Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawda_prawda

Apel do kobiet odchudzających się.

Polecane posty

Gość mi ten top pomógł
A autorka uświadomiła ,że robię dobrze ;) pozdrawiam urażone grubasy

Gość dwunasta wybila
jasne czy ciemne pieczywo-jeden syf(barwnikow nie brakuje).Raczej bez chleba radzilabym

Gość wwrrr
Jestem w normie i lubię ruch - a powiedz mi, naprawde znasz/znalas taka osobe, ktora tak je, uwaza ze to malutko, i nie wie, czemu tyje? W pelni sil umyslowych? Dlaczego jestem przekonana ze nie, tylko wymyslasz by poczuc sie lepiej?

Gość mi ten top pomógł
chleb można ale jak się ma pewność ,że to żytni razowiec upieczony w domu albo dobrej piekarni :) kupny w hipermarkecie wiadomo

Gość p8p9p7
a ja zjadlam do tej pory dobrze czy zle jogurt naturalny duzy i kiwi zupa ogorkowa ( na swoich kiszonych ogorkach) z jajkiem i zabielona jogurtem greckim

Gość p8p9p7
pozno zaczelam jesc

Gość dwunasta wybila
bardzo dobrze zjadlas:)

Gość p8p9p7
a jaka mąka najlepsza na chleb? jaki typ ?

Gość p8p9p7
dobrze na serio? to dziekuje za odp, a o mąkę pytam bo sie wybieram do sklepu to jutro bym upiekła taki chlebek

Gość dwunasta wybila
jaja-to podstawa -jem 10 tygodniowo

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeee a ty prawda
znów przyszłam poczytać świetnie, że zauważyłyście, iż koleżanka prawda prawda głównie założyła topik po to, by wyżyć się na grubasach powtórzę za jedną panią, która napisała wcześniej, żebyście zdały sobie sprawę z tego, że kiedyś te 25, 20 lat temu było inaczej inny światopogląd, inna wiedza, brak wchechobecnej komunikacji, jaka jest teraz w dobie internetu moda na zdrowy styl życia funkcjonuje u nas szczególnie od niedawna- zdrowsze jedzenie, bieganie... kiedyś, kiedy my, jako nastolatki tyłyśmy, kiedyś tak nie było czy wy pamiętacie czasy, kiedy np. nie było bananów, czy pomarańczy w sklepie? Polska i mentalnosć Polaków była inna a i wiedza naukowców dopiero kilka dni temu pisali, jakie to zdziwienie ich ogarnęło faktem, w jakim stopniu jajka podnoszą cholesterol. To było wiadome, ale skala zjawiska zaskoczyła ich zdrowa żywnośc, też nie przesadzajcie, bo są różne teorie, ja ostatnio czytam i praktykuje trochę raw food, czyli surowe, jeszcze warzywa owoce, niegotowane, nie poddane obrobce, pijesz soki wg. ich teorii samo gotowane jest niezdrowe, nabiał? chleb? nie ma mowy wiec nie podniecajcie się tak tym zdrowym jasne, że gdyby człowiek jadł zawsze bardziej z głową, mniej słodyczy, ciast, czy frytek, nie byłoby tego problemu ale zrozumcie, że niektóre z nas tyły będąc nastolatkami, będąc na rodzicielskim garnuszku, w czasach, kiedy królowała polska kuchnia i mentalnośc jeśli nigdy nie byłas grubasem, to nie wiesz, co siedzi w głowie grubasa w ogóle nie bierzecie pod uwagę psychiki, co taka osoba czuje i dlaczego chwyta się często głupich metod choroby? one są i to wcale nie takie rzadkie, czesto zresztą powodowane otyłością, bo w to, że ktoś wazy duzo przez dłuższy okres czasu i jest zdrowy, w to nie uwierzę nawet, jesli przez swoj zły styl życia, to jednak ma uposledzone pewne funkcje organizmu i takie są fakty długo by o tym pisać gdyby to bylo takie proste, jak piszecie, to grubasów prawie by nie było

