Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawda_prawda

Apel do kobiet odchudzających się.

Polecane posty

Gość prawda_prawda

Czy nie łatwiej Wam wprowadzić na stałe zdrowe nawyki żywieniowe niż stosować milion diet, mieć efekty jojo i rzucać po 50 kg? Żarcie nie jest tego warte by być grubym lub robić z siebie śmietnik. Jest tyle fajnych programów typu "Wiem co jem" babka pokazuje jak czytać etykiety i wybrać coś dobrego. "Rewolucja na talerzu" babki pokazują jedzenie w wersji light np. pizze na cieście pełnoziarnistym, tortille itd. Dzięki zdrowemu odżywianiu czujecie się lekko i energicznie jak dodacie do tego troche ruchu to człowiek czuje, że żyje. Poćwiczycie przy okazji swoja psychike, charakter i silna wolę. Po prostu jak widzę, że pojawia się znów wielki temat odchudzanie to mi ręce opadaja. Dziękuje za uwagę a teraz możecie na mnie naskoczyć bo pewnie bez tego się nie obejdzie :) Miłego Dnia

Gość prawda_prawda
??

bardzo mądra wypowiedz ja się z tym zgadzam całkowicie, choc ja tez robie głupie diety czesto ale warto sie zastanowic nad tym co piszesz -dziekuje

Gość prawda_prawda
i co to by było na tyle?

Gość pyska ty nic nie chudniesz
dobrze piszesz ale idiotki nie zrozumieja :) bo im tluszcz mozg zalal

Gość prawda_prawda
czym się żywie: - makarony pełnoziarniste - ryż brązowy - kasza gryczana - bardzo rzadko ziemniaki - tylko jogurty naturalne, kefiry i maślanki - owocowe jogurty robie sama np. miskuje jogurt nat. z owocami - tylko woda - herbata puerh - tylko ciemne pieczywo - rzadko smaże raczej piekę lub wrzucam jedzenie na grilla - nie używam majonezu robie sos czosnkowy na j. nat - nie kupuje cukru - nie stosuje panierek - dużo gotuję sama i odtłuszczam jedzenie - jem 5 małych posiłkow dziennie - duzo warzyw - płatki owsiane na śniadanie to tak mniej wiecej plus ćwiczenia

Gość prawda_prawda
Dzięki temu moja waga spadła o 5 kg i tak się już utrzymuje, a tak nie wiele trzeba.

no ja wlasnie z 5 kg chce zrzucic i z brzucha najbardziej fajnie ze napisalas sciage z menu co jesz

Gość prawda_prawda
Jasne prawda boli. Lepiej narzekać i zakładać kolejny temat " ratunku musze zrzucić 100 kg ale mi się nie chce"

Gość prawda_prawda
beaciaaa : Mam taką zasadę, że nigdy nie wychodzę z domu bez śniadania. Zawsze mam coś przy sobie jak ide do pracy lub na uczelnie. Jakaś kanapke, owoc, batonik pełnoziarnisty lub kefir i wode. Jem co jakiś czas i nie mam napadów głodu.

Gość do prawda_prawda
masz rację ;) jeżeli nie jesteś fanką coraz to głupszych i cudacznych diet jak wszystkie tutaj to wg forumowiczek jesteś opasłym grubasem albo samotnym pasztetem ,tylko dziwne kto zakłada co i rusz tematy muszę schudnąć 25-50 kg

Gość prawda_prawda
Mój dzień dziś: śniadanie- mała porcja owsianki z odrobiną miodu i herbata puerh drugie śniadanie - kefir zmiksowany z babanem i kanapka na póżniej bo dlugo jestem w pracy obiad- kasza gryczana, grillowana piers, fasolka szparagowa bez żadnych śmażonych bułek tarych, masełek itd. Kolacja - jeszcze nie wiem ale coś małego i lekkiego Butelka wody przez cały dzien

Gość prawda_prawda
Jestem fanką zdrowego odżywiania, a diet nie stosuję. Jestem zdania, że jak się zdrowo odżywia to od czasu do czasu można pozwolić sobie na małe gzreszki. Mam 167 i 52kg. Jestem w szczęsliwym związku :) dzięki takiemu stylowi życia jestem energiczna i czuję się lekko:)

Gość prawda_prawda
Próbuję jakoś uświadomić te zdesperowane kobiety. Wszędzie o tym piszą, ale te dalej swoje...

