Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ja jestem za!!

Nie kasować-kara śmierci! Tak czy nie?

Polecane posty

Gość ewdewdew
tak btw niezły troll z ciebie, gratulejszyn

Gość whedif
nie ja mam lepszy pomysł zaadoptuje i będę powtarzać patrz dziecko tu skurwysyn, tu też, trzeba to zabić, wiesz? tam jeszcze i tu patrz pokazują. zabij zabij zabij 1) moje wstrętne geny nie przekazane 2) propaganda nienawiści przekazana challenge accepted. mission complete :classic_cool:

Rozmawiamy dziecinko o POLSCE. Wiec w Pl odpowiadasz z kodeksu karnego od 17 roku zycia, wiec nie ma mowy o sytuacji, ktora wymienilas. Po drugie czytaj dokladnie co napisalam- trzeba byloby wtedy rozgraniczym dwa pojecia ustawowe czyli MORDERSTWO, od ZABOJSTWA. Powtarzam pytanie- nie chcialabys smierci dla zabojcy Twojego dziecka, albo meza, matki czy ojca? A moze dac mu w ogole zawiasy "bo mial trudne dziecinstwa"??? Moze jeszcze odrzucisz spadek po tych zmarlych i przekazesz go na rzecz tego mordercy, by sie mogl urzadzic, i w koncu wyjsc na prosta po trudnym dziecinstwie??? Sorry, jest wina, musi byc kara. Dura lex, sed lex 🖐️

Gość ewdewdew
a ty wiesz ze kara smierci jest wykonywana przez wymiar sprawiedliwosci a nie jakas przypadkowa osobe? patrz syneczku, jak zabijesz to oni potem cie zabija, wiec zastanów sie 100 razy zanim kogos zamordujesz :classic_cool:

Gość whedif
dura lex sed sex jak mówią masochiści :classic_cool: więzienie to nie jest żadna kara. to wakacje na tropikach i co z tego że wydasz na utrzymanie? jestem pewna że normalnie wydałbyś to na jakieś głupstwa. :classic_cool:

Gość 34234234234rerwerwe
a dlaczego niby rozmawiamy w Polsce? Przeciez rozmawiamy o karze smierci ogólnie, w Polsce ta kara nie jest mozliwa do wprowadzenia

Gość ewdewdew
no tak więzienie jest takie okrutne, powinniśmy im współczuć, w ogóle zlikwidujmy więzienia bo tak krzywdza tych biednych morderców, gwalcicieli i pedofilow, :(

Gość whedif
ja nic o tym nie wiem. jesteś strażnikiem? może tam byłeś i stąd wiesz? nie mam pojęcia co się dzieje w więzieniu i mam nadzieję że się nigdy nie dowiem

Gość 34234234234rerwerwe
Powtarzam pytanie- nie chcialabys smierci dla zabojcy Twojego dziecka, albo meza, matki czy ojca? to ja ci powtarzam po raz kolejny, chcenie nie ma nic do rzeczy. Tak chiałabym kary śmierci dla lekarza który spowodował że dziecko jest rosliną. a rodzice tych nastolatków którzy zginęli pod lawina na wycieczce szkolenj te pewnie wybraliby dla nauczyciela karę smierci, który debilnie podjał decyzję o udaniu się w miejsce o zagrozeniu lawinowym

dura lex sed sex jak mówią masochiści- chyba nie wiesz na czym polega masochizm :D i co z tego że wydasz na utrzymanie? jestem pewna że normalnie wydałbyś to na jakieś głupstwa ---> kazde zakupione przeze mnie glupstwo jest warte wiecej niz placenie na utrzymanie mordercy mojej matki w wiezieniu.

Gość ewdewdew
porównanie z dupy lekarz - powinien odpowiadać za błąd w sztuce lekarskiej a nie jak za morderstwo nauczyciel - czy on bezpośrednio zabił tych nastolatków, wbił im nóż w plecy, strzelił do nich?

to ja ci powtarzam po raz kolejny, chcenie nie ma nic do rzeczy. Tak chiałabym kary śmierci dla lekarza który spowodował że dziecko jest rosliną. a rodzice tych nastolatków którzy zginęli pod lawina na wycieczce szkolenj te pewnie wybraliby dla nauczyciela karę smierci, który debilnie podjał decyzję o udaniu się w miejsce o zagrozeniu lawinowym ---> niestety nie masz zielonego pojecia o czym piszesz. Jezeli mowa o lekarzach to moze chodzic o blad w sztuce, w koncu lekarz jest czlowiekiem i moze sie mylic. Morderca sie ni emyli- CHCE zabic i tyle. W ogole porownywanie tych dwoch sytuacji jest tak absurdalne, ze szkoda czasu na rozmowe z Toba. Nie jestes partnerem do dyskusji, przykro mi 🖐️

