Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

!offerma

ale jaja, tusk palunje na jesieni

Polecane posty

"a możesz mi wytłumaczyć, czemu to rzekomo jestem głupia?" w tym konkretnym wypadku objawiłaś swój kretynizm tym, że uległaś propagandzie "śmiesznego andrzejka i romka" tak jakby oni jakoś szczególnie odróżniali się od innych. i właśnie o to propagandzie chodzi. bo choćby "ministra" mucha czy jakiś nowak, arłukowicz czy ten geniusz poprzedni min. tansportu doprowadzili ten kraj do kompletnego upadku to ty będziesz uczestniczyć w utrwalaniu przekonania że "ten pisowski rząd" to był "śmieszny" z tym "andrzejkiem i romkiem". a ci obecni to choćby nie wiem jak niekompetentni i skorumpowani są "poważni" (w porównaniu oczywiście z andrzejkiem i romkiem). oczywiście "są pewne problemy" i "nie wszystko jest idealnie" no ale przynajmniej "nie jesteśmy pośmiewiskiem, jak za tego pisu", prawda kretynko?

"trzeba być kretynem który nie rozumie że to nie jest "wszystko jedno" kto będzie rządził" no mnie się to w żadnym razie nie tyczy, bo nigdy nie było mi wszystko jedno. a ty ciągle zniechęcasz ludzi do głosowania, bo i tak "barany nas przegłosują". wracając do czasów śmieszności rządu PiS, LPR i Samoobrony - robiłam wtedy sporo nagrań, potrzebnych mi na studia i niepotrzebnych, z posiedzień sejmu. wiele z nich miało naprawdę dużą wartość humorystyczną :D z merytoryczną już gorzej.

Gość buquile
Ale wiekszość głosujących na PO polaków nie jest oszukiwanych, oni świadomie głosują na rysiów i zbychów. Głosują, bo przyjmuja tą niezwerbalizowaną propozycję z "góry": "Dajcie nam kręcic lody na górze, a my nie będziemy was ścigac za kręcenie lodów na dole".

"w tym konkretnym wypadku objawiłaś swój kretynizm tym, że uległaś propagandzie "śmiesznego andrzejka i romka" tak jakby oni jakoś szczególnie odróżniali się od innych. i właśnie o to propagandzie chodzi." nie uległam żadnej propagandzie, ale od samego poczatku rządów PiSu byłam wtedy na bieżąco z polityką, w miarę możliwości oglądałam wszystkie posiedzenia sejmu, jeśli nie miałam akurat zajęś na uczelni. i to są moje osobiste spostrzeżenia. bo naprawdę było wesoło, a przy tym nie powiewało tragizmem, jak obecnie.

"Dajcie nam kręcic lody na górze, a my nie będziemy was ścigac za kręcenie lodów na dole". co to za brednie są. jakie niby "lody" kręcą "ci na dole"? lody to kręcili w komunie, prawda. dlatego to wszystko się rozleciało. bo niestety nie da się żyć z "kręcenia lodów", ktoś musi na to pracować żeby kręcić lody mógł ktoś.

"w miarę możliwości oglądałam wszystkie posiedzenia sejmu" A co kablówkę odcięli?

"i to są moje osobiste spostrzeżenia." to może przejdźmy do konkretów bo już tak pierdolisz że słuchać hadko. co takiego mówił pan giertych lub lepper co go okrywa taką śmiesznością w porównaniu z wypowiedziami pana nowaka czy pani muchy?

"znam tego gościa ale to tylko show." Może i show ale facet ma rację. Nieważne czy głosowałem czy nie - bezmyślni wybrał ludzi dzięki którym mamy w kraju to co mamy.

"A co kablówkę odcięli? nie, ja studiowałam z pasją! :D nawet korespondowałam mailowo z mlodymi politykami. ale nie powiem z kim, bo będziecie sie śmiać :classic_cool:

Gość offerma,,;;;;
w tym kraju co drugi ma depresję , byle tak dalej

jakie "lody" kręcą ci co z powodu gigantycznej inflacji płacą za zakupy coraz więcej? jakie "lody" kręcą ci co z powodu rosnącego bezrobocia tracą pracę albo nie dostają podwyżek?

Gość buquile
Bardzo mało ludzi "na dole" jest pryncipialnie uczciwych, bo po pierwsze: aż 30% PKB to szara strefa - czyli ci co nie płaca podaków celowo (czyli bezprawnie). Po drugie polacy łatwo pójda za tym co troche kradnie na górze bo się z nim utożsamiają, tak jak kobieta która potajemnie zdradza męża na płacz przyjaciółki, która własnie zdradził mąż: mówi, że "może nie taki on zły, daj mu szansę".

