Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Firankaa

Starania czas rozpocząć - sierpień / wrzesień 2012

Polecane posty

Pająk, ale Ty nie masz w domu Pluja i Zbója, to jeden może wystarczyć :). Chociaż ja jak się starałam o Pluja, to też kupiłam od razu 5 termometrów - że dwa dla mnie, jeden "dla rodziny" i dwa będą "na później dla dziecka". Chyba ze dwa były zbite już na samym początku (koty się zaczęły bawić i strąciły łapą z szafki, a drugi mi wypadł przy odkładaniu na półkę), dwa poszły teraz :D, a tego "dla dziecka" i "dla rodziny" nie użyłam ani razu - Małż gorączki nie mierzy, a Mała nie potrzebowała. Więc sobie przywłaszczyłam teraz do pomiarów :D. I tak w ciągu 2 lat pozbyłam się termometrów, więc teraz zamówiłam na resztę życia :D. Na Twoim miejscu na wszelki wypadek wzięłabym 2 od razu, bo cokolwiek się stanie (zbije się albo rtęć się wyleje i nie da się jej już "strzepnąć" spowrotem) to masz w zapasie drugi od razu.

Tak, denerwuję się przed jutrem, bo nie mam żadnych objawów świadczących o tym, że się udało :(. Obawiam się, że badania będą wyłącznie diagnostyczne - co jest nie tak tym razem? A kwiaty rzeczywiście śliczne.

[zgłoś do usunięcia] Wrześniowa** Mama6l.mogliscie.tyle nie czekac na drugiego malucha wiedzialas wczesnij.ze.masz.problemy z tarczyca? Kurcze 6-7l.roznicy to.duzo.jak.dla mnie Wiesz kochana na to wiele czynników się składało... Ja tarczycę podejrzewałam 5 lat (po co kurde iść się przebadać, nie?), ale o dziecku nie mysleliśmy. ja urodziłam mając 18 lat. Szkoła, praca, niewiele kasy. Mąż nie miał wtedy super pracy, moja była zwykła za niewiele ponad najniższą krajową. Mieszkaliśmy na stancji- opłaty wyskokie. Potem wyprowadziliśmy się, mąż lepsza praca, mieszkanie. Ja w domu. O dziecku nadal nie myślałam, bo z moją fobią co do lekarzy to amsakra. poza tym... nie maiłąm odnowionego instynktu macierzyńskiego. Z kolei siostra 3 dzieci raz za razem- współczułam jej, bo dzieci ciągle chore itd. Stwierdziłam, że jak mam mieć drugie dziecko to nie z mała różnicą wieku (wtedy córa miała 4 lata) ALE daje sobie czas do 25 lat. Potem pieluchy mnie nie interesują. No i rok temu znienacka w sumie dopadł mnie potworny instynkt macierzyński. Poszłam do wróżki, wszystko cacy, idealnie. Ale stwierdziłam, ze się przebadam na tą tarzcyce. Tym razem lekarz rodzinny nie okazał się chujem i wypisał badania. Jak przypuszczałam- wyszły źle. Endo, leczenie i tym sposobem staramy się dopiero teraz ;P

Szkoda ze tak sie potoczylo. Wiesz dzieci i tak beda chorowac czy male czy duze nie ma roznicy tez wymaga opieki. Moje dziecko do roku wcale.nie.chorowalo a teraz srednio.raz.na.3-4mies ma katar. No co zrobic... zycie.

