Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wolna i zadowolona z życia

gdzie mozna najszybciej znaleśc prace kierowika sklepu

Polecane posty

grabarz marian ale o czym ty chcesz to poważnie pogadać? Myślisz, że ktoś ci tu pracę zaoferuje? nie tutaj , podałam gg , e-mail, na każdy temat potraficie do mnie pisac ,składac oferty , tylko nie na ten , który mnie interesuje :(

Gość Gajowy MaRucha :):)
Mam ofertę : Praca na pełny etat umowa bezterminowa podstawa wynagrodzenia 10 000,00 netto premia uznaniowa do 100% podstawy nienormowany czas pracy samochód służbowy /klasa min 3,0/ telefon, komputer, internet bez limitu coroczne gwarantowane egzotyczne wczasy min 1 miesiąc Czy akceptujesz takie warunki ?

Zaraz cię obrzucą błotem!!! Dla większości tu obecnych to co oferujesz jest zbyt piękne żeby było prawdziwe. A skoro tak, to za chwilę będziesz okrzyknięty oszustem, naciągaczem i takie tam podobne! :-D

uO, Jezzzuuuuu Zaraz cię obrzucą błotem!!! Dla większości tu obecnych to co oferujesz jest zbyt piękne żeby było prawdziwe. A skoro tak, to za chwilę będziesz okrzyknięty oszustem, naciągaczem i takie tam podobne! powazna oferte mozesz mi złozyc na gg , lub e-mailem , ajesli nie , to skoncz juz swoje marne wypociny Gajowy MaRucha :):) Mam ofertę : Praca na pełny etat umowa bezterminowa podstawa wynagrodzenia 10 000,00 netto premia uznaniowa do 100% podstawy nienormowany czas pracy samochód służbowy /klasa min 3,0/ telefon, komputer, internet bez limitu coroczne gwarantowane egzotyczne wczasy min 1 miesiąc Czy akceptujesz takie warunki ? Co chcesz w zamian ? Pzatym warto napisac na e-mail , spotkac sie na zywo i porozmawiac , bo tutaj , to ja tez moge pisac takie bzdury Chce zobaczyc człowieka na oczy i usłyszec propozycja na żywo

"Co chcesz w zamian ? Pzatym warto napisac na e-mail , spotkac sie na zywo i porozmawiac , bo tutaj , to ja tez moge pisac takie bzdury Chce zobaczyc człowieka na oczy i usłyszec propozycja na żywo" Przepraszam ale bzdury.....zaczęłaś pisać Ty :D Ja tylko kontynuuję, myślałem że o to chodzi :)

wolna i zadowolona z życia - OGÓLNIE RZECZ BIORĄC, tekst "Zaraz cię obrzucą błotem!!! Dla większości tu obecnych to co oferujesz ...itd" był skierowany do Gajowy MaRucha :):), nie do ciebie !!! Ale jeśli ta wypowiedź - "powazna oferte mozesz mi złozyc na gg , lub e-mailem" jest skierowane do mnie, to wyślę ci ofertę. A przy okazji proszę cię - nie upodabniaj się do forumowych chamów i nie pisz tekstów typu "skoncz juz swoje marne wypociny ", bo to na dodaje kobiecie plusów. Poza tym, mam dla ciebie naprawdę dobrą ofertę, ale jak mamy rozmawiać - ja kulturalnie a ty po chamsku, to ofertę zatrzymam dla kogoś innego, a ty szukaj sobie dalej takich, co będą tolerować takie teksty. Dobrze?

Poza tym, mam dla ciebie naprawdę dobrą ofertę, ale jak mamy rozmawiać - ja kulturalnie a ty po chamsku, to ofertę zatrzymam dla kogoś innego, a ty szukaj sobie dalej takich, co będą tolerować takie teksty. Dobrze? Dobrze , tylko niech juz nikt do mnie nie pisze , ze ja nic nie chce robic , ze jestem leniem i ze jestem nikim , bo to bzdura .......................mzoe poza ostatnim stwierdzeniem Gajowy MaRucha :):) Mam ofertę : Praca na pełny etat umowa bezterminowa podstawa wynagrodzenia 10 000,00 netto premia uznaniowa do 100% podstawy nienormowany czas pracy samochód służbowy /klasa min 3,0/ telefon, komputer, internet bez limitu coroczne gwarantowane egzotyczne wczasy min 1 miesiąc Czy akceptujesz takie warunki ? Na zywo , na zywo