"Nieważne czy głosowałem czy nie - bezmyślni wybrał ludzi dzięki którym mamy w kraju to co mamy." to jest prawda. winnymi tego co się dzieje w polsce nie są żadni politycy tylko ich wyborcy. zresztą oni o tym wiedzą dlatego ciągle próbują narzekających przekonywać że przecież jest zajebiście :D

"co takiego mówił pan giertych lub lepper co go okrywa taką śmiesznością w porównaniu z wypowiedziami pana nowaka czy pani muchy?" ale ja nie powiedzialam, że oni się "okryli śmiesznością", tylko że ogólnie było zabawnie i na posiedzeniach sejmu było dużo humoru. zresztą na posiedzeniach zdelegalizowanej później komisji bankowej bywało zabawnie. pamiętam, jak artur radziwiłł z CASE zapytany, co go łączy z jakimś tam gościem (jakiś zagraniczny ekonomiasta), odpowiedział ze śmiertelną powagą: "mam jego portret nad łóżkiem" :D miałam takie jedno przemówienie jacka kurskiego, którego sobie słuchałam dla poprawy nastroju.

"Bardzo mało ludzi "na dole" jest pryncipialnie uczciwych" ale kto tu mówi o byciu "pryncypialnie uczciwym". to nie o to w ogóle chodzi tylko o reprezentowanie własnego interesu. a kto ma interes w tym żeby pracować do 67 roku życia i to z coraz gorszym dostępem do medycyny? ty chyba naprawdę jesteś z jakiejś platformerskiej młodzieżówki bo takie brednie to nie wiem skąd bierzesz. czy ktoś kto nie daje się oszukać w "trzy karty" musi być "pryncypialnie uczciwy"? zgłupiałaś czy co? czy po to żeby przegonić złodzieja wynoszącego mi z domu telewizor to muszę sam być "pryncypialnie uczciwy"?

"Może i show ale facet ma rację. Nieważne czy głosowałem czy nie - bezmyślni wybrał ludzi dzięki którym mamy w kraju to co mamy." gdyby wszyscy którzy "nic nie zmienią" na et wybory poszli i zagłosowali inaczej niż "ciemna masa" to wynik byłby inny. lepiej nie iść na wybory i marudzić w necie. i wiercić dziurę w brzuchu komuś, za to że go coś tam ileś tam lat temu śmieszyło na posiedzeniach sejmu. no litości :o jak ktoś opowie dowcip o tusku to mam się tragicznie rozpłakać i powiedzieć, że jest idiotą, bo śmieje się z ważnych rzeczy?

w poprzednich wyborach frekwencja była na poziomie 48,92%. czyli niecała połowa uprawnionych do głosowania. gdyby wszyscy maruderzy poszli głosować, to wynik byłby inny. a jak nie chodzą, to jest jak jest. i to właśnie wina tych, którzy nie głosują. bo ci, którzy glosują na PO są tak głupi, że i tak już nic im nie pomoże.

ty udajesz że nie rozumiesz czy faktycznie jesteś taka głupia? to że kogoś coś tam śmieszy to nic złego. złe zaczyna się wtedy gdy pomagasz rozpowszechniać propagandę o "śmiesznym andrzejku i romku" co automatycznie sprawia że obecni, choćby nie wiem jak niekompetentni i skorumpowani zostają zakwalifikowani do "poważnych polityków" którzy wprawdzie jakieś tam "błędy popełniają" ale generalnie właśnie nadają się do rządzenia podczas gdy ci od "andrzejka i romka" to "byli pośmiewiskiem". taki jest właśnie wdrukowany przez propagandę sposób "myślenia" wielu z tych obecnych wyborców PO którzy niby widzą co się do nich mówi i co się w kraju dzieje no ale "nie mają na kogo głosować" bo poza PO, sld, palikotem i kogo tam medialna agentura "namaści" na poważnych to wszyscy inni są "śmieszni" choćby w każdej dyskusji mieli rację. świętnym przykładem jest krzysztof bosak z lpru który rozkłada prawie zawsze każdego z tych lewackich przygłupów w dyskusji a jednak to lewackie przygłupy zasiadają w sejmie a bosak zginął razem z lprem.

Gość buquile
Widze ze nie trybisz, narracją PiSu jest to że PO nabrała swój elektorat 2 rzeczami: pierwsze że jednym naoobiecywali i część im uwierzyła a po drugie, że cześć nastraszyli PiSem i też tamci uwierzyli. Albo 3 cześć wyborców PO to 2 te cechy kombinowane. Ale nikt z Pisu nie piśnie nawet słówka, choć A. Zybertowicz mówi to otwarcie jako jeden z nielicznych, że jest duza cześć elektoratu PO, która dobrze wie kim sa ci ludzie i coi sobą reprezentują, labo lepeij czego nei reprezentują z ustami pełnymi frazesów - ale po prostu utożsamiają się z nimi poprzez konwergencję - i na nich głosują.

