Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Firankaa

Starania czas rozpocząć - sierpień / wrzesień 2012

Polecane posty

zauważyłam że śluz mam tylko kremowy nie wiem czy kiedykolwiek widziałam u siebie śluz płodny dlatego kupiłam oeparol może mi pomoże nie wiem tylko dlaczego ta strona mi pokazała owulację na 3 października co do temperatury to faktycznie jest fajna ale co z tego jak test o czułości 10 dziś rano był negatywny

KMSUP kochana ovufriend wyznaczyl Ci owulacje niepotwierdzoną biorąc pod uwage tylko temperature... nie dobrze jak nie widzialas plodnego sluzu, mysle ze powinnas sprawdzac na szyjce w srodku ten sluz, ja tez nie mam na zewnatrz i sprawdzam w srodku. a testy owulacyjne robilas? wpisz je tez na wykres, kiedy byl pozytywny ten test

Gość AlutkaaPaździernikowa
KMSU i Firanka -> jak tam czujecie ze sie udało ? Czekamy na info z @ w podobnym terminie :) ja jestem jakos pesymistycznie nastawiona w tym cyklu

U mnie testy w tym miesiącu testy owulacyjne wszystkie były negatywne ani jeden nie był pozytywny dlatego sama nie wiem czy skoro miałam skok temperatury to czy owulacja była czy nie gdzie wpisać te testy jest jakaś specjalna tabelka?

Gość Laura1987
Mam nadzieję, że u wrześniowej będzie wszystko dobrze:) Ja to cały czas się denerwuję żeby z ciążą było wszystko w porządku. Dzisiaj męczy mnie zgaga no i mdłości. Może znacie na to jakieś sposoby? Trzymam kciuki żeby udało Wam się szybko zajść w ciąże:)

KMSUP serio zaden test owulacyjny nie wyszedl Ci pozytywnie? i nie widzialas sluzu plodnego, kurcze ale to nie za dobrze, a mialas jakies bole okoloowulacyje? czy jest cos co swiadczylo o owulacji, no niby temperatura pokazuje ze mogla byc owulacja, ale ten sluz i negatywne testy jakby temu zaprzeczają. Czy zgadzasz sie z ovufriend ze moglas miec wtedy owulacje?

Firanka październikowa ;) Trochę się już pogubiłam w tym wszystkim były 2 dni gdzie kuły mnie jajniki ale już teraz nie pamiętam kiedy to było ale na pewno nie w tedy kiedy wskazał ovufriend wszystkie badania mam dobre usg także

Gość Laura1987
Na mdłości powinno sie niby rano wypić wodę z cytryną, ale z kolei cytryna może wzmagać uczucie zgagi... Najgorzej jest jak jestem w pracy, bo w domu to jakoś wytrzymuje:( A może byście jeden cykl kochały się wtedy kiedy macie ochotę nie zwracając uwagi na owulację. Myślę, że to byłoby dobre rozwiązanie, nie czułybyście obowiązku kochania się tylko w dni płodne. Ja z mężem tak zrobiłam no i się udało:) A jeśli wam się nie uda to w kolejnym cyklu znów będziecie mogły sobie obliczać dni płodne:)

przez ten wcześniejszy cykl już sama nie wiem kiedy 28 dni będzie jutro a czy dostane @ to się okaże chce zacząć pić ten oepatol i femifertil jak dostane @ będę notowała na ovufriend nie umiem tylko sprawdzać wysokości szyjki

Laura ja nawet jak chce to nie umiem nie zwrócic uwagi na owulacje, bo doskonale wiem kiedy ona jest po odczuwanych bólach, no a i tak kocham sie czesto z mezem w różnych dniach cyklu :) KMSUP ja szyjki tez nie badam bo nie umiem, ale temperatura, sluz i testy owulacyjne to juz naprawde wystarczające sa do okrelenia owulacji ;)

Wrocilam od lekarza . Z dzieckiem niby wszystko ok. Tetno tez jest ale hmm ja tego nie widzialam bo ekran byl odwrocony. Ta gin kiedys jak czytalam komentarze sie pomylila.niby dziecko zylo wg niej a w szpitalu okazalo sie ze od 3 tyg nie zyje to mam mieszane uczucia. Plus jest taki ze wymiary.ciazy zgadzaja.sie z wiekiem :) czyli maluch musi.sie.rozwijac no nie? Minus ze chyba malutka czastka lozyska sie odkleila i.stad to krwawienie ale pewnosci nie ma dostalam luteine witaminy i mam lezec.. za 2 tyg do kontroli

wrześniowa** na pewno wszystko jest w należytym porządku nic się nie martw tylko bądź dobrej myśli to że lekarz miał taką opinię to nie oznacza że zawsze się myli to zapewne była jednorazowa pomyłka a przez tego typu komentarze można popaść tylko w paranoję :) ciesz się ciążą i leż tak jak zalecił lekarz :)

Firanka październikowa ;) mam do Ciebie pytanie wiem że ty bierzesz zarówno oeparol jak i castagnus a powiedz mi bo wiem że on jest na obniżenie prolaktyny czy ty więc masz podwyższoną ? czy tak po prostu bierzesz ? i od kiedy i po ile tabletek łyka się tego castagnusa ?

Gość kotka klementyna
Wrzesniowa wszystko będzie ok. Nie stresuj sie bo to szkodzi. Mam do was pytanie czy stosujecie jakaś dietę? Ja np czytałam ze nie powinno sie pić kawy i herbaty a face powinien odstawić piwo

Wrześniowa - do łóżka leżec plackiem marsz!!! Ewentualnie do wc i spowrotem, może Ci ktoś pomóc przy dziecku? Zawsze jest opcja że twój mąż może wziąść na ciebie opiekę i wtedy ty bedziesz leżeć a on sie zajmie maluchem. I tu nie ma żartów, 2tyg zleci a może zdziałac dużo. Zreszta myslę że nie muszę Cie przekonywać :)

kotka klementyna ja czytałam na temat diety ale sama nie do końca się do tego stosuję kofeinę powinno się wykluczyć ale u mnie nie jest to możliwe bo bardzo lubię kawę ale ograniczyłam się do 1 rano :) powinno się jeść dużo warzyw ryb pić dużo wody i mleka i białego mięsa np drób co do piwa u faceta to na pewno trzeba ograniczyć do minimum ale pamiętajmy że te wszystkie diety kawa piwo inne mogą przyczynić się do szybszego zajścia w ciąże ale nie muszą ile to patologicznych rodzin ma dzieci przy piciu paleniu i nie zdrowym jedzeniu jednym słowem nie ma reguły

Wiem ze taki przymus jest do bani,znam to :o W pierwszej ciazy musiałam na początku tez leżeć bo obok zarodka zrobił się krwiak dwa razy wiekszy od samego zarodka, wiec bylo ryzyko że może pęknąć czy nawet zniszczyć sam zarodek ale na szczeście się wchłonął dość szybko. Nie miałam plamien ani nic a tu takie coś się zrobiło. Brr

ja nie badalam prolaktyny, biore castagnusa na własna reke... bierze sie go od 1 dc codziennie na czczo po 1 tabletke jesli wazysz mniej niz 60kg, lub po 2 jak ponad 60kg. Bierze sie go bez przewy 3 miesiące potem trzeba zrobic przerwe. Co do diety wspomagajacej zajscie w ciaze sporo czytalam, ale ja ogólnie zdrowo sie odzywiam w miare, nie pale, malo pije. Jednak z kawy nie rezygnuje, pije po 2 dziennie ale slabe z duzą ilością mleka.