Nie mam dziewczyny tak jak wy - męża :) ale miałam przypadek byłego narzeczonego coś w stylu opisywanego tego sąsiada.... Nasz związek trwał już 8 lat ... i pewnego razu złapało Mnie przeziębienie - czułam się fatalnie.... poprosiłam o zrobienie zakupów - ponieważ ja nie posiadam prawo jazdy - a on był mistrzem kierownicy, dodatkowo jego rodzice posiadali sklep ogólnospożywczy - wiec myślałam że jak dam liste zakupów typu : włoszczyzna, porcja rosołowa itp to nie bedzie problemu... czekałam w poniedziałek, potem we wtorek delikatnie przypomniałam... (pomieszkiwaliśmy razem) w środe już postanowiłam ze idąc do sklepu kupie sobie 1 parówke i tylko żarcie dla psa..... i tak ta walka między nami trwała.... bo ciągle gubił liste, albo mięsny był zamknięty.... konflikt się pogłębiał aż do wieczora w piątek gdzie przyszedł głodny i nic nie było w lodówce ;] ... w pralce były wszystkie jego gacie, podkoszulki itd.... w sobote... napięcie sięgnęło zanitu i gdy wylałam żale że mi nie pomaga ze , go o tak wiele nie proszę, ze jestem chora i jest mi ciężko tachać nie dość ze kupiony za swoje, to dodatkowo 3,5 kg proszek który pierze jego gacie - to mi powiedział " To jak ty sobie wyobrażałaś że twoje życie będzie wyglądało".... nie muszę chyba dodawać że wtedy coś we Mnie pękło i zwizek trwający 8 lat w mojej głowie rozpierniczył sie w drobny mak.... Obecnie mam partnera- który ma te swoje męskie minusy.... ale jak jestem chora, albo ma urlop to potrafi sam pomyśleć - czasem na niego krzykne żeby odkurzył- ale wtedy pada to magiczne pytanie które mnie rozczula : " Misiu gdzie jest odkurzacz?" Ps. stoi od zawsze w tym samym miejscu. Ogolnie chyba trzeba po prostu trafic tak zeby siebie indywidualnie dopasowac- ja lubie jak mi ktos pomoze robi mi sie bardzo milo ale jak otwieram szafke i widze ze szklanki stoją dnem do góry , i głębokie talerze stoją w piramidzie z małymi i dużymi to mnie szlag trafia :) także sądzę że jedne kobietki lubią mieć ksiecia, inne lubią mieć dodatkowe dziecko, inne realiste... Ja prawde mówiąc od zawsze lubiłam robić SAMA- bo uważałam że jak zrobie SAMA to będzie najlepiej zrobione....

Firanka tak ja ciagle testowalam.i.ciagle.byl neg ja testowalam.juz kilka dni po.owu hehe i potem prawie.codziennie. owu mialam miec wg kalendarza 12.09 a test pozytywny wyszedl 22.09 ale tego dnia.rano nadal.byl negatyw.dopiero popoludnii.mnie cos tknelo.by zrobic.jeszcze.raz.i.wyszedl.pozytyw

Pająk - masz rację, ja chyba jeszcze "domówię" tych termometrów :D. I znów masz rację - jestem dopiero 7 dni po owu. Dobranoc ;). Wrześniowa - odkurzam po czym wywalam cały worek, niezależnie od tego czy jest do połowy zapełniony czy zupełnie pusty.

Pająk - chłop się chyba za pewnie poczuł :D. Albo całe życie robiono wszystko za niego. Albo oba naraz :D. Ja nie mam takich doświadczeń za sobą, całe szczęście :). Ale również zdarza mi się huknąć na Małża, żeby w końcu pochował ciuchy do szafki (wyprane leżą od 3 dni na przykład) a ten do mnie "Jakie ciuchy???" - on tego po prostu nie widzi :D.

Wrześniowa oj ja Ci powiem, ze na różnicę wieku narzekać nie będę ;P Dla mnie córka do 4tego r.ż. wydawała się taaaaka malutka. Wtedy jak myślałam o drugim dziecku to uważałam, ze w życiu bym go nie pokochała tak jak jej (brak odnowionego instynktu). Cieszę się, ze nacieszyłam się córeczką i jej wczesnym dzieciństwem. ponadto moi rodzice mieli 4 dzieci. Rozpiętość baaaaardzo duża. Moja mama powiedziała, ze z moją siostrą w życiu by się nie zamieniła (ona ma prawie rok po roku). U nas było tak, ze starsze opiekowały się młodszymi, pomagały mamie itd. Ponadto mamy ze sobą wszystkie 4 niesamowity wręcz kontakt. Choć to akurat nie zalezy od wieku a od wychowania i charakterów. Moja córka na dzień dzisiejszy mogłaby dużo pomagać przy maluchu :) Z resztą nie raz chodziła do sąsiadki pomagać przy dzidziusiu ;) sąsiadka naprawdę wtedy miała luksus :D Córa dzidziusiowy opowiadała bajki, śpiewała (mały patrzył w nią jak zaczarowany). Z uśmiechem wywalała zużyte pieluchy, podawała co potrzebne, karmiła... Dla niej to zabawa :D jak lalką prawie (tyle, ze ona taka odpowiedzialna dziewczynka) a dla sąsiadki to była wbrew pozorom spora pomoc (miała strasznie niespokojnego synka, któremu miasiała poświecać dużo czasu. jak lezal sam to ryczał :P). Ponadto maluch by podrósł, miałby 3 lata to pod blok z córa bym go puściła (miałaby 10). Nie no ja widze ogólnie sporo zalet sporej różnicy wieku. Z resztą... wszystko ma swoje wady i zalety ;)

