatory Tantum są tak beznadziejne, że musicie używać do tego roztworu innych butelek z rozpylaczem, czy jak? I misek?

Irygator jak jest do irygacji pochwy. a krocze raczej się z zewnątrz pryska. A pomysł z sprayem ktoś kiedyś na forum rzucił i wykorzystałam:) Bardzo jest to wygodne i higieniczne.

Gość ile tantum
A tym irygatorem nie da się spr spryskać krocza z wewnątrz? Na chłopski rozum chyba też byłoby to możliwe?

Gość ile tantum
A tym irygatorem nie da się spryskać krocza z zewnątrz? Na chłopski rozum chyba też byłoby to możliwe?

Gość ile tantum
Livia, znam ćwiczenia mięśni Kegla, ale na elastyczność skóry nie mają akurat wpływu - one mają znaczenie przy obkurczaniu się mięśni pochwy. Pęknięcie to sprawa tkankowa, a nie mięśniowa. Ja nie uelastyczniłam skóry krocza, bo do tego potrzeba czasu i systematyczności, a ja cały czas latam do roboty.

Gość Livia_85
Ja czytałam, że te ćwiczenia też mogą bardzo ułatwić poród, więc na wszelki wypadek wolę ćwiczyć, ale może masz rację. :)