Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Farfoclowa florida

Muszę oddać 7 letniego psa :( Czy w schornisku go przyjmną? Czy będę musiała

Polecane posty

Gość alabama song
3wre324r23q alabama song a ty serce masz,to weź od autorki tego psa. ja pierdole, gdybym miala ta mozliwosc, to uwierz mi zebym go od razu wziela. co i tak nie zmienia faktu, ze po prostu biedne jest to zwierze, tak czy inaczej bedzie cierpiec...

Gość 3wre324r23q
alabama song ty,taka dobra dla zwierzat wypad do pracy ,do schrobniska dla zwierzat. Co sie kurna wymadrzasz na kafe.Do roboty przy zwierzetach,a nie wymadrzac sie. Dzwecko,człowiek wazniejsze od zweirzecia.BASTA!

Gość trzeba bylo tak od razu
mowic, ze pies stal sie niewygodny a nie pierdolic i zaslaniac sie bachorem dziwko niemyta

Gość 3wre324r23q
alabama song ot własnie,zawsze z takim wytlumaczeniem sie spotykam ,gdy tylko wspomne o tym,zeby ktos wzioł psa jakeigos.Wszyscy nagle nie moga,bo nie maja mozliwosci,maja juz swoje zwierzeta,a i czesto,gesto tacy ludzie mowia własnie,z enie mogą wżiąć psa ze schroniska,bo mają alergie. I jak to jest,tutaj sie pisze,ze alergia nei jest przeszkoda w tym aby miec zwierze,a innym razem tacy dobrezy jak wy piszecie,z enie mozecie wziąc zwierzaka,bo alergie macie. Kurna całkowita hipokryzja.

Gość .haska.
Możliwe jest, że w schronisku zostanie uśpiony ...

Gość alabama song
nie mam juz sily do was, ostatni raz tlumacze, ze alergia w dzisiejszych czasach jest w calosci do OPANOWANIA! tylko trzeba sie tym zainteresowac a nie isc na latwizne oddajac psa. a poza tym to i tak tylko marna wymowka, z ta alergia. nara.

Gość Czesławe
śmierdzi prowokacją na kilometr🖐️

Gość trgrgtgtrgtrgtgrt
ludzie to największe kurwy jakie chodzą po tej ziemi i większość wcale nie jest ważniejsza niż zwierzęta tępa pizdo.

uwierz mi, że gdybym miała warunki to bym wzięła, ale mam już psa i więcej nie planuje, bo wiem, że mój będzie ze mną jeszcze conajmniej 10 lat i planując ciążę brałam wszystkie możliwości pod uwagę, ale nawet przes sekundę przez myśl mi nie przeszło, że mogłabym psa oddać, chociaż bywaly dni, że byłam całkiem sama i wychodziłam z noworodkiem i z psem 4 razy dziennie na spacer... skoro nie rozważyła dostępnych możliwości, to niech nie udaje, że serce jej się kraja, bo jej wypowiedzi przeczą jedna drugiej. Odda jednego, a za 5 lat jak dziecko będzie chciało pieska to kupi następną zabawkę...

Gość szmatytvn
Owszem, że alergia jest do opanowania... ale po co ? :o Jak można oddać psa, który był z tobą przez 7 lat? i to jeszcze do schroniska (psiego więzienia) gdzie najprawdopodobniej zostanie uśpiony.

Gość 3wre324r23q
alabama song weź ty sie puknij w czoło.Dlaczego autorka ma stawiac zdrowie dzecka na 2 miejscu,nawet jakm alergia ejst do opanowania. Takie opanowywanie choroby trwa latami i nie kazdy organizmdaje sie tak łatwo opanowac.

Gość 3wre324r23q
rychu peja z klanu geja jak ty nie mozesz,to zapewne masz znajomych którzy moga wziąc psa,wied jak jestes taka dobra,udzielas zsie w temacie,najeżdzasz na autorke,to weź cvos zrób dla tego psa i na pewno znajdziesz nowy dom dla niego wśród swoich znajomych blizszych lub dlaszych.

Gość 3wre324r23q
szmatytvn wytłumacz mi zatem,dlaczego jak mowa jest o adopcji zwierzaków ze schroniska i pisze,ze jeden z drugim taki dobry,to niech psa wezmą ze schroniska,to nagle 90 % takich szzczekajacych ludzi staje sie nagle alergikami. Weźcei sie wreszcie zastanówcie"dobrzy " ludzie co piszecie,bo raz tak,raz owak.