Gość dwunasta wybila
ja unikam maki

Gość p8p9p7
a chrupkie pieczywo? dobre czy nie

Gość jestem w normie i lubię ruch
powiem tak ,znam kilkoro grubasów i jak się ich podjadanie zsumuje to tak wychodzi :( i niestety podjadanie słodyczy to norma :(ktoś taki kanapek nie zrobi do pracy ale kupi po drodze 3 drożdżówki w robocie wpierdzieli do kawy mocno posłodzonej :( nie wszyscy może tak jedzą co ich znam ale zawsze słodycze i chipsy mają w domu , na kolację zawsze kanapki albo grzanki czosnkowe z bagietki albo frytki z sosem czosnkowym i ketchupem :( a do picia tylko słodkie gazowane napoje i zawsze cukier do kawy i herbaty , bo przecież woda niedobra a słodzik rakotwórczy a oni się żywią zdrowo

Gość p8p9p7
ale upieklabym dla rodziny ktora je chleb to bylby zdrowszy

Gość p8p9p7
na kolacje najlepsze bialko

Gość prawda_prawda
Niekoniecznie wyżywać, ale może nakłonić do pozytywnych zmian zamisat marudzenia i szukania uspraiwedliwień.

Gość dwunasta wybila
ja uzywam od 12 lat slodzik(wiem,pewnie powinnam juz zejsc na raka)

Gość dwunasta wybila
tak mi wygodniej-zamiast w pracy wyciagac worek z cukrem,pykam tabsami:)Smak porownywalny.

Gość p8p9p7
teraz jest slodzik ze stevi ale ponoc gorzki i bez smaku

Gość wwrrr
Dobre dobre, pieczywa nie jesz, bo to syf, a do pracy biegasz ze slodzikiem :D

Gość p8p9p7
ja slodzik ten sussina gold z czasem fruktoze lub trzcinowy cukier ( do wypiekow) tak od 3 lat albo wiecej

Gość p8p9p7
czas do sklepu ale topik się rozwinąl w mig :)

Gość mąka na chleb żytnia razowa
ja unikam białej mąki i przetworzonej żywności , jako nastolatka byłam bardziej przy kości i na diecie wegetariańskiej , lubiłam chlebek ryż i dżemy i owoce słodkie niestety, podjadałam czekoladę i miałam efekt taki sam zawsze-nadwaga no i się mało ruszałam, potem nawyki zmieniłam jadłam znowu ryby mięso od niedawna zrezygnowałam z cukru słodyczy i mącznych potraw i problemy z nadwagą są zapomnieniem ;) woda czy herbatki ziołowe wiadomo bez cukru , pic trzeba nie licząc kawy w tym to 2 litry wody najmniej , tak od lekarzy zawsze słyszałam, kawa się nie liczy jako coś do picia bo odwadnia i magnez wypłukuje, każdą łyżeczkę cukru czy mleko do niej już tak

Gość zabolało coś wwrrr
co się tak czepiasz a tu słodzika a tu przykładowej diety grubasów a tu tego ,że ktos się na grubych wyżywa i liczy ,ze schudnie :P wiesz co brak słów na takie jak ty, lepiej dupe sprzed kompa rusz to ci w odchudzaniu pomoże

Gość super przepis
Subject: przepis na chleb 1 kg mąki krupczatki 6 łyżek siemienia lnianego 6 łyżek słonecznika 3 łyżki pestek dyni 2,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 1 szklanka płatków owsianych 1 litr wody 0,5 opakowania drożdży Składniki suche połączyć ze sobą następnie rozpuścić drożdże w 1 litrze wody i dodać do pozostałych składników. Wysmarowaną formę masłem i obsypaną mąką, wypełnić do połowy wymieszanym ciastem i odstawić na pół godziny do wyrośnięcia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200C przez 60 minut (aż skórka będzie zrumieniona) przepis na 2 blachy keksówki

Gość wwrrr
Raczej jakis podszyw. Mam nadzieje.

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeee a ty prawda
a ja nie wiem, co to słodzik, bo uważam, że to jakieś świństwo herbaty nie słodzę, ostatnio nie piję kawy, którą czasem piłam gorzką, bo lepiej, ale czasem bardzo słodko. Aby tego nie robić postanowiłam zryzygnować z kawy w ogóle. Jeśli chodzi o te batoniki musli, to też wielkie gówno, ostatnio nawet podali badania na temat składu: taki batonik ma więcej cukru w sobie, niż puszka coli! a zatem to śmieć. zresztą zboże samo w sobie też nie jest jakieś bardzo w porządku. Najlepsze są warzywa i owoce, potem nasiona, orzechy. Wszystko inne jest dyskusyjne.

Gość dwunasta wybila
Dobre dobre, pieczywa nie jesz, bo to syf, a do pracy biegasz ze slodzikiem no tak mam-zabij mnie jesli potrafisz:)