Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Firankaa

Starania czas rozpocząć - sierpień / wrzesień 2012

Polecane posty

Nie no z tym 200% fajek to bym raczej płuca moje własne urodziła a nie zaciążyła :D A tak poważnie... ja i tak dużo mniej palę niż przed rokiem ;) Wtedy mi szło ok 2 paczek dziennie teraz zaledwie niecała jedna ;P Jeszcze trochę i może rzucę :D

Pająk, przejrzałam wykresy ciążowe na 1str ovufriend (bo już mi się dalej nie chciało, stron jest 8) i powiem Ci, że tylko jednej z tych czterech dziewczyn temp podskakiwała do 37 :). Reszta oscylowała między 36,6 a 36,8. Także myślę, że nadszedł czas, kiedy powinnaś zacząć robić krokiety :D. ponoć niezawodny sposób na zbędny natłok myśli :D. Mama - mam nadzieję, że tam Papcio Janek z góry zadba, żebyś rzuciła palenie za 2 tyg :). Może stwierdzi, że tego wycia więcej nie zniesie :D. Ejj...w tym szaleństwie może jest metoda :D? Chyba idę wyć :).

Aha, zapomniałabym - tej dziewczynie, co podskoczyło do 37,00 temp. podstawową w fazie folikularnej zaznaczyło na poziomie 36,7 - czyli tyle, ile Ty masz teraz :). A wzrost temp między fazami 0,3st :D. Więc sama widzisz, że masz książkowy wykres :).

Trujku w takim razie ja będę wyć jeszcze intensywniej :D A że wyję sopranem to może "papcio janek" i Ojczulek zaoszczędzą swoje cenne uszy i się ulitują nad córą swą biedną :P

Mama, nie bądź okrutna, czym sobie zasłużyli :D? Coś Wam napiszę. "Znacznie podniesiony poziom estradiolu (w porównaniu do okresu poza ciążą) może zostać wykryty juz w pięć dni po zapłodnieniu." znalazłam w jednym z internetowych artykułów :D: to co, do biegu-gotowi-start :D?

Pająk, jeśli to będą pierogi ruskie, to ja zamieniam - Małża na Ciebie :classic_cool:.

Hmm...To i tak lepsza opcja, niż miałybyśmy wysłać bez całusów, a otrzymać spowrotem wysmarowane szminką :D.

Chce mi się jeść i spać :D. Mogą to być co prawda symptomy nadchodzącej zimy, ale zakładam bardziej optymistyczny wariant :D. Aha - i brzuch mnie pobolewa (z przejedzenia, zapewne ;) ). Jeszcze 2 dni i będę czuła kopniaczki :D. A u Ciebie co :)?

mnie tez brzuch pobolewa i czasami jajniki, bolą mnie tez piersi, no i zmeczona jestem, nigdy w dzien nie spie, a wczoraj na 3 godziny w srodku dnia odpłynełam... nawet gdyby to chyba za wczesnie takie rzeczy czuc, a moze cos jest na rzeczy? :)

Pająk, trzymam kciuki, żeby tak było, no bo w końcu któraś z nas musi :D. Mnie jajniki nie bolą. Coś tam czasem zakłuje, ale tak mam w każdym cyklu, więc zaliczam to u siebie do objawów urojonych :D. Piersi nie bolą, ale nie bolały nawet w ciąży - i to może być objaw :D.

no niedlugo sie okaze... nie chce sobie wkręcać bo potem jest rozczarowanie, z drugiej strony nie mogę sama sobie zaprzeczać że tak a nie inaczej się czuje :) Trujkowa ja tez trzymam kciuki za Ciebie, ale pod warunkiem ze jak Ci sie uda to nie znikniesz nam z forum :P

Nie, no nie zamierzam znikać, bo kto Wam będzie porządek w tabelce robił :D? Jakiś porządkowy śmieciarz musi być. Ja staram się nie doszukiwać objawów, bo wiem, że nie może ich jeszcze być, ale bardzo się stresuję przed tymi badaniami w czwartek. Jakby nie było - będzie to albo początek wielkiej nadziei albo koniec wielkich złudzeń :(.