Gość olka432
ja ciekawa jestem jakie masz kwalifikacje na tego kierownika. W jakichś większych sklepach żeby zostać kierownikiem to trzeba tam przepracować i piąć się po szczeblach, przynajmniej tak jest u mnie w okolicach. ni mam dla ciebie oferty pracy bo akurat nie jestem z tego regionu ale mogę dać radę. W takich większych firmach i sklepach prowadzi się często równoległe rekrutacje i trzymają cv w bazie danych przez określony czas. Proponuje zrobić listę takich firm, napisać cv może list motywacyjny i wysyłać poza rekrutacją, może coś się trafi, czasami podają na necie gdzie trzeba wysyłać, czasami możesz wysłać aplikację na inne ogłoszenie z tej firmy. Trafiasz do bazy danych i może ci zaproponują coś odpowiedniego co cię zadowoli. Ja w równoległej rekrutacji trafiłam parę razy na rozmowy gdzie stanowisko było bardziej związane z moim doświadczeniem i zawodem wyuczonym, mimo że startowałam na inne stanowisko. Z ogłoszeń raczej nic nie wygrzebiesz jak mierzysz na kierownika bo zazwyczaj tak jak mówiłam tam się trzeba piąć po szczeblach, albo mieć dobry cynk. Przerabiałam różne portale i rzadko kiedy są ogłoszenia na takie wyższe stanowiska.

olka432 w moim regionie jest zupełnie inaczej :( tylko znajomości , ale sam stwierdziłas , trzeba pytac wszedzie , nawet tutaj warto pytać :) nie bede sie dalej rozpisywała , bo czasmi to co widze , to mnie przeraza , pozatym obiecałam sie uspokoic troche i mniej kłapać dziobem :) pracowałam juz na stanowisku kierownika 2 lata

Gajowy MaRucha :):) Mam ofertę : Praca na pełny etat umowa bezterminowa podstawa wynagrodzenia 10 000,00 netto premia uznaniowa do 100% podstawy nienormowany czas pracy samochód służbowy /klasa min 3,0/ telefon, komputer, internet bez limitu coroczne gwarantowane egzotyczne wczasy min 1 miesiąc Czy akceptujesz takie warunki ? obiecałes i nie doszedeś :(

olka 432 Ja w równoległej rekrutacji trafiłam parę razy na rozmowy gdzie stanowisko było bardziej związane z moim doświadczeniem i zawodem wyuczonym, mimo że startowałam na inne stanowisko. A co ja mam zrobic jeli w wyuczonym zawodzie nigdy nie pracowałam i nie łapie tematu ? Pozatym kompletnie mnie on nie interesuje ,a wiec wiadomo , że nigdy nie będe dobrym parcownikiem , wiec mam starac sie o taka prace i robic sobie przykrosc i włascicielowi , nie rozumiem ? :( Zawsze interesowałam sie zupelnie inną branza niz wyuczona i nigdy nie bedzie mi ona bliska ............Zapytasz dlaczego skonczyłam szkołę srednia , taka a nie inna ? Mając 14 lat idziesz do szkoły , tam gdzie posyłaja cie rodzice , ty masz mało do powiedzenia , a skutki tego potem sa jakie są . nie szukam pracy i nigdy nie będe pracowała w wyuczonym zawodzie , bo go nie nawidzę !

Gość olka432
No wiesz ja jestem z lubelskiego i u nas też tylko znajomości, przekonałam się o tym szukając 3 lata w sumie i błąkając się po jakichś stażach czy dorabiając sobie. Dopiero po tym czasie udało mi się bez znajomości dostać pracę. Wszyscy których znam dostali robotę po znajomości i tylko denerwowali mnie bo wg nich jak to można szukać pracy przez tyle czasu, więc wiem jak to jest. Mi znajomi łapią się byle jakich fuch byleby tylko pracować a nie siedzieć i szukać pracy, a pracy szukają po godzinach chociaż od tego też trzeba odetchnąć czasami. Pracuję dopiero od paru tygodni. Jesli nie lubisz swojej branży wyuczonej to przecież nikt ci nie każe w niej pracować. Po prostu wysyłasz cv jak cie zapraszają na rozmowę to dobrze, pytasz się o to co się robi na tym stanowisku i jak ci nie odpowiada to nie musisz podejmować pracy. Przeciez nikt cię nie zmusza. Ja miałam tak że wysłałam trochę przypadkiem na ogłoszenie na które bym nie wysłała chyba normalnie, (wysyłałam hurtowo i jakoś mi podleciało), a okazało się że mnie zaprosili, zatrudnili i mi stanowisko dobrali do umiejętności a tego co trzeba się nauczę w trakcie. Poza tym nie jest powiedziane że ci dobiorą stanowisko do tego co się wyuczyłaś ale mogą dobrać do doświadczenia jakie posiadasz.