Nie wiem czy wy wierzycie w horoskopy ale ja wierze, szczęgólnie w cechy charakterystyczne dla konkretnych znaków... poprzedni partner był baranem ... teraz mam rybe... i wszystko jest tak jak w opisie :/ a ja jestem rakiem i najchetniej z chałupy bym nie wychodziła :P

oj widze ze ja to dzisiaj nie zgadzaam sie czesto z mama 6latki ;) ja mam siostrę rok młodszą i uwazam ze mala różnica wieku to jest ogromna wartośc. Pewnie ze roznie bywało miedzy mną a siostrą, ale jak przyszlo co do czego to w ogien bysmy za sobą wskoczyly, Razem sie bawilysmy, razem sobie pomagalysmy, broniłysmy sie, ukrywałysmy jedna drugą przed rodzcami :) A teraz jestesmy dorosle i jest super. Wiemy ze mozemy zawsze na siebie liczyc, zawsze mialysmy i mamy o czym porozmawiac, zwierzyc sie sobie, razem na kolonie jezdzilysmy, bylo poprostu razniej :) No a teraz kazda z nas ma meza i znowu mamy podobnie i mozemy czeropac od siebie, oni sie staraja o dzoecko i my :) nasi mezowie sie lubią, razem wyjezdzamy na wakacje, chodzimy do knajpy. no i dla rodzicow bylo latwiej. Bo zajmowalysmy sie same soba razem, ppilnowalysmy sie nawzajem, nie mówiąc juz o wspolnych kosztach... to wielki skarb miec rodzenstwo w podobnym wieku :) No ale ja tak pewnie mysle, bo sama mam takie doswiadczenia :) Pewnie starsze rodzenstwo tez jest fajne, ale ja nie zamienilabym mojej siostry na młodszą, lub starszą :)

Czy zaburzenia widzenia/omamy są oznaką ciąży :D? Zamiast "Frejzunia" przeczytałam "Firanka" :D. Mój też nie lubi zmywania. Ale lubię je ja :). Nie lubię odkurzania - on może spokojnie odkurzać. Oboje nie znosimy prasowania - więc prasujemy na bieżąco to co potrzebujemy i każde swoje :). Grunt, to żeby się jakoś dogadać :).

Mama6l. Zalezy jak sie na to patrzy dziecko nie ma sie opikowac drugim od tego sa rodzice poza tym nastolatka bedzie patrzec na mlodsze dziecko jak na intruza a dzieci w podobnym wieku stale beda ze soba. Jak pogodzic rozwoj np 13l z 7latkiem? Roznica kolosalna. Nie bedzie chciala.siedziec z rodzenstwem tylko latac z kolezankami podrywac chlopakow hehe a jak jest mala roznica to dzieciaki razem chodza znam.takie rodzenstwo 2l.roznicy sa nierozlaczni wszedzie razem:) chlopak jest.juz nastolatkiem dziewczynka jeszcze nie. U mnie w rodzinie byla duza roznica 7czy8l i nie ma.jakiejs szalonej wiezi od poczatku mimo ze sie kochaja. Tyle ze zawsze sa odstepstwa od normy prawda

Ja lubie wrecz kocam odkurzac i prasowac nienawdze zmywac ja maz o to prosi to gary leza i 2dni ja tego nie rusze wiec to on codziennie pomywa.

To ja sie wypowiem bo mam doświadczenie z rodzeństwem i starszym i w tym samym wieku i tak z siostra sie nie znosilam była 6 lat starsza ale za to teraz jesteśmy nie rozliczne i super sie dogadujemy, a brat rownolatek (bliźniak ) od początku do teraz sie nie dogadujemy, zawsze była rywalizacja i tak jest do teraz