Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Firankaa

Starania czas rozpocząć - sierpień / wrzesień 2012

Polecane posty

Gość I. Klementyna
Pracuje ,za to ty chyba nie bo widzę ze wszystko przeczytałes

Veg. Niereg mam cykle raz 34, 37, 32, 40 pieprxy mi sie cykl calkiem. No od polowy wrzesnia zaczely sie staranka i juz nie ogarnism tych cykli. Sluz byl i zniknal. Przez dwa dni mialy zolto miedziany sluz. Myslslam ze okres tuz tuz a tu dups. Jak okres bedzie kupie paski owulacyjne na sline podobno skutecznr. Kolezanks mi powiedz. Pierwsze slysze. Nigdy nie stos owulac. Testow. Czuje ze puchne maz sie smieje ze przyrylsm tzn brzuch urosl. Do gina priv na pewno innej opcji nie widze ale dopiero po ndz.

Pomarańcza - trudno, nie każdy może być pracowity :D. Ale nikt mnie ani ze sposobu spędzania czasu ani lenistwa nie będzie rozliczał, bo mam te rozliczenia w sempiternie (sprawdź znaczenie, zanim stwierdzisz, że cię obrażam) :D. Byłam na USG - lekarz powiedział, że ciąża rozwija się prawidłowo (ufffffffff...), pęcherzyk ma 17,5mm, Psuj w środku pęcherzyka ma 3,1mm, maszyna w końcu oceniła ciążę i wyznaczyła termin porodu: teoretycznie jestem w 5t2d a termin 07.07.2013. I tego będę się trzymać. Pozdrawiam :D!

Witajcie kochane :) Trujku cieszę się że u Ciebie wszystko jest w porządku i że psuj rośnie :) Firaneczko a Ty się postaraj nie martwić wszystko będzie dobrze :) musi być dobrze :) wierzę w to :) ja przed momentem robiłam test owulacyjny i w końcu wyszły || kreski prawie identyczne więc dzisiaj i jutro przytulanki :) mam nadzieję że jutro już test owulacyjny wyjdzie pozytywnie :) w czwartek mam monitoring mam nadzieję ze pęcherzyk będzie już pęknięty :) tak bym chciała żeby się udało w tym cyklu ale mam przeczucie że się nie uda nie wiem dlaczego :(

Trujku gratulacjr Firanka i smile bedzie dobrze. Ja to juz mam nie tak z gloea chyba urojenie juz calkiem.

Wiem że dostanę @ bo czuję żaby tam na dole - tylko pewnie mi się przesunie z dwa -trzy dni - Smile w tym miesiącu też testy miałam negatywne ( OWU) i co z tego w zeszłym miałam pozytywne i nic nie było... test testem to tylko kawałek papierka- pierwszy raz normalnie nie mam PSM... a moje piersi są wolne od bólu :) normalnie czuje jakbym dwa pudingi miała zamiast piersi - jest mi przykro... ale nie mam zamiaru testować nawet jak mi sie bedzie spóźniał o 5 dni... po prostu czuje że dupa blada- może uda się w przyszłym miesiącu- a ty smile nie trać nadziei bo plamiłaś :) więc a nuż ...

Do pomarańczy- dzikusie właśnie sie za robote wzięłyśmy żeby miał kto na twoją emeryturę pracować żebyś chociaż miał na chleb ze smalcem

Dziewczyny u Mnie standard... przed dowodem w postaci @ schizuje - w zeszłym miesiącu wpisywałam bolące piersi= ciąża - teraz szukam miękkie piersi=ciąża .... ale tym razem przynajmniej ^^ net mówi jawnie - że miękkie piersi to nie możliwe że ciąża....

