Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość forumowiczka.pl

czy możliwa ciąża? :)

Polecane posty

Gość forumowiczka.pl

ostatni okres miałam 5.08 (cykle 31-35 dni) 16 i 17 dc piękny rozciągliwy płodny śluz od 15 dc podwyższona temperatura 36,7 (podstawowa to 36-36,1) od 18 dc mocny ból piersi (po bokach i sutki) - zdziwiło mnie to bo zawsze mam max tydz przed @; mleczny, papkowaty śluz (jak przed @) i bóle jak na @ od 19 dc starszna senność (w pracy było ciężko wysiedzieć :/) 20 dc spadek temperatury do 36,1 i przez pół dnia mocny tępy ból brzucha 21 dc - temperatura podniosła się do 36,7-36,8 (utrzymuje się taka do dzisiaj) dzisiaj 22 dc - powiększone, nadal bolące piersi z widocznymi żyłkami (aż są wypukłe :/) i lekkie bóle jak na @ i kłucie jajników (jednego i drugiego - zazwyczaj boli mnie tylko jeden) 15 dc było ostatnie przytulanko - nie staram się o dziecko, ale jakby było to bym się cieszyła :) zastanawiam się czy jest szansa na dzidziusia? ale czy te objawy nie za szybko? :/ no i co to było 20 dc ten spadek tempki? owulacja? ale czy mogła to być owulacja skoro od 18 dc bolą piersi i mialam mleczny papkowaty śluz? kiedy mogę zrobić najwcześniej test?

Gość forumowiczka.pl
dziewczyny co myślicie?

Gość KatarzynA22
Jesteś w ciąży kochana. Mówię to jako studentka medycyny, specjalizacja ginekologia. Zaglądam tu na forum aby poczytać o wątpliwościach, pyt ludzi ewentualnie doradzić. Twoja sytuacja nie pozostawia złudzeń. Książkowy przykład, szczegółowo opisana wczesna ciąża. Gratuluję. Zrób test w dniu planowanej miesiączki. Powinny być już dwie kreski. Ewentualnie tydzień później powtórz. Dla pewności zrób test z krwi. Pozdrawiam:)

Gość kolo polo dera
ja mam bol brzucha..podbrzusza...jakby klucie w jajnikach..typowy bol jak przed @,mam jakis wzdety i twardy brzuch,nabrzmiale i ciezkie piersi,odbija mi sie po wszystkim,mam mega wielki apetyt no i to glupie wrazenie ze juz mi leci....nawet podpaske zalozylam:/ nie wkrecam sie..mam tylko nadzieje ze beda 2 kreski... dodam ze ciaza jest mozliwa..gdyz kochalam sie z mezem w dni plodne bez zabezpieczenia..ale tez moze to byc okres.. aha test robilam 2 dni temu...w dniu spodziewanego okresu ale wyszedl negatywny....bylo to 11-12 dni po stosunku.

Gość moniaseb05
ja mam założoną wkładke (ta zwykłą)od 2 lat jest mi ciągle niedobrze nie moge nic jesc jak chce cos włożyc do ust to zbiera mi sie na wymioty a mam ochote na wszystko, nie moge spac nawet po tabletkach na sennych jest mi słabo jestem tydzien przed @ od ostatniego stosunku mineło 6 dni cos mi mówiło zebym zrobiła test zrobiłam i..jedna kreka bardzo dokładna a druga mało widoczna bardzo mało widoczna zrobiłam potem jeszcze 2 testy i jeden negatywny a 2 tak samo mało widoczna kreska dodam ze nie był to mocz z rana a popołudniowy.Czy jest mozliwe ze jestem w ciąży?

Gość forumowiczka.pl
KatarzynA22: dziękuję bardzo :)) mam nadzieję, że test pokaże 2 kreski :)) szkoda, że jeszcze muszę trochę poczekać żeby go zrobić :/ dzisiaj temperatura wzrosła do 37, a kiedy najwcześniej mogę zrobić badania z krwi? kolo polo dera: test mógł być za wcześnie zrobiony, powtórz go za parę dni i daj znać jaki jest wynik, oczywiście życzę Ci 2 pięknych tłustych kresek :)) moniaseb05: skoro masz założoną wkładkę to wątpię żebyś była w ciąży, poza tym test na pewno nie pokaże 2 kresek 6 dni po stosunku, mi też niejednokrotnie pokazywała się mało widoczna 2 kreska a w ciąży niestety nie byłam :(( powtórz test w dniu spodziewanej @

Gość forumowiczka.pl
katarzynA22: czy te objawy nie za szybko? i co mógł oznaczać spadek temperatury w 20 dc i mocny ból brzucha?

