Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KAtoliczakal

ankieta - kościół

Polecane posty

Gość KAtoliczakal

1) czy jestes katolikiem? 2) jak czesto chodzisz do kosciola? / dlaczego nie chodzisz? 3) co sadzisz o zachowaniu duchownych? 4) czy spotkales sie nie zachowywania celibatu przez duchownych? 5) czu uwazasz ze kosciol dyskryminuje kobiety? 6) co sadzisz o zakazie antykoncepcji? 7) co sadzisz o zakazie aborcji?

Gość hngbvfd
1 tak 2 raz w miesiacu 3 nic dobrego 4 tak 5 tak 6 nie popieram 7 nie mam zdania

Gość fvbgb
1. tak 2. staram sie czesto 3. w wiekszosci to pedaly, pedofile i biznesmeni 4. tak, niejednokrotnie, osobiscie znam dwoch ksiezy ktorzy maja dzieci i jednego kory jest homoseksualista 5. nie zastanawialam sie nad tym ale raczej nie 6. sadze ze jest to niepotrzebne 7. chyba kazdy powinien decydowac o sobie ale jak si ejest katolikiem to powinno sie byc przeciwko.

Gość KAtoliczakal
8) czy przeznaczylbys 1% podatku na kosciol? 9) czy wspomagasz kosciol finansowo? 10) co myslisz o wprowadzeniu opodatkowania ksiezy z dochodu?

Gość ManiaWszędobylska
1.Tak 2. W każdą niedzielę, czasami częściej 3. Księża są różni, tak samo jak świeccy różni bywają. Są cudowni kapłani z powołaniem, ale są też beznadziejne klechy, które poszły do seminarium bo nie miały co ze sobą zrobić. Uważam, że przypadki pedofilii czy molestowania przez księży powinny byc prowadzone w zwykłych sądach tak jak każdego innego człowieka. 4. Słyszałam o dwóch takich sytuacjach i kilka plotek 5. Niektórzy księża- owszem. 6. Bardzo niewygodny i uciążliwy i chyba najrzadziej przestrzegany. 7. popieram- każdy ma prawo do życia, a wychowywać dziecka nie trzeba.

Gość rt5hyt
/ / / / / 8) czy przeznaczylbys 1% podatku na kosciol? 9) czy wspomagasz kosciol finansowo? 10) co myslisz o wprowadzeniu opodatkowania ksiezy z dochodu? / / / / /

Gość fvbgb
8. nie przeznaczylabym, wole dac na jakies chore dziecko 9. nie wspomagam, moze raz na pol roku dam zlotowke na tace. przeciez ksieza maja tyle kasy ze sie nam w glowie nie miesci, ja nigdy tyle nie zarobie! mam znajomych ksiezy, jeden jest proboszczem, buduje sobie na lewo dom a auto zmienia regularnie co pol roku. w salonach samochodowych maja juz specjalny upust dla ksiezy bo to ich najlepsi klienci. a zgadnijcie kto ma najwieksze konto w calym Poznaniu??? 10. odpodatkowalabym juz ich dawno, bo kosciol to pralnia brudnych pieniedzy, sama osobiscie bylam swiadkiem kiedy pracowalam w kancelarii. a jak widze ksiedza na etacie w skole to mnie krew zalew, nie placi podatkow ale lape po publiczne pieniadze wyciaga. nie lepiej zatrudnic katechete ktory ma na utrzymaniu rodzine niz ksiedza ktory wyplate przewali na dziwki i alkohol?

Gość jdskaljdsaljdajdlsa
1-nie 2-co niedziela 3-nasi są w porządku 4-tak, nasi mają rodziny. To całkiem normalne 5-katolicki? tak 6-Jestem za 7-Generalnie przeciw, ale... są przypadki, co do których należy podejść indywidualnie.

Gość taktoona**
1. TAK 2. W każdą niedzielę 3. Księża bywają różni, jedni z powołania inni z przypadku. 4. Nie 5. Nie 6. Jestem PRZECIW 7. Jestem ZA

Gość hdfg
1) nie 2) w ogóle 3) nic dobrego 4) tak 5)tak 6) jestem przeciw 7) popieram (oczywiście w ramach zdrowego rozsądku)

Gość mentaI cut
1. nie 2. nie 3. nie wiem, na całą Polskę znam 1 duchownego 4. nie 5. nie 6. nic 7. nic

Gość SukienkaWGroszki
1) tak; 2) w każdą niedzielę i święta kościelne wolne od pracy/szkoły; 3) są różni księża, tak jak są różni ludzie - ja osobiście spotkałam do tej pory samych dobrych duchownych; 4) osobiście nie znam żadnego takiego księdza/zakonnika; 5) nie nazwałabym tego tymi słowami - rola mężczyzny i kobiety we wspólnocie Kościoła została zawarta w Biblii (pośrednio i bezpośrednio); 6) jestem w stanie zrozumieć postawę Kościoła, jednak nie stosuję się do niej; 7) zgadzam się z nim całkowicie.

Gość eedeefeeeeeeeeeee
1) tak 2) chodze tylko na sluby i pogrzeby/ nie chodze bo nudno i tloczno 3) nic 4) nie 5) nie 6) beznadziejny 7) beznadziejny 8) nie 9) nie 10) tak

Gość SukienkaWGroszki
8) tak; 9) tak (składam ofiary "na tacę", za sakramenty, za msze w moich intencjach itp.) 10) księża są już opodatkowani - między innymi płacą podatek od każdego parafianina (czyli ochrzczonego, który nie złożył aktu apostazji), niezależnie od tego, czy uczęszcza on do kościoła i czy składa ofiary na rzecz parafii, co uważam za w zupełności wystarczające (biorąc pod uwagę odsetek osób "wierzących-niepraktykujących).

Gość płacą podatek chyba dla
ciebie, ciężka debilko.

Gość jdskaljdsaljdajdlsa
8-tak, my płacimy 1% bo nasz nie jest finansowany ze skarbu państwa 9-tak 10-nasi już są opodatkowani.