Gość hbgvfd
W 100% prawda. Zmiana stylu życia na zdrowszy to tak naprawdę jedyny sposób, żeby na stałe zrzucić zbędne kilogramy. Ale głupim babom się nie chce regularnie ćwiczyć i przyrządzać zdrowego jedzenia, więc wymyślają jakieś cuda na kiju, którymi niszczą swój organizm. :O

ja nigdy nie miałam nadwagi w sumie , bmi zawsze w normie, tylko mam problrem z brzuchem i czesto jem niski indeks glikemiczny zeby spadl brzuch teraz na wakacjach troche mi sie przytylo i chce to od razu zrzucic, najlepiej w miesiąc lub dwa , nie spiesze sie ale wiem ze jak nie zaczne sie zdrowiej odzywaic to moze byc potem 10 kg, a i dlatego zaczynam od dzis a juz chcialam zaczac jakas pseudo kopenhaska dobrze ze napisalas bardzo, bardzo dziekuje i pozdrawiam, u m nie w domu jest bardzo duzo zdrowych produktow, ale te wczasy ,,, :)

Gość hbgvfd
Btw, mnie też się nie chce, ale pogodziłam się z tym, że mam parę kg więcej niż trzeba. :D

Gość prawda_prawda
Nawet nie chcą się tu wypowiedzieć ... Bo łatwiej nażreć się jak świnia a potem się pzreczyszczać.

Gość prawda_prawda
Ja tyje przed okresem bo wtedy mam takie smaczki na niezdrowe rzeczy ze coś tam podjem. W filmie dokumentalnym "Plus size me" czy jakoś tak ... koles żywił się w fastfoodzie po czym był w takim stanie, że mało depresji nie dostał.

Gość prawda_prawda
beaciaaa : A ty masz jakieś fajne pomysły na zdrowe jedzenie? Chętnie skorzystam

Gość eeeeeeeeeee a ty prawda
a ty tak prowokujesz, żeby jakiś grubas się odezwał, bo czego ci aktualnie w twoim idealnym życiu brakuje? adrenaliny? poklasku, medalu, samozadowolenia? co ci to przeszkadza, że ktoś wazy sto i zakłada jakiś topik, jeśli ty sobie tak świetnie żyjesz?

moje sniadanie to owsianka ( uwielbiam ) zotrab owsianych plus pestki dyni i sloneczniak to juz norma potem bedzie grejprut piers z kurczaka w ziolach i fasola k szparagowa troche kuskusu jogurt naturalny i pare sliwek suzonych ryba na parze i warzywa na parze moze byc?

IDE NA ZAKUPY I MUSZE ZEJSC BO SIOSTRA CHE WEJSC NA NETA ( TAK NA ZMIANE SIEDZIMY NA MOIM BO MA SWOJEGO W NAPRAWIE )

Gość prawda_prawda
to ja tak samo :) Moja koleżanka np. próbowała zdrowo się odżywiać i narzeka bo przytyła. Tak duże porcje jadła, że od zdrowego też się tyje drogie Panie.

JA STARAM SIE NISKI INDEKS GLIKEMICZNY CZASEM SREDNI DODAJE ( TAK JAK KUSKUS MA SREDNI) I NIE MAM PROBLEMOW Z WAGA ZAZWYCZAJ , ALE NA WCZASCH BYLO MENU USTALONE I JADLAM TAK SIE ZYWAIC , TERAZ JAK ZRZUCE TROCHE TO DALEJ NISKI INDEKS I JAKBY 2 FAZA SOUTH BEACH A POTEM JUZ TA 3 NA CALE ZYCIE ( HAAH DO NASTEPNYCH WAKACJI ) ZAGLADNE POZNIEJ BO MNIE Z NETA SIOSTRA ZRZUCA :)

Gość prawda_prawda
Niech świadczy.

Gość zdrowe przepisy
i co ? poszczekałaś z rana ? zadowolona ? no ! czyli dnia nie straciłaś ... ha ha ha