Gość agiew
Jak masz wątpliwości co do interpretacji to skorzystaj z pomocy testów albo mikroskopu owulacyjnego. Ja używałam tego drugiego i się nie zawiodłam

Gość forumowiczka.pl
dzisiaj 24 dc.. nie wytrzymałam i zrobiłam test, niby pojawiła się 2 delikatna kreska, ale pojawiła się ona bliżej kreski kontrolnej a nie w miejscu gdzie chyba powinna być.. więc test był chyba wadliwy :/ poza tym: -mam bóle podbrzusza prawie jak na @, ale trochę sa inne, czasem mocniejsze, podbrzusze boli prawie cały czas 2 dzień -piersi nabrzmiałe, nadal mocno bola z widocznymi żyłami, -kłucie jajników, -odwiedzam toaletę co godzinę, -temperatura nadal 36,7-36,9, -wrażenie ze cały czas mi coś leci i mam mokro -szyjka zamknięta, trochę nisko i trochę miękka (ale nie sprawdzam jej cały czas więc nie wiem jaka powinna być) -czasami lekka zgaga kurcze mam mieszane uczucia ;( i wrażenie ze jednak nic z tego ;( zwariuje do zrobienia kolejnego testu :( dziewczyny jak sobie radzicie z tym czekaniem?

Gość Pomarańczowaaa
zrób bete hcg tak 2 tygodnie od stosunku to napewno pokaże wiarygodny wynik. :*

Gość forumowiczka.pl
ale ja jestem niecierpliwa :) dziś 27 dc i wiem ze za wcześnie, ale zrobiłam kolejny test z porannego moczu.. pojawiła się 2 blaaaaadziutka kreska.. dziewczyny jest szansa :))) powtórzę test w poniedziałek (został mi jeszcze jeden) i jak kreska będzie ciemniejsza to lecę na betę :))) już nie mogę się doczekać :))) mam tylko nadzieje ze ten dzisiejszy bladzioch to nie moja wyobraźnia ;/ trzymajcie kciuki :)))

Gość blada kreska oznacz ciaze
wiec gratulacje ;) i zazdroszczę ;) też czekam na 2 kreski, niestety się nie udaje :(

Gość forumowiczka.pl
nie nakrecam się bo już kiedyś miałam blade kreski a dzidzi nie było :( ale mam nadzieje ze tym razem to dzidzia :)) ja już się nie starałam, stwierdziliśmy z moim partnerem ze co ma być to będzie.. oczywiście za każdym razem gdy pojawiła się @ to był dół.. :/ w ostatnich cyklach po prostu cieszyliśmy się sobą i nie myśleliśmy o dzidzi, mam nadzieje ze ostatni cykl zaowocuje :))

Gość forumowiczka.pl
dziewczyny powtórzyłam dzisiaj rano test ciążowy (na betę będę mogła iść dopiero jutro) i nie wiem jak interpretować wynik.. :/ myślałam ze 2 kreska wyjdzie wyraźniejsza a tymczasem pojawiła się 2 dobrze widoczna kreska, ale cienka jak włos.. nie wiem czy to kreska ciążowa :/ www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0a01e1ce263f3b4c.html jak sądzicie?

Gość azu
to nie jest dobrze widoczna kreska a jakiś cień. idź już lepiej na tą betę skoro nie potrafisz czekać.

wszystko wyglada na to ze jestes w ciazy :) u mnie coprawda w tym cyklu jest podobnie, podstawowa mam 35,9-36,0, 1wszy wzrost tempki zauwazylam w 13dc, w 16 spadla do 36,1 pozniej pileczka sie odbila i podniosla sie do 36,6, pozniej sobie spadla i przez 2 dni utrzymywala sie na poziomie 36,5 pozniej 36,8, kolejne 4 dni po 36,6 i dzis w 13dniu fazy wyzszych temperatur mam 36,5 moja faza lutealna jest stala i wynosi 12 dni, dzis powinnam dostac @, ale z tego co widze na wykresie jej nie bedzie mialam dzis testowac jezeli tempka by wzrosla niestety poszla w dol o jedna kreske Tyle juz czekamy na malenstwo i sie nie udaje, boje sie ze jutro tempka pofrunie w dol, bo 36,5 to nie jest jakas rewelacja... choc przy mojej podstawowej nie jest tak zle w kazdym badz razie trzymam kciuki za Twoje 2 mocne kreseczki !!! powodzenia

dziekuje slonce :) wszystko zalezy od jutrzejszej tempki - jezeli sie utrzyma badz wzrosnie - zatestuje jezeli spadnie.. nie bedzie to mialo najmniejszego sensu na dzien dzisiejszy nie czuje sie jakos specjalnie dziwnie, jedynie strasznie bola mnie piersi od kilku dni, juz dawno nie czulam takiego bolu

