Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość versage123321

ZYCIE MI SIE SYPIE:( CO ROBIC?

Polecane posty

Gość to ciekaweeeeeeee
jeśli dostałaś wypowiedzenia to jaki jest jego powód? Bo chyba nie to ze ma za ciebie pracować ktoś inny, bo to niezgodne z kodeksem i można od razu iść do sadu pracy... Taka niby mądra jesteś a nie wiesz ze tak łatwo się nie da zwolnic pracownika...

Gość do autorki posta
o tobie jest chyba ten artykul na glownej

Gość Autorko, jesteś śmieszna
Może i jesteś "fajna" ale tylko dla siebie- tak jak cyrk jest śmieszny nie dla zwierząt- ale dla mnie jesteś śmieszna. Moja babcia ujęłaby to, że "wyżej srasz jak dupę masz". Może nie jestem Adonisem i pewnie przy Tobie wyglądałbym jak Mr. Bean przy Dorocie Gardias ;) (zwłaszcza porównując nasze samokrytycyzmy) ale poza tym mam dwa fakultety (prawo + rachunkowość i finanse na państwowych uczelniach), prowdzę dwie własne firmy (w Polsce i UK) więc nie grozi mi bezrobocie, mam przyzwoite dochody i... jestem sam choć mam 35 lat bo normalne kobiety uważają, że poszukuję seksbomby na miarę Pameli Anderson sprzed 20 lat z intelektem Alberta Einsteina... Taki lajf ;) Wystarczy się pogodzić :)

Gość do autorki posta
"Nie umawiam się z nędzarzami" ktos dobrze napisal, ze kolo fajnych lasek kreca sie fajni faceci, a skoro kolo ciebie sie kreca nieudacznicy to chyba nie ejstes taka zajebista jak ci sie wydaje swoj do swojego ciagnie

Gość poli ana
jakie to ma znaczenie?? ogroomne jezeli cos bylo nie tak - np. ojciec alkoholik w domu, toksyczna matka, ojciec nie szanowal matki i ja zdradzal, albo ojciec byl emocjonalnie niedostepny dla dzieci itd.to sie zwasze odbija w pozniejszym zyciu i moesz byc sobie ladna, atrakcyjna, miec super prace, ale pewne dysfunkcyjne zachowania, postrzeganie swiata itd. bedzie mialo wplyw na wybor partnera i to jakich przyciagasz facetow skoro przyciagasz samych dysfunkcyjnych facetow podejrzewalabym, ze cos w twoim zyciu bylo nie tak

poli ana - nie zgodzę się z Tobą. Może przyciągać samych rozbitków bo daje im swoją pewnością siebie i sposobem bycia poczucie bezpieczeństwa 🖐️

Gość poli ana
owszem, ale do fajnej dziewczyny uderzaja nie tylko rozbitkowie, ale tez fajni normalni faceci skoro ona ciagle powiela schemat i wybiera tych dysfunkcyjnych to znaczy, ze z nia jest cos nie tak

Gość prawda NAS
Prawda jest tak i prawda jest jedyna nic lepszego cie nie czeka niż szukanie sk#rwysyna ponieważ zdajesz się do nas mówić tak: "Przerastam was o wieki wy je#ane kaleki Wasze pospolite życie to jakieś śmieszne bełkoty i co wy na to łajzy z kafeterii cioty?"

Nie napisała, że ich wybiera. Napisała, że taki ma wybór.

Gość ja zawsze mówie ze
znalezienie tego jedynego to nie jest prosta sprawa a udaje się chyba tylko dlatego że on też ciebie szuka i wówczas szanse się zwiększają On szuka ciebie ty jego przy odrobinie szczęscia się znajdziecie. Co do reszty to takie zycie że dziś sie czujesz nieszczęśliwa a jutro przeciwnie Ale jeśli czujesz depresję to nie lekceważ tego ja ze swoja przechodziłam zz 3lata zanim poszłam do lekarza i miałam juz wówczas nerwicę-nie warto tak zwlekać nawet jak masz się za silną to jednak jesteś kobietą i człowiekiem tylko nie jakąś niezawodna maszyną którą naoliwić wystarczy!

Gość poli ana
"Nie napisała, że ich wybiera. Napisała, że taki ma wybór." no wlasnie, taki ma wybor.atrakcyjna, zaradna laska moze sobie przebierac w dysfunkcyjnych typach. nie zgonilabym tego jedynie na przypadek losowy.

Gość ja zawsze mówie ze
tutaj działa coś w rodzaju telepatii Przykład:ktoś szuka np.na danym portalu randkowym i znajduje Zadziałała telepatia bo ona wysłała sygnał elektryczny on go odebrał i po jakimś czasie staja sie kompatybilni po to by sie odnaleźć w końcu-w sumie to tyle jeśli chodzi o matkę naturę.

