Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiulek797

obiad wlasnej roboty dla 10 msc

Polecane posty

witam zywilam caly czas corke sloikiem ale kilka dni temu postanowilam gotowac sama, zrobilam jej kalafiorek i marchewke i pora .no i ziemniaczek do tego dalam miesko z kurczaka i zgniotlam widelcem.dziewczyny dajcie jakies przepisy bo mam troche problem.nie wiem jak gotowac.dzis ugotowalam 4 pomidory wyrzucilam pestki do tego 2 marchewki kurczczek .wszystko robilam w garze na parze,jak ktoras moze to dajcie jakis link do strony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kalafiorek ziemniaczek mięsko
przestań seplenić i pisz normalnie, to może ktoś ci odpisze :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kjhgfdfghjkjhgfdertyu
ja gotowalam/gotuje na parze ale oststnio gotuje tez zupy bo dzieci mi zaczely zuc wiec kombinujemy z roznymi konsystencjami:) zupy gotuje tradycyjnie na rosole brokulowa, kalafiorowa pomidorowa, krupnik ,rosol z lanymi kluseczkami jarzynowa itd wiekszosc warzyw rozdrabniam widelcem ale czesto scieram na tarce na grubych oczkach dodaje ziemniaki makaron kasze jaglana, jeczmienna, kuskus i amarantus. jesli gotuje warzywa na parze to mieso gotuje z wloszczyzna, a warzywa na parze (rowniez ziemniaki) potem scieram rozdrabniam dodaje maslo lub oliwe.Czasem odrobine smietany ale to do zupy kalafiorowej i brokulowej:) nie mam przepisow czasem wkladam wszystkie warzywa bo moi chlopcy lubia duzo warzyw, szczegolnie brokul kalafior i cukinie, a czasem robie tylko ziemniaki z mieskiem marchewka i szpinakiem do tego zoltko i to tyle.Rob tak zeby bylo smaczne i zdrowe i zeby smak sie jednak roznil ,to juz powoli czas na zmiany dzis jeden z moich chlopcow przysadzil sie do mojej pomidorowej na koncentracie i z sola i pieprzem i o dziwo mu smakowalo ,ale generalnie wola same warzywa i mieso bez soli.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Duży obwod
Robię wywar z dużej ilości zieleniny, wtedy zupka ma smak, daje marchewkę, pietruszkę, selera. Osobno gotuje mieso. I mam podstawę do zupy. Teraz dziele to na kilka porcji i do każdej daję coś innego: różne warzywka i mam jarzynową, kaszę i ziemiaczki i mam krupnik, startego buraka i fasolkę szparagowa i mam coś ala barszcz ukraiński, pomidory i taki drobny makaron i mam pomidorówkę. Mieso kroję drobno, warzywa rozdrabniam widelcem. No i daje olej rzepakowy, masło albo oliwę. I tak przygotowane porcje albo mroże, albo pasteryzuje w sloikach i mam obiady na cały tydzień. Pracuje niestety i nie mogę gotować świeżego codziennie a jest to alternatywa dla sloiczków. Mały wcina aż mu sie uszy trzesa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja swego czasu jak mi brakowało pomysłów to wchodziłam na strony producentów słoiczków i czytałam składy. Zrobiłam sobie taką listę potraw wraz ze składnikami. Mała wcinała :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A może.......
Duży obwod jak pasteryzujesz? Czy pasteryzujesz dania z mięsem? Bo czytałam że nie można, bo jad kiełbasiany. Czy mrożone są równie smaczne jak pasteryzowane? Autorko kup jakieś normalne mięso typu wołowina, a nie ciągle ten kurczak, no chyba że masz prawdziwą kurę ze wsi. Sawa.83 ja robię tak samo, ewentualnie coś jeszcze dodaję od siebie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×