Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Firankaa

Starania czas rozpocząć - sierpień / wrzesień 2012

Polecane posty

jeju ale się cieszę zrobiłam teraz test owulacyjny i są || mega grube kreski identyczne czyli w końcu test pokazał owulację :) a powiedzcie mi czy jeżeli będę współżyć dziś i jutro to będzie wystarczająco ? czy poprawić jeszcze w czwartek ? :P

Tak, ale dwa tygodnie w tę czy w tę. Mi córę "wykroili" 10 dni wcześniej, przed planowaną datą porodu wg OM. Gdyby tu historia miała się powtórzyć, to byłoby 10 dni przed OM ale 17 dni wcześniej wg USG - a to już wg mnie za dużo. Nie będę ryzykowała pobytem dziecka w inkubatorze tylko dlatego, że pan Naegel nie przewidział, że owulacja może być później :o.

Słupku, z tego co pamiętam to plemniki potrzebują przebywać kilka godzin (3-7, ale niektóre źródła podają, że 24) w drogach rodnych kobiety, żeby przejść proces kapacytacji, więc dobrze by było, żeby znalazły się tam dziś, jutro i pojutrze - za 3 dni to już chyba nie ma znaczenia, skoro owulacja ma wystąpić w ciągu 72h u Ciebie :).

Moja przyjaciółka dalej się upiera przy wersji że 10 razy pod rząd :D w ciągu jednego dnia ... Już z nią nie dyskutowałam że miała po prostu farta i się wstrzeliła w owulacje :)

10 razy pod rzad? a jej facet nadal zyje? ewentualnie czy jak go ostatnio widzialas to nie siedzial w kacie z kocykiem i nie plakal ze nigdy wiecej seksu?

tak bardzo sie zasmuciłam i zapatrzylam w swoje problemy ze malo z wami rozmawialam ostatnio o was kochane... przepraszam za to KMSUL bardzo sie ciesze ze pokazal Ci tescik dwie krechy, to juz polowa sukcesu! teraz codziennie sie przytulajcie i bedzie dobrze :)

Czesc Dziewczyny,widzę ze pod moją nieobecność nawiązał się watek tarczycy,która niespodziewanie stała się i moim problemem. Firanko ja mam jeszcze wyższe tsh 6,36 - byłam prywatnie u dwóch bardzo dobrych ginekologów w moim miescie i obaj powiedzieli to samo - lepiej najpierw uregulować hormony,a potem się starać,ale jak zrobię odwrotnie,to też się nic przy takich wynikach nie stanie!Ważne,zeby jak najszybciej trafić do Endo. I to jest pocieszające. Ja w jeden dzień miałam starania,a w drugi odebrałam wynik i się po prostu załamałam. Juz mi lepiej,robię resztę wyników i jadę do endokrynologa. Dam znać co powiedział -jest podobno bardzo dobry.Czytalam opinie na necie od kobiet,które trafiały do niego właśnie w ciąży i w bardzo krótkim czasie regulował im tsh. Nie załamuj się,bo to nic nie da! Poradzimy sobie z tym chwilowym niedomaganiem.

Hej kochane moje!Wybaczcie moja ciagla nieobecnosc,pewnie juz zapomnialyscie ze istnieje:)ale ja.codziennie.was podczytuje.Mam zle wieści, poczytalam te wszystkie przepisy ciazowe i wyczytalam ze jak by mi nie przedluzyli umowy i poszla bym na l4 to.nawet mi.sie macierzynski by nienalezal,dlatego musze odstawic na dwa mieziace starania i poczekac czy przedluza mi umowe.z nowym rokiem w dodatku okazalo.sie ze mam zab osemke.do usuniecia.w dodatku bardzo skomplikowany zabieg a wiem ze przed fasolka wszystkie.zabki musza byc zdrowe,masakra na sama mysl.mi slabo!:(Gratuluje wam fasolek Tobie Trojko i Mamo6 latki i wszystkim.ktorych pominelam:)KMSU Tobie owocnych staran Ty.bedziesz.nastepna napewno:)I Firanko Tobie najlepszego zeby wszystkie wyniki bylo git :)Tobie.tez.sie.napewno.teraz.uda,badz dobrej mysli.Ja oczywiscie was nie opuszczam,bede podczytywac.Starania odnowie od.stycznia i prosze nie wyrzucac mnie z Tabeli:)ja tu.wszystko widze;)no to pa do poczytania..

STARAJĄCE SIĘ: Nick .................Wiek......ostatnia@ .......cykl starań.....następna@ smile .................28..........07.10...................2...... . ...06.11 Frezjunia.............25..........09.10.................. 2...........08.11 Alutkaaa..............28.........22.10................... 2...........17.11 KMSUL.................22.........21.10................... 7...........18-23.11 milla1982.............30.........18.10................... 2...........18-19.11 joannaasia............27.........21.10................... 2...........20.11 klementynka.........28.........28.10....................7 . ..........22.11 Firanka................28.........24.10.................. ..3...........23.11 Malinowa_82.........30.........06.10...................3. ............27.11 rybalopika............29.........02.11.................. 2 .............02.12 martulka87...........24.........19.09................... 1...............? Staraczkaa............20.........20.10................... 3...............? bluebell_...............30...........21.10............... ...1..............? DZ25...................25.........28.10................. ..2...............? PRZERWA: ambaje83 kasiula86 Majka88 NASZE FASOLKI: Nick ............................Wiek...........cykl starań.....termin porodu: Laura1987 ......................25.................2. ..............05.06.2013 Wrzesniowa** ..................25.................1. ..............05.06.2013 janiolek .........................24.................2. .............. 15.06.2013 VEG...............................28.................9. ..............15.06.2013 Truj . ............................28.................4. ...............07.07.2013 mama6latki .....................24..................1. ..............08.07.2013 hana .............................26.................1. ...........................? aneczka28 ......................28.................2. ...........................?

