Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdfbvkmdfobdb

Co oznacza wynik Bety hcg =3,00??

Polecane posty

Gość sdfbvkmdfobdb

Wynik bety to 3,00. Dodam że jeszcze zrobiona przed okresem. 9 dni temu dostałam pregnyl-mógł zafałszowac wynik?? Zrobiłam badanie bo miałam wczoraj plamienie...

Gość sdfbvkmdfobdb
Oczywiście chodzi o to że zrobiona 6-7 dni przed terminem okresu, 9 dni po owulacji. I wczorajsze plamienie-ktoś mi to moze wytłumczyć?

Przykładowe normy Tygodnie ciąży -poziom beta hcg 3 - 5-50 mIU/ml 4 - 5-430 mIU/ml 5 - 19-7340 mIU/ml 6 - 1000-56000 mIU/ml

Gość sdfbvkmdfobdb
Rozumiem tylko 15 sierpnia dostałam lek pregnyl. 17 byłam na usg i pęcherzyk na 100 % pękł z 15/16 sierpnia . Czyli owulacja się odbyła. 24 sierpnia zrobiłam beta hcg i wynik 3. Teoretycznie od zapłodnienia do zagnieżdzenia to czas ok. 1 tygodnia. 16,17,18,19,20,21,22(koło tego powinno byc zagnieżdzenie). dziś jest 24 sierpnia i zastanawiam sie czy wędrówka zapłodnionego jajeczka moze trwać dłuzej np. 9 dni. Wtedy jeszcze nic by nie było wiadomo..bo za wczesnie. Może pragnyl zafałszował wynik(na opakowaniu jest naspisane ludzka gandotropina kosmówkowa z moczu ciężarnych) Robiłam bete dzisiaj tylko dlatego że miałam plamienie...

nie mam pojęcia jak to jest :> może powinnaś poczekać? Na pewno czas wszystko pokaże. Rozumiem, że staracie się o dzidzie???

Gość sdfbvkmdfobdb
Staramy sie :) i czytam sobie na forum http://dzieci.civ.pl/node/186?page=1 Piszą tam dziewczyny o testach beta hcg z krwi i nie jest źle-jedna miała 2 dni przed terminem @ hcg=11 i potem sie powiekszało. Może musze poczekać. A jak nie to jest następny miesiąć :)

Gość sdfbvkmdfobdb
Zadzwoniłam do swojego lekarza i kazał brac dupka do dnia okresu przewidywanego i na nastepny dzien zrobić bete jeszcze raz.

Gość niedlapsakielbasa
Pregnyl moze falszowac wynik,na korzysc ,moj gin zawsze mowil zeby odczekac 10-14 dni od podania pregnylu ,jednak cos mi sie wydaje ze niestety nie udalo sie wam w tym mcu

Gość sdfbvkmdfobdb
Tak naprawde też tak sądze..ale te 8 dni od owulacji to coś by wyszło??

Gość przecież do zagnieżdżenia
zarodka dochodzi między 5 a 12 dniem po owulacji i najczęściej jest to około 7 dni PO, ale równie dobrze zarodek może zagnieździć się 5 dni po owulacji jak i 12 dni PO, a dopiero 1-2 dni po zagnieżdżeniu w organizmie kobiety wytwarza się gonadotropina kosmówkowa, czyli ludzki hormon zwany B hcg, który można wykryć za pomocą testu z moczu lub z krwi

Gość gość
sdfbv i tak dalej ;) szkoda, że zawsze urywa się wątek i nie napisałaś czy to ciąża czy nie.. dałabyś nadzieję następnym staraczkom :) lub rozwiała wątpliwości..