Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ja jestem za!!

Nie kasować-kara śmierci! Tak czy nie?

Polecane posty

Gość ewdewdew
wy chyba myslicie ze kara smierci obejmowałaby kazda osobe która zabiła, a tak wcale nie jest. musza byc spelnione warunki, takie jak szczególne okrucienstwo, zabojstwo z zimna krwia, a nie "nieumyslne spowodowanie smierci", pozatym musza byc naprawde mocne dowody i jednoznaczne zeby wykonano wyrok. rozumiem ze niekorzy chca utrzymywac takich zwyrodnialców, bo przeciez to MY płacimy za nich podatki zeby mieli co zjesc, a nieraz maja w tych wiezieniach lepiej od ludzi ciezko chorych w szpitalach, tak niestety funkcjonuje to panstwo

Gość 34234234234rerwerwe
wg mnie nie dolatujesz... kara smierci jest kompletnie chora i tylko skrajnie chore jednostki moga popierac tak głupia rzecz. a co do sprawiesliwosci- to jej nie ma, bo najczęsciej ta osoba mordująca była w dzieciństwie maltretowana przez rodziców, lub otoczenie, i ono powinno w podobnym stopniu odpowiadac pózniej za te czyny, jak nie potrafisz osbie tego wyobrazic to obejrz np. "Za młoda by umrzec"

Gość ewdewdew
a co z tymi osobami które nie były maltretowane w dziecinstwi a zabiły, tak po prostu myślisz ze nie ma takich przypadków? ze kazdy morderca jest niewinny tylko jest to wina jego rodziców i społeczenstwa?

Gość klkl;;plokjoo
To, że wstrzykniemy komuś w żyły trującą substancję lub posadzimy na krześle elektrycznym, nie sprawi, że z jego twarzy zniknie pogodny uśmiech, czy tez zlosc, zawisc. Śmierć mordercy nie zwróci zycia ofierze. Ale ludzie potrzebuja takich emocji. Kara śmierci wcale nie odstrasza przestępców, bo przestepstwa jak byly, sa popelniane- wiekszosc morderstw jest dokonywanych w afekcie, a kto wtedy mysli o najwyzszym wymiarze kary? Mimo "niehumanitarnych " czynow, jakie popelnia przestepca, pozostaje czlowiekiem...

Gość 34234234234rerwerwe
nikt nie zabija tak po prostu, zawsze jest to kompletnie zjebana psychika, a zjebana psychika nie bierze się znikąd, tylko jest to efekt długich lat pracy otoczenia

Gość niech utrzymują zwyrodnialców
Przeciwnicy kary śmierci powinni być zobligowani do utrzymywania skazanego do końca jego zycia w więzieniu,wtedy ci przeciwnicy byli by za karą śmierci,bo nie uśmiechało by się im łożenie np.co m-c 200 zł na stracenca,który stracony nie zostanie.Teraz takiego zwyrodnialca utrzymują i ci co za i ci co są przeciw.

Gość ewdewdew
wpisz sobie w google "zabił bo grał" albo samo "zabił bo" i poczytaj z jakich błahych problemów ludzie sa zdolni komu odebrac zycie

Kara smierci??? TAK! Chociaz przez 5 lat tlukli nam do glowy na studiach, ze mamy byc zawsze przeciwni, bo to niehumanitarne, ze wymiar kary i tak nie odstrasza potencjalnego przestepcy, blablabla... Jestem za, pod warunkiem ze kodeks karny wprowadzi pojecie 'morderstwa', czyli rozgraniczy zabojstwo i morderstwo. Za zabojstwo kary jak dzisiaj, za morderstwo to co dzis + zastrzyk i do widzenia 🖐️

Gość 34234234234rerwerwe
Przeciwnicy kary śmierci powinni być zobligowani do utrzymywania skazanego do końca jego zycia w więzieniu,wtedy ci przeciwnicy byli by za karą śmierci,bo nie uśmiechało by się im łożenie np ] a przeciwnicy zabijania emerytów powinni tez ich utrzymywac zeby inne osoby, co nie mają na to ochoty, mogły jezdzic na Karaiby? Poza tym, te sprawy sa tak rzadkie, ze w ogóle nie ma co tego rozwazac w kategoriach ekonomicznych, jest to typowe zasłanianie się, jakim w ogóle trzeb abyc cwelem zeby rozwazac w tych kategoriach ludzkie zycie?

34234234234rerwerwe......Wysoki odsetek zwyrodnialców miało normalne zycie. Wiesz,ktos zabije twoją matkę,bo jego matka go biła,wiec zwyrodnialec nie zasluiguje na śmierc twoim zdaniem,bo dzecinstwo mial zjechane.

34234234234rerwerwe..........o czym ty piszesz?Co mieszasz emerytów do morderców?Ole masz lat,ze pewnych spraw nie rozróżniasz?