Słupku, przytulajcie się tam owocnie, w końcu któraś MUSI :D!! A my tu będziemy radośnie witać w gronie zaciążonych :). No i podzielam zdanie Smile - musisz spokojnie wierzyć (ba! mieć wewnętrzne przekonanie), że się uda. Wrześniowa - i tak mnie pokroją wcześniej, chociaż termin rzeczywiście ładny :D. Martulka, Smile - dzięki :). Frejzi - póki nie ma @, póty nadziei :). x STARAJĄCE SIĘ: Nick .................Wiek......ostatnia@ .......cykl starań.....następna@ smile .................28..........07.10...................2...... . ...06.11 Frezjunia.............25..........09.10.................. 2...........08.11 Alutkaaa..............28.........22.10................... 2...........17.11 KMSUL.................22.........21.10................... 7...........18-23.11 milla1982.............30.........18.10................... 2...........18-19.11 kasiula86..............26.........21.10.................. .3...........19.11 joannaasia............27.........21.10................... 2...........20.11 klementynka.........28.........28.10....................7 . ..........22.11 Firanka................28.........24.10.................. ..3...........23.11 Malinowa_82.........30.........06.10...................3. ............27.11 rybalopika............29.........02.11.................. 2 .............02.12 martulka87...........24.........19.09................... 1...............? DZ25...................25.........28.10................. ..2...............? Majka88...............24.........19.10................... .4...............? Staraczkaa............20.........20.10................... 3...............? ambaje83.............29............?.................... ...?...............? bluebell_...............30...........21.10............... ...1..............? NASZE FASOLKI: Nick ............................Wiek...........cykl starań.....termin porodu: Laura1987 ......................25.................2. ..............05.06.2013 Wrzesniowa** ..................25.................1. ..............05.06.2013 janiolek .........................24.................2. .............. 15.06.2013 VEG...............................28.................9. ..............15.06.2013 Truj . ............................28.................4. ...............07.07.2013 mama6latki .....................24..................1. ..............08.07.2013 hana .............................26.................1. ...........................? aneczka28 ......................28.................2. ..........................? x

HEJ! Trujku już masz termin super :) a jak Ci wyliczył, że jesteś w 5t2d? Dziewczynki starające się 3mam za was kciuki na pewno będzie dobrze, i po kolei zapełnicie całą tabelkę starających się fasolinkami :) u mnie dalej koszmaaaar, 3h w nocy spędziłam na kibelku :) mdlości się nasilają...w piątek do gina w końcu . Pozdrawiam wszystkie :* Ostatnio malo tu zaglądam, ale dlatego że albo śpię, albo wiszę nad toaletą albo jestem w pracy :)

Frejxi mam to samo. Kazdy miediac jestem wyluzowana ale im fluzej okresu xaczyna cholerne wkrecanie yrojenia jak nie jsjnik to piersi jsk nie boli glowa to brzuch Bylam w sklepie nie wiem ale tak po prostu niedobrze mi bylo. Maz sie smieje ze mnie ze to ciaza. Ja nie bo caly czad na nogach jestem od rana i po prostu ze zmeczenia jutro z rana test zrobie. I jsk zwykle bedzie negatyw..... Nie wierze w cuda.....

Hana - zdrowia, dziewczyno! Co do wyliczenia terminu - maszyna liczy go na podstawie wielkości pęcherzyka i zarodka w pęcherzyku, jak mniemam :). Zresztą przy córce też mi wyliczał przy kazdym USG termin (każdy inny, ale to normalne :D) - im wcześniej USG zrobione, tym większe prawopodobieństwo, że termin jest zbliżony do rzeczywistej daty porodu.

Wrócilam od lekarza. Jestem juz calkiem zdezorientowana.. okazuje sie ze ten mój ginekolog az tak dobry nie jest. Nie zna sie zupelnie na tarczycy... tyle sie naczytalam na ten temat mojego problemu... faktycznie dziewczyny zachodzily w ciaze mając o wiele wieksze TSH niz moje.. i w ciazy im to regulowano tabletkami i bylo dobrze. A ten mi mowi "No to znamy juz przyczyne Pani ciązy biochemicznej" kurde przeciez nie mam az tak wysokiego tego wyniku... Powiedzial ze kilka miesiecy musze sie leczyc u endykronologa i wtedy dopiero sie starac.. ze tak to moge poronic np w 20 tygodniu :(, albo ze plod moze miec jakis niedorozwój...zalamał mnie, nie tego sie spodziewalam. Ostatnio mi mowil ze to przez progesteron... mowil ze mam zadką owulacje przez niego... jednak w osstatnich 4 cyklach mialam owulacje... dzisiaj mi zrobil USG i jest piekny pecherzyk 19mm. Mowi ze powinien w ciagu 24-36 godzin peknąć. Powiedzial tez ze przez to TSH ciezko mi bedzie zajsc w ciaze, ale przeciez w zeszlym cyklu zaszlam.. i to w 2 cyklu. Nic z tego nie rozumiem :(. Powiedzial ze mam juz nie robic badan zadnych. Ze mam isc do endokrynologa. Wystraszylam sie i zadzwonilam. Oczywiscie terminy odlegle nawet prywatnie. Pani doktor jednak byla na tyle mila ze powiedziala ze nawet jesli zaszlamw ciaze to nic bardzo zlego sie nie dzieje, bo mam tylko troche wyzsze to TSH... ze bedzie dobrze nawet jesli jestem juz w ciazy, a moze jestem bo jestem w trakcie plodnych...Zapsiala mnie na srode. I komu mam wierzyc? co mam zrobic?