Klementyna co tam słychać :P jak nastrój ? :D u mnie marny.. od rana spać nie mogę, pogoda brzydka, dzisiaj mam wizytę i odliczam godziny.. strasznie się boję. I nogi nadal mam pokiereszowane jak to wygląda haha! :P aż wstyd z tym do lekarza iść.

Wrześniowa Idziesz na rutynową wiytę? Czy będziesz robiła badania prenatalne? bo ciągle na tym myślę

Warzesniowa jak zaczną rosną. Dwie naraz to znaczy ze bliźniaki beda :) Dziewczyny jaki wynik testowania? Ja rano wstać nie mogłam. Ja tu mam dni płodów a męża w domu brak :(

Klementyna albo wypożycz innego męża haha :D Hana kontrolne usg oczywiście znowu u innego lekarza. Mam nadzieję, że dzisiaj jak będzie żyło to zobaczę je na żywo, a nie tylko z "opowieści" i zdjęcia usg. Jak się nie zgodzi to nie zapłacę całości :D nie będę wierzyć komuś na słowo.

Dzisiaj dopiero jestem w 10tyg. więc usg genetyczne by nie miało sensu. Zrobię gdzieś w połowie 12tyg. a Ty kiedy chcesz je robić ?

no tak chodzilo mi czy w ogole wybierasz się na to badanie, ja też gdzieś ok 12-14 tydz, tylko nie wiem co z tym testem Pappa. Są podzielone opinie na ten temat, trooche boję się go robić

Hmm mdłości nadal mam, ale przeważnie z rana i czasami popołudniu. Zgaga minęła, ale kwaśny posmak w ustach nadal jest i nie wiem co z tym zrobić. Nic nie pomaga. Piersi bolą, a brzuch żyje sobie własnym życiem. A u Ciebie jak? jakieś nowości ?

Ja już mam trzy 8 wyrwane więc mam spokój Ale sie wczoraj zdenerwowalam, tyle nerwów przez jakaś babę w urzędzie. Ahhhh Wczoraj dostaliśmy pismo z urzędu z pozwoleniem na postawienie budynków na działce, plan zagospodarowania przestrzennego mapki, pozostało nam tylko kupić plan i składc wszystko w urzędzie. Otwieramy kopertę czytamy z zachwytem a tam zonk. Dostaliśmy odpowiedz twierdzący tyle ze nie na ta działkę która chcieliśmy . Jakiejś babce sie numery pomyliły. A ta działka miała być dla siostry męża a będziemy musieli ja wziąć bo staraliśmy sie o to wszystko 1,5 roku i teraz już chyba nerwów nam nie starczy zeby to wszystko załatwić od nowa. Ona jeszcze nic niewie. Napewno sie obrazi. Ale co tam ja nie będę czekać kolejny rok na zatwierdzenie wszystkiego na nowej działce tylko cholera ie bierze bo będziemy musieli tam światło doprowadzić. Ta co mieliśmy wziąć od teściów była uzbrojone a ta nie jest więc ehhhh.

Hana zrobisz go jak lekarz uzna, że podczas badania ma jakieś "ale". Znajdź dobrego zaufanego specjalistę to będziesz mu wierzyć, że wszystko jest ok. Ja takiego miałam i mu ufałam w 100%. Zastanawiam się czy czasem znowu do niego nie iść jako stała klientka może jakieś zniżki by dał :P

Hanna trochę trudno go by było ściągać ze Słowacji :) Trudno wezmę brata w sumie to są prawie identyczni tyle ze brat miał kiedyś złamany nos a mój ma śliczny prosty nosem :) A tak szczerze to żyje nadzieja ze jednak te. 3 dni te jego rybackie przetrwały.

Klementyna jesteś pewna, że nie da się szybko tego załatwić? W końcu to błąd urzędnika a nie wasz. Ja bym się nie poddawała, idź podpytaj :) uzbrojenie też kosztuje i podciągnięcie prądu..

u mnie chyba dalej to samo, dzisiaj jeszcze nie mam mdlości, ale u mnie pojawiają się przeważnie popołudniu i na wieczór, brzuch dalej pobolewa, chociaz zeszłej nocy bolał mnie koszmarnie i to trochę mnie martwi,tzn nie podbrzusze tylko tak jakby żołądek ( jadłam wszystko to co mąż wiec ne sądze zeby to bylo od jedzenia) nie wiem co to było, ale mialam już tak drugi raz, w piatek ide do gina i powiem mu o tym.Piersi też bolą ale do wytrzymania, samopoczucie średnie, ta pogoda jest dobijająca :(

Hana mnie też już bolało 2 razy coś u góry nie wiem co to wątroba? trzustka czy jakieś inne cholerstwo strasznie bolało i długo. Takie rozrywanie ze szpilkami :/