Gość gloppotroter
od razu jak dziewczyna mówi, że jest atrakcyjna, wykształcona, pracowita, ambitna itp a nie ma szczęścia do facetów to pojawiają się takie teksty właśnie że "nie jesteś widocznie taka fajna jak ci się wydaje, jesteś zarozumiała, lub masz za wysokie wymagania, musisz spuścić z tonu itd miałoby to sens, gdyby brzydkie, leniwe, głupie, puszczalskie, niewychowan, biedne laski bywały same, a wiadomo że tak nie jest!! one też mają facetów, nie raz nawet fajnych i wszyscy się dziwią, że taka kogoś ma.... po prostu czasami się tak w życiu układa nie inaczej i tyle, nie ma co się nad sobą roztrząsać ja też długi już czas jestem sama, nie wybrzydzam, nie przebieram, bo i nie ma w czym, po prostu wokół mnie nie kręcą się faceci, a jeśli, to zajęci, więc od razu odpada jak dla mnie dziewczyno głowa do góry!! masz dzisiaj doła po prostu, straciłaś pracę to wiadomo, że same czarne myśli nas nachodzą, będzie dobrze, zobaczysz!!

poli ana może dla innych jej podejście do życia jest wysoce niezadowalające ;)

Gość ja zawsze mówie ze
Czasem jak macie jakiś niesamowicie innowacyjny pomysł który przynósł by ogromne korzyści to myśląc o nim intensywnie.... po pewnym czasie natrafiacie na osoby które też na to wpadły-przypadek? no nie sądzę;)

Gość kosmita_na_swoj_nick
Tutaj prawie każda pisze, że jest atrakcyjna i fajna. Może przestań się przedstawiać w samych superlatywach, to i coś się zmieni.

Gość do autorki topicu
Nie słuchaj tych wszystkich negatywnych opinii, bo zapewne są tu tacy, którzy Ci zazdroszczą. Jestem od Ciebie dużo starsza i w bardzo podobnej sytuacji osobistej, z tą różnicą że mam za sobą nieudane małżeństwo i rozwód. Jestem wyjątkowo atrakcyjną kobietą pod każdym względem, a na miłość trafić nie mogę. I proszę mi tu nie pisać, że czegoś mi brakuje, bo prawda jest taka że znaleźć faceta na odpowiednim poziomie jest szalenie trudno. Związek bez miłości i z nieodpowiednią osobą nie ma najmniejszego sensu - lepiej być samej. Autorko - jesteś młoda i ambitna - nie daj się omotać byle jakiemu frajerowi. Moje koleżanki mówią mi , że mam widocznie za wysokie wymagania hahhahah - one po prostu boją się,żebym nie trafiła lepiej niż one i żebym nie daj Boże nie była szczęśliwa. Jestem po nieudanym małżeństwie i mam nie mieć wymagań, dobre nie ? Jestem wykształcona, elegancka i zadbana kobieta i mam szukać może wśród robotników, hahhahah.... Wracając do moich koleżanek, one owszem mają mężów, którzy piją, mają kochanki (jeden pozamałżeńskie dziecko), ale pokazują całemu światu jakie są "szczęśliwe". Głośno krzyczą, że ich mężowie je kochają - żałosne!!! Nie na tym polega budowanie związku i miłości....

Gość versage123321
co do pracy to jest troche bardziej skomplikowane. od kilku miesiecy pracowalam na umowie o dzielo. dostawalam ja co miesiac- bylo tlumaczone ze to tylko na jakis czas ale wyszlo inaczej. co do umowy o prace to moge co nie co podpowiedziec gdyby ktos potrzebowal- 5 lat temu mialam konflikt z innym pracodawca i swoim "dzialaniem" duzo zyskalam np doplate za nagdodziny.

Gość Ala1011
Nie rozumiem dlaczego jak dziewczyna jest atrakcyjna i inteligentna to od razu większość z Was ją atakuje. To, że jest mądra, wykształcona, czy łądna nie przesądza że będzie szczęsliwa. Co więcej atrakcyje kobiety często mają pod górkę, bo potencjalni pracodawcy zamiast spojrzeć na umiejętności, doświadczenie, proponują "układ", albo uzależniają do tego awans. Taka dziewczyna jak się szanuje, a autorka ma szacunek do siebie (tak wynika z jej wpisów), to prędzej bez pracy zostanie niż się zgodzi. Tak samo z facetami, najczęściej chcę tylko jednego, bo skoro taka atrakcyjna to fajnie byłoby ją mieć. Na ogół trafia się na takich. Trzymaj się i się nie załamuj. Znajdziesz pracę i faceta, i to nie byle jakiego. Musisz być wymagająca. Skoro sama coś osiągnęłaś to naturalne, że tego samego oczekujesz od swojego partnera.Poza tym jak on będzie "gorszy" od Ciebie to taki związek się nie uda, bo będzie przez to nieszczęśliwy i zakompleksiony. Trzymam za Ciebie kciuki i nie przejmuj się tymi wpisami, ludzie są okrutni.

