Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ja jestem za!!

Nie kasować-kara śmierci! Tak czy nie?

Polecane posty

Gość whedif
wiedziałam że moje wyznanie wiary wzbudzi takie emocje XD. nie jest dla mnie aż tak ważne co myślą ludzie ziejący jadem tak bardzo żeby chcieć mordować innych, dlatego trochę sobie zlewam ten topik.

Gość ostatni chrzescijanin umarł na
jakos w stanach (niektórych) mają takie prawo i żyja :o :D ee tzn nie żyją ;)

Gość tez sie dziwię
Ja nawet byłabym za straceniem swego dzecka,gdyby ono celowo,w okrutny sposób zabiło człowieka,bo wyrzekłabym sie zboczonego mordercy.

Gość tez sie dziwię
34234234234rerwerwe obys zdania nie zmieniła,zminil jak twoich bliskich jakis zboczeniec zabije.

Gość ewdewdew
wyobrazacie sobie ta wojne w mediach gdyby przyjeli taki projekt ustawy, co to by sie działo

Gość 34234234234rerwerwe
tez się dziwię- to jebnij swoim deklem w mur, będzie jednej kretynki mniej. Pozdro. :p

Gość whedif
nie zrozumiałaś, kotek. jak nie będę przy zdrowych zmysłach (a będzie to efektem traumy o której piszesz), to pewnie będę życzyć śmierci w mękach (ma być to przewidziane w kodeksie? pytam, bo nie wiem) również przypadkowym osobom. tak psychika ludzka reaguje. mogę być wtedy nieświadoma nawet, chyba na zachciankach takich ludzi nie chciałabyś niczego budować, hm? człowiek w takim chaosie emocjonalnym nie będzie w stanie nawet logicznie myśleć, a co dopiero w coś wierzyć. mimo wszystko, jeśli mi sie takie coś przytrafi, chciałabym mieć tyle siły, żeby przebaczyć. jaśniej ciut?

Gość tez sie dziwię
whedif jeszczeraz powtarzam,jakby twoja bliską oosbe ktos zamordował,to bys pierwsza chciała takeigo kogos zabic. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia i dlatego uwazam,ze ejstes i tobie podobni hipokrytką.

Gość 34234234234rerwerwe
Przeciez nikt nie przyjmie takiego p[rojektu, polewam z waszej tępoty. Politycy u nas karmią maluczkich czczą dyskuzją o karze śmierci, która w POlsce jest w 100 % nierealna, ale skrajnie tępe społeczeństwo przyklaskuje.

Gość tez sie dziwię
whedif weź nei psiz bzdur,nie zwalaj na traume.bo albo sie jest za karą smierci,albo nie. Takie wytłumaczenie ,ze trauma,ze rozpacz mnei i innych zdrowio myslaycych nie przekonuje.

Gość 34234234234rerwerwe
ale co ma czyjeś chcenie do rzeczy, tępa krowo? nieraz chciałam zabic osoby, co np. zrobiły mi swniństwo, co ma to kurwa do rzeczy?

Gość tez sie dziwię
34234234234rerwerwe tepa/py jestes ty i obys sie nigdy nie przekonał na wlasnej skorze co oznacza chec posłania kogos na smierc ,bo ten ktos zabił ci bliską osobe.I nie chodzi mi tutaj o jakies tam wypadki samoch.smiertelne,ale o okrutną smierc z rąk jakiegos zboczenica.

Gość whedif
o fuck. kompletnie nie rozumiecie :) normalna sytaucja - logiczne myślenie - dostęp do swoich poglądów nienormalna sytuacja - zaburzone myślenie - inna osoba - brak dostępu - życzenie śmierci, plucie, kopanie w drzewo. zapytaj psychologa czy kogoś tam

Gość tez sie dziwię
34234234234rerwerwe kretynko,mas z10 lat,ze nie rozrózniasz głupich mysli od prawdziwej checi zabicia kogos,bo ten ktos zabił w okrutny sposob bliska osobe.Tepa jestes,Dorosnij.

Gość Dla mordeców kara śmierci!
Jestem ZA KARĄ ŚMIERCI!!!! Szkoda że sondaż nie jest brany pod uwagę przez polityków.Powinno być śmierć za śmierć.Pamiętam jak emerytowany sklerotyk zwany politykiem optował za zniesieniem kary śmierci! Krótko po zatwierdzeniu decyzji przez sejm.Mojej znajomej córke zamordował jakiś łachudra! Niech nie zabieraja głosu pseudo katolicy!

Gość ewdewdew
jak bedzie takie prawo to prokurator może zarządac takiej kary czy rodzinie zmarłego sie to podoba czy nie i tyle w temacie. i co z tego ze bedziesz przeciwna karze smierci, wykonaja ja tak czy siak

Gość 34234234234rerwerwe
ja nie musze pytac nikogo, mam dziecko które jest rosliną, dlatego że lekarzowi nie chciało sie zrobic mi na czas cesarekiego cięcia. Tak, chciałabym żeby ten lekarz zdechł. Ale jednoczesnie rozsądek podpowiada mi, że jakby zrobiono podobny zapis prawny- byłoby to bezsensem. Moje prywatne uczucia mają gówno do tego.