Gość forumowiczka.pl
Maravilha koniecznie napisz jaki był wynik testu, 3mam mocno kciuki :) ja nie dowierzam i przed chwilą zrobiłam kolejny test innej firmy.. (wiem, wiem niecierpliwa jestem i świruje :) ) wynik jest podobny :)) temperatura wzrosła do 37,2 :) mam nadzieje, że tym razem beta będzie na plus :)

no u mnie teraz tempka tez wysoka, ale to normalne :) 37,4 mam w ciagu dnia tempka zawsze wzrasta napisze, napisze :) o ile go zrobie :P puki co cisza, nie czuje sie przedokresowo.. no i te piersi.. masakra PS. ile ty masz tych testow :D? hehehe

Gość no coz.....
autorko, mysle, ze mozesz sie juz cieszyc. Kreska nie musi byc wyrazna, wazne, ze w ogole ja widac. Gratuluje:).

Gość forumowiczka.pl
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0480b9eaca9a283c.html :)) no właśnie dzisiaj zrobiłam ostatni test ;) mój budżet trochę ucierpiał przez te testy hehehe zacznę się cieszyć jak będę miała wyniki bety.. kiedyś też wyszła mi taka kreska i niestety beta tego nie potwierdziła.. :( mam nadzieję, że tym razem tak nie będzie :) u mnie też piersi masakra, bolą 13 dzień - cały czas tak samo mocno :/ ale może to dobry znak :D

Gość forumowiczka.pl
no właśnie jakieś chude te kreski mi wychodzą :/ na betę idę jutro, wyniki będą w środę :)

ja mam test, ale ten elektroniczny ktory pokazuje tydzien ewentualnej ciazy w sumie pisze tam ze mozna go wykonac na 4 dni przed spodziewana miesiaczka ;) tak mnie korci :D no ale nie moge ;)

Gość forumowiczka.pl
podziwiam Cię, bo ja nie wytrzymałam - w gorącej wodzie jestem kąpana :) a gdzie można nabyć taki elektroniczny test?

Gość moniaseb05
ja ten test kupiłam w uk nie wiem czy jest dostepny w polsce nazywa sie clearblue dogital

Gość forumowiczka.pl
moniaseb05: w Polace nie spotkałam się z takim testem :/ Maravilha: zrobiłaś test? jaki wynik? bo ja mocno 3mam kciuki :D

Gość moniaseb05
Moze głupio to zabrzmi ale pozytywny niestety.W poniedziałek ide do lekarza bo mozliwa jest ciąża biochemiczna i musza zrobic badania pozatym beda prubowac wykonac usg o ile bedzie cos widac bo jest jeszcze duża szansa ciązy pozamacicznej :((( wszystko mnie przerasta.

Gość forumowiczka.pl
moniaseb05 a Ty robiłaś hcg beta z krwi? 3mam kciuki żeby wszystko pomyślnie się ulżyło ja wyniki z krwi mam odebrać jutro, ale jakoś straciłam nadzieje że beta będzie pozytywna :( póki co od prawie tygodnia sikam co godzinę, w nocy też (uciążliwe to jest :/), piersi powiększone, bola 14 dzień :/ i czuję się jakbym miała dostać @ :( w ogóle jakiegoś dola mam :(

nie testowalam.. tempka poszla w dol.. 36,2 :/ wlasnie zaczelam plamic na rozowo narazie, wieczorem powinna sie @ rozkrecic Coz, lutealna mi sie wydluzyla - 14 dni, niezle.. szkoda tylko ze znowu nic z tego :(

ehh u mnie czas nakrecania juz dawno minol.. szczerze z kazdym miesiacem watpie czy w ogole zostane mama ;( 3 lata staran i nic, powoli mam dosyc, chyba sie poddaje... nie wiem co mi dolega, nikt nie wie.. chyba mam pecha