Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Firankaa

Starania czas rozpocząć - sierpień / wrzesień 2012

Polecane posty

ja w kwietniu skończę 30 lat, więc już i tak urodzę pierwsze dziecko po 30.. czas tak szybko mi uciekł, pamiętam jak siostra rodziłam pierwsze dziecko miała 27 lat, ja 19 i myślałam, jaka ona stara na pierwsze dziecko! drugie urodziła w wieku 30 lat.. a ja za chwilę skończę 30 i się jeszcze zastanawiałam! a to praca, a to nie wiadomo co jeszcze! nie ma sensu zwlekać, tym bardziej, że nie wiadomo ile starania będą trwały! prolaktyne robiłam tylko na czczo, ale ktoś mi tu pisał, że na czczo może wyjść ok, a dopiero z obciążeniem może być gorszy wynik! ale na razie to zostawiłam.. będę się martwić później!

W takim razie Pająk mnie uspokoiłaś - dzięki stokrotne, niech się owu friend w tyłek ugryzie, bo owu miałam wczoraj :D. Mam nadzieję, że następne temp. to potwierdzą, bo jak na razie wprowadzają mnie w zakłopotanie :o. No i mi też stuknie 30tka za rok i 2 miechy :). Ale ja mam nadzieję mieć już wszystkie dzieci wtedy w domu :). No, chyba że zdecydujemy się na rodzinę wielodzietną ;).

Gość Malinowa_82
Ryba, ja też zwlekałam, bo mieszkania swojgo nie mamy, bo zmieniałam pracę, bo mąż nie gotowy na dziecko, ale w sierpniu powiedziałam, że nie chcę dłużej czekać, bo jak nie teraz, to kiedy??? Zawsze będzie jeszcze coś do osiągnięcia i jakieś miejsca na świecie do zobaczenia... a nie chcę później żałować, że nie mogę pokazywać świata swojemu małemu okruszkowi :)

masz rację! nigdy nie ma dobrego czasu, zawsze będzie coś czym można wytłumaczyć czekanie! a później można się obudzić jak już będzie za późno ! też już nie chcę tego odkładać :)

Gość Malinowa_82
Trzymam strasznie kciuki, żeby nam się wszystkim udało! :) Fajnie będzie jak będziemy mogły już zacząć debatować o mdłościach i puchnących stopach ;)

Smile - uwaga, bo zacznę pobierać tantiemy od udostępniania czytanego tekstu :classic_cool:. Dziewczyny, żegnam się na dziś i życzę stosunkowo miłej nocy :).

Gość Malinowa_82
Smile dokładnie :) Tak się własnie zastanawiam, bo ja molestowałam do tej pory mojego M głównie przed i w trakcie owulki, ale może nie głupia jest metoda przez cały cykl co drugi dzień. Tylko, że chłop mi chyba padnie ;) Będę musiała się zaopatrzyć w jakieś afrodyzjaki :D

Trujko a chociaż były u ciebie staranka wtedy kiedy jednak szalony ovufriend twierdzil ze masz owulacje? i wtedy kiedy ty ją sama na przekór podejrzewałaś ? :) no wiesz tak dla jakby co... ;) No a ja raczej nadal nie mam za bardzo super warunków na to by miec teraz dziecko... biznes mi plajtuje wiec juz szukam nowej pracy i mieszkamy póki co u rodziców... :O ale kurde tez stwierdzilam ze nigdy nie bedzie dla mnie doskonalego momentu na dziecko, bo zawsze bedzie cos... no i wlasnie co bedzie jak przegapie moment, albo bede tfu tfu baaaaaaaaaaaardzo dlugo starala sie.... a jako ze bardzo chcemy miec dzieci z mezem to nie chcemy tak tego przekladac, to jest najwazniejsze, a reszta sie pouklada...