olu , dopisze tylko , ze ja tez chce znalesc prace sama , bez znajomosci , bo nie ma nic przyjemniejszego niż znalezienie pracy samej , ale nie bede pracowała w wyuczonym zawodzie , tymbardziej nie rozumiem , po co mam wysyłac cv do takich firm ? :( Nie wiem , co miałas na mysli

Gość olka432
Zrozumiałam o co ci chodzi i nie rozumiem o co się oburzasz. Widocznie ty nie zrozumiałaś mnie. Udzielam ci rad które mogą ci pomóc nic ci nie zarzucam. Przecież firmy które cię interesują też mogą prowadzić takie równoległe rekrutacje, pewnie dotyczy to większości firm które mają kadry czyli duże pole do popisu. Jak ograniczysz się do samych ogłoszeń na portalach to po pierwsze konkurencja a po drugie tych ogłoszeń jest często jest niewiele albo nie ma w czym wybierać. Ale ok. jak nie chcesz to już sie wyłączam.

olka432, własnie zrobiłam jedna rzecz jaka mi doradziłas , było ogłoszenie na portalu ,ale ze nie spełniałamjednego z wymogu , wiec zostawiłam cv w bazie danych , zreszta nawet była taka sama informacja na stronie ogłoszenia , czekam i mam wielka nadzieję ,ze bede pracowała w tej firmie , bo od dawna bardzo ja lubię :) Co do wyuczonego zawodu nadal cie nie rozumiem , mam wyslac cv , a oni i tak znajdą mi pracę dostosowaną do mojego doswiadczenia i umiejętnosci , troszke ni składnie piszesz.........bo jeśli nie chcę pracować w wyuczonym zawodzie to po co mam tam wysyłac cv i jak moga mi znaleść prace zgodna z moim doświadczeniem , a nie koniecznie pasującą do mojego wyuczonego zawodu ? nie rozumiem ?

Gość olka432
Naprawdę napisałam to tak logicznie jak tylko potrafię. Spróbuję jeszcze raz. Chodzi o to że jak wyślesz Cv do jakiejś firmy i okaze się że ta firma prowadzi równoległe rekrutacje, albo prowadzi baze danych z cv, to mogą przy rekrutacji wziąć pod uwagę twoje doświadczenie zawodowe "albo" zawód wyuczony (albo jedno i drugie). Jak wezmą pod uwagę doświadczenie zawodowe i zaproszą cię na rozmowę to jesteś zadowolona, idziesz na rozmowę, jak wezmą pod uwagę twój zawód wyuczony i zaproponują ci stanowisko z tym związanie to nie jesteś zadowolona, dziękujesz i do widzenia. Już jaśniej nie moge tego wytłumaczyć. Ewentualnie możesz dołączyć list motywacyjny w którym zaznaczasz że chciałabyś dalej nabywać doświadczenie w tym co wcześniej robiłaś. Ja wysyłałam krótką notatkę że poszukuję pracy takiej i takiej i jeśli w przyszłości będą potrzebować pracownika z moim doświadczeniem i wykształceniem to przesyłam cv, i dołączałam cv. Czasem sie ktoś odezwał. Albo wysyłałam na stanowisko np sekretarki a w równoległej rekrutacji trafiłam na rozmowę na stanowisko konstruktora bo oni sobie sami dopasowali mnie do odpowiedniej rekrutacji. Możesz wysyłać tylko do firm które cię interesują, do tych co cię nie interesują to nie musisz. a jak ci nie pasuje stanowisko które ci proponują to odmawiasz. Co do ogłoszeń na portalach, to jeszcze mam rady: - Jak spełniasz nawet jeden wymóg to nie zaszkodzi ci wysłać, najwyżej nie zadzwonią, chyba że jest coś napisane że warunek konieczny a ty go nie spełniasz to wtedy nie, albo jak masz na przykład że gdzieś jest napisane że np język rosyjski czy inny a ty w życiu się nie uczyłaś to też nie wysyłaj, bo raczej prędko się nie nauczysz. - jak np wymagają okres doświadczenia min 2 lata a tym masz pół roku to też wysyłaj, a może nikt powyżej nie wysłał bo wymagali 2 lat doświadczenia i ty będziesz jedyna albo jedna z niewielu. - jak masz pokrewne doświadczenie a stanowisko cię interesuje to też wyślij. Jak ograniczysz się tylko do ogłoszeń gdzie spełniasz "wszystkie" warunki to możesz nie mieć wielkiego pola do popisu. Dla zachęty powiem ci że dostałam pracę gdzie z ogłoszenia to na 6 warunków spełniałam jeden, a drugi powiedzmy że podstawy miałam. Dowiedziałam się też że nie mieli za wielu chętnych na to stanowisko. I byłam zapraszana na rozmowy gdzie, właśnie też nie spełniałam kilku warunków które podawali.

