Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Firankaa

Starania czas rozpocząć - sierpień / wrzesień 2012

Polecane posty

Wrześniowa, ja wiedziałam, że ten Twój mąż wcale nie taki zły :). Gorszy dzień każdemu się trafi, szczególnie choremu :). A ja stwierdziłam, że jutro rano robię test, jeszcze przed badaniami. A nóż widelec pojawi się tam jakiś cień cienia cienia i zamiast wydawać 100zł na badanie prolaktyny, progesteronu i estradiolu wystarczy 30zł na betę a za resztę kupię Piccolo :D? Myślę, że 1 test za 1zł mogę na ten szczytny cel poświęcić ;). Napiszę Wam rano co i jak.

Ja też smile, ja też :). A co do BMI - teraz 22,1 tyle samo co Ty :), a jak zaszłam w pierwszą ciążę - 24 :o.

Firanka, a co Ty myślisz, że nie zrobiłam :D? Tylko że wynik mi trudno zinterpretować, bo wiadomo że się nakręcam :D.

Hana, jak znam Pająka, to nie poczeka :D. Ale może rzucisz jej jakieś wyzwanie, którego nie sposób będzie nie podjąć, to jest szansa :).

Ja jestem strasznie niecierpliwa, już raz zrobilam test, w niedziele chociaż dobrze wiedzialam, że nic nie wyjdzie z niego bo to za wcześnie :) ale mąż namówil :p teraz będe czekać do terminu, ale nei wiem czy doczekam bo jescze jeden test leży w szafce i straaasznie kusi :)

Ale dlaczego? Skoro BMI mamy dokładnie takie same, to niezależnie od wzrostu proporcje mamy podobne ;).

Hana, ja Cię jeszcze bardziej podpuszczę - na Allegro są dostępne szalenie czułe testy (10 a standardowy test apteczny ma czułość 25) za złotówkę :). Z takimi to można testować i 5 razy dziennie od owulacji, bo kasy nie szkoda ;).

Te Pająk, rozkojarzenie może być sprawką burzy hormonów ;). Przygotuj test na jutro :D. Tak, zrobiłam test zanim poszłam z Małą na spacer teraz. Powiem tak - jest dziwny, ale będę się w nim doszukiwała tej drugiej krechy i upierała się, że to to :). Mój brzuch - moja obsesja - moja sprawa :D. Wiesz, ja normalnie mam problem ze zlokalizowaniem gdzie właściwie ta kreska testowa jest :). Kontrolna pojawia się od razu, a testowej nie ma, no po prostu nic. A teraz testową zlokalizować mogłam bez problemu, jakby się uparł można by powiedzieć, że nawet się zrobiła delikatnie ciemniejsza niż podłoże ;). Ale to można by zaliczyć co najwyżej do cienia cienia cienia cienia kreski :). Co fajniejsze - widoczne tylko w cieniu, pod słońce już nie. Więc prawdopodobnie taki test trafiłam, gdzie kreska testowa była zatopiona wyżej/niżej/inaczej niż normalnie w testach - ale ja się będę upierała przy kresce i teście jutro rano :D.

Smile - ja też mam obsesję drugiej kreski i nie mam zamiaru nic na to radzić :). Przytyłam 9kg, ale to "dzięki" niepowściągliwym wymiotom ciążowym, jak się ładnie nazywa ta przypadłość - nie polecam :o.

Pająk - no fajnie, miałabym Raka :D. A Ty następny test do łapki, albo biegiem do śmietnika :D. Albo czekamy do jutra rana i testujemy :D.

Truj pisze z tel.wic wybac ze pytam kiedy masz termin okresu? Ja kupilam. Tesco test 10 za 5zl hehe ;) tez pokazal.2 krechy wiec polecam bo w aptece kosztowal 13zl... wiec roznica jest

Smile - na opakowaniu testu zazwyczaj podają czułość. Co do jedzenia - ja też kocham jeść i co :O..? Przez niemalże 20 tygodni otworzenie lodówki było dla mnie wyczynem większym niż skok Felixa Baumgartnera :o.

Wrześniowa - wybaczam :classic_cool:. Za tydzień. Więc to wręcz nieprawdopodobne, żeby na teście cokolwiek wyszło. No, ale że wkręcanie się sprawia mi frajdę to będę tak robić dalej :D.

Hana nam zniknęła - czyżby przekopywała Allegro w poszukiwaniu odpowiednich zakupów :D?

Firanka wynik po 5min jest niewazny nawet jak godz.pozniej wyjda 2 kreski bo tam caly.czas.zachodzi.reakcja chemiczna dlatego producent przed tym ostrzega tak samo ja robilam testy i na 2 sztukach po kilku godz kreska druga calkowicie znikla.

Firanka w moim tesco.to byly ulozone niedaleko prezerwatyw lekow itd hehe gdzies czytalam u innych ze mieli np przy kasie w tesco . Pewnie to od sklepu zalezy . Myslalam ze maja 25 a mieli same 10.

Pająk - test wygląda tak, że należałoby go powtórzyć :D. Tak jak na samym początku wyglądał :). Nie muszę się dopatrywać kreski testowej, widzę gdzie jest. I jak się nie patrzy pod światło to jest ciut ciemniejsza od białego podłoża testu, ale to ciut. A jak się patrzy pod światło to widać piękną jedną grubą krechę :). Dlatego podejrzewam, że po prostu inaczej zatopili pasek testowy, a nie że "coś tam jest" :). Ale jak miło się trochę powkręcać - przynajmniej pójdę na jutrzejsze badania w dobrym nastroju i może mi prolaktyna wyjdzie niższa :P (ponoć przy stresie rośnie).

Pająk - widoczna wyłącznie w cieniu i pod odpowiednim nachyleniem testu :D, nie wiem jak wielką musiałabym być optymistką, żeby uznać to za dobry omen :). Test jest do powtórki jutro rano - z porannego moczu, kilkanaście godzin później może już się coś pokaże. No bo w końcu któraś z nas musi, dziewczyny ;)!