Gość Malinowa_82
a swoją drogą ciekawe, że jak już się dojrzeje do tej decyzji o posiadaniu dziecka, to nagle cały świat się zaczyna kręcić wokół tego. Przynajmniej mój, bo te rady o wyluzowaniu i niemyśleniu o ciąży to ja sobie mogę między bajki włożyć

Gość Malinowa_82
Smile, to może zamówimy hurtowo jakieś ostrygi, będziemy miały zniżkę ;)

E, coś mi nie poszło z tym linkiem :(. Spróbuję jutro. Buziaki.

smile dzieki, u mnie owocna noc znaczy dzisiaj tylko tyle ze oby byla przespana cała... bo z mężem odpoczywamy od siebie po maratonie płodnych dni :P:P Trujko skopiuj jutro jeszcze raz bo mi pokazuje mój wykres jak skopiowalas z paska u góry...pod wykresem masz link do wykresu i go skopiuj wtedy zobaczymy twój wykres, a przyznam ze chetnie sobie lukne na niego :) dobrej nocy dziewczyny :)

Gość mleko enfamil
Drogie Mamy! czy ktoras z Was uzywa moze mleka Enfamil lupil1? Mam 3 puszki (termin waznosci do lipca 2013), z checia wymienie je na paczke "pampersow" Dada4. jestem z kuj-pom Mam tez puszke (400g) mleka bebilon comfort1-wymienie na 2 paczki chusteczek Dada zainteresowane osoby prosze o kontakt na maila amelka0211@o2.pl

No i czemu nie widać ❤️, skoro na wykresie ❤️ pozaznaczałam :D? Ochrona danych osobowych :D? Dzień cyklu: 9, 10, 11,12, 14, 16, 17 ;).

i wiesz stwierdzając tylko po sluzie i temperaturze (bez szyjki, bo sie na niej nie znam) to jak dla mnie moglas miec tą owulacje tak jak Ci wyswietlil....ale skoro ty sie z tym nie zgadzasz to nie wiem... a moze spróbuj skasowac tą szyjkę i zobacz z ciekawosci czy przesunie Ci ovufriend owulacje na inny dzien? tylko jakby co zapisz gdzies sobie indziej ta szyjke, zebys dla siebie miala....albo ewentualnie spowrotem ją na wykres naniosła. No i kolejna rzecz ze nawet w kolejnych dniach jak nagle temperatura, albo inne objawy wskazą ze owulacja jednak mogla byc w innym dniu, np dopiero bedzie to on Ci to sam zmieni na wykresie. No a wykres twój moze i troszke odbiega od normy, ale patrząc w galerii wykresów owulacyjnych wcale nie wskazuje na brak owulacji

Wykazałam się czujnością i mogę dodać ❤️ w dniu 19 :classic_cool:. Ale śluz mi już nie pasuje na płodne, więc co miało być, to już było - dziś to już stricte przyjemność ;). powiem Ci, że patrząc na temp to też bym powiedziała, że owu było wtedy, kiedy wyznaczył ją komputer - problem polega na tym, że nie zgadzają mi się objawy szyjkowo-śluzowe z tą rzekomą owulacją. No bo jak to wyjaśnić, że śluz płodny i rozpulchnienie szyjki rzekomo pojawiło się już po owulacji? Absurd. Rosnący estradiol powoduje pik LH (który z kolei powoduje pękanie pęcherzyka - owulację) a także zmianę konsystencji śluzu i rozpulchnienie szyjki. To progesteron powoduje wzrost temperatury, a on przed owulacją występuje w ilościach szczątkowych...

wiesz jak ja sobie badalam szyjke to wlasnie za cholere nie pasowalo mi to co wybadalam do fazy którą aktualnie mialam... zawsze na odwrót, wiec stwierdzilam ze nie bede jej badala bo tylko namieszam złą interpretacją. Ale ty masz doswiadczenie w tym wiec znasz sie :) No wazne ze nie zmarnowalas swoich szans heheh

Witajcie dziewczyny, No, dziś zaczęłam dzień od 36,9 ovufriend linią ciągłą zaznaczyło owulację 10tego :classic_cool:, zaczyna być pięknie :D.

Truj nie widzę opisu śluzu co miałaś, ale po samym rodzaju literek R obstawiam, że owulka mogła być 11.10 no chyba, że 12.10 nadal miałaś przezroczysty :)

Cześć Wrześniowa, opis L-lepki, K-kremowy, W-wodnisty, R-rozciągliwy. No i komputer wyznaczył owu na 10tego, czyli rzeczywiście wygląda na to, że owu występuje tuż przed skokiem temperatury. W każdym razie cieszę się, że go nie posłuchałam i od 7mego nie zaniechałam starań :D, coś mi się tak wydawało, że chrzani :D. Teraz nie pozostaje nic innego jak czekanie. I nadzieja, że temp utrzyma się już na jakimś przyzwoitym poziomie, bo któraś z nas musiała mieć owulację :D!