Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Firankaa

Starania czas rozpocząć - sierpień / wrzesień 2012

Polecane posty

Klementyna tez bym ta chciala haha po porodzie boli lechtaczka mocno i calosc ogolnie to pewnie ona miala jakis ucisk? Czy co?

Hana polecam niezapomniane przezycia :p a jakie powazanie.ma.sie u meza ;p moj to mnie wychwalal.wszystkim.jaka dzielna bylam.

Z drugiej.strony nie.czaje po co porod.boli czemu nie moze byc znak jakis np jeden skurcz mocny albo odejscie wod.plodowych i tyle. co ma na celu ciezki wyczerpujacy wielogodzinny porod..

Byl caly czas i sie nie.zniechecil.niczym. ja sie ciesze ze widzial ile.to.bolu i czasu kosztuje bo czekal.razem ze mna tyle godz.

Nie, myślę że koło przyjemności to przeżycie nawet nie leżało :D. Ale nie popadajmy w skrajności - przecież większość dzieci rodzi się z wagą między 3 a 4kg i jest to norma. Poza tym to czy dziecko urodzi się duże nie zależy tylko od witamin :). A co do orgazmów - jak kobieta umie przeżywać orgazm pochwowy a nie łechtaczkowy(a niewielu jest to dane) to faktycznie ma na niego szansę przy porodzie ;).

Przy 1 porodzie w ogole nie.czulam jak macica sie kurczy nie mialam boli a lolozne ciagle.tylko.tabletki.wciskaly przeciwbolowe.hehe a czytalam ze przy kazdym kolejnym porodzie.to boli mocniej ;/ boje.sie tego bolu.

moj by pewnie w tym czasie wyjol telefon i siedział w necie, ewentualnie doprowadzał mnie do szału głaszcząc po głowie i opowiadajac ze jak konie, krowy rodza to ...... :D

wrzesniwa moja tesciowa powiedziała ze tylko przy pierwszym i drugim porodzie bolało potem dzieciaki juz same wyskakiwały a ma ich 6 wiec wie co mówi :D

Cóż, z relacji kobiet wielodzietnych: drugi poród dużo krótszy, bolesność to rzecz względna - u jednych bolało bardziej, u innych mniej, u jeszcze innych podobnie..Nie ma reguły :). Dobra, uciekam spać dziewczyny, może prześpię wieczorne mdłości :o.

Klementyna no fakt to kazdy mi mowi ale ja nie planuje 6 .wiec lipa.z tymi bolami. Oby tylko nie bylo gorzej niz za 1 razem

dziewczyny a ze znieczuleniem jest też tak tragicznie? od początku byłam nastawiona na cesarke ale teraz trochę się waham

Hana znajdz opinie w swojej okolicy o szpitalach to.sie.dowiesz.jaki daje znieczulenie naprawde . U mnie taki szpital jest trzeba.sie.zapisac na liste.chodzic na zajecia.z..anestezjologiem.i kims tam jeszcze jak.to.sie.odwali to masz gwarantowane.znieczulenie.:) kolezanka.chodzila.i.dostala. nie wiem czy mozna jakies.zajecia.opuscic.czy trzeba byc na wszystkich kazdy szpital ma swoje.zasady