Gość tez sie dziwię
whedif idz sie leczyc. Twoje rozumownaie jest takei,ze jak sąsiada dzecko ktos w okrutny sposb zamorduje,to ty bedziesz obstawała za tym zeby tego mordercy nie zabijac,ale jak twojego bliskiego zabiją,to i owszem,nioby bedziesz w szoku i bedziesz chciała aby morderce zabito.I tutaj jest cala twoja hipokryzja,ze jak tobie nic sie nie dzeje,to po prostu olewasz,a jak cos sie stanie w twoim zyciu,to zasłonisz sie szokiem i bedziesz domagała sie kary smierci.

Gość dadad
mysle ze kara smierci dla takiego to tylko wyswiadczenie rpzyslugi. Taki morderca powinien byc glodzony, zacharowywac sie na smierc dla spoleczenstwa, bez telewizora, bez mozliwosci czegokolwiek, p o prostu WEGETACJA i ciezka robota

Gość whedif
ani to nikomu nie wróci życia ani nie usatysfakcjonuje bliskich ofiary (jeśli tak, na miejscu takiej osoby zaczęłabym się nad sobą poważnie zastanawiać) ani nie wnosi nic do życia skazanego XD (a KARA, nie wiem czy wiecie, ma takie również zastosowanie)

Gość tez sie dziwię
34234234234rerwerwe głupolu,ale ten lekarz celowo nie zrobił z twojego dzecka roslinki.NIe myl sytuacji. Co innego jakby lekarz celowo znecał by sie nad woim dzeckiem,tak jak np.Mengele w Oświecimiu,to wtedy mogłabys chcec aby lekarz byl skazany na kare smierci.Mylisz pojecia.Co innego zyczyc komus smierci,a co innego chcec aby panstwo oskarzyło i usmirciło kata,morderce.

Gość tez sie dziwię
whedif obys nie musiała zmieniac swojego zdania na temat,ze smierc kata nie zwróci nikomu zycia.Tak,prawda,nie zwróci,ale morderców mordujacych bestailsko powinno sie zabijac. Dobrym sposobem by było katowanie takei mordercy jak to ktos wspomniał,ale wtedy to by naparwde były szopki.Lepiej wiec humanitarnie pozbawic zycia takiego okrutnego morderce.

Gość 34234234234rerwerwe
a wam juz kogoś zabito, zgwałcono? Bo jeśli tak, to jeszcze mozna zrozumiec waszą niemozlnosc rozumienia obiektywnego. Najbardziej niepokojące jest jednak to, że w naszym kraju- sfrustrowane niskimi płacami, społeczeństwo pała żądzą zemsty nawet jak nic się nie przydarzy, po prostu jest to efekt cięzkiego zycia i bycia pomiatanym

Gość tez sie dziwię
Ide stąd,bo jak czytam takich hipokrytów,to mnie po prostu cholera bierze.

Gość ewdewdew
na tym chorym swiecie jest tak ze zabijesz kilkadziesiat ludzi i przez 21 lat nie musisz nic robic, bo zyjesz w wiezieniu o standardzie 3* hotelu i masz do dyspozycji wszystkie udogodnienia.

Gość tez sie dziwię
34234234234rerwerwe głupolu,mnei sie powodzi finansowo,uczuciowo i zawodowo dobrze.NIe zamordowano mi na szczescie nikogo,ale jestem za karą smierci dla takich zwyrodnialcow.zZegnam hipokrytko.

Gość 34234234234rerwerwe
34234234234rerwerwe głupolu,ale ten lekarz celowo nie zrobił z twojego dzecka roslinki.NIe myl sytuacji. Co innego jakby lekarz celowo znecał by sie nad woim dzeckiem,tak jak np.Mengele w Oświecimiu,to wtedy mogłabys chcec aby lekarz byl skazany na kare smierci.Mylisz pojecia.Co innego zyczyc komus smierci,a co innego chcec aby panstwo oskarzyło i usmirciło kata,morderce. Ja myślę, że to jeszcze gorsza sytuacja. Bop taki morderca działa najczęciej pod wpływem impulsu, ma ciężkie dzieciństwo, uderzy za mocno, jest pijany albo nacpany. A lekarz, któremu sie po prostu nie chce, jest duzo gorzsy, bo tu nie ma zadnego usprawiedliwienia, jeszcze za to co robi pobiera pieniądze, nie spotyka go zadna kara. Sam zresztą cały czas piszesz, że twój argument za karą smierci jest ten, że ktoś tego komuś zyczy tzn ofiara

Gość ewdewdew
biedny morderca, to nie jego wina ze zabił, musimy go jeszcze pogłaskać po główce i podziekować :)

Gość 34234234234rerwerwe
ewdewdew no to zabij, na co czekasz? Jak dla ciebie optymalnym rozwiązaniem na spędzenie zycia jest nic nierobienie

Gość whedif
nie rozumiecie ale nie dziwię. się za dużo emocji, za mało refleksji ech nie mam Wam tego za złe od razu mówię, że ja nikogo nikomu nie zabiłam. to tak profilaktycznie, żebyście mi nie życzyli śmierci. w zasadzie strach po tym topiku wychodzić z domu hm.