Ja na szczęście w tym miesiącu mam taki zapierdziel w robocie- że w pociągu mysle co musze w pracy zrobić :D a że robota mi nie idzie po dłuzszym weekendzie to mam 1000% skupienia - martwiłam sie tylko 24-26 jak mnie mega jajnik kuł no i dzisiaj piersiami bo mój :D partner w żartach wczoraj do mnie powiedział że mam dziwne piersi " a suty sterczą jak wentyle od STARA" no i zasiał ziarnko niepewności i mi zrył beret do @

Truj a wg @ to ktory tydzien? Pokrywa to sie z usg? mi tez jest niedobrze ale z obzarstwa. ogolilam sobie glupia nogi na sucho i chyba nie musze mowic co mam za szlaki :p a trzeba bylo sobie kupic krem depilacyjny haha no koszmar jak ja z czyms takim wyjde do lekarza :p ale moze krem opanuje sytuacje ;)

Firanka przedewszystkim sie uspokój! Idź do endykrynologa - moim zdaniem nie masz aż tak strasznie mega podwyższonego tego hormonu- wiem że to ciężka sprawa ale powinnaś jeden cykl odpocząć na pewno od jakichkolwiek starań i rozmyślań na ten temat - poczekaj- jeden cykl i na spokojnie- działaj - teraz jest koncówka roku - dostac sie do lekarza jest cud- wszystko bedzie dobrze tylko narazie odpocznij od paranoi którą sobie narzucasz - chwile odpocznij i podejdź do tematu racjonalnie za jakis czas- bo teraz kochana niepotrzebnie szału dostajesz ...

Firanka zrob to co podpowada ci przeczucie. Ja bym poszla do endokrynologa i wszystkiego sie dowiedziala. Nie mam pojecia co masz zrobic ze staraniami to musi byc wasza decyzja czy ryzykujecie idziecie na calosc czy poczekacie do wizyty u endo az wam wszystko wyjasni i postanowi pomoc a najlepiej jak bedzie to gin i endo w jednym to poprowadzi ciaze w razie czego. Teraz byla ciaza biochemiczna. Innym razem jest mozliwosc straty wiekszej ciazy jestescie na to przygotowani? Trzeba myslec w dwoch kategoriach. Skoro dla endo nie ma problemu to moze rzeczywiscie nie jest tak zle a gin cie nastraszyl pewnie po to zebys sie dobrze zastanowila.

Frezjunia ja mam bardzo cienkie i jasne owlosienie na nogach wiec to nie bolalo dopiero.duzo pozniej wyszly sznyty ;p okropnie to wyglada chyba podkolanka sobie kupie haha albo tone podkladu naloze :p

Znalazlam jeszcze jednego endykronologa ktory jest jednoczesnie ginekologiem i jest znany na caly Sląsk. Zadzwonilam do niego i powiedzial ze nie mam czym sie martwic... ze samo TSH podwyzszone nie jest duzym problemem i ze nawet jak zajde teraz w ciaze to nie bedzie problemu, ze odrazu dostane leki i mi szybko w kilka tygodni wszystko sie unormuje. Powiedzial ze tamtemu Panu (mojemu ginekologowi) juz podziekujemy... Jade do niego juz pojutrze. Mam nadzieje ze bedzie dobrze...

Firanka ❤️ jak dobrze, że trafiłaś na dobrego endo!!! Jedź i sugeruj się tym, co Ci mówi, skoro spec sławny na cały Śląsk to zapewne nie takie przypadki widział :). Wrześniowa, z @ to mi wychodzi tp na 01.07, także różnica znaczna. Nie należy się sugerować tą nieszczęsną regułą, że kobieta ma okres co 28dni a owulacja wypada w 14 (bo na tej podstawie bazuje wyliczenie terminu porodu) jeśli tylko zna się termin swojej owulacji. Ja obstawiałam 06.07, z USG wyszło 07.07 - czyli prędzej to, niż @. I tego będę się trzymać, bo jeśli mają mnie ciąć (a tną zawsze wcześniej) to nie będę ryzykowała, że mi wcześniaka z brzucha wyjmą, bo źle termin obliczyli :o. Podam, że @ miałąm 30.09 i tyle :).

Firanka no i dobrze zrobilas :) pytaj o wszystko co cie niepokoi moze sobie nawet na kartce zapisz bo pozniej ciezko ze stresu sobie przypomniec.