A ja właśnie mam ofertę pracy/tym razem poważnie/i po znajomości. Samochód służbowy Uposażenie 3 k na czysto praca w terenie I proponuję to.......i dupa :( Eeee tam, jeździć :( Eeeee tam, ja się nie nadaję :( Nosz koorwa mać :O Naprawdę.....w doopach wam się poprzewracało !!!

Gajowy MaRucha :):) A ja właśnie mam ofertę pracy/tym razem poważnie/i po znajomości. Samochód służbowy Uposażenie 3 k na czysto praca w terenie I proponuję to.......i d**a Eeee tam, jeździć Eeeee tam, ja się nie nadaję Nosz koorwa mać Naprawdę.....w doopach wam się poprzewracało !!! Pracowałam juz na stanowisku przedstawiciela handlowego , ta praca moze i jest fajna , ale jak dobrze płacą , zamiast wykorzystywać ludzi. Po moim doswiadczeniu wiem , że ja sie po prostu nie nadaje do tej pracy , wiec po co mam robic kwas sobie i pracodawcy , pójde , popracuje m-c i dowidzenia z hukiem , bo pewnie rozwale samochód , kurcze , nie chce miec nic złamanego , bo własnie zastanawiałam sie nad oddchudzaniem , wiec ruch mibedzie potrzebny......

olka432 dziękuje za rady i skorzystam z nich napewno , własnie wysłałam list motywacyjny i cv do pracodawcy o którym wcześniej wspominałam ,tzn . nie spełniałam wszystkich wymogów dokładnie , może masz racje , nie zaszkodzi spróbować , mam nadzieje , ze list który napisałam przekona kogoś do tego żeby mnie zatrudnili , mam nadziej ,ze tez nie pekna ze smiechu i nie pomyslą sobie ,ze mam za wysokie wymagania , ale cóz , kto nie próbuje , ten nie wie.............................. olka 432 , na stanowisko sekretarki nie mam kwalifikacji , ale tez nie chciałbym pracowac na takim satnowisku , zreszta mój topik dokładnie mówi , jakiej pracy szukam i na tym sie skupiam ...........

Gość olka432
Z sekretarką to był mój przykład. Chodzi mi bardziej o to że jeśli dana forma ogłasza rekrutację na dane miejsce nawet może być to sekretarka, sprzątaczka czy inne stanowisko które nie musi cię interesować, to w ogłoszeniu dają bezpośredni adres e-mail do osoby odpowiedzialnej za rekrutację. Bierzesz ten email wysyłasz cv z listem motywacyjnym, wyjaśniasz że interesuje cie praca na takim i takim stanowisku lub w takim i w takim dziale i gdyby było miejsce to mogą sie do ciebie zgłosić. No i ta osoba może albo wyrzucić do kosza twoje cv albo je zachowa jakiejś bazie danych którą prowadzi, albo wrzuci na stertę wraz z innymi cv. A o to chodzi żeby dostać sie do ich bazy danych i żeby wzięli cię pod uwagę przy kolejnych rekrutacjach. Czasami firmy mają taka bazę danych i nie zamieszczają ogłoszeń bo ogłoszenia też kosztują, tylko wybierają wśród tego co mają, kogoś kto byc może im podpasywał czyli mniejsza konkurencja. Ja byłam 2 razy zaproszona na rozmowę gdzie nie było ogłoszeń a wysłałam do firm które mnie interesowały. Przyznam się że nie za często tak robiłam bo mi się najzwyczajniej w świece nie chciało ale jak robiłam tak to był odzew.