Gość versage123321
tak wlasnie zaobserwowalam, ze jesli ktos osiagnal troche wiecej niz przecietnosc to od razu jest linczowany. zazdrosc. przy okazji ludzie ktorzy mnie tu krytykuja MAJA PROBLEM Z CZYNANIEM ZE ZROZUMIENIEM nie prosilam abyscie mnie oceniali tylko wypowiedzieli sie dlaczego tak jest- przyjmujac podana przeze mnie prawde. czy naprawde prosty tekst jest co dla niektorych taktrudnydo zrozumienia?????????

tez mi sie tak wydawalo. jestem ladna, wysztalcona, mam swietna prace. myslalam ze ten jedyny bedzie wysoki, przystojny, ambitny ze swietna praca. ale zycie ulozylo mi sie inaczej. poznalam faceta. nie jest tak przystojny jak bym chciala, brzydki tez nie jest, ma prace, moze malo ambitna ale doceniaja go tam i zarabia bardzo przywoicie. co gorsze ma dziecko z poprzedniego zwiazku. ale dalam mu szanse i nie zaluje ani jednego dnia! kocham go ponad zycie, nawet nie wiedzialam ze tak mocno mozna kochac. i on kocha mnie. bo ja tez mam pelno wad. jestesmy razem od prawie 2 lat i nie wyobrazam sobie nikogo innego na jego miejscu. bo wyglad i pieniadze nie maja wielkiego znaczenia. liczy sie jakim ktos jest czlowiekiem. jakim bedzie pratnerem dla ciebie. wiec zamisat wybrzydzac i czekac na nieistniejacy ideal daj szanse jakiemus milemu chlopakowi. i moze polubisz jego wady bo wierz mi, ty tez je masz

Gość taki juz Twój los
niektórzy tak mają i trudno to wyjasnic dlaczego tak jest.

Gość poli ana
"Jestem wykształcona, elegancka i zadbana kobieta i mam szukać może wśród robotników, hahhahah...." jezuu, kobieto kreujesz sie na dojrzala kobiete po przejsciach, a piszesz jak niedojrzala nastolatka i do tego obrazasz ludzi pracujacych fizycznie

Gość Ala1011
Autorka ich nie obraża, po prostu pisze że oczekuje że jej facet będzie miał wykształcenie i ambitną pracę. Każdy sobie radzi jak może i jak mu wygodnie. Nie chce się uczyć to się nie uczy, chce pracować na budowie to pracuje. Autorka przecież nie twierdzi że tacy ludzie są niemili, niesympatyczni, ale w związku chce być z kimś kto jej dorówna, tj. osiągnie mniej więcej tyle co ona. Co w tym dziwnego? Ona nie ma 40 lat i nie musi brać tego kto został, może jeszcze wybrać. Poza tym zna własną wartość i nie jest zakompleksiona jak większość ludzi, dlatego potrafi o sobie napisać "jestem atrakcyjna, inteligentna..."

Gość versage123321
EDITTA pewnie, ze mam wady. tylko ze ty dalas szanse facetowi zaradnemu- ci ktorym ja miala bym dac szanse to nieudacznicy- np chcac wyremontowac mieszkanie sama musialabym na to zbierac bo oni nie dozucili by ani grosza bo i niby z kad? co do wygladu to nie szukam przystojniaka z plakatu tylko kogos NORMALNEGO a nie ponizej przecietnej. co do relacji rodzinnych to rodzice nie sa toksyczni, zarabiaja normalnie, nie zdradzaja/ nie zdradzali sie, nie sa nalogowymi alkoholikami......

Gość versage123321
do BEZDOMNASIBEZROBOTNA nie zasmiecaj tego topiku, miej troche kultury stworz wlasny i tam pisz te nudne opowieci. wszystko co piszesz zglaszam do usuniecia

Gość poli ana
ala czytaj ze zrozumieniem, moj ostatni post nie byl do autorki, tylko do tej "dojrzalej"kobiety, ktora nie moze znalezc mezczyzny na swoim poziomie, a kolezanki twierdza, ze zbyt wybrzydza,bo "pewnie zazdroszcza" kobieta nawet zyczliwych kolezanek nie ma. to pewnie tez wina wypadku.

Gość poli ana
"i mam szukać może wśród robotników, hahhahah...." i wg mnie to zdanie obraa robotnikow. poza tym tez swiadczy o tym,ze ta kobieta w jakis sposob dowartosciowuje sie ich kosztem, inaczej nie pisalaby hahhhaha na koncu - bo w koncu co w tym smiesznego? ok, szuka mezczyzny wyksztalconego, ale czy inteligentna i pewna siebie kobieta pisalaby w ten soposb, podkreslajac swoja wyzszosc i piszac hahhaha a robotnikami? zacynam myslec, ze powiedzenie "wyzej srasz niz du... masz" zaczyna byc adekwatne do niektorych kobiet na tym topiku

Gość Ala1011
Poli ana przepraszam, nie doczytałam tego najwidoczniej.