" złe zaczyna się wtedy gdy pomagasz rozpowszechniać propagandę o "śmiesznym andrzejku i romku" " o bogowie, już sobie nawet zdrobnić nie można? jaka znowu propaganda? 😭 przesadzasz i to grubo. zdrabnianie bywa objawem sympatii i skracania dystansu, a nie od razu braku szacunku. u mnie na studiach też bywało śmiesznie, a mimo wszystko jak zdrobnię imię profesora i powiem, że wykłady były humorystyczne, to nikt nie uzna, że ów profesor jest idiotą. offerma, ty jesteś ostatnio już taki hiper- mega- ultrapoważny, jakbyś kij połkął. wyluzuj trochę. szkoda nerwów. to tylko forum trollerskie :P

Gość żabo kazdy ma cie juz dosyć na
tym forum i tyle w twoim temacie

ja "trybię" doskonale tylko ty bzdury opowiadasz. wijesz się tu jak szczur w ukropie i wymyślasz coraz to nowe brednie. najpierw pisałaś że głosują na PO bo PO im pozwala kraść, teraz piszesz że to dlatego że ich "straszy pisem". jak z tymi bzdurami się "rozprawię" to wymyślisz coś jeszcze innego, równie idiotycznego. GŁOSUJĄ NA PO (a tak naprawdę przeciw pisowi) z jednego powodu - TAK IM KAŻE TELEWIZJA I MEDIA. po 10 razy dziennie słuchają jaki to "pis straszny, pis śmieszny, pis głupi, pis zaściankowy" i to się tak jak żabie wdrukowuje w podświadomość i tyle. głosują nie rozumem tylko emocjami które w nich wzbudzają media. uwierzą w największe bzdury bo chcą w nie uwierzyć. jak się sięgnie do szczegółów to widać o co chodzi. o kaczyńskim mówią że to głupiec i "oszołom" a facet jest doktorem prawa podczas gdy alkoholik i niedorobiony magister kwaśniewski to "mądry człowiek". no ale w tv nie pokazali nachlanego kwaśniewskiego nawet w czasie słynnego wystąpienia w charkowie, gdzie się zataczał. o kwaśniewskim mówią tylko dobrze i pokazują jego uładzone, okrąglutkie zdanka. i tak się buduje sympatię i autorytet. a po kaczyńskim ciągle "jadą" to zbudowali wizerunek "oszołoma" choć jak pytam co ten kaczyński takiego potwornego powiedział to nikt nie potrafi zacytować. pamiętacie jak przed wyborami kaczyński na 162 chyba stronie swojej książki napisał że "merkel nie została wybrana przez przypadek" co jest oczywiste bo przecież komorowski też nie został wybrany przez przypadek i nie ma przypadków jeżeli chodzi o kandydatów których wystawiaja partię. no ale oczywiście wszystkie dziennikarskie hieny się na kaczyńskiego rzuciły i dalej go piłować i opowiadać gdzie tylko się da jak to kaczyński-oszołom demokrację podważa. i to było jedno zdanie na sto którejś tam stronie książki. chyba trzeba być głupim żeby nie przyznać że udająca dziennikarzy sfora ma obowiązek czyhać na każde słowo kaczyńskiego które można wykorzystać przeciw niemu.

jak zaczynam takie tematy to nie mogę "wyluzować" bo mnie po prostu chuj strzela jasny. no niestety. jak można dopuścić do sytuacji gdy firma amergold w świetle prawa oszukuje tysiące ludzi na miliony złotych? i to nie jakaś "barbara w." która gdzieś tam od znajomych wyciągnęła jakąś kasę po kryjomu i w jakiejś "szarej strefie" tylko facet który z prawomocnymi wyrokami za oszustwa prowadzi sobie spokojnie kolejny "biznes" finansowy spotyka się z "elitą", sponsoruje panu wajdzie film o bolku a reklemę jego firmy można zobaczyć na głównych ulicach każdego większego miasta. i żaden prokurator, żaden sędzia nic z tym nie robi. państwo jest wobec tego zupełnie obojętne. a teraz co mu zrobią? a gówno. on się nawet nigdy nie próbował ukrywać. a jednocześnie za wycięcie paru krzaków na własnej działce facet dostaje 1,7 mln kary do zapłacania. więcej niż jest warta cała ta działka ze wszystkim co na niej się znajduje. i to nasze państwo zrobić potrafi. tutaj "odpowiednie służby stanęły na wysokości zadania" i "przestępcę" pognębiły. to jest tak jak powiedział kiedyś makłowicz (ten od "kulinarnych podróży"): nasze państwo jest niesłychanie opresyjne w sprawach błahych i zupełnie nieskuteczne w sprawach ważnych. a wyborcy uważają że tak jest OK i "najważniejsze to zeby kaczor nie rządził". to mnie na takich kretynów po prostu strzela. dlatego od czasu do czasu mam takie napady, zakładam taki temat i bluzgam na to wszystko. nie jestem w stanie "wyluzować".

"jak zaczynam takie tematy to nie mogę "wyluzować" bo mnie po prostu ch*j strzela jasny. no niestety." no rozumiem, ale to tylko kafeteria. dział uczuciowy. chociaż nienawiść to też jakieś uczucie. "świętnym przykładem jest krzysztof bosak z lpru który rozkłada prawie zawsze każdego z tych lewackich przygłupów w dyskusji a jednak to lewackie przygłupy zasiadają w sejmie a bosak zginął razem z lprem." ale krzyś nigdzie nie zginął, siedzi w fundacji republikańskiej i ma się dobrze. ja jeszcze w tamtej kadencji ubiłam jednego gostka z samoobrony, mateusza piskorskiego. bardzo do rzeczy gadał.