Ja teraz wysłałam aplikacje do fajniej Firmy i czekam na odzew , zreszta wysłałam nie pierwszy raz do nich...... powiadasz że moga wziąść pod uwage przy następnych rekrutacjach , to niedobrze , bo ileż mozna czekać tymbardziej jeśli wysłało juz się nie pierwszy raz cv........:( mam juz tego wszystkiego dosyc i chyba zacznę znów szaleć ze złości , wkurza mnie szukanie pracy......... ale dziekuje za rady olka432

Gość ou, Jezzzuuuu
Ależ musicie się nakombinować!!! Podziwiam że wam się chce to wszystko robić. Nie chwytam - czy to jest jest jakaś odmiana mazochizmu?

Gość olka432
Nie pociesze cię teraz. Można czekać i to bardzo długo. Niestety szukanie pracy to jest często nawet kilka miesięcy a nawet w niektórych przypadkach kilka lat żmudnej roboty. Ja szukałam w sumie 3 lata ale nie tak że nic nie robiłam w tym czasie, po prostu miałam jakieś tymczasowe fuchy albo musiałam pomagać rodzicom w domu przez dłuższy czas, też się tak złożyło. chcesz znaleźć szybko pracę to musisz uderzać różnymi kanałami i wysyłać cv, nie jedno nie 10, a 100 a nawet więcej, odpowiadać na ogłoszenia, uruchomić znajomości (chociaż znajomi często mogą udzielać dobrych rad nie zgodnych z obecną rzeczywistością). Przeglądać strony firm, bo czasami umieszczają na stronach ogłoszenia albo podają że można wysyłać cv do ich bazy danych i później biorą je pod uwagę w rekrutacjach. Można chodzić i poroznosić cv jak masz śmiałość. Możesz mieć łatwiej niż ja bo masz jakieś doświadczenie zawodowe więc życze żebyś nie musiała tak długo czekać i szukać jak ja. Poszukaj sobie jakiegoś konstruktywnego zajęcia żeby też nie zajmowac tylko tym no to pierdolaca można dostać. Poucz się angielskiego, poobaczajaj jakieś programy komputerowe, poczytaj o czymś co jest związane z twoją pracą, nowości ciekawostki, po prostu nie marnuj czasu. Ja się akurat w między czasie nauczyłam trochę francuskiego, tak że słabo mówię ale nawet rozumiem. Co do listów motywacyjnych to jak masz się czym pochwalić na danym stanowisku to napisz a jak nie to wysyłaj samo cv i nie trać na to czasu. Ja pisałam LM jak miałam się czym pochwalić albo jak mi się ogłoszenie spodobało i wiedziałam że coś może z tego być. A często jak wymagali LM to wysyłam bez i tez czasem dzwonili. O Jezu z tego co wiem to namawiasz ludzi na stanie na stacjach i dolewanie jakichś płynów do baku i szukasz chętnych na internecie. Nie każdy chce się tym zajmować, jakby chcieli to byś chyba nie musiał tu siedzieć. Prawda?

Gość JWP Hrabia Ponimirski#))
Ot bydlę, toż to viktor folo meyev Podły szczur, bydlę, oszust i złodziej Wystarczy wpisać w Google

olka 432 , ty naprawde juz bardzo duzo umiesz , nie pocieszyłam mnie ,a nawet zdołowałaś , znów mi przejdzie koło nosa prawie wymarzona praca , no jak tak dalej bedzie , to dostane szału i zaczne mordowac dzieci i koga tam spotkam :(

Gość JWP Hrabia Ponimirski#))
Wytaczam otwartą wojnę z bydlakami cenzurującymi to forum. Z jego podłymi adminami i moderatorami gloryfikującymi oszustów i złodziei . Podajcie mnie do sądu padalce !!!! Czekam !!!!