Gość whedif
ja tam nie wjeżdżam w Twoją osobistą traumę żeby nie było wiem na czym polega masochizm. tak sobie wpisałam bo ktoś z topiku o S/M tak kiedyś napisał. nie traktuj obecności na forum tak poważnie. ja tego nie robię :classic_cool: 🌼 dla Ciebie

Gość ewdewdew
nie mówimy tutaj o takich przypadkach tylko o mordercach którzy zabijają 30 osób a potem wychodza na wolność

Gość 34234234234rerwerwe
---> kazde zakupione przeze mnie glupstwo jest warte wiecej niz placenie na utrzymanie mordercy mojej matki w wiezieniu. niezupełnie. tak na serio, to utrzymanie tej osoby w areszcie jest wydatkiem ok. 5 zł na zywnosc, większosc idzie na opłaty wynagrodzeń dla strazników, sędziów, prokuratorów, policji. Po prostu dajesz pracę ogrmnej liczbie ludzie, jaka przy tym pracuje. ale inaczej- poszliby na bezrobocie i zasililiby kolejki po zasiłek

Gość lnashvdev
34234234234rerwerwe ale ty masz rozumowanie zryte. Weź wreszcie wbij sobie do glowy,że co innego jest zyczenie smierci komus tam,bo wypadek spowodowal,ze błąd w sztuce lekarskiej zrobił i doprowadził do kalectwa lub smierci,a co innego skazanie na śmierc przez prawomocny wyrok sądu panstwowego za popelnione okrutne mordertwo lub morderstwa. NIe można skazac na smierc Otylii Jedrzejczak za to,ze spowodowała wypadek,w którym zginał jej brat,ale mozna by było skac na smierc czlowiekazwanego wampirem z Bytomia,który zabił ponad 14 kobiet i za 2 lata wychodzi na wolnosc.

Gość ewdewdew
no ja uważam to za ciekawą wymiane poglądów, chce poznac opinie drugiej strony za i przeciw. 👄 dla was wszystkich

Gość 34234234234rerwerwe
---> niestety nie masz zielonego pojecia o czym piszesz. Jezeli mowa o lekarzach to moze chodzic o blad w sztuce, w koncu lekarz jest czlowiekiem i moze sie mylic. Morderca sie ni emyli- CHCE zabic i tyle. bląd w sztuce to błąd, ale czy np. spanie zamiast zajmowania się pacjentem jest błędem w sztuce twoim zdaniem??? Bład jest jak komus się ręka zatrzęsie. Lekarz jest człowiekiem, a morderca nie? Ja prędzej pozabijałabym wszystkich lekarzy w kraju, niz morderców

Gość lnashvdev
34234234234rerwerwe to ty masz dzecko roslinkę?Jak tak,to nie siedzmatolico na kafe,tylko zajmij sie swoją roslinką,bo ci uschnie na amen.

Gość 34234234234rerwerwe
"Weź wreszcie wbij sobie do glowy,że co innego jest zyczenie smierci komus tam,bo wypadek spowodowal,ze błąd w sztuce lekarskiej zrobił i doprowadził do kalectwa lub smierci,a co innego skazanie na śmierc przez prawomocny wyrok sądu panstwowego za popelnione okrutne mordertwo lub morderstwa." Zgadzam się z 100% tylko to ty nic nie rozumiesz. Rozumiem ze ktoś, komu zabito bliskich ma zyczenie smierci dla mordercy, jednak nie uzasadnia to skazywania na te karę przez sąd. To wy tu taki przykład podajecie, w końcu piszemy o karze smierci, tej ustawowej, a wy piszecie, czy nie zyczyłabyś komuś smierci.... Jedno nie ma nic do drugiego