No faktycznie, jak makiem zasiał. Pająk, czy myśmy wszystkie wypłoszyły :D? Ja się chyba lepiej zamknę, może nie wszystko stracone - jest szansa że jeszcze wrócą :D. Czemu wyniki miały by wyjść źle? Nie "źle", tylko wskazujące na fazę lutealną a nie na ciążę :). Pisałam, że w 23dc (jak byłam w ciąży) już miałam podwyższony progesteron i prolaktynę. Jak do tego mi dojdzie estradiol, któy ponoć rośnie strasznie wysoko już w 5 dni po zapłodnieniu ;), to mając te 3 wyniki już będę wiedzieć, czy mam na co czekać, czy mam się nie łudzić :(.

Trujkowa ja mysle ze Ci sie udalo i koniec :) Tobie i mi :D No a tak calkiem na serio to bede trzymala kciukasy. Mysle ze nie ma babek bo weekendują się... A czytalam ze to nie dobrze jak bolą jajniki po owulacji i przed @ bo wtedy to może oznaczac ciąże pozamaciczną :O

Kurczę, fajnie byłoby połączyć końcówkę urlopu z następną ciążą :) - posiadziałabym jeszcze w domu z Plujem zamiast dawać ją do opiekunki :(. A później miałabym dwójkę dzieci odchowanych "za jednym zamachem" :). Sama mam brata młodszego o 1,5r i wiem, jak się całe życie świetnie dogadywaliśmy :). Macierzyński stanowczo zbyt szybko mija - dobrze, że miałam ogromne ilości zaległego urlopu - przydało się :). Jak sobie przypominam co się działo w zeszłym miesiącu, jak mnie przydatki bolały i były chyba mocno rozpulchnione (skoro pani doktor podejrzewała jakiś stan zapalny) to w tym się chyba nic nie dzieje :). Co do bólu jajników - zbyt wiele kobiet bolały w ciąży jajniki, żeby ból ten interpretować wyłącznie jako niepokojący sygnał :). Ja sobie tłumaczę, że muszą boleć, bo ciałko żółte pracuje bardzo ciężko na to, żeby uzyskać wystarczające ilości hormonów służących podtrzymaniu ciąży :D. W końcu to one są odpowiedzialne za bezpieczeństwo płodu, póki nie wykształci się łożysko :).

ja tez mam siostre w podobnym co ja wieku, tylko rok różnicy :) i tez ciesze sie ze tak jest. fajnie bylo sie razem bawic, cudownie wspominam z nią dzieciństwo :) to jest ogromny skarb dla czlowieka jak ma taką bratnią duszę w podobnym wieku :) Trujkowa bo ty sie na tym znasz... podobno jak jest ciąza to szyjka powinna byc wysoko, od kiedy? od zagniezdzenia? jak to powinno byc... bo ja mam nisko.... z łatwością ją sięgam bez wyginania, kucania...

O nie, Kochana, to jest Wielka Tajemnica Szyjki :D - jedne dziewczyny mają ją przed @ wysoko i twardą, inne wysoko rozpulchnioną, inne nisko rozpulchnioną a jeszcze inne średnio-średnią :D i wszystkie są w ciąży :D. Nie mówiąc już o dobowych wędrówkach szyjki, która potrafi zmieniać położenie i konsystencję z godziny na godzinę :D. Niestety, ten objaw obserwuje się w miarę stały dopiero w okolicach @. Przed @ powinna być nisko i twarda, a jak jesteś w ciąży - będzie inna :D, ale jaka, niestety Ci nie powiem :o. Mi tak naprawdę "rozpulchniła się", że nie miałam cienia watpliwości o rozpulchnieniu, gdzieś w 5-6 tygodniu ciąży :o. I oceniłabym jej wysokość na średnią, a nie wysoką.