Gość 34234234234rerwerwe
wpisz sobie w google "zabił bo grał" albo samo "zabił bo" i poczytaj z jakich błahych problemów ludzie sa zdolni komu odebrac zycie ale ty na serio wierzysz tym tytułom prasy brukowej? Przeciez to tytuły pod tępą publikę, wiadomo że nikt nie zabija dziecka bo np. płakało, tylko jest chory psychicznie... :9 Kurwa, szook, jacy ludzie sa w tym narodzie nieogranięci

Gość whedif
lol utrzymujemy ich tylko dlatego, że nie mogą sami pracować bo są w więzieniu a nie dlatego że nas to tak strasznie upokarza XD

Gość ewdewdew
taak a co powiesz na to, niedaleko mojej miejscowosci złodziej zabił 2 kobiety bo chciał im ukrasc, oczywiscie ukradl 5 zł, ale to oczywiscie wymysł mojej fantazji i pewnie widziałam to w filmie, bo przeciez nikt nikogo nie zabił, nigdy przenigdy

Gość 34234234234rerwerwe
Co mieszasz emerytów do morderców?Ole masz lat,ze pewnych spraw nie rozróżniasz? zastanów się jeszcze raz nad sensem tego co piszesz, dla ciebie kwestie ekonomiczne sa argumentem na pozbycie się osoby, moze nie jedynym, ale sa.

Gość ewdewdew
nie iwesz jacy ludzie sa okrutni i do czego sa zdolni

Gość 34234234234rerwerwe
to przykre że tak się stało, ale myślisz, że jakby była kara smierci to by nie zabił? Ja sądze, że raaczej gdyby się dało znalezc od ręki prace to ludzie nie zabijaliby dla 5 zł

Gość ewdewdew
to jest naprawde mała miejscowosc i był to szok dla wszystkich, i napisałam to bo chodza po swiecie takie przypadki, nie wszystko co jest w "prasie brukowej' jest zmyslone, choc niektorzy chcieliby zeby tak było.. juz naprawde nie chodzi o to zeby kogos zabic, ani o ekonomie, utrzymywanie takiej osoby, tylko o to ze jest mozliwosc ze morderca wyjdzie na wolnosc i zrobi to poraz drugi, wszyscy nie dostaja kary dozywocia

Taaaa, jasne 🖐️ Ostatnio podawali jakies badania dot. posiadania broni w USA, i w jednym ze stanow, tam gdzie na kazdego obywatela przypadaja 3 sztuki broni ilosc napadkow z bronia w reku i ogolnie skala przestepczosci (typu napady, powazne kradzieze) sa na wysokosci bledu statystycznego :D To zapewne dlatego, ze taki koles ma swiadomosc, ze jak przekroczy prog domostwa moze dostac kule miedzy oczy. Wiec zanim to zrobi zastanowie sie 100 azy. Tak samo jest z mordercami- wuystrzela jak kaczki 15 osob, dostanie dozywocie, wyjdzie po 25 i jeszcze dostanie kase z funduszu postpenitencjarnego na "urzadzenie sie". A tak dostalby zastrzyk, nie zdazyl rozmnozyc przekazujac trefne geny i dal "przyklad" na to, jak mozna skonczyc 🖐️

Gość whedif
mam dość takiego kraju - nosisz okulary? ja bym Ci dała zastrzyk, żebyś nie przekazywała trefnych genów :classic_cool: pozdro

Gość 34234234234rerwerwe
kazda osoba moze zabic, więc idąc tym tokiem nalezałoby posadzic wszystkich,. nie wiem skąd w was ten optymizm, moze sami kiedys zabijecie? w sumie to mamtorzy kary śmierci sa wystarczająco krwawi

Gość ewdewdew
porównać wade wzroku to zamordowania kogos

Gość whedif
no cóż kochanie geny genami mnie nie trzeba mordować bo nie zamierzam się rozmnażać :classic_cool: zara oszołomy napiszą że dobrze. ja się zgadzam, dobrze ! :classic_cool:

Gość ewdewdew
34234234234rerwerwe oglądałas "raport mniejszosci"? tam dostawali wyrok ZANIM popełnili przestępstwo

Gość 34234234234rerwerwe
no tak, z wadą wzroku cięzko zamordowac, moze zostawic tylko tych z wadami, a resztę zabic profilaktycznie, w końcu nie wiadomo czy nie zamordują?

Moje geny sa zajebiste :classic_cool: Jestem ZA sprawiedliwoscia. Moje dzieci naucze, ze trzeba byc w zyciu sprawiedliwym. Co Ty przekazasze swoim, skoro nie chcialabys smierci dla zabojscy, np Twojego dziecka, meza, matki? Zamordowal, zaplanowal, wykonal wyrok z zimna krwia. KIM musi byc taki czlowiek ??? (czlowiek to chyba nie jest najlepsze okreslenie:O).

Gość lnashvdev
34234234234rerwerwe na innym topiku juz taka humanitarna nie jestes i wyzywasz młodzienca.

Gość 34234234234rerwerwe
Ale dlaczego z zimną krwią???? Prawie nikt nie zabija z zimną krwią, obejrz sobie "za młoda by umrzec", film na faktach, skazano w usa dziewczyne co miałą 15 lat i zabiła rzeczywiscie w okrutny sposób, była nacpana przy tym, a całe jej zycie bylo do dupy, wyrzucona jako dziecko z domu.... z zimna krwią to tylko zavijają mordercy na zlecenie, ale oni są za inteligentni zeby dac siezłapac

Gość lnashvdev
34234234234rerwerwe idż sie lecz na nogi,bo na głowę za późno.

Gość ewdewdew
no bo ty uważasz każdego morderce za biednego zagubionego człowieka z trudnym dziecinstwem i bronisz ich niesamowicie, a ten film nijak ma sie do tego całego tematu.