Gość ewdewdew
lnashvdev dla takich osób jestem za kara smierci

Gość whedif
lnashvdev - przesadziłeś/łaś wypierdalaj nie. nie jesteś fajny/fajna nie pozdro ja proponuję zamknąć temat bo tu się zaraz zaczną zabijać i kurwami sypać niepotrzebnie

niezupełnie. tak na serio, to utrzymanie tej osoby w areszcie jest wydatkiem ok. 5 zł na zywnosc, większosc idzie na opłaty wynagrodzeń dla strazników, sędziów, prokuratorów, policji. Po prostu dajesz pracę ogrmnej liczbie ludzie, jaka przy tym pracuje. ale inaczej- poszliby na bezrobocie i zasililiby kolejki po zasiłek ---> zarcie za 5zl??? ZAPOMNIJ :D przeciez bylo wielkie halo kilka lat temu, ze wiezniowie zbuntowali sie, bo dostawali do jedzenia pasztet, a chcieli wedliny :O Utrzymanie wieznia miesiecznie to koszt 2500zl (dane sprzed 2 lat, kiedy pisalam egzmain z kryminologii). Niech nawet zje za 500zl. 2000tysiace place za to, zeby z tego wiezienia nie spierdolil. Im mniej urzednikow, tym lepiej. Zamiast dostawac pensje, doplaty do meiszkania sluzbowego poszliby za te 2 tys zbierac psie kupy bo jest ich pelno w centrum, kosiliby trawe, zamiatali ulice, albo przekwalifikowali sie. Wielkie problem, tez cos :O spanie zamiast zajmowania się pacjentem jest błędem w sztuce twoim zdaniem? ---> to jest W OSTATECZNOSCI, drogie dziecko przestepstwo z art 155 kk, czyli nieumyslne spowodowanie smierci. Zeby bylo morderstwo sprawca musi dzialac z zamiarem bezposrednim, tutaj tego nie uswiadczysz. Zahcecam do lektury kodeksu karnego, oraz komentarza do kodeksu karnego- wtedy mozemy podyskutowac.

Gość ewdewdew
Rozumiem ze ktoś, komu zabito bliskich ma zyczenie smierci dla mordercy, jednak nie uzasadnia to skazywania na te karę przez sąd. w tej chwili nie ALE jeżli weszłaby taka ustawa to prokurator domaga sie kary śmierci dla tego mordercy jeżeli jest to np, morderstwo ze szczególnym okrucieństwem

Gość lnashvdev
34234234234rerwerwe POWTARZAM,ZAJMIJ SIE SWOJA ROSLINKĄ BO CI USCHNIE NA AMEN.NIE SIEDZ TUTAJ TŁUMOKU,TYLKO SPOGLADAJ NA TA ROŚLINKĘ CZY JESZCZ EDYCHA. Cos sie komus moje slowa nie podobaja?Ja maiłam dfzecinswto zrąbane,wiec mi mozna takie zdanie napisac ,a wy powinniscie mnei pogłaskac po głowce,bo nie wiem co czynię.

Gość 34234234234rerwerwe
---> to jest W OSTATECZNOSCI, drogie dziecko przestepstwo z art 155 kk, czyli nieumyslne spowodowanie smierci. Zeby bylo morderstwo sprawca musi dzialac z zamiarem bezposrednim, tutaj tego nie uswiadczysz. Zahcecam do lektury kodeksu karnego, oraz komentarza do kodeksu karnego- wtedy mozemy podyskutowac. a ja zachęcam do czytania ze zrozumieniem, bo nie wiem jak mozna, w przypadku gdy pacjent zycje, oskarzac o nieumyslne spowodowanie smierci. niemniej - smierc często bywa lepsza, a jesli wychodzic ze starozytngo prawa oko za oko- jakiemu tu większosc hołduje, to z dzieckiem tego lekarza powinno się zrobic to samo

Gość 34234234234rerwerwe
O tej porze dzieci spią kretynko, oby twoje dziecko tez coś takiego spotkało, zyczę ci tępa pizdo najgorszego

Gość whedif
lnashvdev - zaraz dostaniesz bana i się skończy

Gość 34234234234rerwerwe
Ja maiłam dfzecinswto zrąbane,wiec mi mozna takie zdanie napisac ,a wy powinniscie mnei pogłaskac po głowce,bo nie wiem co czynię. Ze miałaś dzieciństwo zrąbane, to widac , słychac i czuc, stąd własnie twoja chęc zemsty na wszystkim i wszystkich podobnie jak u 80 % sfrustrownych Polaczków

Gość ewdewdew
oko za oko tutaj chodzi o to że by zrobili cos TEMU lekarzowi a nie jego bliskim. Jak połamie twojemu dziecku reke to ty połamiesz ją mi czy mojemu dziecku?