3wre324r23q jasne, może mam dać ogłoszenie do gazety, że chętnie pozbieram wszystkie pieski, ktore sie komuś znudziły?!?!?!?! a potem będę trzymać je na kupie w bloku i nie zdołam poświęcić każdemu z osobna tyle uwagi ile potrzebuje pies?!- to jest według ciebie wyznacznik tego, że ktoś kocha zwierzęta?? od 10 lat jestem wolontariuszką w schronisku i kiedy boksy zostaly zalane, miałam na tymczasie 4 psy do póki szkody nie zostały naprawione i niestety ale nie da się funkcjonować na 80m2 z 5cioma psami i raczkującym dzieckiem, gdybym miała dom z ogrodem na pewno by u mnie zostały. jesli ktoś kocha zwierzęta a nie ma własnego, to przynajmniej nie dokłada następnych do schroniska zachowaniem takim jak autorka tematu, ktora oczywiscie sie juz nie wypowie bo słów jej zabrałko...

Gość 3wre324r23q
rychu peja z klanu geja tak,tak,nagle stałas sie wolontriuszką w schronisku;-) akurat wtedy,gdy ja o tym wpomniałoam ;-) A ja jestem w schronisku księgową :-)

Gość szmatytyvw
Nie mówię, że hipokryzji nie ma... ja osobiście nie oddałabym psa do schroniska, w głowie mi się to nie mieści :o Mój pies jest ze schroniska.

no ja pierdziele! Mam 12 letniego bullterriera ktory od urodzenia sie naszej corki ( 9lat) kłapie na nia zebami! I co ? jakos sobie radzimy, a mieszkamy w bloku! Pies jest z nami i bedzie do smierci ( juz pewnie niedlugo bo jak na bulka to stary okrutnie), a corka nie jest zestresowana i wystraszona. Dalo sie? Dalo!

Gość 3wre324r23q
rychu peja z klanu geja tak,tak,miąłs w domu schroniskowe psy i one łaziłty po twoim meiszkaniu razem z raczkujacym dzeckiem :-) Albo zmyslasz,albo po prostu jestes fleja i nieostrozna baba narazajaca swoje dzecko na rozne choroby,bo przecie zwiadomo,z etakie psy ze schrobniks anie sa szczepione na wszelkie choroby,sa zapchlone, ,a co najwazniejsze,nie mozna im ufac,bo maja skrzywiona psychikę.

Gość możliwo to jest?
proponuję bachora oddać, pies cię kocha, a z bachorem będziesz mieś same problemy. Tylko patrzeć ,aż zacznie nazywać cię starą szmatą.

Gość 3wre324r23q
piesek preriowy obys nie chciał tego swego pieksa sam zabic gdy twoją córkę pewnego dnia pogryzie. Ci ludzie co im psy dzeci pogryzły tez to samo mowili .

Gość 3wre324r23q
Własciciele psów,zarazem rodzice małych dzeci,nie siedzcie przed kompem wymadrzajac sie bezproduktywnie,tylko na sp[acer z psem i dzeckiem.

JAZWAMINIEMOGE!! a to widzę, że dla Was magicznę są także matki które mając malutkie dzieci codziennie rano odprowadzają starsze rodzeństwo do szkoły i później odbierają?!?!?! Wg was kazdy kto ma psa a w domu sie pojawi dziecko, powinien psa oddac bo nie da sie pogodzic spacerów?!?! jakoś moje dziecko żyje i ma się dobrze, krzywda mu się nie stała?! No i oczywiście jak kobieta jest matką to wg Was nie wychodzi z domu bez dziecka tak?! To Was oświecę, bo w czasie gdy moje dziecko spędza miło czas z tatą, ja jestem w schronisku.

Gość 3wre324r23q
rychu peja z klanu geja a nie lepiej jakbys pracowała w hospicjum ?Ludzioom z siebi cos byś dała.

Gość phiphiiii
ale przecież psy w schroniskach nie biorą się z kosmosu tylko przez takich nieodpowiedzialnych ludzi jak autorka tematu. Pies ma 7 lat czyli robi coraz starszy, czyli coraz droższy w utrzymaniu i raczej będzie coraz mniej uroczy. I nie rozumiem dlaczego ktoś tutaj ma za autorkę rozwiązywać jej problem. Bo wzięcie psa od autorki jest po prostu przerzuceniem jej problemu na kogoś innego. A co będzie jak dziecko się jej znudzi. Też odda. Jak ktoś nie umie być odpowiedzialny za zwierzaka to jak można takiej osobie zaufać w kwestii o wiele bardziej poważnej jaką jest wychowywanie dziecka.

3wre..... teraz to on juz kłapie szczeka bez zebow (starosc) ! Corka ma 9 lat i nigdy sama bez opieki z psem nie zostala. Da sie tak wszystko poukladac zeby i dziecko bylo bezpieczne i pies ktorego sie wzielo do domu dozyl w nim konca swych dni.

Gość x xx xxx xxxx xxx xx x
Ja oddałam psa jak urodziło się dziecko. I jestem szczęśliwa, bo nie wyobrażam sobie jak dalej by to miało funkcjonować. Córka ma 7 lat i jak skończy 9 to kupimy nowego psa :)